Sari la conținut

Featured Replies

Postat

Revenind la problema cu "RR-ul pozitiv" si alte mituri despre RR, v-am facut un tabel care ilustreaza relatia intre WINRATE si RISK-REWARD, astfel puteti intelege mai usor cum este afectat unul de celalalt.

Pentru simplicitate tabelul contine numai RR intre 1 si 2.

TABEL CU VALORILE ASTEPTATE V2 made by PROXIMUS.xlsx

EDIT: am corectat greselile :)

EDIT2: mai bine setati winrateul de baza la 49%, ca din cauza spreadului toti incepem cu ~49% si nu cu 50% :)

Editat de Proximus

• Răspunsuri 53
  • Citiri 50,9k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• Legatura dintre risk reward si rata de succes   Hai sa vedem mai intai cum ar tranzactiona o maimuta antrenata sa dea cu banul si sa puna tranzactii dupa cum cade moneda. Adica hai sa vedem cum ar st

• Ce inseamna defapt x% rata de succes   Pare simplu la prima vedere. Preconizez o rata de succes de 30%, deci in urmatoarele tranzactii scot 30 de tranzactii castigatoare si 70 pierzatoare. Ei bine nu

• Risk management in practica   In partea aceasta am sa iau conceptele expuse pana acum si am sa le transpun in situatii reale. Cateva puncte cheie care trebuie sa le aiba toata lumea in vedere cand is

Imagini postate

Postat

La mine formatul nu e valid

Proximus

Dar de ce crezi ca nu se poate sa ai

Risc R 1la 4

win rate 60%

Editat de Tim_isoara

Postat

La mine formatul nu e valid

Proximus

Dar de ce crezi ca nu se poate sa ai

Risc R 1la 4

win rate 60%

Poti sa ai orice RR vrei tu, dar daca valoarea asteptata nu e pozitiv atunci vei pierde pe termen lung.

Risc 1 la Reward 4 cu 60% winrate va avea un expected value de 2, care este foarte bun.

Insa pentru a atinge un rezultat asa de bun tre sa ai un edge  foarte foarte bun, care mi se pare imposibil de realizat, fara de a fi un market market cu informatii LV3, retailul pur si simpu nu are destule informatii pentru a atinge acest nivel de succes.

Editat de Proximus

Postat

Un sistem  de tranzactionare trebuie sa aiba win rate mai mare de 60%

si riscR macar 1  la 1

Postat

Un sistem  de tranzactionare trebuie sa aiba win rate mai mare de 60%

si riscR macar 1  la 1

Din punct de vedere statistic nu conteaza ce wr sau RR ai daca valoarea asteptata e pozitiv (desigur WR-ul trebuie sa fie bine masurata pe o mostra cat mai mare de tradeuri).

Dar din punct de vedere a drawdownului, si a efectelor psihologice care ne va bantui toata ziua, e mai intelept sa ai un DD cat mai mic, adica un RR balansat, deci 1/1 mi se pare cel mai optim.

Dar eu cred ca pana la urma piata dicteaza RR-ul. Daca planul tau e sa bagi ordine SELL cu 50 pip SL si TP, dar daca SL-ul e fix pe o linie de rezistenta, mai bine pui un SL putin mai larg sa fie peste rezistenta decat sa risti un FAKEOUT.

Deci in acest caz RR-ul va fi un pic deformat 50 TP cu 60 SL, dar poate vei avea un edge, tocmai din cauza ca ai pus SL peste High-urile barelor anterioare,de unde pretul a fost respins :D

Editat de Proximus

Postat

Ce inseamna edge? La ce te referi?

Edge-ul este avantajul traderului fata de piata.

Ca din punct de vedere statistic barele sunt formate ca si aruncarea cu moneda, 50% sansa pentru bara bullish, si 50% pentru bara bearish.

Daca nu ai avantaj peste procentul de baza 50%, atunci nu faci bani, sau chiar mai rau ca din cauza spreadului, pierzi bani incet.

Avantajul trebuie sa fie mai mare decat spreadul + slippage + dezavantajul de intrare datorata timpului de executie.Altfel ori nu faci bani deloc ori ii pierzi incet incet.

Postat

Ok. Si avantajul asta de unde vine?

Asta e intrebarea de 1 miliard de dolari :money:

Daca as cunoaste un avantaj stabil acum as fi pe insulele Bahamas relaxandu-ma pe noul meu yacht de 1 milion de € :crazy:

Am gasit niste avantaje minore, dar nici una nu a fost destul de stabil ca sa profiti din ele pe termen lung.Dupa observarile mele orice valoare asteptata sub 1 e doar din cauza fluctuatiilor de WR, si nu sunt stabile.

In cele 2 ani in care analizez pietele inca nu mam intalnic cu nici o tehnica care mi-ar da un expectancy >1 :((

Intreaba-le pe ceilalti cat succes au in trading =))

Editat de Proximus

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.