Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.041

Imaginea de ansamblu 22.05.2013


scuturicip

674 citiri

• O zi mixtă pentru dolar, cu EUR si JPY câștigă modest în timp ce monedele mărfurilor și CHF au pierdut teren în faţa USD. Cel mai mare perdant a fost GBP, în timp ce scandinavele - SEK și NOK - au fost cele mai mari câştigătoare. Principalul motor al pieţei a fost compus din remarcile membrilor FOMC Bullard, hawkish, și Dudley, dovish. Ambele au fost relaxate, cu Bullard vorbind despre riscul de deflație și a cerut BCE să ia în considerare relaxarea cantitativă, iar Dudley a declarat ca Fed ar putea ajusta QE în sus sau în jos. Accentul va rămâne pe politica Fed și astăzi, cu FOMC eliberând minuta reuniunii din mai şi cu Preşedintele Fed Bernanke făcând o declaraţie în Congres cu privire la economia Statelor Unite. După ajustarea de ieri a așteptărilor, mă aștept ca riscurile să fie asimetrice: așteptările iminentei temperări a QE s-au diminuat, prin urmare, comentariile mai relaxate (probabil din partea lui Bernanke) nu ar avea astfel un impact major, în timp ce semnele din minută că o schimbare a politicii este serios luată în considerare ar putea muta în mod semnificativ piața.

• Lira a pierdut teren deoarece inflația pentru luna aprilie a fost mult mai mică decât se aștepta (+0,2% lună la lună faţă de așteptatul +0,4%, +2,4% an la an faţă de +2,6%). Inflaţia scăzută oferă Băncii Angliei mai mult spaţiu pentru tăierea dobânzii de referinţă dacă doresc, cu toate că o creștere oarecum mai puternică decât se estimase recent și îmbunătățirea perspectivelor înseamnă că există mai puțină presiune pentru ei de a reduce rata. Cu toate acestea lira a slăbit, probabil, în anticiparea minutei de astăzi a întâlnirii Băncii Angliei din mai. Lira sterlină a scăzut luna trecută, după ce minuta a continuat să arate un raport de 6-la-3 împotriva relaxării în continuare. Cu același rezultat probabil să apară din nou în această lună, este posibilă aceeași reacție, de asemenea.

• Alte date de astăzi includ cifra UE de cont curent pentru luna martie, cu surplusul prognozat de a trece mai jos de la € 16.3bn la € 15.0bn. De obicei, aceasta nu afectează piaţa. Vânzările de case existente din SUA pentru luna aprilie pot atrage atenţia mai mult decât de obicei după mulțimea de date dezamăgitoare recente despre locuințe. Previziunile sunt pentru o creștere de 1,4% lună la lună, la un ritm anualizat de 4.99mn, până la -0,6% și 4.92mn în luna martie. Este de remarcat faptul că aceste previziuni au crescut uşor de-a lungul ultimelor câteva zile, în ciuda declinului surprinzător al autorizaţiilor locuințelor din cursul lunii. Cei care fac prognoza trebuie să fie destul de încrezători. Un număr de genul ăsta ar putea readuce sentimentul înapoi spre puterea economiei SUA / USD puternic, cu patru ore înainte de apariţia minutei FOMC.

 

EUR / USD

EUR / USD s-a mişcat mai sus după ruperea rezistenței de la 1.2900, continuând revenirea acesteia. Următorea rezistență puternică vine de la 1.2980 în care există o retragere de 23.6% Fibonnacci precum şi media mobilă la 50 de zile și 1.3030 în extindere. Zona din apropierea 1.2900 este de așteptat să acționeze ca un suport, cu 1.2855 rămânând o linie de suport a trendului mai mică.

 

USD/JPY

USD/JPY s-a mutat marginal mai sus ieri, fiind în același timp neschimbat în sesiunea overnight cu rezistenţa la 102.90. Rezistenţa se află în zona de 102.90 la 103.00, în timp ce o străpungere a nivelului 103.30 găsește perechea cu nici o rezistență semnificativă până la 104,00. Un suport bine testat rămâne la 101.95, cu un nivel de suport suplimentar de la 101.35.

GBP/USD

GBP/USD a continuat să se deprecieze după ce a spart nivelul de 1.5200, dar a găsit suport la nivelul liniei inferioare Bollinger Bands. Perechea este probabil să se deprecieze în continuare astăzi iar linia de suport poate fi găsită la 1.5100 nivel psihologic și, de asemenea, nivelul liniei inferioare Bollinger Bands, cu o străpungere care ar putea duce la 1.5040. Nivelul de 1.5200 este probabil să acționeze ca o rezistență puternică astăzi, urmat de un alt nivel de rezistență puternică la 1.5270.

Aur

Aurul a revenit pe creștere în prima parte a sesiunii de ieri, din nou, găsind rezistenţa la 1400 $ și a încheiat ziua cu pierderi. Rezistența rămâne la 1400 $, cu o spargere care ar putea conduce prețul activului spre zona 1423 $ - 1431. Suportul vine la minimele anterioare de 1350 $ și 1340 $, cu Stochastic rămânând bullish.

Petrol

Petrolul a câștigat ieri, dar a suferit deprecieri masive peste noapte de aproape 5.50 $ pe baril, dupa ce statisticele de la American Petroleum Institute (API) au arătat că stocurilor brute din SUA a crescut si petrolul nu a reușit să rupă nivelul de 97.10 $, rezistenţa trendului. În prezent ca și nivel de suport este nivelul de jos Bollinger de 90.80 $, cu un suport puternic în zona 89.90 $ - 90.00 $. Daca petrolul revine pe creștere, nivelul de rezistență poate fi găsită la 92.30 $ și 93.50 $.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.