Sari la conținut
  • 0

Are cineva acces la un terminal Bloomberg?


Stefan

Întrebare

  • Management

Daca da, am cateva intrebari de pus in privat :) Din cate inteleg costa aproximativ 2000 USD pe luna inchirierea unui singur terminal, iar la asta se adauga costurile cu feed-urile de date si hardware-ul. Am nevoie sa inteleg daca este justificat acest pret sau nu. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

3 răspunsuri la această întrebare

Postări Recomandate

  • 0
  • Moderators

Aveam access acum ceva ani, cand studiam in UK. Acum am access la un "terminal" Refinitiv (stiut drept Reuters Eikon acum ceva timp) concurentul Bloomberg. Nu ma simt foarte in masura sa raspund/ofer prea multe clarificari, nefiind inca un user activ, dar pentrul firul de discutie si publicul larg ce as zice e ca lucrand cu un astfel de provider ai in princpiu access cam la orice fel de date iti poti imagina. Tot tine insa de investitor sa ia deciziile corecte (i.e. sa fac prezicerile corecte) si cumva ma indoiesc ca lipsa terminalului e ce ii trage pe investitori inapoi.

In terminal ai access nu doar la tot felul de data feeds, dar si la analytics pe baza lor. Am asistat recent la niste call-uri cu membrii din echipa refinitiv si ne prezentau acolo un model capabil sa prezica destul de bine pretul la energie electrica in anumite zone, niste modele FX pe baza de options trading over the counter, si niste modele Fixed Income despre care sincer nici nu am inteles mare lucru, neavand tangente cu domeniul. Impressive stuff overall (ma lasat masca talk-ul FX, mai ales privind in urma la tradingul meu amarat pe conturi de cateva mii de dolari acum ceva ani in tineretea vamist). Nu sunt insa modele de trading/investment. That's still on you.

Ai desigur access si la tot felul de research publicat de institutii si news feeds super bine targetate super rapide (e adevarat cand bloomberg zic despre articole/stiri ca before it's here it's on the bloomberg terminal - se aplica si pentru Refinitiv). Dar pentru multe ai desigur de platit extra.

Habarnam daca toate astea merita pretul super mare de subscripte + costurile extra. In principiu as zice ca nu atat timp cat nu tranzactionezi foarte activ un portofoliu foarte mare (>>$1M) full time for a living. La un portofoliu de $100k ai nevoie de ~30% pe an doar ca sa acoperi cheltuiala, deci 40-50% ca sa iti mai ramana si tie ceva decent. Nu pare realist. Chiar si la un portofoliu mai mare, e important de tinut cont de faptul ca informatia asta este in continuare "publica". Nu o gasesti in mod deosebit pe reddit, dar miliardele tranzactionate zilniic de fonduri au informatia asta in spate (and then some - their own private stuff). Deci si la cateva mii pe luna cheltuiti, there's still no free lunch.

Eu unul cred ca poti cheltui o parte din banii aia pe surse multiple de informatii mai ieftine si mai bine targetate nevoilor individuale. Get 80% of the value for 20% of the money spent kinda thing.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0
  • Management

Ai avut ocazia sa te joci putin si cu API-ul terminalului Bloomberg? Pentru mine, ca furnizor de solutii software, acea parte e  cea care chiar ar putea justifica abonamentul. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 0
  • Moderators

Foarte putin la vremea aia, nu stiu cum mai arata acum. Nici despre alternativa refinitiv nu pot sa spun foarte multe. Din cat am apucat pana acum sa cunosc produsul, nu am vazut in niciun caz un API a la Stripe, i.e. bine documentat, usor de folosit etc, ci chestii relativ enterprise, tool-uri, analytics, etc. Desigur, exista varii posibilitati de integrare, am vazut si ceva rest API pentru unele analytics si conta cost (mare) sunt dispusi sa ofere cam orice.

Cred ca in cele din urma cea mai buna informatie o vei gasi tot in contact direct cu ei si discutat ce te-ar interesa mai exact. Nici asa zisele terminale nu sunt one stop shop universal cu tot ce pot oferi de-a gata. Suprafata ipotetica a unui API care sa acopere tot ce pot oferi e absolut uriasa. Ca urmare informatia e impartita in echipe oferita prin divere produse etc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la întrebare...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.