Sari la conținut
Postat
  • Management

Context

Ieri ii spuneam userului Mql4you ca le permit oamenilor sa-si spuna parerea atata timp cat folosesc un limbaj decent. Acum vad ca isi spune parerea foarte respicat, dar fara sa foloseasca un limbaj urat (cel putin pana la momentul in care am scris eu acest mesaj). Si totusi, a aparut o problema. Dar despre problema o sa vorbesc mai incolo.

Mql4you a folosit un alt user in trecut si a fost banat pentru ca a reusit performanta de a obtine cele mai multe plangeri din partea comunitatii. A jignit cativa useri (desi el nu considera ca a jignit pe nimeni). Dupa ce a fost banat, a vrut sa-si exprime in continuare parerea si si-a facut alte conturi. Ne-am "jucat de-a soarecele si pisica" pana cand a spus ca nu mai scrie de buna-voie. Si pentru ca si-a respectat la vremea aia decizia si nu a mai scris, ultimul cont facut, Mql4you, nu a mai fost banat.

In urma cu ceva timp a primit un mesaj automat de la forum. Este un mesaj trimis tuturor celor care au contul activ dar nu mai acceseaza forumul de multa vreme. Scopul acestui mesaj este de a vedea daca persoana respectiva a patit ceva, daca pe Vamist s-a intamplat ceva ce l-a determinat sa plece si daca putem sa rezolvam problema. Astfel incat persoana respectiva sa se intoarca. Si pentru ca i s-a parut ironic ca a primit un astfel de mesaj (si mie mi s-ar fi parut in locul lui, recunosc), Mql4you a dat reply. Iar eu i-am raspuns explicand de ce a primit mesajul respectiv si incercand sa-i clarific de ce a fost banat. Dupa aceasta conversatie pe mail, s-a intors pe forum. Mentionez ca nu i-a zis sa se intoarca, doar i-am dat niste explicatii pentru ca am considerat ca asa ar fi corect.

Problema

Problema este ca au inceput sa curga din nou reclamatiile la adresa acestui user. Si mai mult, mi se reproseaza ca nu l-am dat afara. Motivul pentru care nu l-am dat din nou afara cand a jignit iarasi un user a fost ca userul respectiv mi-a spus sa nu-l dau afara. Si am considerat ca daca el l-a iertat, atunci pot sa-l iert si eu STRICT pentru abaterea respectiva. Apoi au aparut reclamatiile si am luat niste loguri la puricat... 30 de min mai tarziu, l-am banat. Numai pentru cateva secunde... pentru ca brusc mi-a venit o idee.

Draga Mql4you, acum mi te adresez tie

In putinele schimburi de mesaje avute pe forum sau pe mail mi-am dat seama ca esti o persoana inteligenta. Cu reale probleme de integrare intr-o comunitate, dar inteligenta. Si spun asta pentru ca am vazut ca poti avea o discutie coerenta (spre deosebire de alti disperati care vin sa atace lumea pe forum), poti lua faptele, le poti prelucra, adapta si apoi sa le folosesti pentru a iti sustine ideile. Am mai vazut stilul asta de mula faptele pe propriile interese. Se spune ca si Steve Jobs facea asta, dar acum sa nu ti se urce la cap ca nu te compar cu el. La tine cred ca este doar o dorinta de "a le da peste bot" celor din jur. Un alt user de aici spunea ca atunci cand era mic si incerca sa se dea mare, tatal lui ii intreba de ce incearca sa se pise impotriva vantului. Si exact asta mi se pare ca incerci tu sa faci.

Dar sa revenim. Ziceam mai sus ca pentru cateva secunde te banasem din nou si apoi mi-a venit alta idee. Mi-am dat seama ca nu ai ramane cu nimic daca te-as bana si ti-ai pastra parerea ca tu nu ai gresit cu nimic. Probabil ne-am juca iar de-a soarecele si pisica si intr-un final vei disparea. Dar sunt de parere ca pentru efortul si perseverenta ta, meriti mai mult - meriti sa inveti ceva.

Am vazut ca esti programator. Si ca programator sunt sigur ca esti obisnuit sa lucrezi si sa tii cont de multe variabile. Asa ca vom introduce o variabila - puterea comunitatii. Daca eu iti spun ca lumea te reclama si te banez din acest motiv, o sa te simti si nedreptatit si o sa zici si ca sunt eu dictator. Asa ca hai sa vedem daca lumea te vrea aici sau nu. Transparent. O sa iau in calcul parerile celor care posteaza NUMAI daca au cel putin numarul tau de posturi (adica o sa-i ignor pe cei cu mai putine posturi decat tine). Asta pentru ca sunt putin neincrezator in cateva conturi noi... neincrederea e cauzata de date observate recent in loguri. Si daca la final - sa zicem maine seara - diferenta intre cei care nu te vor aici si cei care te vor este de min. 7 persoane (am ales 7 ca sa fie putin mai mare decat numarul de plangeri pe care le ai deja... altfel n-ar fi avut niciun sens) o sa ai de ales sa nu mai postezi de buna-voie (si o sa ma asigur si ca nu o sa mai primesti acel mesaj automat) sau sa iti inchid eu toate conturile. Nu pentru ca am ceva cu tine, ci pentru ca asa cum ti-am mai spus, atunci cand un necunoscut vine la tine in casa cand esti la masa cu prietenii si incepe sa se ia la cearta cu ei, faci tot posibilul sa-l dai afara. Deci hai sa vedem cum te intelegi cu mesenii.

• Răspunsuri 28
  • Citiri 10,3k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• deleted on request 01
    deleted on request 01

inteligent nu cred ca e. e doar un troll.

• Stefan, si eu te intreb sincer, care e problema ta cu mine?! Ti-am furat printesa, ti-am stricat CD-urile cu manele?... Forumul e public, daca gresesc, da-mi ban, si fa asa cu toti! Dar cauta-ti a

• Eu vreau ca mql4you sa posteze mai departe. Am motivele mele strans legate de experientele de viata prin care am trecut in ultimele 10 luni!  

Featured Replies

Postat

Buna , nu am avut timp sa studiez exact cu ce a gresit Mql4you , banuiesc ca poate nevrut a jignit pe cineva...dar cred ca e un tip foarte de treaba si ar merita sa nu l rastigniti prea tare...azi e prima mea zi aici vamist si m a ajutat foarte mult si si a luat timp sa mi explice multe chestii cum functioneaza acest blog , ba chiar si a facut timpul sa ma ajute sa ma inscriu pe myfxbook.com ... fata de mine a dat dovada de multa rabdare si intelegere...

cu stima,

:)

Postat

Alexadru.

Sau altii care au te gand sa scrie ceva pentru sustinerea mea.

Pls, nu e nevoie, o sa va faceti degeaba dusmani, apreciez gestul vostru, dar nu e nevoie, e.. no comment toata tema.

Sa-i lasam sa-si verse ofurile si pe urma sa dea ban, lucrurile sunt previzibile, doar nu vorbim de Forex.... :)

Editat de mql4you

Postat
  • Autor
  • Management

Mql4you, am luat deja o decizie. Treaba asta cu topicul face parte din ea. Dar nu-ti face probleme, nu trebuie sa o intelegi. Deja cred ca ti-am explicat mult mai mult decat era cazul... de fiecare data. Oricum tu te vei simti mereu lezat si defavorizat, dar macar nu te mai victimiza atata in public pentru ca, dupa cum vezi, ai parte de nesperat de mult suport. Sau nu vezi?

Postat

Mql4you, am luat deja o decizie. Treaba asta cu topicul face parte din ea. Dar nu-ti face probleme, nu trebuie sa o intelegi. Deja cred ca ti-am explicat mult mai mult decat era cazul... de fiecare data. Oricum tu te vei simti mereu lezat si defavorizat, dar macar nu te mai victimiza atata in public pentru ca, dupa cum vezi, ai parte de nesperat de mult suport. Sau nu vezi?

Stefan, mersi pentru tot, si pentru explucatii (mai multe decat merit), si pentru aprecieri (tot mai multe decat merit), si pentru atata atentie (tot mai multa decat merit)... :)

Ce sa mai zic?!... :)

Am ramas fara cuvinte depsre tot acest "proces"... :)

Fie voia ta, faca-se voia ta... :D

PS, daca va merge in ritmul asta voi candida la presedentie, sa nu uitati sa ma criticati, va spun un secret, critica aduce cea mai multa mediatizare (tss...sa nu spuneti la nimeni :D )

Editat de mql4you

Postat
  • Autor
  • Management

Nu era nevoie sa-ti editezi mesajul. Puteai sa lasi si restul ca am vazut ca "aveai cuvinte".

Postat

Nu era nevoie sa-ti editezi mesajul. Puteai sa lasi si restul ca am vazut ca "aveai cuvinte".

Iarta-ma ca am editat mesajul..... wtf.. :D

Voi incerca pe viitor sa scriu din prima.... :)

Sincer, chiar nu inteleg ce vrei de la mine, si de ce te legi de mine.....

Iarta-ma inca odata pentru ca am editat textul, sau ca te-am rugat sa nu permiti jigniri si provocari pe forum, etc...

Nici nu stiu pentru ce trebuie sa-mi cer scuze, dar considera ca mi-am cerut scuze de la tine pentru tot ce vrei tu....

PS, probabil iar ma vei acuza de ceva, imi cer scuze anticipat :D

PS2, scuza-ma iar :D dar in continuare eu fold la aceast joc :D

Editat de mql4you

Postat
  • Autor
  • Management

Mda, cred ca-i multa galagie in capul tau :)

In alta ordine de idei, vad ca nu se formeaza acea majoritate diferenta. Asa ca felicitari, chiar nu cred ca vei fi banat.

Editat de Stefan

Postat

Mda, cred ca-i multa galagie in capul tau :)

In alta ordine de idei, vad ca nu se formeaza acea majoritate diferenta. Asa ca felicitari, chiar nu cred ca vei fi banat.

Nu voi raspunde aprecierilor tale despre mine, ai scris (mai multe decat merit) in 2 pagini pana acum.... :D

Deci nu e cvorum ? :))

Sper ca intelegi gluma......

Daca nu scuza-ma, dar asa e vara asta, moda cvorumurilor... :D

Nu ma intereseaza "referendumul" tau, e treaba ta cum ei deciziile si ce decizii ei.

Dar nu m-am putut abtine sa nu fac gluma asta... :)

Editat de mql4you

Postat
  • Autor
  • Management

Sa stii ca mi se pare chiar buna gluma :) Sincer.

Si mi-am adus aminte ca vroiam sa te intreb ceva. Tu de ce stai pe forumul asta? Te intreb sincer si fara niciun interes ascuns. Si mi-ar placea daca ai putea sa-mi dai si tu un raspuns sincer si fara sa te simti atacat.

Postat

Sa stii ca mi se pare chiar buna gluma :) Sincer.

Si mi-am adus aminte ca vroiam sa te intreb ceva. Tu de ce stai pe forumul asta? Te intreb sincer si fara niciun interes ascuns. Si mi-ar placea daca ai putea sa-mi dai si tu un raspuns sincer si fara sa te simti atacat.

Stefan, si eu te intreb sincer, care e problema ta cu mine?! :ohno:

Ti-am furat printesa, ti-am stricat CD-urile cu manele?... :D

Forumul e public, daca gresesc, da-mi ban, si fa asa cu toti!

Dar cauta-ti alt partener pentru discutii psihanalitice....

Nu vreau raspuns, de fapt nici macar nu-mi mai scrie ceva, uita de mine... pls....

Faci singur din forumul asta un balci, si esti moderator.... wtf... :blink:

Hai sictir!!! :D

Editat de mql4you

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.