Sari la conținut
Postat

Urmaresc de ceva vreme sectiunea forex a acestui forum. Imi place. Toata lumea e amabila, dornica sa ajute. Tuturor incepatorilor li se spune sa foloseasca SL si sa citeasca, pentru ca forexul nu e usor si daca nu ai carte nu ai parte. Asta mi se pare corect, forexul e un business care poate fi foarte profitabil si e absurd sa astepti rezultate bune fara a investi in pregatirea ta.

Pe de alta parte, cand vine vorba de discutii concrete... pauza. Vad ca a mai existat un thread care isi propunea sa analizeze evolutia cursului, dar a murit repede, dupa cateva posturi in care opiniile exprimate nu erau sustinute de nimic.

Inca nu am reusit sa gasesc posturi de genul "vreau sa fac asta pentru ca...", "am facut tranzactia asta pentru ca... si rezultatul a fost asta.... deoarece...". De ce? Poate ca multi pleaca de la ideea ca 90% pierd in forex, si atunci e mai bine sa existe cat mai multi "neinformati", in felul asta ne cresc noua sansele de castig... Sau poate e mai bine sa pastram o atitudine condescendenta, putin misterioasa? Vorbim ambiguu, numai la timpul trecut (sapatamana trecuta am castigat 10 milioane de pips) si ne castigam imediat o pozitie de "guru"...

Ma gandesc sa incerc o alta abordare. O sa postez charturile mele, modul in care le interpretez, tranzactiile pe care le deschid si rezultatul lor. De ce? Pentru ca oricum fac asta pentru mine, in fiecare sfarsit de saptamana. Daca va fi de ajutor si pentru altcineva, cu atat mai bine.

Pe cat se poate, in masura timpului pe care il am (nu sint trader full time, am un servici care imi ocupa destul de mult timp si incerc sa am si o viata personala) o sa incerc sa postez update-uri cat mai aproape de realtime.

Toate tranzactiile la care fac referire sint cu bani reali. Deciziile le iau pe baza graficelor de 4 ore, in concordanta cu TF mai largi. Tranzactiile la care potentialul profit e mai mic de 100 pips vor fi in general ignorate. O tranzactie poate dura cateva zile.

Pentru inceput o sa postez mai multe grafice, unele din ele zoomed-out mult, pentru a avea o vedere de ansamblu asupra pietii.

Perechile urmarite sint: eurusd, gbpusd, usdchf, usdjpy, gbpjpy, eurchf si audusd. Deocamdata cred ca e suficient, vom vedea daca e cazulsa mai adaugam.

Disclaimer: Pe banii lui, fiecare face ce vrea. Inainte sa faceti o tranzactie, incercati sa va formati propria parere. Nu sint responsabil daca o sa pierdeti bani, daca o sa pierdeti timpul, daca o sa va doara ochii de la monitor, etc.

Post editat 30/04, 15:46. Motiv: adaugat textul de culoare albastra

• Răspunsuri 83
  • Citiri 43,7k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• S-a mai dus inca o saptamina, dupa cum am spus voi posta intreg statementul la fiecare sfirsit de saptamina indiferent daca ma duc in plus sau minus. Acuma l-am incarcat intreg statementul pe viitor v

• @ kashak Money managementul se refera la administrarea banilor. Inainte de a fi trader, comerciant, tu trebuie sa-ti gospodaresti banii! cu mare atentie, pt ca in ziua de azi, banul e cea mai tare

Imagini postate

Featured Replies

Postat
  • Autor
post-1-1147723896_thumb.jpg

post-1-1147723895_thumb.jpg

post-1-1147723894_thumb.jpg

post-1-1147723893_thumb.jpg

Postat
  • Autor

3 pending orders:

buy usdchf @ 1.2180, SL 1.2150, TP 1.2350

buy usdchf @ 1.2180, SL 1.2150, TP 1.2430

buy usdchf @ 1.2180, SL 1.2150, TP open

Postat

Ordine noi:

gogu:

Eurusd s-a inchis la sl, am pierdut cam 150-160 pips.

Am intrat long pentru ca pretul se intorsese la vechile TL sau ricosase de peretii canalului.

post-1-1147851886_thumb.jpg

Postat
  • Autor

@ Fata Morgana: multumesc pt post.

Dupa ce s-a publicat raportul referitor la CPI, cu valori foarte mari, ce ar putea readuce in discutie majorarea dobanzii la usd in iunie, am iesit din toate tranzactiile. Daca mai asteptam 5 minute puteam sa ies cu un profit mult mai mare, a urmat o crestere puternica a eur si gbp, dar mi-a fost frica sa mai stau.

Am recuperat pierderea de ieri.

Postat
  • Autor

A inceput corectia usd?

Asa se pare, am intrat treptat short eurusd si gbpusd.

Nu am pus TP, o sa ies in functie de ce se intampla in piata.

post-1-1147881203_thumb.jpg

Postat
  • Autor
post-1-1147891816_thumb.jpg
Postat

...am realizat cu toţii când ne-am apucat de tranzacţionat bani adevăraţi, şi am buşit conturi (unii mai deştepţi conturi mici, alţii mai prostalăi, aşa ca mine, conturi mari).

Am citit despre pierderile mari pe care le-ai avut. Asta face sa dau mult mai multa importanta la ceea ce scrii. Nu e putin lucru sa pierzi atat si sa continui totusi.

Tebuie sa stii cat de folositoare sunt posturile tale. Respect!

Eu am facut altceva: am facut praf un prim cont de 500, nici acum nu imi dau prea bine seama de ce. Doar citisem o gramada. si despre MM si despre lacomie... in sfarsit, se pare ca pana nu ne ardem chiar noi, nu invatam mare lucru.

Poate am mers pe ideea ca 500$ nu-s un capat de lume daca ii pierd. Si nu ma multumea un castig de 10$. Cred ca asta a fost.

Acum am pus noul cont pe numele sotiei. Nu stie ea mare lucru despre forex, dar sa citeasca un Equity poate. Daca pierd mai mult de 10% din cont, retrage banii. Nu ca nu i-as putea pune pe numele meu, dar nu vreau sa ma pun in situatia umilitoare de-ami inchide nevasta-ma contu'.

Acum merg cu 1$ pipsu si deja se schimba lucrurile.

Am fost mult mai prudent si am recuperat intr-o luna tot contul pierdut anterior intr-o luna jumate si am si 50$ in plus.

[Alien, mă bucur să văd că faci progrese.

Asa progrese... de la asa progrese m-am hotarat sa iau o saptamana pauza.  Saptamana trecuta am facut o luna de tranzactii pe noul cont.

Bilant?

18 tranzactii,  5 pe breakeven, doua care au s-au dus glont catre SL, 3 care au adus un profit demn de luat in seama (peste 100 pipsi) si restul... esuate lamentalbil, cu cate 5-20 de pipsi "profit", intrari bune strangulate de TS.

Per total, +550 pipsi.

Jalnic, avand in vedere intrarile...

Trebuie sa ma mai gandesc la ce spunea Livermore:

They say you never grow poor taking profits. No, you don't. But neither do you grow rich taking a four-point profit in a bull market.

Where I should have made twenty thousand dollars I made two thousand. That was what my conservatism did for me.

Exact asta am facut eu!

Intrarile au fost bune. Ce am facut mai departe m-a facut sa iau o pauza si sa reflectez.

post-1-1148039483_thumb.jpg

Postat

@Alien

Aceeasi problema o am si eu.

Ies prea devreme din tranzactii bune. Este al naibii de greu sa mentin o pozitie cand vad ca incepe sa scada. Acum sunt pe +150, acum pe +60... ma gandesc ca e posibil sa pierd tot si inchid exact in cel mai nepotrivit moment.

De la o vreme am inceput sa las ordinele mai mult timp. Am micsorat cantitatea in asa fel incat diferenta dintre +60 si +100 nu inseamna mare lucru pentru contul meu. Nici macar SL atins nu inseamna mare lucru. Tendinta de a incasa profitul imediat s-a mai diminuat.

In timp, o sa reusesc sa las tranzactiile si cateva saptamani, sau luni,  daca e nevoie.

Un sfat bun ar fi sa micsorezi loturile. Sa nu mai intri cu 1pip=1$.

Si tine minte: Tradingul e amuzant, e esential si poate fi bine facut de tine. Si  de mine. ;)

Postat

Primele doua saptamani ale lunii nu au fost prea rele, pana acum balanta este de +906 pips, dar nu sint multumit. Am pierdut ocazia de a vinde usd contra eur, gbp, chf, yen, cu toate ca am vazut de la inceput ca dolarul e slab si se depreciaza in raport cu toate celelalte. De ce? Pentru ca nu am crezut ca vanzarea dolarului o sa dureze asa mult, si am asteptat o corectie pentru a intra in tranzactii. Corectia nu a venit iar eu am stat pe margine in timp ce trendul continua in forta. Nici acum nu am curaj sa vand usd, posibilitatea unei corectii mi se pare prea mare.

Eu nu mai astept corectii. Nu de alta, dar sansele de a ma "corecta" piata pe mine sunt maxime.

Ultimele corectii pe care le-am asteptat mi-au "corectat" contul cu 400 de pipsi.

Prefer sa actionez pe baza a ce face piata decat pe baza a ceea ce as presupune eu ca va face.

Vad  ca nu ai mai postat alte tranzactii. Ai facut o pauza de tranzactionare, sau ai renuntat sa postezi?

• 3 luni mai târziu...
Postat
  • Autor

Vad  ca nu ai mai postat alte tranzactii. Ai facut o pauza de tranzactionare, sau ai renuntat sa postezi?

Methos, imi cer scuze ca nu am raspuns mai devreme la intrebarea ta. A fost pur si simplu un moment nepotrivit, in sensul ca aveam mai multe pe cap atunci, mi-am propus sa raspund mai tarziu, am uitat si dupa aceea am stat linistit, crezand ca am facut-o.

Cauzele pentru care am incetat sa postez... Au fost mai multe.

In primul rand a trebuit sa ma mut, iar acolo un de stau acum nu am net nici in momentul de fata.

De multe ori postam de la servici, si in perioada respectiva am inceput sa fiu mult mai ocupat, a contat si asta.

Dar poate cea mai importanta cauza a fost aceea ca am simtit ca threadul e inutil, ca se indepartase de la ceea ce am vrut sa fie. Se cam transformase in jurnal, iar eu nu vroiam (numai) asta. Ideea era sa fie un thread in care sa discutam despre analize, nu numai despre tranzactiile mele. Ok, au fost cateva posturi care desi nu erau strict despre analize au fost binevenite, mi-au placut pentru ca erau gandite si nu erau postate doar asa, sa obtina stelute... Dar am vrut un thread in care sa ne spunem parerea despre ce se intampla pe piata, crezand ca asa are toata lumea de invatat, chiar daca intotdeauna va exista o parere care va fi infirmata de piata.

Intre timp am invatat ca e mai important sa te adaptezi la ce se intampla, nu sa incerci sa prezici, dar raman in continuare de parere ca un astfel de thread ar fi fost util, pentru ca sint de parere ca nu poti face treaba buna fara a avea o parere cat de cat despre piata si directia in care merge, chiar daca ai un sistem 100% mecanic. Situatia e putin delicata, pentru ca poate sa apara cazul in care ai zis "creste" si dupa aceea vei fi tentat sa ignori semnele ca scade. Dar asta tine de echilibrul fiecaruia, si cred ca e util atunci cand poti sa-ti faci un plan de felul "pana acum s-a intamplat cutare lucru, daca pretul va face..... sau va ajunge la.... atunci e momentul sa.... daca va face..... e bine sa.... iar daca se va intampla.... atunci mai astept." Pe de alta parte, daca ai un sistem pur mecanic, e posibil sa fi tentat sa ignori toate aceste lucruri si sa iei decizii numai pe baza sistemului. Fiecare trader are personalitatea lui si face ceea ce i se potriveste cel mai bine.

Oricum, eu ma plictisisem sa vorbesc singur (scuze celor care au postat, dar intelegeti ce vreau sa spun). In fiecare zi crestea numarul vizualizarilor, dar niciodata nu am vazut un post in care cineva sa spuna ca are o alta parere, sau sa-si spuna parerea despre o alta pereche pe care nu o urmaream, sau orice altceva de felul asta.

Erau analizele sau graficele mele asa bune incat nu se mai putea adauga nimic? Ma indoiesc... Dar daca nimeni nu a fost dispus la un dialog pe acest subiect, ce mai era de facut? :)

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.