Sari la conținut
Postat

Salut,

Nu mi-a trebuit foarte mult timp sa gasesc acest forum, de aceea mi se pare locul ideal sa pun aceste intrebari:

1. Ar fi investitori interesati de PAMM/MAM?

2. Daca da, atunci care ar fi profilul de risc pe care il aveti?

3. Care ar fi tinta randamentului anual spre care tindeti? Care ar fi drawdown-ul maxim?

4. Credeti ca 25-30% din profit este un procent rezonabil?

Vreau doar sa stiu daca exista cineva, alte detalii vor fi prezentate anterior. Detalii inclusiv despre mine.

- Nu reprezint nicio firma, lucram ca intre persoane fizice.

- PAMM / MAM are la baza imputernicire si metoda de calcul a comisionului.

Mersi,

• Răspunsuri 49
  • Citiri 15,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• Mda, sa inteleg ca nu exista nimeni care vrea sa mai faca si altceva cu banii decat sa ii tina la banca... romanii sunt prudenti Ca sa sparg gheata, ca tot e frig afara: randament 100% mediu anual si

• Sunt in Romania fonduri de investitii reale, reglementate, detinute de banci, care ofera astfel de servicii, dar la care totusi lumea nu subscrie. In cele mai multe cazuri din lipsa de educatie finaci

• Treaba sta in felul urmator, pentru cei care doresc pot oferi pe email sau cumva privat un CV si mai multe detalii despre mine. Nu va pot spune despre felul in care fac trading, doar ca folosesc niste

Featured Replies

Postat

30-35 de tranzactii pe luna si numai 100% pe an? care este riscul/tranzactie reward/risk si winrate?

Postat
  • Autor

Fondul are ca tinta constanta in randament, adica o dispersie fata de medie cat mai mica. Reward:Risc cam 1:2; winrate: 85%

Postat

din ce mi-ai zis pana acum sistemul pare sa fie profitabil . din simularile pe care le-am facut ai avea un drawdawn maxim de 6 puncte . asta inseamna 6% daca intri cu 1%per tranzactie respectiv 12% daca intri cu 2%.

Postat
  • Autor

Este in regula calculul. De aceea am si pus intrebarea cu privire la profilul investitional, pentru a sti in ce categorie ne incadram.

Postat

Ai vrun statement mai vechi? Ceva cu care sa te "lauzi" si tu ...

Postat
  • Autor

MAM nu este inca format,este in plan inceperea lui pe 15mai-1iunie. Va aduc la cunostinta tot ce trebuie pana atunci, este destul timp. Inclusiv valuta in care va fi denominat. In momentul atingerii capitalului pentru SAI se va avea in vedere reglementarea CNVM a fondului.

Sunt sigur ca pe parcursul colaborarii ambele parti vor avea de castigat.

Editat de angelo

Postat

@antonio ai gasit undeva ca sai poate sa investesca pe FOREX? care ar fi limitarile pentru un astfel de sai?

Postat

Vezi ca SAI-ul (cel cu 125 000 Euro) nu poate decat sa administreze. Acum, daca iti faci SAI, nu prea stiu cum vei putea sa administrezi contul unui simplu Gigel.

Astfel, pe langa SAI, ori iti faci un alt fond, un OPCVM dupa cum ii spune CNVM-ul, unde Gigeii pot veni sa cumpere unitati de fond, iar cu banii obtinuti poti tu sa faci ce vrei (ma rog, ce vrei conform prospectului, unde prospectul trebuie sa indeplineasca alte sute de mii de reglementari).

Pe de alta parte, poti sa iti faci direct fond ce se autoadministreaza (cum sunt SIF-urile). La fel, aceeasi procedura: Gigeii vin si subscriu pentru unitati de fond, iar tu faci ce vrei cu banii conform prospectului de emisiune. Dar, pentru forma asta de organizare iti trebuie 300k Euro.

Apoi, pentru ambele variante de mai sus, nu poti sa investesti in orice. Din cate stiu, pe FOREX nu poti de loc.

Prin regulamentul 15/2004 se precizeaza investitiile pe care le poate face un SAI. Oricum, in principiu doar actiuni si futures/optiuni pe diverse active suport. Cred ca ar merge totusi futures pe FOREX, sau CFD-uri. Nu mai stiu exact.

Pe de alta parte, nu stiu ce presupune legislatia pentru AOPCVM-uri. Dai si tu search la respectivul regulament, si spor la citit Posted Image

Later edit: Gresesc. Am impresia ca, ca SAI, poti administra si portofolii individuale. Insa, pentru asta, te incadreaza altfel pe obiectivele de activitate, si s-ar putea sa ai nevoie de mai mult de 125k Euro.

Editat de Adi.M

Postat

PS: N-am spus ca FOREX-ul e un joc.

Offtopic

FOREX-ul e un joc la care castiga doar cei care-l trateaza astfel. In momentul cand incepi sa-l vezi ca pe ceva mai serios atunci incepe sa apara problema. Nu cunosc prea multi care sa fi reusit sa obtina bani avand probleme.

Parerea mea

Postat
  • Autor

E cale destul de lunga pana la reglementare romaneasca. Stiu doar ca prin multitudinea articolelor din legislatia CNVM (SAI), gasisem unul referitor la CFD, nu se specifica exact FOREX sau FX sau altceva. Doar pozitii deschise, care se pot inchide cu altele de sens contrar (se subintelege fara hedging), facand referire explicit si la cursul valutar.

Limitarile la SAI nu vad care ar fi decat Capital minim 125k EUR. Oricum FOREX-ul nu este reglementat in Romania, de aceea nu vom gasi aceleasi reguli impuse de MiFID in vest.

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.