- Răspunsuri 14
- Citiri 9,7k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
-
AdrianBc 6 postări
-
deleted on request 01 2 postări
-
arcgotic 1 postare
-
wapisro 1 postare
Most Popular Posts
-
@deltatrade ia pune tu un statement sa vedem cat de bun esti tu in domeniu. ca nici de la tine n-am vazut nimic, doar povesti! te-ai apucat si tu sa jignesti...
-
daca tu nu ai gasit utilitati pentru indicatori asta nu inseamna ca nu pot fi folositi. inseamna doar ca esti foarte slab pregatit in domeniu.
-
Singura utilitate pentru indicatori o gasesc buna decat pentru a reda cat mai bine vizual pe chart price action.Nu am precizat ca sunt bun in acest domeniu.Acolo unde am scris in postarea mea ca pot
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Salutare!
Am inceput sa tranzactionez demo in decembrie 2011 si live in februarie 2012.La inceput am folosit renko chart pe o strategie conceputa de mine (fara indicatori).Era si este profitabila (la sfarsitul zilei nu aveai cum sa iesi pe minus),dar presupune sa ai in cont destul de mare iar castigurile se limiteaza si sunt in raport cu suma pe care o ai in cont.
Dupa un timp am renuntat la acesta strategie si am inceput sa implementez tot felul de strategii dar tot pe renko chart.Unele luate de pe net altele concepute de mine,unele de cateva sute de $ altele free.Dupa scurt timp pc-ul meu s-a umplut ca o tona de indicatori.Majoritatea strategiilor le-am testat pe cont real (cu sume mici ,dar pe bune).Iar din toata experienta mea de aproape 6 luni am invatat cateva lucruri:
- paralel cu piata forex functioneza o alta piata.... piata vanzarilor de strategii si de indicatori (probabil ca e foarte profitabila si asta pentru ca exista acei 90% traderi care pierd)
- 99% din indicatori sunt gunoaie si un bun mod de a pierde banii
- unele strategii care au la baza indicatori si cu 50%-60% rata de castig pot fi profitabile daca:
( intr-o ordine importanta)
- poti controla partea emotionala/psihologica pentru ca este una decisiva.Daca nu o poti controla foloseste pending Order cu SL si TP si apoi nu te mai atinge de ele
- rata de risc/castig trebuie sa o pastrezi mai mereu de 1:2 si in rest 1:1 (sau un bun ”Money Management”)
- esti disciplinat si urmezi 100% acea strategie fara abateri de la punctul de mai sus.
- daca tranzactionezi la orele corespunzatoare (desi nu întotdeauna este important)
- Insa dupa 6 luni de tranzactinat stiu ca cea mai buna si curata strategie este cea fara indicatori si anume: Price Action .
Chiar de cand am inceput sa tranzactionez am dat peste un tip care folosete Price action ,avand profituri substantiale.îi urmăream postarile de pe youtube (vezi link:
Insa acum cateva zile am dat peste un mic tutorial despre price action facut de Phil Newton si apoi peste postarile video facute tot de el.Si pentru prima data am inteles dinamica cursului in piata forex.Atat de simplu si de clar.
Am aflat din postarile lui cum poti identifica precis un up trend,down trend ( si cum aceste se invereaza).
Cum poti identifica inca din stadiul incipient un Sideways sau range trend
Am inteles cum se definesc si care sunt zonele de suport si rezistenta care trebuie luate in considerare si cum esti sigur ca un Breakout este confirmat .
Si cum toate acele modele (patterns) au la baza Price Action
Si toate acestea fara nici un indicator ,doar Price Action, care din punctul meu de vedere este ” the holy grail”.
Si important este faptul ca price action se poate aplica indiferent de time frame
In concluzie :mi-a redat increderea si siguranta ca pot face parte din acei 10% care au scces ( uitand de toate balariile invatate despre forex de pe net si invatand price action).
As putea sa incerc sa explic ce este price action dar cu siguranta nu o pot face la fel de bine ca Phil Newton ,asa ca voi posta linkurile cu toate explicatiile de care am vorbit mai sus.
price action tutorial - www.tradeology.com/priceaction.html
price action video tutorial http://www.mediafire...cjyyk6d3sev9ybk
price action web - link1
link2
Phil Newton - site
deoarece regulamentul forumului nu permite postare de mai multe linkuri media, restul linkurilor cu postarile video le gasiti in pdf-ul atasat postarii sau in arhiva de la price action video tutorial
Merita sa aruncati o privire pe linkurile de mai sus.Probabil ca vor fi cele mai bune lucruri care le-ati aflat despre tranzactii.Desi materialele video sunt in limba engleze, sunt usor de inteles si poti prinde repede din ele cum sa aplici price action.
Tin sa mentionez ca din cauza timpului limitat ma rezum doar la scalping de 5-15 pips in primele ore de la deschidera pietelor europene .Folosesc renko sau range bar chart
In urma raspunsurilor la acest post trebuie sa mai mentionez ceva.Inca nu sunt pe profit constant ci intr-o fluctuatie.Dar asa cum am spus mai sus,am increderea ca invatand Price action ,povestea va fi altfel.Si trebuie sa mai mentionez ca in toate tranzactiile mele nu am folosit price action pentru ca nu stiam ce e cu el.Dupa cum am spus, abia acum cateva zile am aflat mai multe detalii si e prima data cand dau peste ceva bun despre forex.
Am facut acest post doar pentru a le fi de folos si altora si nu pentru o auto lauda.Pana la urma fiecare alege.
indicatori ( sau spaghete)
http://www.imagetoo.com/images/untitljij.png
sau price action
http://www.imagetoo.com/images/untitlzkz.png
Numai bine si sa va fie de folos!
price action link video -.pdf
Editat de AdrianBc