- Răspunsuri 17
- Citiri 18,2k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
-
ionion 8 postări
-
Criodi 4 postări
-
iulik 3 postări
-
tradelover 1 postare
Zile populare
Most Popular Posts
-
Ohoho, dar tocmai asta se intampla in realitate. In fiecare zi castiga cate unul sau altul si are impresia ca e destept cand defapt nu are decat foarte mult noroc. Se intampla de la traderi retail mic
-
Imi place cum scrii si imi place despre ce scrii. Esti totusi inca la prima postare si propui in ea o metoda care poate face multi bani destul de usor - fara a ne explica care e defapt metoda. Pastrez
-
Criodi ; Mda...nu ne prea intelegem. 1. Nu caut programatori pe acest forum . Avand in vedere ca nu folosesc MT , nici nu vad la ce mi-ar folosi un "expert" scris in mql. Dar un astfel de expert ar pu
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Sanatate si virtute stimati colegi de suferinta !
Nu ma prea dau in vant dupa forex , desi am expermentat domeniul inca de pe vremea cand subiectul fierbinte era cum sa iti treci munca din MT3 in MT4 .
Dar, acum ceva timp ,sufocat de avalansa de stupiditati care imi asalteaza e-mailul (Vai! castig sute de $ tranzactionand valute care nici nu stiam ca exista , mai fata !") , am zis sa mai vad ce se mai discuta in domeniu . Asa am mai gasit o "rashina" reshapata numita pompos "Binary options trading" .
Banuiesc ca stiti despre ce e vorba , asa incat nu mai insist cu descrierea.
Dar (din nou...) rugat de un bun amic aflat la stramtoare sa il ajut sa castige si el de-o bere fara sa trebuiasca sa studieze 3 ani inainte despre "tradingul on-line al instrumentelor derivate" , m-am gandit sa ma uit mai atent la susnumita golaneala , poate iese ceva "simplu, de "jucat" in viteza de pe smartphone , muncind nu mai mult de 5 min pe zi" ( STOP ! Nu dati cu pietre ...inca ! Stiu ca suna ingrozitor !!).
Fiind vorba despre cel mai simplu "beting" , primul gand a fost catre batrana Martingala .
Facand eu niste socoteli simple legate de resurse necesare, asteptari, frecventa de trading , pretul berii la pet etc ,am ajuns la urmatoarea "Tema de Cercetare" :
Sa se gaseasca una (sau mau mai multe) strategii aplicabile pe unul (sau mai multe) instrumente care sa asigure cel putin un trade castigator in plus fata de cele perdante , pe saptamana , si care in ultimii 4 ani sa nu fi prezentat niciodata MaxConsecLosers > 4 . Daca se gaseste ceva cu MCL=3 , e si mai bine, dar MCL=5 este maximul admisibil ( max o data, accidental , in cei 4 ani de care ziceam...)
PS : de ce 4 ani si nu 44, de ce forex si nu alte alea, de ce MCL=4 si de ce +1 winning trade/week , nu e foarte relevant acum , dar am argumente pentru fiecare decizie.
O explicatie pentru MCL=4 tot trebuie sa dau :
Daca se doreste un castig de 100 $/saptamana , aplicand Martingala simpla (si facand abstractie de fee-urile "brokerilor" - desi nu ar trebui deoarece in unele cazuri pot ajunge la 30 % !) rezulta ca in cel mai nefericit caz bet-ul maxim trebuie sa fie de 1600 . Pentru cineva care vrea sa castige 5200 $/an , un capital de risc de 1600-2000 $ ar trebui sa fie acceptabil.
Revenind la subiect : cu o asemenea tema de cercetate (destul de bizara si ,intuitiv vorbind, quasi-imposibil de solutionat) , m-am pus pe treaba . Dupa cum am mai spus acum vreo 2-3 ani cand am mai postat pe acest forum , am ceva scule de cercetate (atat soft cat si hard). Dupa vreo saptamana de incalzit planeta am ajuns la concluzia , destul de surprizatoare -recunosc - ca acele combinatii de strategii/instrumente chiar exista ! .
Am extins putin zona de studiu, am testat walk-forward in diferite combinatii, am incercat niste optimizari genetice (pentru a evita peak-urile accidentale) , si, ce sa vezi , bibicul tot acolo ! Strategii relativ simple, cu max 4 parametri optimizabili (unele doar cu 2...) si care totusi ofera (si) MCL 3-4 la o frecventa de trading onorabila .
NB : Acum sa nu credeti ca se gasesc chiar pe toate drumurile. Din 16 perechi testate X 5 clase de strategii X 5000 stategii/clasa , am gasit doar fo` 20-30 care merita atentie.
Lasind tonul glumet , subiectul schimbarii unghiului de vedere asupra profitului ar merita aprofundat. Cum se defineste traditional profitul e clar pentru toata lumea. Dar daca ne gandim la beting ? Atunci discutam de castiguri/pierderi fixe ( aflate la latitudinea traderului) , determinate la intervale fixe (deasemenea stabilite discretionar, dar optimizabile).
Daca ne gandim doar la Martingala , singurul criteriu care conteaza este MCL. Chiar daca rafinam money managementul , scopul ramane acelasi : cat mai putine tranzactii perdante consecutive in situatia unui numar total de tranzactii acceptabil . Nu mai intereseaza news ,lungimea trendului, TP, SL etc . Conteaza doar marimea contului si probabilitatea de a nu il pierde . Ori daca testarile WF 4/1 (sau 3.5/0,5 ani) arata pachete consistente de seturi de parametri care asigura MCL<=4 , probabilitatea de busire a contului pare destul de mica .
Subiectul nu este nici asa simplu , nici asa frivol cum ar putea parea la o prima vedere. Inlocuirea tradingului cu betingul nu este nici imorala,nici ilegala si nici nu ingrasa atat timp cat poate oferi casitiguri constante , in conditii de risc acceptabile . Daca ofera...
Scopul interventiei mele este de a vedea daca subiectul a mai fost abordat, daca starneste ceva interes , si daca pot afla ceva metode de testare mai dificile inainte de a sfatui amicul sa isi riste berea pe 2 ani . Pana acum nu am gasit motive sa ma indoiesc, dar, in mod evident ,pot gresi datorita subiectivismului.
O privire critica si proaspata , din afara , ma poate ajuta .