- Răspunsuri 10
- Citiri 5,4k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
-
Diaspora_rom 5 postări
-
tradelover 2 postări
-
ovidiu_gnt 1 postare
-
BogdanM 1 postare
Most Popular Posts
-
Salut , La metoda de lucru pe care o folosesti cred ca daca vrei sa ajungi la 300 de dolari intr-o luna , ar trebui sa ai un cont de 30000 usd si poate vei ramane cu 300 ( te rog sa nu o consideri
-
referitor la scalpat.. ce sa zic, daca ai o metoda de a "prezice" iesirile dintr-un range sau momentul in care un mini-trend daily va face o minicorectie (altfel nu stiu sa zic unor miscari foarte fir
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Salutare dragi forumisti,
Am sa incep prin a ma prezenta : ma chiama Oviduu , diaspora_rom vine de la faptul ca din 2005 sunt .. tot pe drum. Intamplator , viata m-a purtat catre Forex, cautam un job si am fost sunat de catre o firma, care chipurile angaja ... trader, analist si manager ! Zic hopa na , trei in unu , cazul meu. Ma duc la interviu, depun CV-ul desi cam zgarciti la informatii despre viitorul job. Dupa 3 zile ma suna si zic .. esti selectionat... si iar imi zic ... mai ce bafta pe mine!
Luni la ora 14 la sediul firmei .... 10 tipi si tipe satau pe 11 scaune fara masa in fata pentru a incepe pregatirea in domeniu. Intreb si eu .... pe fiecare ce stie despre meseria de trader ...... toti se uita la mine ca la ... maimuta! Ok tac si eu.
Apare managerul (asa l-aprezentat tipa de la secretariat - asteptati s avina managerul - adica tipul cu care am dat interviul). Incepem sa scriem pe genunchi, el pune un notebook la retroproiector si ... dai bataie cu piata valutara , FED si raportul euro - dolar. ... Plictiseala mare (Am terminat si ASE-ul undeva in 2000 Finante Banci si Burse de Valori). Unul mai jmecher , dupace trece de poza cu bosii bancilor importante intreaba cum il chiama pe bossul japonez ... ca nu l-a putut nota in viteza ... managerul zice ... pai nu mai stiu ca s-a schimbat acum cateva zile ... mare coincidenta .. zic eu!
Si uite asa trec cele 4 zile de teorie ... urmeaz aprimul examen ... iar eu pun prima intrebare incomoda : - trebuie s avenim cu bani de acasa in noul job sau cei 500 de euroi lunar promisi ca salariu vor veni in urma muncii depuse ...?
Zero emotii, nici un raspuns .....discutam dupa testare!
Vine testarea .... fac o varza mare ....
1) am uitat ochelarii, deci pe o foaie A 4 scrisa cu un font de 7 ... vad numai purici
2) Habar nu am cum ii chiama pe bosii de la banci ... si nu retin decat figura cu .. spanzuratul ...
In concluzie ... toti 10 am luat testul!
si luni la 10 suntem poftiti la faza doi!
Luni la 10 ma infiintez la firma, dupa 20 d eminute apre managerul care ... ne anunta ca in 10 minute va veni sa ne vorbeasca ... managerul ...
Si vien dupa 15 minute ... bla bla bla ..... veti semna un contract ...aduceti 100 de euroi ca si garantie ... ca nu pierdem vremea degeaba cu voi ... incepeti practica! Aia 100 de euroi o sa ii primiti inapoi daca veti lucra la noi .... direct in contul de pe Forex ... si aira bla bla bla .....
Mergem in sala de curs practic ..... fiecare la monitorul sau .... incepe prima lectie practica ... trasati linii de nivel ... din 50 de pp in 50 .... minim maxim samd ...
cum nu aveam iar ochelarii la mine .... pun lupa pe maxim si dau bataie ... uite aa 3 ore ... pe D1 , H4 si H1 ...
Iata vine ziua doi ... trasati acum nivelurile de sustinere si rezistenta ...... alte 3 ore
Si dus am fost .. caci a venit contractul si trebuiau cei 100 de euro .. pe care desi ii aveam .... erau din ultimii 200 necesari traiului zilnic!
Asa ca m-am apucat sa citesc si sa citesc si sa exersez pe demo ....
Fiind programator de meserie ... am inteles repede ce si cum im MT4. Si mai mult , lucrand cat de cat in domeniu ... stiam ce sunt acelea grafice si cum sa urmaresti un trend.
Dupa doua zile am invatat ca .... se poate sa pierzi chiar si cand ai un buy si un sale deschis si diferenta intre ele e de numai 5 pp ....si ai pus TP la 10 si SL la 20 .....
Am deschis doua conturi .. unul de 10 mii si unul de 3000 ca mai mic nu era ... in ideea ca ar trebui sa vad cum ma descurc cat mai aproape de real .... ma gandesc sa deschid pe ral unul de 1000 (daca se poate .... caci inca nu am aflat).
Stau bine ... dupa 2 saptamani de munca sunt pe plus .. cu cate 1000 de dolari pe ambele ....
Acum sa zicem ca sunt facut sa fiu trader .. si va intrebati oare de ce cred asta ....
Simplu in cei 20 de ani de munca am invatat sa pierd , stiu de la inceput ca daca trebuie .. ma opresc si nu insist in pierdere ... ma multumesc cu 90% castig din cel sperat initial.
Chiar daca o sa ziceti ca-s .. dus cu pluta cred ca am gasit metoda "semi-perfecta" de a castiga pe Forex ...si zic semi perfecta caci e verificata pe 100 de zile din 365 dintr-un an .. si marja de eroare e de ... 10 % .. zic eu mult prea mica sa fie reala ... dar au mai ramas de studiat 265 de zile minus ... zilele de news ...!
NU cred c amerita studiat mai mult de un an .. caci desi "istoria se repeta" ... un an e suficient pentru studiu .. zic eu!
Ma enerveaza weekendul ... caci nu pot decat sa citesc ... si asi dori sa mai incerc un Sale sau Buy! Sa vad daca chiar am inteles miscarea!