Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    112.416

Imaginea de ansamblu 24.05.2013


scuturicip

124 citiri

Bernanke: Nu vreau să fac greșelile altcuiva " Aversiunea fata de risc " on-off " - rămâne tema cheie. Cu toate acestea acum "risc ON" înseamnă "cumpara dolari", schimbul între expunerea la risc pe flux de știri bune din SUA și aversiuniea față de risc pe fluxul de știri din Japonia, forfetează piețele. Indicile dolarului a făcut trei noi maxime in ultimele cinci zile, dar nu a fost în măsură să susțină câștigurile. Băncile centrale continuă să domine piața. În această dimineață, de exemplu, am văzut o cădere bruscă de un Yen in USD/JPY, după BoJ Gov Kuroda a declarat că Banca Japoniei a anunțat suficientă relaxarea monetară până acum. Eu tind să fiu de acord cu el, au anunțat cel mai mare program QE încă în urmă cu mai puțin de două luni. Ar fi prematur să decidă că a fost insuficient.Mare Dezbaterea este SUA, și acolo cred că piața a exagerat în speculații cu privire la ceea ce ar putea face Fed dacă datele cooperează. Oamenii ar trebui să-și amintească ce a spus Presedintele Fed Bernanke în decembrie 2008: "Am făcut propriile mele greșeli, dar eu nu vreau să fac greșelile altcuiva", a spus acesta referindu-se la eroarea Fed în înăsprirea politicii prea curând în 1930, o eră în care el este un expert. Probabil are în vedere și ridicare prea devreme a ratei de dobânda în Japonia de la 0 în 2000 și primele incercări de a termina QE, 2001-2006, înainte de înfrângerea definitivă a deflației. Desigur, faptul că doar ideea de a renunța la QE elimină canalul așteptărilor și influențează piețele, dar impactul real - sprijinul pentru piețele de obligațiuni - va rămâne. Mă aștept ca lichiditatea din Japonia să înlocuiască lichiditatea din SUA și că impactul net asupra piețelor financiare la nivel global ar trebui să fie foarte mic, cu excepția faptului că dolarul ar trebui să se aprecieze (care într-adevăr are un impact global) și yenul ar trebui să se deprecieze. Indicele Ifo este marele eveniment de dimineață. Previziunile sunt pentru indici să rămână neschimbați după scăderea bruscă din aprilie. Având în vedere datele mai bune decât așteptările din zona euro recent, cum ar ieri PMIs, șansele sunt că Ifo să bată așteptările , și EUR / USD să se aprecieze ca rezultat. Singurul indicator din SUA este bunuri de folosință îndelungată. Cifra publicata se estimează a fi de până ân 1,5%, lună la lună vs declinul lună la lună de 5,7% din luna martie. De exemplu comenzile de transport, va crește cu 0,5% fata de declinul de 6,9% (revizuit), în luna martie. Acest lucru ar arăta că de industria se stabilizează după unele deteriorări în Q1.

 

EUR/USD

 

EUR/USD s-a apreciat după căderea la 1.2855 linia de suport a trendului în creștere. Rezistența se regăsește la 1.2980, media mobilă 20 zile, urmată de o susținere puternică la 1.3075. În cazul în care trendul descendent recent iși reintră in atribuții , suportul este la 1.2855, urmat de un suport puternic la 1.2780 unde este linia de trend in creștere începută în Noiembrie , fiind și nivelul liniei inferioare Bollinger Band.

USD/JPY

 

· USD/JPY s-a prabusit 280 de pips ieri după rezistența găsită la 103.80 și nu a reușit să spargă nivelul 104.00. Scăderea a găsit un nivel de suport puternic la 100.80, un maxim precedent, aproape de nivelul liniei inferioare Bollinger de la 101.00. Trendul ramane bullish iar cu toate acestea, perechea a fost capabilă de a recupera aproximativ jumătate din pierderile sale și a crescut peste noapte înainte să cadă către valori mai mici din nou la comentariile lui Kuroda . Rezistenta este de așteptat la 103,00 nivel psihologic, urmată de maximul ultimelor 2 zile la 103.90. Dacă vedem deprecieri in continuare, atunci un nivel de suport puternic vine la 100.80 iar o potentială străpungere face nivelul 100,00 foarte posibil.

GBP/USD

 

 

· GBP/USD a făcut progrese semnificative ieri, recuperând un pic din scăderea continua din ultimele 3 săptămâni. Perechea a găsit suport la 1.5040, nivelul inferior Bollinger și minimul anterior. Acest nivel poate fi testat din nou azi după care urmeaza 1.4920. O creștere GBP/USD ar trebui să găsească rezistenta la 1.5130, un nivel care a fost testat și a rezistat ieri, urmat de 1.5200.

 

Aur

 

· Aur a fost capabil de aprecieri ieri, fiind tranzacționat in continuare in zona 1350 dolari - 1400 dolari. La momentul scrierii aurul este foarte aproape de 1,400 dolari nivelul de rezistență, care la străpungere ar trebui să retesteze nivelul de 1430 dolari și 1445 dolari în succesiune. Nivelurile de suport rămâne în zona 1350 dolari - 1340 dolari, urmat de 1320 dolari.

Petrol

 

· 2 zile de scădere pe contractul WTI a fost oprit într-un fel ieri, odată cu găsirea unui nivel puternic de suport la 92.20 dolari, linia inferioară Bollinger Bands și minimul anterior. Cu toate acestea, aceste câștiguri au fost șterse peste noapte. Credem că scăderea este probabil să continue în cazul în care vom vedea o străpungere al nivelului 93.50 dolari, un nivel de suport anterior și o linie de trend veche de 3 ani, care este in curs de testare la momentul scrierii. Nivel de suport suplimentar va fi găsit la minimul de ieri de 92.20 dolari, urmat de $ 91.30.Rezistența astăzi pot fi găsită la nivelul de 94.50 dolari, care a fost testat ieri, urmată de 95.00 dolari.

1 Comentariu


Comentarii Recomandate

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.