Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

Salut,

In platforma de la IBFX exista niste scripturi utile pentru deschidere rapida de ordine prin combinarea a doua taste.

extern int MagicNumber = 915;
extern double		 Lots = 0.01; /* If you want to use a static lots value change this value! */
extern double		 Risk = 1.0; /* If you want the script to use % of your account to calculate
									 Lots to trade make sure Lots is set to 0.0 */
extern int	 Slippage = 3;																				
extern int	 StopLoss = 10;	 // Number in Pips ie: 50 for 50 pips.
extern int ProfitTarget = 30;	 // Number in Pips ie: 50 for 50 pips.
extern int	 MaxRetry = 10;	 // If the Order Fails - How many time do we retry?
extern string Commentary = "IBFX - Quick Sell ";

In codul de mai sus am anumite dubii in legatura cu Risk. Daca eu setez 1.0, inseamna ca scriptul va folosi un procent din cont ,1%, pentru a seta lot-ul cu care va fi deschis ordinul raportat la SL-ul presetat? Am inteles bine?

La setarile care sunt acum, la compilare imi da niste warnings dupa ce modific parametrii. Nu stiu unde e problema dar nu pare sa mearga asa cum scrie.

Poate sa se uite cineva peste ele ?

Multumesc.

IBFX - Quick Buy.mq4

IBFX - Quick Buy - Inputs.mq4

IBFX - Quick Sell.mq4

IBFX - Quick Sell - Inputs.mq4

• Moderators
Postat

Formula care o folosesc ei pentru a calcula marimea lotului e urmatoarea:

Lots = ( FinalAccountBalance*(Risk/100.0) ) / (LotSize/Leverage);

FinalAccountBalance este variabila mai mica dintre Equity si Balance. (i.e. if equity < balance, FinalAccountBalance = Equity)

LotSize e marimea unui lot in platforma. Daca tranzactionezi miniloturi 1 lot = 10 000. Loturi normale, 1 lot = 100k. MicroLoturi, 1 lot = 1000

Leverage e self explanatory

Risk e external inputul tau. Procentul care il pui tu. 2, 3, 5 etc la suta.

Rezultatul care il obtii deci NU este numarul de loti care trebuie sa ii folosesti pentru a risca 2% din cont pe un SL de X pips. A se observa ca nicaieri in formula lor numarul de pips nu este folosit.

Daca Leverage e 100:1 iar LotSize e 10 000 atunci LotSize/Leverage = 100. Daca ai un cont de 10 000 si ii dai risk = 1, FinalAccountBalance*risk/100 = 100.Va rezulta deci in acest caz Lots = 1. Indiferent ce SL ai. Daca LotSize ar fi 100 000 Lots ar fi egal cu 0.1

Ce este acest rezultat sincer nu pot sa imi dau seama :). LotSize e acelasi pe toate perechile, Leverage e acelasi pe toate perechile, iar FinalAccountBalance e acelasi pe toate perechile. Lots va fi deci acelasi pe toate perechile chiar daca cifrele importante ca margine blocata per trade sau $/pip difera de la un symbol la altul. O logica trebuie sa aiba ca doar nu-s idioti astia care au scris scriptul insa mie imi scapa logica.

Forumla de care ai nevoie pentru a calcula cati loti trebuie sa deschizi pentru a risca X% din cont pe SL de Y pips e urmatoarea:

LOTS = Risk/Loss

Risk = Suma din cont pe care vrei sa o risti (fie declarata ca suma fixa de la bun inceput fie calculata ca X% din Equity sau Blance)

Loss = Y pips * Tick Value

Tick value poate fi obtinuta programatic din platforma. E valoarea in dolari a fiecarui pip per lot deschis.

Postat

Apolo, initial nu am vazut postul lui Criodi si incepusem sa scriu..

Nu mai am de adaugat nimic.A spus Criodi cea ce vroiam sa iti spun si eu numa ca mult mai bine :)

• 2 luni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.