Sari la conținut

masterd6ib6

Traders
  • Număr mesaje

    13
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de masterd6ib6

  1. Am testat strategia manual (nu stiu daca se poate testa si cea automata) pe back test (tot anul 2005).Mi-a iesit 6348 pipsi. Din pacate e jumatate din pretentia mea.

    Dar profitul se poate mari putin.Eu am respectat exact strategia, cu tot ca stiam in anumite momente ca e mai bine sa inchid tranzactia.O s-o testez si pe 2006 ....tineti-mi pumnii ;)

    Interesant ...

    Despre ce strategie e vorba ?

    Poti sa-mi dai cateva amanunte ?

  2. Ok ...

    tradelover dixit ... hai ... on topic

    Hai sa va declar (ca orice autor de programe) un nume de clasa pentru expertii facuti de mine.

    Asta e cel mai simplu inceput ... incepem cu denumirea expertului.

    Expertii mei vor fi de clasa PIPSBLASTER.

    Versiunea 1.0.1. buildul 25 a fost un robotel care citea crossul +Di, -Di pe ADX(14) in H1 si deschidea pozitii functie de acest cross.

    Problema mare sa te prinzi cum sa transpui in boolean o conditie de cross pe un graph cu bare (cand tu ai vazut prima data asa ceva de vre-o 3-4 zile).

    Te mai uiti pe la demo-urile scrise de rusi te mai dai cu capu' de High, Low, Open si Close si pana la urma iese.

     

    Pt. ca lucrurile sa fie facute cum scrie la carte ... parametrizam cat de mult putem si scoatem toti parametrii la dispozitia Optimizatorului (nu ca ar fi de prea mare folos)

    So ...

     

    extern int pADX=14;

    extern int avans=0;

     

    Old_ADXD_Minus=iADX(NULL, 0, pADX, PRICE_CLOSE, MODE_MINUSDI, avans+1);

    Current_ADXD_Minus=iADX(NULL, 0, pADX, PRICE_CLOSE, MODE_MINUSDI, avans);

    Old_ADXD_Plus=iADX(NULL, 0, pADX, PRICE_CLOSE, MODE_PLUSDI, avans+1);

    Current_ADXD_Plus=iADX(NULL, 0, pADX, PRICE_CLOSE, MODE_PLUSDI, avans);

    Old_ADX=iADX(NULL, 0, pADX, PRICE_CLOSE, MODE_MAIN, avans+1);

    Current_ADX=iADX(NULL, 0, pADX, PRICE_CLOSE, MODE_MAIN, avans);

     

    cross_buy_condition=(Old_ADXD_Minus - Old_ADXD_Plus)>0;

    cross_buy_condition=cross_buy_condition &&((Current_ADXD_Plus - Current_ADXD_Minus)>0);

     

    cross_sell_condition=(Old_ADXD_Plus - Old_ADXD_Minus)>0;

    cross_sell_condition=cross_buy_condition &&((Current_ADXD_Minus - Current_ADXD_Plus)>0);

     

    open_buy_order=cross_buy_condition;

    open_sell_order=cross_sell-condition;

     

     

    ... poftim educatie ... tre sa plec putin

    revin

     

    Cum spuneam ...

    ADX in conditiile aratate mai sus baga la greu semnale ... cu duiumu.

    Despre iesiri un pic mai incolo ... acum despre posibilitatile de a limita nr. de cacealmale pe care le trage indicatoru asta ... e mare mester la d'astea.

    Cu cat il filtrezi mai mult cu atat se mareste probabilitatea de a scapa the BIG MOVE ... trendu ala de +1000 pips.

    Eu am incercat urmatoarele :

    1. open_buy_order=open_buy_order && (Old_ADX > calibru);

    open_sell_order=open_sell_order && (Old_ADX > calibru);

    Unde calibru e si el scos in vitrina ca parametru si in documentatie se zice ca ar fi bine sa fie peste 20 ... ;)

    Asta iti garanteaza ca pierzi o gramada de posibile intrari. Poti sa-l testezi functie de conditiile pietei si sa gasesti ceva multumitor. Pe USDJPY august 2007 H1 era cam 12.

    La moment nu mi-a venit nici o idee despre cum ar putea fi setat dinamic pe masura ce PipsBlaster lucreaza. Aviz alor batrani care au vre-un hint pe chestia asta ...

    2. open_buy_order=open_buy_order&& (Old_SAR<Close(avans+1));

    open_sell_order=open_sell_order&& (Old_SAR>Close(avans+1));

    Si asta matura o gramada de posibile balbe ... dar e mult mai util ca ala de sus pt. ca nu te lasa sa iei pozitii in contra trendului. DAR permite deschiderea de pozitii la sfarsit de trend ... asata e de belea ... si SAR si ADX sunt mari mesteri de a iesi foarte tarziu.

    ...

    Deocamdata atat ... mai continuam dupa ceva comentarii de la oldboys ;)

  3. sa-mi zic si eu parerea? :D

    Saxobank au cei mai tari comentatori si analisti financiari; ca oricine care previzioneaza mai dau si ei cu bata in balta, dar e de inteles. Totusi platforma lor merita toti banii ptr. analizele lor zilnice.

    Acum sa zic si de rau? :D

    O platforma proasta, care crapa des si are un slipage mare. Cred ca e totusi un broker f. serios, daca si-ar imbunatati platforma ar fi ok.

    Au un marketing f. agresiv; fa-ti cont demo la ei si sa vezi dup-aia ce numar impresionant de telefoane primesti, doar, doar o sa devii client de-al lor.

    Cont demo am de 2 luni ... telefoane nu am primit neam ... si un reprezentant KTD din bucuresti aproape ca m-a repezit la telefon cand i-am cerut niste informatii.

    Ca sunt ei buni ... or fi. eu criticam aici platforma ... iar ma enervez ... cum Doamne iarta-ma pot exista in aceeasi piata o platforma ca Metatrader si una ca SaxoTrader si sa aiba clienti amandoua ?

    E o mizerie de nedescris si o lipsa de respect fata de cel care o incearca in varianta demo de neimaginat.

    Mai bine vorbesti cu GFT sunt baieti de gasca si au muncit mai mult si mai bine la platforma aia. dealBook e de 100 de ori mai buna ca saxopish ...

    As mai zice multe dar ma opresc din respect pt. nea Balan Robert care am auzit ca lucreaza pt. ei

  4. Am sa risc sa ma fac de ras si am sa ma bag si eu in disputa asta a voastra pe care ... eu am lansat-o.

    Eu refuz sa cred ca inarmat cu 2-3 indicatori buni ( nu neaparat din cei existenti, sau nu neaparat configurati asa cum ii gasim in mt4) nu se pot gasi niste solutii care sa urmareasca un amarat de grafic care nu poate sa o ia decat in trei directii :

    1 Inainte

    2 In jos

    3 In sus

     

    Functie de directiile aste trei iei niste decizii care sunt intr-un nr finit.

    Eu sunt programator de 20 de ani si fac pe traderu de aproape 2 luni.

    M-am apucat sa scriu un expert a doua zi dupa ce am descoperit mt4.

    Mi-au trebuit vre-o cateva zile sa inteleg tarasenia cu barele, pt ca aveam impresia ca graficul e continuu (valorile lui sunt citite la intervale infinitezimale). Pana m-am prins cum e am facut gugumanie dupa gugumanie.

    Mt4 este o capodopera de programare este super finisat si pus la punct ... ca deh ... e platforma de tranzactionare (time critical apps).

    Abordarea din exemplele de experti, functiile si constantele predefinite conduc la un anumit STIL de a concepe si judeca ceea ce poate sau nu sa faca un expert. Si cred ca aici e buba.

    Abordarea e gresita. Daca functiile MQL, valorile indicatorilor si toata lioata de informatii ce curg pe fluxul de date nu te pot ajuta sa identifici FARA ECHIVOC, o piata flat sau trend atunci neregula nu e la tine ci la sculele pe care le folosesti.

    Daca un bordel nu merge, ori schimbi paturile ori curvele.

    Aici sunt de discutat cateva puncte si cred ca merita sa insistam un pic pe ele.

    1. Marea majoritate a indicatorilor au fost inventati in era preinformatica. Atunci nr. de participanti in piata era probabil de cateva zeci de mii de ori mai mic decat acum. Viteze de tranzactionare (de prelucrare a ordinelor)era probabil de cateva sute de ori mai mica. Asa se face ca marile legende ale pietelor financiare aveau rate de succes de peste 80-90 %.

    2. Toata lumea incepe sa invete trading pornind de la scoala asta veche ... modele ochiometrice de carnati doua piscuri, doua vai si alte alea. Sigur ca la o adica si astea se pot algoritmiza, dar nu stiu daca merita ... tin de alta epoca si de alt stil de trading. Valuri, impulsuri, retrageri, serii fibo ... etc aici parca se schimba un pic treaba ... devine mai stiintifica, mai compatibila cu incadrarea in algoritmi.

    3. Primii traderi aveau in cel mai bun caz pregatire economica (daca aveau vre-una ... ). Ei stiau Aritmetica nu Matematica si nici decum Analiza Matematica sau alte forme superioare de algoritmizare a fenomenelor naturale. Deci au tratat datele cu Aritmetica ... asta sunt 98% din indicatori aritmetica si inca una de-aia bruta, ca sa nu zic troglodita adica primitiva. Ce draci sa previzioneze o medie aritmetica impartatita si/sau inmultita cu ceva din care scazi sau adaugi altceva ... De-aia NICI un indicator nu este predictiv ... el urmeaza fluxul de date, NU ARE CUM sa o ia inaintea lui.

    4. Japonezii cu scoala lor sunt cel mai prost exemplu de urmat ... si aici am sa divaghez un pic ca sa fiu mai explicit. Exista in managementul performantei o metoda KAIZEN inventata de un autodidact si experimentata si rafinata de japonezi imediat dupa ce-au dat yankeyii cu bomba-n ei. Atunci erau la sapa de lemn si au trebuit sa reia procese de productie complexe, cu resurse minime. Era industriala era in floare si pe masura ce si-au luat avant au trebuit sa se organizeze in asa fel incat sa conduca cu mijloace modeste, usor de utilizat si de inteles, procese complexe cum este conducerea unei entitati de productie de masa. Si pe fondul asta a venit desteptul asta cu metoda Kaizen care imparte orice fel de entitate de productie in altele mai mici numite ateliere (kaizen in jp). Fiecare atelier, oricat de mic avea aceleasi reguli de functionare ca si atelierul cel mai mare care le ingloba pe toate. Maturatorii se comportau la fel ca designerii sau ca proiectantii iar managerii nu faceau nici ei exceptie. Atelierele isi transmiteau semnale prin intermediul unor panouri unde se afisau task-urile perioadei si etapele de realizare. Resursele utilizate pentru a pune in miscare acest sistem erau mai mult decat modeste, hartie, creioane si panouri ... si atat. Numai ca sistemul avea un mare cusur ... nu oferea posibilitatatea de a accesa date istorice in mod eficient si nu raspundea decat FOARTE incet la schimbare.

    Pentru a rezolva aceleasi probleme, occidentalii au inventat si pus la treaba calculatorul. Programele ERP (Enterprise Resource Planning) sunt replica informatizata a metodei Kaizen. Metoda Kaizen nu merge algoritmizata este prea intuitiva. Nici nu merge amestecata cu metode de management conduse de calculator ... au incercat marii constructori de automobile si au renuntat toti la ea (la Kaizen), inclusiv japonezii.

    Nici candelstikurile nu merg algoritmizate ... sunt destinate a fi folosite intuitiv ... ochiometric.

    5. Un factor extrem de important intr-o piata cu sute de mii de participanti ?? (oare ?) este EMOTIA, iar asta este cel mai usor de algoritmizat pentru ca poate fi prevazuta CU CERTITUDINE. De exemplu miscarea de care vorbea tradelover mai devreme ... 100 de pipsi in jos, 100 in sus, iar una in jos , si pe urma dupa un rest scurt o cadere de 150 ... pai la caderea asta poti fi sigur ca 90 % din traderi erau uzi in pantaloni ... si asta poate fi oare cantarit, quantificat si prevazut ? ... eu cred ca da.

    6. Utilizand metode noi de abordare, specifice analizei computerizate sunt ferm convins ca se poate realiza un expert care sa faca fata cat de cat nebuniei si haosului aparent din piata FOREX.

     

    Eu v-as propune o discutie mai aplicata un pic ...

    Hai sa incercam sa definim o piata plata altfel decat cu indicatorii cunoscuti.

    Si aici i-as ruga pe cei cu mai multa experienta sa incerce ei primii ... nu de alta dar de ei n-o sa aiba nimeni curajul sa rada :D

  5. eu am avut aceeasi problema, adica expertul pierdea rau cand piata intra in sideways, am implementat initial pauza de x bare despre care vorbeste tradelover in unul din posturile de pe forum asta a redus pierderile cam cu 50% si apoi am mai vrut sa opresc tradingul dupa 3 tranzactii inchise pe minus si sa-l reiau ulterior dupa anumite reguli acest lucru desi functiona imperfect a facut expertul sa aiba un randament pozitiv cam de 10-15%, bineinteles ca aici m-am blocat si nu am mai avut timp de el, probabil ca-l voi lua din nou la manain curand.

     

    Nu merge asa ... pauza de bare, trei tranzactii pe pierdere, primele 1, 2, 3, 4 bare pe pierdere, toate astea depind de piata de starea ei la un moment dat, de pereche, de sezon, de timeframe ... etc. Trebuie gasit altceva ... Ceva care sa semnaleze ... stop tranzactii piata este plata, respectiv liber la tranzactii ( adica liber la citirea semnalelor ).

    Eu inca nu l-am gasit (acel ceva) ... lucrez la un expert pe ADX, SAR si RSI ...de vre-o luna si ceva. Acu' doua zile am aflat ca asta e o nuca tare pe care au mai incercat si altii sa o sparga ... mde

    Asta al meu (expertu') merge de rupe daca piata este lichida si fluida. Si merge bine si in M1 ... M15. Cu cat este piata mai nervoasa cu atat merge mai bine. Daca piata devine vascoasa, maloasa, lenta, incepe sa debiteze perle ... da semnalele numai pe invers, tarziu iar iesirile te fac pur si simplu sa razi (manzeste).

  6. Ma intriga ceea ce zici tu in legatura cu cotatiile... ca nu ar fi in timp real. Ai observat lucrul asta pe orice pereche sau doar pe anumite perechi? Te intreb pentru ca am deschis acum MT si Saxo Trader (ambele cu conturi demo) si am urmarit EURUSD si USDJPY si mie mi se pare ca sunt ok. Singura diferenta este ca by default MT foloseste cu o zecimala mai putin decat Saxo Trader si preturile par a fi rotunjite in MT.

     

    In rest ce pot sa zic... Prima impresie pe care mi-a facut-o platforma a fost buna. Asta nu inseamana ca e chiar asa. Trebuie sa o folosesc o perioada ca sa-mi dau seama. Iar in legatura cu datele pe care mi le ofera ei pentru site, dintre variantele gratuite mi s-au parut a fi cele mai exacte. Daca gasesc ceva mai bun, cu siguranta o sa schimb.

     

    Oricum, asa cum spuneam, astept si alte pareri. De aia am deschis threadul asta... Nu vreau sa trimit membrii catre un broker neserios si am nevoie de parerile celor care au lucrat cu ei. Numai ca pentru a putea trage o concluzie, este nevoie de mai multe opinii.

     

    In concluzie, mai astept si alte pareri (inclusiv ale celor care au tranzactionat live).

    Parerea mea ferma de autor de programe este ca un demo trebuie sa fie complet functional ... pana in panzele albe. Tu ca producator al lui nu ai ce sa pierzi ... cine il ia sa faca bani deci clientul serios va avea nevoie de tine daca ai facut treaba buna.

    Saxo NU PREZINTA in demo, o gramada de capabilitati ESENTIALE pentru o platforma de tranzactionare. Le da ca fiind disponibile numai in varianta cu cont real. Orice om cu bun simt s-ar intreba DE CE ?

    De ce nu-mi pot vedea valoarea contului in timp real atunci cand tranzactionez,

    DE CE DATELE SE ACTUALIZEAZA DUPA VRE-O 2-3 CHIAR 4 ZILE ?

    Fratilor NU e nimic de studiat sau de cercetat aici ... NU SE OFERA NIMIC SPRE STUDIU.

    Clientii pentru platformele de tranzactionare fac parte din categoria programelor time critical. Nu poti evalua un astfel de program daca nu-ti este pus fine frumos la dispozitie ca si cum ai avea un cont real.

    Pe urma chestia asta cu perioada de demo ... de 30 zile ... e de-a dreptul hilar ... imi incredintez banii unei platforme cu care m-am jucat timp de o luna iar in acest timp nici nu am avut acces la toate functiile ei.

     

    E DE RAS ... Sa fie la ei acolo ... pana or da de un director de marketing adevarat mai au de lucrat.

  7. Cu adevarat important de tradus ar fi documentatia... Dar eu zic mai bine s-o lasati asa. Eu zic ca te invata lenes la engleza. Cei care au Windows sau Office pe romana nici nu se descurca cand ajung la un calculator normal cu ele pe engleza. Cat despre web, fiind in engleza, enigma totala... Si MetaTrader ar trebui sa ramana tot in engleza. Nu-i vad rostul sa fie neaparat tradus.

     

    Dragii Moshului ... apoi ... voi chiar credeti ca puteti face ceva in trading, fara engleza ?

    Cum ramane cu stirile la care tre sa cuplezi in cateva secunde ?

     

     

    Si parca se zicea pe'aici Aria Programatorilor ... adica ... programatorii pe verticala X programatorii pe orizontala = Aria

     

    Acuma cred ca a sosit timpul sa va spun ca eu m-am lasat de tutun de vre-o 50 si ceva de ore ( de la 2 pachete pe zi ).

    Asa ca va rog sa fiti ingaduitori cu mine pentru ca este ... printre cele mai grele lucruri de facut.

     

    Da tot de la trading s-a tras ... Zice Elder in "Come into my trading room" ... citat aproximativ tradus din zbor ... SA NU TE APUCI DE TRADING DACA ESTI UN GRAS LENES CARE NICI MACAR DE FUMAT NU SE POATE LASA ... Cu alte cuvinte, daca tu stii despre tine ca NU cuplezi la disciplina si nu pui botu la reguli chiar si auto impuse, atunci mai bine las-o moarta cu tradingu, ca te va costa scump.

     

    Si cum eu eram decis sa ma apuc de trading, am inceput cu ce am crezut eu ca e mai greu :

    1. M-am lasat de mancat.

    2. M-am apucat de invatat trading.

    3. M-am apucat de testat platforme. Dupa ce am testat vre-o cateva am dat de MetaTrader si nu am mai testat nici o alta.

    4. Continui sa invat trading.

    5. Am slabit 17 kg si am facut primii experti in MQL4.

    6. Continui sa lucrez la primii experti.

    7. M-am lasat de fumat.

    ...

    Cred ca mai am putin si dau afara primul expert utilizabil intr-o piata cu lichiditate moderata

  8. Este banal sa faci un expert pe baza unuia sau mai multor indicatori.

    Eu ma chinui de vre-o 2 luni sa finisez un expert pe ADX care la inceput mi-a dat rezultate exceptionale in teste, dar era gresit, iar acum cand e mai bine facut, da cu pipsi in stg si dr de nu mai ramane nica din ei.

    Ideea de baza e urmatoarea :

    Un indicator ADX(14) e urmarit cu o intarziere de o perioada si la semnalele lui sunt deschise sau inchise ordine.

    Ca filtru se utilizeaza nivelul ADX_MAIN > 10.

    Beleaua e ca merge bine in perioade cu lichiditate mare cu variatii mari. (Scoate max dintr-un trend).

    Dar pierde mai toate tranzactiile intr-o piata flat, bleaga.

    Daca va intereseaza, hai sa-l discutam.

    Daca aveti alta idee, hai sa o discutam.

    Sa nu va fie frica ca va fura cineva ideea ... uitati-va pe la ce fac rusii pe forumurile in ruseste de la metatrader ...

    Iti scoate matematica, trading-ul si toate celelalte fumuri SIMULTAN din cap.

    De'aia e beton Metatraderul iar Saxo e ... platforma PREMIATA ... :D

  9. sal.

    softul asta de tranzactionare se face pri mecanismul API ?

    MQL4 este propriul lui limbaj, iar MetaEditor e propriul lui IDE.

    Exista si API, dar nu si pentru noi. Numai brokerii primesc MT4 API si e treaba lor daca il dau clientilor sau nu.

     

    Iar pentru tradelover...nu ai scris gresit, scoate si swapul. Nu pot sa-ti raspund exact in legatura cu stopul . Din cate stiu eu, stopul nu e automat trailing. Tu il modifici cu OrderModify(), deci tu sa-l pui sa scrie in log cand a modificat. Care loguri sunt pe calculatorul de la servici....E mai complicat, nici eu nu stiu sa fac. Daca ai IP extern la servici poti sa folosesti un client VNC si sa intri de acasa pe calculatorul de la servici. Daca ai IP de LAN la servici, ma depaseste. Poate doar sa-l pui sa-ti trimita mail cu SendMail() in cazul asta. O alta solutie, mai hardcore, dar nici pe asta n-o stiu, ar fi sa-l organizezi pe ala ca pe un server si sa intri de acasa cu http://...ip...\experts\logs....log sau cu ftp://

     

     

    P.S. Pentru care ma mai intreaba ceva si eu nu raspund, sa-mi dea PM. De cand lucrez la afurisitul asta de blog parca nu mai am liniste...

     

     

    Puilor ... vedeti pe la configurarea generala ca stie sa trimita si mail-uri, dupa ce ai setat serverul de mail gazda.

    Il pui (din cod) ca la fiecare eveniment ( impingere de SL, semnal identificat, inchidere sau deschidere de ordin) sa-ti trimita cate un mail pe ... yahoo, gmail ... oriunde vrei si pe urma cand ai ajuns acasa le citesti cand vrei si cum vrei.

    Eu folosesc ceva de genul

     

    void Spune_Tot(string stirea =" ")

    {

    Print(stirea);// apare doar in log

    Alert(stirea);// apare si in log si o tipa si pe viu

    SpeechText(stirea,SPEECH_ENGLISH);// asta la mine nu am incercat-o

    SendMail("Subject - E de belea ... ",stirea);

    }

     

    Dar astea sunt mizilicuri ... beleaua mare e sa intelegi cum e cu variatia pretului in bare, perioadele, cand se executa si cum se executa un expert ... etc ...

    Daca provii din programarea cinstita pe Api de win32

    o sa-ti fie olecuta mai greu la inceput ... da' p'orma o sa fie chiar greu de tot.

  10. Sunt pe punctul de a incheia un parteneriat cu Saxo Bank prin care vamist.com va recomanda serviciile lor, iar ei vor oferi date in timp real de pe piata, care vor putea fi afisate pe site, precum si un comision pentru toti cei care isi deschid cont prin vamist.com.

    Ii rog pe cei care au tranzactionat prin Saxo Bank sa-si spuna aici parerea. Eu m-am uitat putin la platforma lor de tranzactionare si mie se pare foarte interesanta. Cica ar fi castigat de cateva ori la rand premiul pentru cea mai buna platforma.

    Asta cu castigatul e pt. mameluci. Vezi cine i-a premiat si te lamuresti. Platforma (varianta demo) e proasta, zgarcita, meschina. Am avut senzatia ca de fapt nu au nevoie de un client in plus si nu vor sa arate mai nimic din platforma. E prost inspre dezastruos documentata iar suportul de aici din romania e sustinut de niste tipi care au 1000 de alte lucruri mai bune de facut decat sa discute cu tine. Cotatiile nu sunt in timp real ... ETC ...

    Eu personal o folosesc de vre-o doua luni, in paralel cu mt4, dealbook si inca o chestia si mai proasta.

    Mi-a placut numele, m-a impresionat acoperirea financiara, m-a atras chestia cu plattforma premiata .... am descarcat demo-ul si m-am lamurit. Oamenii astia nu au nevoie de clienti si daca in stadiul de demo ma trateaza asa arogant ce-or sa-mi faca mai tarziu ?

    Nota mea este 5 cu indulgenta si nu neaparat pentru calitatea platformei ci pentru atitudinea din demo.

    Cat despre chestia care sa-ti indese niste cotatii in pagina ... fii mai circumspect cu ei ... oferte sunt gramezi.

    Asta e singurul forum serios de forex din romania si alta cale nu au ... ia-le banu pt. publicitate ... lasa partenariatele pt altadata.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.