Sari la conținut
  • intrări
    203
  • comentarii
    173
  • citiri
    2.050.412

QE3 , aceasta e intrebarea....


Barbones

1.039 citiri

Treasuries rose, pushing two-year note yields to the lowest level this year, as Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke said record monetary stimulus is still needed to support the economic recovery.

 

Yields on 10-year notes fell before the government’s $21 billion auction of the securities today and a $13 billion offering of 30-year bonds tomorrow. The extra yield investors demand to hold 30-year securities instead of 2-year debt was almost the highest since March on speculation interest rates will stay low.

 

“Bernanke’s comments were supportive of the bullish trend in yields as he pointed out that the economy will continue to languish unless we see marked improvement on the jobs front,” saidMartin Mitchell, head government bond trader in Baltimore at Stifel Nicolaus & Co., a brokerage firm. “There was no endorsement of QE3, which is putting pressure on risk assets and supporting Treasuries.”

 

‘Another Dip’

“The general sense in the market is that there’s going to be another dip in economic growth and that we might need QE3,” said Mark Schofield, head of interest-rate strategy at Citigroup Inc. inLondon. “You’ve got a lot of people talking up every reason to buy. We’re still in the camp that the economy is recovering and that yields are headed higher toward the end of the year.”

 

In traducere: QE3 = Long Euro, AUD, GBP, si Short Dolar si USD/CHF

 

Nu e QE3? totul pe invers.

 

Sansele cresc pentru prima varianta.

 

 

 

2 Comentarii


Comentarii Recomandate

http://www.reuters.com/article/2011/06/08/us-imf-us-lipsky-idUSTRE7570ZP20110608

 

"A slowdown in growth in the United States and other major economies is likely to be temporary, caused by a spike in energy prices, the acting managing director of the International Monetary Fund told Reuters in an interview."

 

Cred ca nu ar mai trebui mentionat ca saltul pretului petrolului a fost favorizat de QE2 (subliniez favorizat... nu e singura cauza). In ritmul asta, un QE3 nu va face decat sa salte iar pretul petrolului, materiilor prime, alimentelor, pana se trezeste SUA cu ditamai inflatia, transmisa dinspre segmentele astea de bunuri (ca in CORE CPI oricum nu sunt incluse preturile alimentelor si ale energiei, o sa aiba inflatie cu "lag" in CORE CPI, daca pot sa ma exprim asa), si iar ajung de unde au plecat. Dup-aia ce fac, un QE4 ? Sa fim seriosi.

Pana si bula imobiliara a fost favorizata de politica relaxata a FED-ului din 2002-2003, cand au tinut ratele de dobanda reale negative pentru un an. In ritmul asta, mergem din bula in bula, si fiecare din ele va fi din ce in ce mai mare, pe masura ce bancile centrale baga mai multi bani in economie pentru a acoperi un gunoi din ce in ce mai mare.

 

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/8472465/Central-banks-pump-3-trillion-into-world-economy.html

 

Sunt curios totusi... vesnica intrebare din ciclul afacerilor, ciclul bursier, si in general, orice ciclu ce tine de natura umana si isi face simtita prezenta in domeniul economic: "Will this time be different?"

Cat mai merge asa? Nu sunt in niciun caz pesimist, dar ascunsul gunoiului sub pres nu cred ca ar putea merge la infinit, la un moment dat ceva va trebui reformat serios intr-un fel. Rezultatele din economia financiara ascund rezultatele economiei reale momentan... si pana cand va merge? Care e parerea ta?

 

(Evident, un mod norocos de a rezolva problema ar fi in felul urmator: in doar cativa ani de acum inainte, aplicatiile calculatoarelor cuantice vor ajunge (intai sa existe:D )disponibile pe scara larga, si gata, avem un nou boom tehnologic, de data asta urias, iar economia reala o sa avanseze suficient de repede incat sa se mai aproprie de performantele economiei financiar-bancare :)) dar sa fim seriosi, care sunt sansele? )

Link spre comentariu

Eu vad situatia c-am asa: Ordinea economica actuala este generata in urma deznodamantului celui de al II lea razboi mondial. Castigatorii, dar mai ales SUA au acum painea si cutitul cu privire la tot ce se misca in lume legat de energie si finante. Bula sau bulele sunt consecinta sistemului adoptat unde este cunoscuta variatia sau ciclicitatea. Diferente intre recesiuni sunt dar esenta este aceeasi : inflatie - interventie - corectie.

 

Nu stiu cand se va schimba paradigma si daca se va intampla in timpul vietii noastre, stiu doar ca acum traim interventia previzibila si inevitabila. Cum se aseamana cu alte crize dar nu este identica, de data asta, in loc de reducere a masei monetare asa cum a fost in 33' avem crestere.

Asta presupune ca nu v-a mai exista al doilea picior al recesiunii sau cel putin va fi moale , lin , nu agresiv. Infuzia de capital duce la inflatie si desigur cresterea preturilor in primul rand in zona energiei si materiilor prime ceea ce revalorizeaza bunurile, lucru cel mai de dorit.

 

Daca in aceasta perioada se reorganizeaza sistemul financiar mondial atunci probabil ca vom avea alte variabile dar pana atunci stim ca sistemul actual produce inevitabil bule peste bule care cresc si se sparg.

 

Azi, traim in sistemul keynesian sau neo-kynesian sistem cu baza in liberalism ce are o particularitate:INTERVENTIA STATULUI IN ECONOMIE.

 

De aceea cred ca Ben, cunoscut adept al acestui model si dovedit prin cele 2 mari interventii, qe1 si qe2 nu va sta prea mult pe ganduri in cazul in care reiese ca inflatia nu este in tinta lui.

 

 

Rezultatul primelor interventii este bun dar nu suficient. Increderea si asumarea riscului are nevoie in continuare de stimulent. Fara asa ceva, cresterea economica ce este condusa in primul rand de sentimente va incetini.

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.