Sari la conținut

Topic de prezentare si regulament intern


Postări Recomandate

  • Moderators

RAPORT TRIMESTRIAL

 

Cu chiu cu vai, iata ca am reusit totusi sa adunam trei luni de trading. Performanta si nivelul de implicare au fost cam slabute ce-i drept, dar eu unul cred ca e ok. Ma mir ca dupa 3 luni inca mai exista traderi cat de cat activi. In plus, numai cativa dintre traderi au atins nivelul maxim de drawdown, iar fondul per total nu a scazut mai mult de 10%

 

PERFORMANTA FOND (19.05 -> 19.08)

 

post-3657-0-62258200-1376754495_thumb.png

 

Performanta a fost calculata dupa formula http://en.wikipedia.org/wiki/True_time-weighted_rate_of_return si ia in calcul toate depozitele si withdrawals-urile facute inca din prima zi. Graficul include performanta tuturor celor implicati in fondul ALPHA, a lui dirzuandreiovidiu pana la data de 2 august cand a fost scos din ALPHA si mutat in BETA, a lui Livium pana la data de 2 august cand a incalcat regulile de drawdown, si a lui slg pana la data de 14 august cand si el a incalcat regulamentul cazand sub 30% drawdown. Conturile lor nu mai sunt luate in calcul dupa datele mentionate. Conturile lor vor fi mutate totodata in fondul BETA.

 

Spre deosebire de celelalte grafice care le-am mai postat pana acum, acesta este scris intr-un program nou si imbunatatit. Graficul curent include tot ce trebuie si reflecta performanta reala a fondului (de n-oi fi facut greseli in cod, dar nu cred :D)

 

REGULAMENT NOU

 

Cum experimentul democratic a esuat lamentabil datorita nivelului de apatie, ideile cu traderi seniori, voturi, etc dispar. Toata lumea are pur si simplu functia de trader iar deciziile in ceea ce priveste regulamentul le voi lua eu sau Stefan in functie de ce se posteaza pe forum. 

 

Simplific totodata si regulamentul pentru risk. Regulile sunt urmatoarele:

 

1. Drawdown maxim permis sub valoarea initiala a contului 30%

2. Risk maxim per trade 4% atat timp cat contul este pe plus

3. Risk maxim per trade 2% atat timp cat contul este pe minus

 

Daca duceti deci contul la 200% si apoi scadeti la 50% nu veti fi suspendati. Drawdown-ul va fi calculat numai la valoarea contului initiala. Ideea e sa puteti risca mai mult pe banii pietei (adica cand contul e pe plus), dar sa o luati mai usor cand jucati pe banii vostri (cand contul e pe minus). Risk-ul maxim per trade este stabilit tot in aceasta idee. Puteti risca mai mult cand aveti de unde. Odata la ceva timp putem recalcula valoarea initiala a contului astfel incat daca ati dublat/triplat contul si valoarea la care calculam drawdown-ul sa fie mai mare.

 

Dispare totodata si ideea de suspendare propriu-zisa. Cine incalca regulamentul va fi pur si simplu mutat in fondul BETA unde nu exista niciun fel de reguli. Performanta fiecarui trader  va fi insa luata in calcul asa cum am facut si cu acei traderi de mai sus mutati in fondul BETA. Voi modifica si prima pagina a topicului cu noile reguli.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

SI eu credeam ca sunt toate conturile demo. Si chiar recomand ca toate conturile sa fie demo. Din punctul meu de vedere, "real" sau "demo" care apare acolo este doar o optiune care poate fi selectata cand adaugi un cont in interfata myfxbook (si poate fi schimbata ulterior). Cand adaug eu un cont nu selectez nimic si probabil ca myfxbook pune optiunea default (care nu stiu daca e demo sau real). Sau ma rog, mai e si varianta in care face myfxbook-ul ceva inteligent si detecteaza daca un cont e demo sau real, dar ma indoiesc.

Asta inseamna ca poti inregistra un cont demo drept cont real ? ;;)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Moderators

Si uite asa, cu Chris in frunte, ne-am intors de unde am plecat. Norocul nostru si ca multi sunt inactivi ca daca tranzactionau si isi bagau conturile in pamant era vai de capul nostru. Asa, pe mana lui Chris am ajuns iar pe zero.

 

Graficul de performanta dupa 4 luni (aprox. 19.05 -> 19.09):

 

post-3657-0-92934500-1379425217_thumb.png

 

Graficul este calculat dupa aceleasi metode descrise in ultima mea postare din topic. Performanta lui Oltciter nu este luata in calcul decat pana la -35%. Apoi se considera ca a fost scos din fond. Mi se pare ok sa limitez la atat pierderea pentru ca astfel ar fi functionat treaba si intr-un mediu real.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Pfoaa, ce damage poa' sa faca-un Bernanke, pacat, ca abia iesisem si noi la liman. Chris a dus fondul inapoi la 0%, tot Chris l-a dus inapoi la -10%  :(

 

Cam asa arata perfromanta in momentul de fata. La fel ca si in celelalte cazuri pierderea lui Chris a fost limitata la -35%.

 

post-3657-0-07749900-1379589977_thumb.png

 

Acuma ca sa mai dreg un pic busuiocul ma gandesc sa schimb formula de calcul un pic. Ma gandesc ca pierderile ar trebui limitate nu la -35% pierdere din balance (i.e. 65 000) ci 35% drawdown (adica 35% pierdere din maximul atins). Uite cum arata un grafic in care traderii sunt scosi la 35% drawdown (slg iese un pic mai devreme din joc fiindca el atinsese la un moment dat 10% profit, deci iese pe la 71 500, dirzu si oltciter raman la fel ca ei nu au sarit niciodata notabil peste zero, deci ies din fond la 65 000, iar Chris iese din joc pe la 124 000 - un drawdown de 35% din 190 000 cat facuse el).

 

post-3657-0-76053200-1379590401_thumb.png

 

Tot nasol stam, dar graficul asta arata un pic mai bine. Nu vreau sa "cook the books" ca sa iasa performanta mai buna, dar in spiritul regulilor acelea mai stringente de care se vorbea pe aici la inceput ma gandesc ca scoaterea traderilor la 35% drawdown e destul de realista.

 

Au mai ramas cateva sperante. Horatiu, care vad ca a inceput sa o ia in sus, EdisonFx si Vaxx care desi nu merg foarte bine inca sunt pe metereze si au deci o sansa, si, evident Johnbull care se mentine la 15% de ceva timp. Poate se mai trezesc din hibernare si cativa dintre cei care s-au pus singuri pe banca de rezerve.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.