Sari la conținut

tobin tax


Postări Recomandate

Vesti proaste, desi deocamdata Romania nu s-a bagat (spre surprinderea mea):

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/parlamentul-european-da-unda-verde-pentru-taxa-pe-tranzactiile-financiare-175456.html

 

Parlamentul European dă undă verde pentru taxa pe tranzacţiile financiare

 

Parlamentul European (PE) şi-a dat miercuri, la Strasbourg, girul asupra cooperării întărite decise de 11 state din UE pentru a institui o taxă asupra tranzacţiilor financiare, în ciuda incertitudinilor care persistă asupra alocării fondurilor astfel colectate.

 

Aleşii europeni au aprobat decizia ce vizează iniţiativa la care participă deocamdată 11 state - Franţa, Germania, Belgia, Portugalia, Slovenia, Austria, Grecia, Italia, Spania, Slovacia şi Estonia - cu 533 de voturi pentru, 91 împotrivă şi 32 de abţineri.

 

Este prima cooperare consolidată în domeniul fiscalităţii, unde toate deciziile necesită unanimitate, a declarat eurodeputatul Antolin Sanchez-Presedo, membru al grupului S&D.

 

 

"Trebuie să depăşim obstacolul unanimităţii în materie fiscală şi această cooperare întărită este prima ocazie, dar avem nevoie şi de altele", a spus eurodeputatul belgian Philippe Lamberts, membru al grupului Verzilor, Alianţa Liberă Europeană.

 

Iniţiativa a fost susţinută de toate grupurile politice ale PE, cu excepţia notabilă a euroscepticilor britanici, preocupaţi de incidenţa acesteia asupra statelor neparticipante, întrucât taxa este transfrontalieră. 'Sper că David Cameron va şti să protejeze City /cartierul financiar al Londrei/ de orice incidenţă a acestei taxe', a subliniat eurodeputata Maria Andreassen în cadrul dezbaterilor.

 

Deşi numai 11 state au aderat la această cooperare consolidată, comisarul european pentru fiscalitate, Algirdas Semeta, a afirmat că şi 'alte ţări intenţionează să li se alăture'. Olanda, până în prezent reticentă, şi-a manifestat recent interesul pentru a se alătura acestor state.

 

După votul din PE, trebuie ca iniţiativa să fie aprobată de Consiliul UE cu o majoritate calificată pentru a permite CE să vină cu o propunere pentru transformarea în realitate a taxei pe tranzacţiile financiare.

 

Cooperarea consolidată, prevăzută de Tratatul privind funcţionarea UE, permite unui număr de cel puţin o treime din statele membre UE (ceea ce în prezent înseamnă minimum nouă state) să acţioneze în mod concertat într-un domeniu care nu este de competenţă comunitară.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca ar trebui sa-si faca griji pt taxa pe tranzactiile financiare cei care si scot un profit din asta, sau cei care lucreaza cu sume mari. O taxa suplimentara de 0,1% sau 0,01% cat va fi nu va face diferenta intre profit si faliment! Oricum, 99% din jucatori isi pierd banii, iar pt. cei care au un cont demo sau cateva sute sau mii acolo, chiar nu mai conteaza.

Cu noua taxa, cred ca pierderea pe un cont va fi mai mica decat pierderea pricinuita de un stop loss pus aiurea sau de folosirea unui levier demential, asa cum multi dintre clienti folosesc.

Si daca tot ma bagai in seama, pun si o poza cu lupta mea de a apuca ziua de maine: o piramidare care de data asta a iesit, dar, pozitiile fiind deschise...stiti cum e: banii adevarati ii faci cand inchizi pozitia, nu cand te uiti cum creste!

Bafta la pipsi!

post-6531-0-10233100-1355340224_thumb.png

post-6531-0-93355200-1355340514_thumb.png

Editat de johnbull
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.