Sari la conținut

Uraganul Sandy = potentiala cadere temporara a dolarului ?


Uirebit

Postări Recomandate

  • Moderators

Man, nu ma ocup cu estimari de genul si nici tu nu cred ca te ocupi. In orice caz, eu pur si simplu nu vad de unde atata corelatie intre uraganul asta si miscarile de pe piata. Suntem la dobanda 0 si $80 milarde pe luna bagate de fed in sistem. Sandy nu schimba cu nimic situatia. Nu e asta socul exogen care sa trimita economia in pamant.

 

Sandy a fost un uragan de nivel 2. Nu 3, nu 4, nu 5. Katrina, uragan de nivel 5, cica a creat pagube totale in economie de vreo 100 de miliarde de dolari. Asta dupa estimarile FT, care a luat in calcul si ce spui tu, pierderi in asigurari si asa mai departe. Katrina cica ar fi cauzat pagube in asigurari de vreo 60 de miliarde. In alte parti am gasit ca cica ar fi numai vreo 25-30 de milarde pierdute in asigurari. Irene, de grad 3, ar fi creat pagube in asigurari de 7 milarde. Cat sa creeze Sandy? Morgan Stanley zice ca undeva intre 7 si 10 milarde. Sunt unii care au mers pana la 80 de milarde, dar ala e worst case scenario. Aia care i-am citat eu in postarea aia zic ca pierderile totale materiale ar fi de 50 de milarde. Mai pui si asigurari si alte chestii inca vreo 50 si ajungi la 100 (desi nu cred). Tot nu-i mult.

 

Repet, 80 de miliarde sunt injectati lunar de Ben, iar dobanzile sunt la 0. Asteptarile pentru dobanzile astea mici si finantare din partea lui Ben se extind pana in 2015. Sa faca Sandy pagube de 100 de miliarde. 200 de milarde. Nu schimba cu nimic asteptarile fata de politica monetara. 200 de miliarde ii baga Ben in piata in 2-3 luni. O sa vedem niste scaderi de GDP, o sa vedem ceva specula pe companiile de asigurari. Mai mult de atat nu cred.

 

Ramane de vazut cine castiga alegerile in SUA. Ramane de vazut ce decizii vor lua politicienii americani in inceputul lui 2013 cand vine acel temut "fiscal cliff". Ramane de vazut daca tensiunile din Iran nu se transforma in razboi (depinde si de cine-i presedinte in SUA). Ramane de vazut cum evolueaza situatia in Europa. Grecii incep deja sa rupa rankurile in parlament. Inca se mentine coalitia, dar tremura. Pe Spanioli ii asteapta niste caderi de GDP de-i vai de mama lor. Pe chart-ul S&P, daca urmaresti interventiile FED, ai sa vezi ca toate operatiunile lor au adus cresteri din ce in ce mai mici pe bursa. Sa nu fie asta un bubble in formare care sa ne trimita in pamant mai tare ca fratii lehman. Sa nu fie bubble-ul asta spart de chestiile alea care tocmai le-am mentionat (razboi, fiscal cliff, etc) Acestea din ultimul paragraf sunt socurile exogene de care trebuie sa ne ingrijim. Uragane si cicloni a mai vazut America si nu s-a prabusit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lasati-o mai moale cu pretentia asta de a intelge si descifra orice miscare a pretului. Concentrati-va mai mult pe doing decat pe explaining. Pe following decat pe predicting.

 

E in natura omului (a se intelege in inconstienta lui) sa complice lucrurile deoarece mintea adora problemele. E mult de discutat aici.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

Lasati-o mai moale cu pretentia asta de a intelge si descifra orice miscare a pretului. Concentrati-va mai mult pe doing decat pe explaining. Pe following decat pe predicting.

 

Din pacate following reprezinta spiritul de turma.

Predicting e partea cu adevarat importanta.

 

Din cate stiu pana acum, turma n-a castigat niciodata intr-un sistem capitalist.

 

A prezice pretul e ca si cum ai incerca sa vezi pestele pe fundul unei ape tulburi.

Editat de apolo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.