Sari la conținut

Paul Rotaru

Traders
  • Număr mesaje

    9
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de Paul Rotaru

  1. Eu tranzacționez prin BT Securities pentru simplul motiv că am contul curent pe care îl folosesc cel mai frecvent la Banca Transilvania. Platforma de tranzacționare seamănă cu cea pe care o avea fostul Vanguard cu 5 ani în urmă. Pentru ce lichiditate e pe BVB instrumentele de AT oferite de platformă sunt suficiente. Comisionul e destul de mare de 0.8%, dacă nu ai un rulaj lunar ridicat, pe când la BCR Broker e de doar 0.4%, iar la Tradeville (fostul Vanguard) e de 0.65% și oferă o platformă ceva mai modernă. Ți-aș recomanda să stai departe de SSIF Broker Cluj (BRK), au fost în trecut ceva nereguli acolo cu conturile clienților.

     

    Numai bine!

  2. Ti-am vizitat site-ul.Mi se pare destul de interesant.Am gasit pe el lucruri care m-au interesat si m-a scutit de alte cautari.

    Felicitari!!!

    Multz'am de apreciere.(incerc sa scriu cate ceva interesant, insa am multe de citit, acum is prins si cu sesiunea si cu licenta, in fine...). Textul in Faust cu astfel de referiri e mult mai consistent, am incercat sa extrag esentialul. Totusi, cine e imparatul? barack obama si planul sau fermecat? =))
  3. "Cancelarul: Sa stiti toti: Biletul acesta are

    O mie de coroane ca valoare.

    Drept garantie stau nenumarate

    Averi in subsolul tarii ingropate.

    In schimbul lui, comorile, de-ndata

    Ce vor fi scoase, vor sluji ca plata.

     

    Imparatul: Presimt un viclesug nelegiut!

    Inalta slova, cine-a imitat-o!

    Faptasul a ramas nepedepsit?

     

    Trezorierul: Adu-ti aminte: insusi ai semnat-o!

    Ieri seara cand tronai ca zeul Pan.

    Cu cancelarul ai tinut divan.

    "Acorda-ti multumirea suverana,

    Iar obstei tale har, c-un varf de pana!"

    Si-ai iscalit. Cu arta, noaptea toata,

    In mii de foi a fost multiplicata.

    Ca binelui obstesc sa-i fie gaj.

    Urgent s-a sigilat un prim tiraj.

    Zece, treizeci, cincizeci , o suta-s gata.

    Nici n-am cuvant sa-ti multumesc ca gloata.

    Priveste-orasul: ieri bolind a moarte,

    De-o alta viata are astazi parte!

    Demult o lume-ntreaga ai fericit,

    Dar nu erai cu-atata drag privit.

    Chiar alfabetul si-a pierdut menirea:

    Sub semnul acesta afli fericirea.

     

    Imparatul: Si lume-l ia drept aur bun? Ostasii

    Ce spun de aceasta solda? Dar curtenii?

    Silit ma-nchin acestei noi minuni.

     

    Maresalul: Pe cei garbiti nu-i chip sa-i mai aduni:

    Ca fulgerul se-mprastie in goana.

    Misitii stau tot timpul in dugheana:

    Orice bilet pe loc e onorat

    In aur si argint, c-un mic rabat.

    In hale, birturi, brutarii, la-ntreceri

    O parte-a lumii pusa pe petreceri,

    Iar alta sa se-mbrace mai frumos;

    Toti postavarii taie, toti croitorii cos.

    "Traiasca imparatul!" prin pivnite racnesc,

    Se coace si se frige si blide zornaiesc.

    Bufonul: Ah, cinci mii de coroane! bani ai mei!

    Mefisto: Mai ziceti ca nebunul n-are minte?!

    Mefisto: Ai inviat iar, bute cu picioare!

    Bufonul: De multe, dar nu ca azi, ehei!

    Mefisto: De-atata bine, lac esti - de sudoare.

    Bufonul: Zi, foaia asta chiar inseamna ban?

    Mefisto: Ti-alina pofta-n gat si burdihan.

    Bufonul: Si pot sa-mi cumpar holde, cai si curte?

    Mefisto: Desigur! Fa-ti oferta! vor fi multe.

    Bufonul: Si iaz, paduri, castel?

    Mefisto: Pe legea mea!

    Curand am sa te vad stapan sadea.

    Bufonul: La noapte voi dormi-n conac, cuminte!"

     

    J.W. Goethe - "Faust", 1859

     

    Nimic nou sub soare: suntem in 2009 sau 1859? =))

  4. Paul, ti-am editat postul pentru ca forumul nu suporta momentan sa faci quote la filme si de aia se vedea codul ala html urat. Si ti-am scos si linkul din post. Te rog sa citesti regulamentul si daca vrei, sa-ti pui linkul in semnatura (atunci o sa-ti apara automat la toate postarile cum apare la mine linkul cu anunturi imobiliare video)

    Imi cer scuze. Nu e nici o problema. Cum imi pun semnatura? Am reusit
  5. Ca o concluzie la ce am scris pan-aici:

    1) proprietatea privata este singurul motor care actioneaza vointa omului; este singura motivatie pentru care ar munci si societatea ar progresa;

    2) omul trebuie sa aiba libertate si libertatea lui nu trebuie ingradita decat atunci cand tulbura libertatea celorlalti, conduita civia si bunele moravuri;

    3) dezvoltarea societatii trebuie sa aiba la baza concurenta;

    4) oamenii intre ei nu pot fi egali; nici n-ar avea cum;

    5) puterea politica trebuie descentralizata: deciziile trebuiesc transferate de sus in jos; varful piramidei sa aiba mai mult rol reprezentativ si mai putin decizional;

    6) sistemul economic capitalist, cu interventii minime din partea statului si cu masa monetara acoperita de rezerve in aur/argint.

     

    Later edit: La pct. 6, scrisesem sist. distributiv, dar el nu se poate autoregla si in consecinta tinde spre un sist. capitalist.

    Problematica unei mase monetare cu reprezentare (acoperire) in rezerve de aur/argint nu cred ca mai poate fi in zilele noastre practicabila pentru ca aurul e o resursa limitata, in timp ce masa monetara creste in fiecare zi prin emisiune monetara, mai concret, creste datorita cheltuielilor publice prin intermediul carora intra banii in sistem. Pentru a evita inflatia care pur si simplu ne ia bani din buzunar (reduce puterea reala de cumparare a banilor), e strict necesar ca cresterea masei monetare sa fie cat mai corelata cu plus valoarea (valoare adaugata) creata de economie, iar cresterea salariala sa fie corelata cu productivitatea muncii. In conditiile in care Romania are o crestere economica de 10% si o inflatie de 9% (daca acceptam corectitudinea datelor INS), e de bun simt sa observi ca cresterea reala, materiala de bunuri e de 10%-9%=1% ! =border=

  6. poate te explicitezi...nu inteleg ce vrei sa spui...in macroeconomie e simplu sa-si dea oricine cu parerea pentru ca oricum nu se va ajunge niciodata la piatra filozofala asa ca mai toti poti sa spui ca au dreptate... in microeconomie lucrurile sunt mai simple, in sensul ca ai indicatori foarte clari care iti spun daca e alba sau neagra, iar in gestiunea finantelor personale lucrurile sunt si mai simple nu trebuie sa fii mare specialist macro, ai niste venituri pe care le distribui catre cheltuielile pe care le consideri importante, iar daca iti mai ramane ceva dupa catre economii sau diverse forme de investire a banilor in functie de profilul de risc al investirorului.

    apropo: ma iei de sus, dar eu am invatat si invat economie in mod continuu,structurat pe baza unor bibliografii, studii si analize pertinente nu de pe blog-uri ca marea majoritate a blogarasilor si a traderilor cu impresii de atotcunoastere.

    Salut Paul Rotaru,

    Am vazut raspunsul de mai sus si nu pricep o chestie: citesti prin cartile alea mari si groase si nu gasesti un raspuns clar la modul in care se mananca macroeconomia? N-are suficienti indicatori? Nu-ti zice care e inflatia reala si cand incepe deflatia? Cand sa cumperi si cand sa vinzi, cand sa investesti? De ce pretul petrolului scade si creste drastic si noi platim la fel la pompa? De ce se intareste dolarul si toate celelalte monezi scad "alandala", ca si cand ar fi o intamplare...

    Pai nu vezi ca nici Tricket, nici Isarescu nu prea se pot exprima cu claritate in privinta asta? De ce? Ptr. ca nu exista indicatori/teorii ptr. problemele astea. Sunt doar baietii de la butoane, care decid cand vor si ce vor in defavoarea tuturor previziunilor/expertilor si a noastra a tuturor. Eu zic sa mai studiezi blogarasii cu impresii, s-ar putea ca unii sa semnaleze mai rapid, decat expertii/analistii, turnura evenimentelor.

     

    Sincer de pe blog-uri poti invata extrem de multe, insa trebuie sa stii sa selectezi ce informatie e relevanta si iti poate fi intr-adevar folositoare; daca ai studii de specialitate iti poate fi mai usor sa discerni ce informatie e utila, daca nu ai iti e mai greu sa filtrezi informatia si sa surprinzi filosofia economiei. In fine reactia mea referitor la blogarasi a fost strict o aluzie la dl. doctor care si-a permis sa faca presupuneri despre mine. In ce ma priveste, sunt total de acord ca orice autodidact poate sa inteleaga economie mai bine decat orice doctor in economie (fiecare dintre noi consider ca trebuie sa fie autodidact).

     

    Economia este o stiinta aparte care integreaza domenii precum cibernetica, sociologia, politologia, cultura, psihologia, filosofia etc. Este o stiinta cu teorii dintre cele mai contradictorii, e o stiinta care poate sa explice orice fara a surprinde insa de multe ori cauzele reale ale evenimentelor. Economia e singura stiinta care accepta ca teoriile sale sunt supozitii.

     

    Indicatori macro si de tot felul sunt destui, problema e ca fiecare ii interpreteaza si-i prezinta in corelatii aparent logice in functie de interese. Isarescu are interesele lui sa spuna de la o luna la alta cate ceva in functie de conjunctura, cert e ca de multe ori minte cu nesimtire constient fiind ca ceilalti nu au cunostintele necesare sau daca le au probabil le e mai comod sa se increada in declaratiile din calitate de expert. Politicul (Statul Providenta) se amesteca de multe ori in economie si asta e partea cea mai mizerabila care complica lucrurile (butoanele de care spui). Eu sunt apropiat de teoria monetarista, si consider ca inflatia un fenomen de TL este generata de emisiunea de moneda a statului pe o perioada lunga de timp. Cu acesti bani face cheltuieli irationale si o redistribuiere a veniturilor catre face ca diferentele dintre cei care fac afaceri cu statul si cei care nu fac sa fie foarte mari.

     

    Ce se intampla acum in S.U.A. e uluitor. Statul e mana dreapta a bogatilor, privatizeaza castigurile si socializeaza pierderile bogatilor, dupa ce anterior nici o societate de rating nu a dat nici un avertisment pentru ca AU AVUT ERORI DE CALCULATOR!! Asistam in mod istoric la o nationalizare ordinara. Cu aceasta "criza" si "Planul 700" care a esuat prin prisma indicilor bursieri sau facut doua lucruri: o nationalizare pur socialista, si au stigmatizat ,cred ei, pentru totdeauna teoria monetarista a lui Milton Friedman care a sustinut ca nu s-ar fi ajuns la criza acuta din 1929-1933 daca FED ar fi "pompat" lichiditati in sistem. Vor spune ca au pompat si uite ca nu s-a rezolvat mai nimic, deci o teorie liberala la gunoi!

     

    O explicatie macroeconomica sau macar una de bun simt nu se poate da pentru modul in care s-a apreciat dolarul in conditiile in care toata mass-media internationala (pentru mine un mijloc clasic de manipulare) urla despre criza despre Wall Street, e impotriva firii si logicii. Asa cum e si faptul ca petrolul e acum la jumatate din pretul de acum cateva luni.

    Cert e ca ei sunt la butoane si fac afaceri cu statul, adica cu banii gloatelor. =border=

  7. scuze, iordaki. aseara eram obosit si suparat si nu am sesizat nuanta din postul tau. evident ca stii. de fapt mi se pare incredibil cit de imbecili (nu pot sa concep, e absurd!!!) au fost cei care au administrat pina acum finantele. tot mai des ma gindesc ca de fapt au stiut si ca e o conspiratie.

    omu' probabil a plecat deja sa consulte financiar si prin alte parti, si ne-a lasat cu ochii in soare ca doar nu e nevoie sa dea explicatii si examene si cu noi aici pe forum :P .

    apropo, paul: la o firma serioasa, credeam ca pe clienti nu trebuie sa-i aduca cei ca tine, ci sefii sau numele firmei... iar odata veniti, sa aiba garantia ca analiza ta e ok...

    parerea mea.

    poate te explicitezi...nu inteleg ce vrei sa spui...in macroeconomie e simplu sa-si dea oricine cu parerea pentru ca oricum nu se va ajunge niciodata la piatra filozofala asa ca mai toti poti sa spui ca au dreptate... in microeconomie lucrurile sunt mai simple, in sensul ca ai indicatori foarte clari care iti spun daca e alba sau neagra, iar in gestiunea finantelor personale lucrurile sunt si mai simple nu trebuie sa fii mare specialist macro, ai niste venituri pe care le distribui catre cheltuielile pe care le consideri importante, iar daca iti mai ramane ceva dupa catre economii sau diverse forme de investire a banilor in functie de profilul de risc al investirorului.

    apropo: ma iei de sus, dar eu am invatat si invat economie in mod continuu,structurat pe baza unor bibliografii, studii si analize pertinente nu de pe blog-uri ca marea majoritate a blogarasilor si a traderilor cu impresii de atotcunoastere.

  8. Sunt proaspat consultant financiar OVB Allfinanz,

    Allianz e companie serioasa. Daca ai nimerit sa munceşti la ei înseamnă (presupun) ca meriţi.

    Poate ne dai si noua celor care nu inteleg economia ca atare ce se întâmpla acum in lume.

    America(guvernul) a trecut de 10 trilioane datorie(cu aproximaţie fiecare cetăţean american are o datorie de 1 milion de dolari), criza ipotecara, bancara unde si piaţă de valori numai gaseste fundul "Groape Arianelor" si in general tot sistemul financiar nu ca nu mai este sanatos ci deja nu mai da semne de viaţa. Cum se poate lămuri ca dolarul creste mai ceva decăt se desprinde racheta "Soiuz" de la sol.

    Poate eu ceva nu înţeleg? Eu sunt tehnician(mă refer la analiza tehnica a pieţelor...) am si studii economice, dar raspuns nu pot sa găsesc decăt o manipulare bine pregătita de careva mare si tare(grupul de la Bildinberg sau mai ştiu eu ce o alta masonerie sionesie etc). Au fost sparte paterne la weekly care se construiau de ani pas cu pas in 2 luni amarate.

    Unde e logica? Unde explicaţia.

    Allianz help!!! :P

     

    Categoriile mele tinta sunt PF si PFA. Deci oarecum segmentul ce tine de microeconomie. Nu se vorbeste la nivelul nostru se situatiile macroeconomice globale "contemporane". Chiar ni s-a solicitat din start sa renuntam la limbajul de lemn cu termeni strict economici in relatia cu clientul. logica prin prisma diverselor teorii macro nu cred ca exista, personal. E vb pe dolar despre o speculatie asa cum a fost si este si acum pe petrol.

     

    OVB Allfinanz <> de Allianz

  9. Sunt proaspat consultant financiar OVB Allfinanz,

    Allianz e companie serioasa. Daca ai nimerit sa munceşti la ei înseamnă (presupun) ca meriţi.

    Poate ne dai si noua celor care nu inteleg economia ca atare ce se întâmpla acum in lume.

    America(guvernul) a trecut de 10 trilioane datorie(cu aproximaţie fiecare cetăţean american are o datorie de 1 milion de dolari), criza ipotecara, bancara unde si piaţă de valori numai gaseste fundul "Groape Arianelor" si in general tot sistemul financiar nu ca nu mai este sanatos ci deja nu mai da semne de viaţa. Cum se poate lămuri ca dolarul creste mai ceva decăt se desprinde racheta "Soiuz" de la sol.

    Poate eu ceva nu înţeleg? Eu sunt tehnician(mă refer la analiza tehnica a pieţelor...) am si studii economice, dar raspuns nu pot sa găsesc decăt o manipulare bine pregătita de careva mare si tare(grupul de la Bildinberg sau mai ştiu eu ce o alta masonerie sionesie etc). Au fost sparte paterne la weekly care se construiau de ani pas cu pas in 2 luni amarate.

    Unde e logica? Unde explicaţia.

    Allianz help!!! :P

     

    Categoriile mele tinta sunt PF si PFA. Deci oarecum segmentul ce tine de microeconomie. Nu se vorbeste la nivelul nostru se situatiile macroeconomice globale "contemporane". Chiar ni s-a solicitat din start sa renuntam la limbajul de lemn cu termeni strict economici in relatia cu clientul. logica prin prisma diverselor teorii macro nu cred ca exista, personal. E vb pe dolar despre o speculatie asa cum a fost si este si acum pe petrol.

  10. ce intelegi tu prin consultanta financiara??

     

    zici ca esti la inceput, daca e asa, nu e mai bine sa te duci angajat la o firma unde sa inveti cu ce se mananca acest domeniu si apoi incerci sa-ti faci un portofoliu de clienti?

     

    cine crezi ca se da pe mana ta daca nu ai experineta in asa ceva??

    Denumirea, pot sa zic si eu ca e relativ ponpoasa. Mai precis eu ma duc la client acasa si completez impreuna cu acesta un chestionar, un caiet de analiza financiara al OVB Allfinanz, in care sunt specificate veniturile disponibile, nevoile sale etc. (credite, asigurari toata gama, leasing, pensii, investitii) in functie de aceasta i se inainteaza mai apoi o oferta clientului. Eu sunt mai mult o interfata intre client-firma. Acum particip la niste seminarii ale lor, si cel putin la nivel decalartiv se doreste o colaborare pe TL cu clientul pentru ca azi clientul vrea o un credit, poate "maine" o masina, o excursie, o pensie, o investitie, etc. Se priveste problema pe TL, un consultant financiar ca si un doctor de familie, eu o sa trebuiasca sa tin legatura cu clientul respectiv, cu familia lui.

     

    Ceva habar am si eu, evident nu am cunostinte foarte "in detaliu". Nu stiu ce firma ar fi gata sa te invete (sa iti dea) fara a avea garantia ca vei aduce clienti (ii vei da).

     

    Aici ai dreptate, e destul de putin probabil, ca cineva sa se lase pe mana mea fara experienta fiind, dar trebuie sa incep si eu de undeva. Deja sunt in anul III de stiinte economice si trebuie sa fac ceva. Ceva pe domeniul economic si fara sa se solicite experienta am gasit doar ca agent imobiliar si consultant financiar (relativ tot un agent de vanzari) platit pe baza de comision exclusiv.

  11. Sunt student in anul III la F.E.A.A. din Timisoara. Sunt proaspat consultant financiar OVB Allfinanz, fara experienta pana acum in domeniu. Incerc sa-mi fac un portofoliu de clienti. Si am ales trei cai pentru a ma face cunoscut: internet-ul (blog, anunturi), pliantele in cutiile postale, afisele si contactele telefonice ale potentialilor clienti; urmand ca pe viitor o alta parghie sa se activeze in mod automat, si anume recomandarile facute de clientii multumiti.

    Va rog sa-mi vizitati blog-ul si sa mi-l adaugati in blogroll-ul Dvs.

    Blog-ul meu este la inceput, am de gand sa-l inbunatatesc in urmatoarea perioada cu articole pe teme economice.

    Daca puteti sa-mi faceti recomandari pentru a reusi sa ma promovez, sa ma fac cunoscut mai bine, v-as fi recunoscator.

    Adresa: www.marketprospect.wordpress.com

    Cu consideratie, Rotaru Paul

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.