Sari la conținut

Featured Replies

Postat

sell Eurjpy

1 pips = 7.69 usd

0.7 lot

risc 0.91 % ( mentin riscul de 1 % )

raport risc/castig 1:2.62

Strategia care sta la baza initierii tranzactii este urmarirea trendului.

De ce aceasta tranzactie era sortita esecului dinainte de a fi deschisa, explicatia se gaseste in postul #31, din topicul Tranzactionarea folosind doar doi pivoti - analiza metodica si plan de tranzactionare.

Succes!

@ darzu

Iata de ce nu a functionat aceasta tranzactie. Nu am respectat definitia trendului unde am facut intrarea la m5, pt ca si aici trebe sa fii atent. Mai trabuie sa-mi reglez un pic tirul si va fi bine.

Sub linia rosie trebuia intrat sell, bineinteles dupa confirmare.

Trebuie respactat monovalul etc

post-2700-0-81180400-1370874549_thumb.png

• Răspunsuri 716
  • Citiri 164,8k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• 24052013 Ca sa continui ideia acestui proiect astazi voi analiza tranzactionarea pe saptamana care a trecut si voi arata in ce context de piata a decurs .   Am atasat trei grafice unde se vede perioad

• M-am uitat putin peste pozitiile deschise de unii colegi de Fond si constat cu tristete ca unii din noi, deschidem pozitii minuscule, microscopice, de dimensiuni bacteriene as zice, pt. a masca inabil

• Magicianul
    Magicianul

In forex exista intr-adevar cateva lucruri care pot creea in mintea mea semne de intrebare si uneori...chiar emotii negative de frustrare! Dar astea nu sunt nicidecum legate de managementul riscului !

Imagini postate

Postat

@ Vaxx 

La Dax ca si la orice alt instrument merge o strategie . Dupa parerea mea acea linie rosie de la tine de pe grafic nu inseamna nimicimportant . As mai astepta o crestere si dupa as intra in Short . Dupa cum am mai spus trebuie sa te uiti pe un grafic mai mare si de acolo sa ei decizii . 

:D

Postat

buy usd/jpy

SL 98.420 (48pps), risk 0.5%

TP deschis

Motiv intrare?

Pin bar in 05.06.2013, respingere in sus din pivotul de la 97.00 - asta pe grafic daily, iar pe H1 a trecut de suportul de la 99.

Postat

@ darzu

Acum este un pic mai sus ultimul HL si era bine ( greseala mea ), de intrat short sub minimul acestui monoval.

Acest ultim monoval este confirmat daca pretul trece de acest minim, atunci se schimba trendul. Cred ca in capitolul 3 al cartii lui Nelly este descifrata taina monovalurilor cat si confirmarea lor.

Bineinteles TF-ul de 5 minute este folosit decat pentru intrare pentru ca pe H1 avem trend down deocamdata.

post-2700-0-53579200-1370877507_thumb.png

Postat

Mai, mie nu-mi iese treaba cu riscul per tranzactie si volumul/lotul per tranzactie!

Cum calculez volumul de tranzactionat, stiind marimea in pps a SL-ului si fixand riscul la 1%? Am un excel de la Andrei, dar acolo este invers, am pret intrare ordin, marime lot, nivel SL si rezulta riscul!

Vreau sa fac asa cum zice wolf, dar mie nu-mi dau valorile lui.

Scuze Wolf, poti spune ca-s greu de cap, dar cum se face? Se imparte riscul in valuta la nr de pps ai SL-ului si-ti da volumul? In exemplul tau era 1000usd (1%) / 150pps (SL)=0.6 loturi? Si 1000usd/80=1.2 lot?

Multam!

Editat de livium

Postat

buy eurusd

SL 60 pipsi

TP 171 pipsi

1.6 lot

risc 0.96 %

profit/pierdere 1:2.85

Pe h1 sunt pe trend up, si acum presupun o corectie, si apoi continuare up.

post-2700-0-54265100-1370883154_thumb.png

Postat

sell usdchf

SL 60 pipsi

TP 140 pipsi

1.6 lot

risc 0.96 %

profit/pierdere 1: 2.3

Pe h1 sunt pe trend down, si acum presupun o corectie, si apoi continuare down.

post-2700-0-12341600-1370883397_thumb.png

Postat

Mai, mie nu-mi iese treaba cu riscul per tranzactie si volumul/lotul per tranzactie!

Cum calculez volumul de tranzactionat, stiind marimea in pps a SL-ului si fixand riscul la 1%? Am un excel de la Andrei, dar acolo este invers, am pret intrare ordin, marime lot, nivel SL si rezulta riscul!

Vreau sa fac asa cum zice wolf, dar mie nu-mi dau valorile lui.

Scuze Wolf, poti spune ca-s greu de cap, dar cum se face? Se imparte riscul in valuta la nr de pps ai SL-ului si-ti da volumul? In exemplul tau era 1000usd (1%) / 150pps (SL)=0.6 loturi? Si 1000usd/80=1.2 lot?

Multam!

Instaleaza scriptul de mai jos in C:/Programfiles/Metatrader/Experts/Scripts si scapi de toate calculele.

Face exact ce ti-a spus Wolf34.

CalculRisk.mq4

Editat de oltciter

Postat

Eu vreau sa calculez cu creionul si sa inteleg mecansimul! Si apoi, mai e chestia ca folosesc mai multe platforme, nu pot instala scriptul pe orice platforma!

Multam oricum!

Postat

@livium

Calculul foloseste regula de trei simple din scoala generala

Presupunem ca ai un cont de 10.000 $ cu un levier de 1:100

Exista tabele pe net care iti indica valoarea unui pip in $ pe 1 lot standard = 100.000.

Ex: EURUSD   1lot=100.000  are valoarea  10 $/pip

Avand aceasta valoare lucrurile devin simple

Daca balanta mea are la un moment dat 10540$ si vreau sa risc numai 1% din ea pe o tranzactie insemana ca :

10540 x 1% = 105.40 $ suma totala asumata ca pierdere

Presupunem ca sl-ul meu are 60 de pips

105.40/60 = 1.76 $/pip pierdere asumata

Se aplica regula de trei simple:

10 ------------ 1lot sau 100.000$

1.76 ---------    X

X = (1.76 x 1)/10 = 0.176 =~ 0.18 lot = 10800 $

si astfel ai aflat ce lot poti folosi pentru ca pierderea ta totala pe 60 de pips sa fie de maxim 105.40$ adica un risk de 1%

Simplu!

Later edit:

Daca levierul este 1:500 valoarea standard a pipului pe lotul standard creste la 50$/pip in cazul eurusd

Editat de oltciter

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.