Sari la conținut

bumasoft

Traders
  • Număr mesaje

    291
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    8

Postări postat de bumasoft

  1. Si te-ai hotarat sa te lauzi pe forum cu ce expert senzational ai descoperit matale? Un alt junk bazat pe Martingale. Big deal. Pot sa-ti fac 50 din astea, si nu-mi ia mai mult de 1 ora pentru fiecare. Revino dupa cateva luni de testat pe cont real, sa vedem daca mai esti asa entuziasmat :)

  2. @Mihaela13

     

    Nu te supara, dar daca e asa de buna compania la care lucrezi, nu ne-ai putea arata si noua un statement cu contul tau real de la firma ta, in care ai facut tu profit pe un an de zile pornind de la un depozit de 200$? Nu de alta, dar daca da Dumnezeu sa pierzi 200 pipsi intr-o luna proasta, s-a cam dus contul, nu? De ce nu mi-as depune banii la Oanda, unde volumul minim e de o unitate (1$)? Adica in afara de faptul ca aveti MT4, ce alte avantaje mai sunt? Pot folosi un demo pentru analiza, n-am nevoie de un cont real... Deci?

    • Upvote 1
  3. Offtopic
    @sec

    Haha, ai dreptate. Asa patesc cand fac pe desteptul =))

    PS: Cand am spus comercianti, m-am referit la orice comerciant (mare/mic), Vodafone, Paypal, IBFX. Tot comercianti sunt si ei :P
  4. @sec

     

    Doar de dragul corectitudinii. Calculul corect e urmatorul: 31 RON - 31*0.24 (tva-ul) = 23.56 RON. Impartim la 5 EUR si obtinem 4.71. Deci asta era cursul pe care il practica buticul de unde ai luat cartela, nu e chiar 6 RON =)). Cam toti comerciantii practica treaba asta, e un fel de "hedging", daca se poate numi asa. Umfla un pic cursul, ca sa fie ei acoperiti.

  5. @sec

     

    Arata ca noi, la inceput de drum. Baieti si fete cu vise marete, care cred ca se vor imbogati peste noapte, cand de fapt baga bani in buzunarul broker-ului =)). Marketing-ul, in ziua de azi, echivaleaza cu minciuna. Culmea este ca si prinde foarte bine la public :P

    • Upvote 1
  6. @wallye

     

    Nu poti sa faci hedging la brokeri din US, dupa noile reguli de la NFA (parca). Deh, n-am stiut ca te bazezi pe hedging. Trebuia sa intrebi la inceput :)

     

    PS: Cityzen, acum am vazut ca mi-ai luat-o inainte. Sorry pentru redundanta :))

  7. @tradelover

     

    Aici cam ai rezon :biggrin:. Ce-i drept, eu nu folosesc trailing stop, deci la mine e mai usor. Iar cotatiile difera, intr-adevar, cam cu 2 pips. Uneori primesc fill-uri bune, alteori mai putin bune. Pacat ca Oanda cere 600$ pe luna pentru API. Ar fi fost frumos sa-si poata face si omul niste indicatori amarati... Ca sa concluzionam, intr-adevar, platforma poate fi un minus pentru Oanda, mai ales daca depinzi de MetaTrader pentru analiza. Daca te descurci doar cu ce ofera Oanda e ok.

  8. IBFX: spread mare, requote-uri uneori. avantaje: fara comision la depozit cu cardul si parca nici la retragere. Dar, daca te gandesti bine, comisionele astea sunt acoperite de spread-ul bun (ma refer la oanda). Deci, dupa mine, nu se merita ibfx comparativ cu Oanda. Am cont de aproape 2 ani la ibfx, au fost primul meu broker. Dar aleg Oanda cu ochii inchisi :biggrin:

  9. "For USD Accounts there are three available methods for deposits: bank wire, check, or PayPal". Deci nu poti prin card, ci doar prin transfer bancar sau cec. Pentru transfer bancar si cec, se pare ca OANDA nu percepe nici un fel de comision, deci acel comision de transfer nu depinde de ei, ci doar de bancile intermediare si, implicit, si de banca pe care o folosesti tu pentru a transfera banii.

     

    Bafta!

  10. @wallye

     

    Eu folosesc Oanda. Spreadul e excelent, dar mare atentie la stiri, pentru ca la stirile importante, spreadul ajunge pe la 10 pipsi sau chiar mai mult. Deci mare atentie la calendarul economic daca ramai la Oanda. In rest, executia e foarte buna, iar ca si comisioane de depunere/retragere, treaba sta cam asa. Eu am folosit Paypal pentru asta. La depunere am platit un comision de 0.3$ + 2.9% din suma depusa. Ai dreptul la o retragere pe luna fara comision. Cand retragi de pe Paypal pe card, iti mai ia un comision de vreo 2$ pe retragere.

  11. @Danutz

     

    "Eu merg pe strategia ca orice creste scade si orice scade creste."

     

    E un mod foarte viciat de a gandi si multi cad in plasa asta. Trading-ul nu e asa usor pe cat pare. Strategia ta poate merge pe termen lung doar daca nu folosesti levier si iti convine sa stai cu banii blocati luni sau ani de zile.

     

    "Nu am folosit s/l pentru ca la ce pret a ajuns aurul in ziua respectiva nu putea sa mearga mai jos". Daca ai stii tu de cate ori am luat-o in freza gandind asa, ai ezita sa mai formulezi astfel de propozitii... Pretul poate sa mearga pana la 0 sau pana la 8374832478727847832$. Pretul poate face orice, nu il subestima. Trebuie sa te gandesti mai intai cat poti pierde intotdeauna. Primul pas si cel mai important este protejarea capitalului. Ori tu pui toata casa la bataie.

     

    "Apropo de cati pipsi a fost minus sincer nu mai tin minte. Leverage-ul ii de 1:100 nu cred ca ii asa de mare"

     

    E imens. Un trader profesionist foloseste maxim 1:10, si asta destul de rar. In cele mai multe cazuri, traderii adevarati nici nu folosesc leverage (deci 1:1). Aaa, si sper ca poti face diferenta dintre leverage-ul pe care ti l-ai ales cand ai deschis contul (care e leverage-ul maxim) si leverage-ul real, folosit pe o tranzactie anume.

     

    In rest, multa bafta si repet, ai grija cati bani investesti in contul real. Stiu ca nu vei tine cont de ceea ce ti-am spus noi aici (doar am trecut si noi prin perioada asta). Sper sa te lovesti cu capul de zid cat mai devreme. Si asta e o urare de bine :biggrin:. Cu cat te vei lovi mai devreme, cu atat mai devreme iti vei da seama ca nu e in regula ceea ce faci.

     

    Spor!

  12. @Danutz

     

    Tu acolo ai un statement pe o zi doua de tranzactionat si cu un leverage cat casa... In viata reala nu e chiar asa usor :biggrin:. In primul rand, te sfatuiesc sa-ti deschizi un cont demo cu aceeasi suma pe care intentionezi s-o investesti (daca vrei sa investesti 50.000$, atunci e ok ce folosesti acum). Asta ca sa nu te obisnuiesti cu sumele mari si sa nu-ti faci iluzii. In al doilea rand, pari sa nu folosesti un stop loss, lucru esential cand vine vorba de protejarea capitalului. Ai avut noroc sa intri pe directia dominanta si ai lasat tranzactia deschisa 3-4 ore, pentru un profit baban. Ei bine, lucrurile astea n-o sa ti se intample in fiecare zi, si daca procedezi in felul asta cu fiecare tranzactie, pe termen lung iti vei frige contul.

     

    Concluzia: e foarte ok sa intri pe real, dar incepe cu o suma mica, sa nu intri in depresie daca pierzi acei bani. In nici un caz nu-ti investi toate economiile acum, pentru ca nu e cazul. Dar e bine sa-ti deschizi totusi un cont real, ca sa vezi cu ce se mananca forex-ul de fapt. Sa vezi ce inseamna lacomia si frica si cum reactionezi in conditii extreme <:-P

     

    Bafta!

     

    PS: Vad ca o tranzactie a fost deschisa vreo 10 zile. Poti sa ne spui care a fost MAE (Maximum Adverse Excursion)? Mai pe romaneste, cati pipsi maxim a fost tranzactia pe minus inainte sa sa intoarca pe plus? Ce strategie folosesti? Pe termen lung, mediu, scurt? Ai niste criterii cat de cat solide dupa care intri in piata sau folosesti instinctul?

    • Upvote 2
  13. @petre

     

    Dupa cum vezi, parerile sunt impartite in legatura cu DEMO/REAL. Insa logica mea e urmatoarea: la un moment dat tot pe real vei ajunge. Asta este scopul nostru, nu? Sa tranzactionam conturi reale. Prin urmare, eu zic ca e foarte bine sa incepi cu un cont real, unde treaba e serioasa, pentru ca joci pe bani. Nu depune o suma care sa te impinga la sinucidere in caz ca o pierzi :biggrin:. Dar nici o suma prea mica (cum ar fi cea de 5$). Ideea e sa te doara un pic, dar sa nu fie nici o tragedie. Pentru ca doar asa te vei invata cu emotiile, iar partea psihologica in trading face 80% din succesul tau... Eu am inceput pe real dupa 2 saptamani si nu am nici macar o remuscare. Mi-a prins extrem de bine.

     

    Bafta!

     

    PS: Nu e vorba de lacomie, la un cont de 100$. Nu ti-l deschizi cu gandul de a face 1 mil de $ cu acei bani. E vorba de a te obisnui cu mediul live, cu emotiile care apar. Lacomie mi se pare sa vrei sa-ti dublezi contul in fiecare luna. Nu e bine sa visezi cai verzi pe pereti albastri... Sunt profesionisti care fac 5% pe luna si uite-ne pe noi aici care visam la 100% sau 200% pe luna. Hai sa fim seriosi. Sa vina ala care face 100% pe luna pe real cu un statement pe 3 luni de zile. Daca prima luna o fi facut 100%, a doua probabil e la -50% <:-P. E vorba de CONSTANTA. Asta e cuvantul cheie si asta este ceea ce trebuie sa dobandesti: tranzactioneaza pentru constanta, nu pentru bani. Banii vor veni dupa.

  14. @petre

     

    Sigur, ai nevoie de broker, ca sa-ti deschizi contul. Dar nu te apuca la taclale cu el, sa te sune el si sa-ti recomande nu stiu ce actiuni sau ce sa cumperi tu si unde :biggrin:. Spune-i ca ai un prieten care te ajuta cu asta si probabil o sa te lase in pace <:-P.

  15. @petre

     

    Pentru putin. In general, te-as sfatui sa te feresti de brokeri si de "sfaturile" si "recomandarile" lor... Interesul lor este ca tu sa faci tranzactii (profitabile sau nu, asta nu conteaza, ei castiga din spread). Eu fug de ei ca de DR.CU :biggrin:

  16. @petre

     

    eu te-as sfatui sa-i spui NU :biggrin:. Sau spune-i da doar daca poti tranzactiona nano-loturi (100$ => 1 cent/pip pe EURUSD) si daca poti arunca 100$ pe fereastra, de dragul educatiei <:-P. In general, e bine sa incepi cu un cont real, ca sa te obisnuiesti cu emotiile. Dar nu-ti pune banii de paine acolo :P

  17. @petre

     

    In legatura cu tranzactiile si cu tinutul lor, trebuie sa intelegi conceptul de suport si rezistenta si in functie de suport si rezistenta poti gasi puncte in care sa iesi din tranzactie. Si incepe cu un target mai modest, de 200 de pipsi pe luna, nu trebuie sa faci 5000 de pipsi ca sa faci bani in trading... Important e sa obtii o anumita constanta in rezultate. Oricum, din cate ai spus, mi se pare ca nu ai inceput de prea mult timp (probabil o luna, maxim doua). Primul an dedica-l studiului intens: suport si rezistenta, linii de trend, invata cum sa depistezi un trend, ce e un swing high, un swing low, ce inseamna cand pretul face higher highs si higher lows (HH & HL) sau lower lows si lower highs (LL & LH) etc. Trebuie sa ai mai intai o baza pe care sa construiesti. Sunt pe forum destule threaduri bune, citeste-le cu atentie. De asemenea, pentru suport si rezistenta, iti recomand cu caldura site-ul NoBrainerTrades. Ai acolo si articole bune, si clipuri...

     

    Bafta!

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.