Sari la conținut

dani2kn

Traders
  • Număr mesaje

    53
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    10

Postări postat de dani2kn

  1. Am inteles ce vrei sa spui. Inclusiv aluzia la mine :-p

     

    Dar tot nu mi-e clar la ce te referi cand spui "umbra". Nici in cartile in romana, nici in cele in engleza de psihologie pe care le-am citit nu tin minte sa fi auzit formularea asta. Pare sa fie ego-ul. Sau e un mod al tau de a te exprima?

    Nu este asa... nu am facut nicio aluzie la tine, chiar sustin ca wikipedia si Google sunt extrem de benefice cand vine vorba sa cauti informatii.

     

    Eu cu acel tip ne certam de genul: el intra pe google si scria "Iisus este un fals" si incepea sa-mi posteze mie, eu intram si scriam "Hare Krsna scandals" si ii postam lui... ideea e ca amdoi eram extrem de subiectivi si cautam doar sa ne atacam unu pe altul si sa ne atacam religiile.

     

    In fine, daca vrei sa cauti prostii le gasesti din plin pe Google si Wikipedia si asta faceam noi atunci si sper sa intelegi de ce zic ca n-am facut aluzie la tine.

     

    In legatura cu "Umbra" , eu am studiat astrologie si in astrologie exista Luna neagra sau Lilith care reprezinta "umbra" omului adica lucrurile pe care el (intr-un mod inconstient) doreste sa le ascunda si sa se fereasca dar este atras tocmai de aceste lucruri.

     

    @funkagenda este mult mai mult de zis despre aceasta "umbra" , un hot poate simti simpatie si compasiune pt. un alt hot pentru ca-l intelege. Noi pt. partea noastra intunecata simtim repulsie sau admiratie... intelegi ce vreau sa zic? tot ceea ce uram la noi de fapt uram la altii si ceea ce uram la altii de fapt uram la noi .. ceea ce admiram la altii admiram la noi si ceea ce admiram la noi admiram la altii.

     

    Daca cineva vine la tine si iti spune "Vai ce destept esti!" acel cineva isi admira propria sa calitate , chiar daca e prost de bubuie asta inseamna ca desteptaciunea lui exista intr-o stare latenta.

     

    Mie imi place Darth Vader! Crezi ca "The Force is strong with me"? Posted Image Daca ma antrenez am ceva sanse sa devin un Jedi? Posted Image

    Depinde ce admiri la Darth Vader ... fa o lista cu toate calitatile pe care tu le vezi la Darth Vader si toate defectele lui si apoi vezi cu care rezonezi puternic.

     

    Nu nu o sa devii Jedi pt... e ca si cum ai spune ca o admiri pe Nadia Comaneci si asta inseamna ca vei deveni gimnasta.

     

    Daca o admiri pe Nadia e posibil sa o admiri pt. faptul ca a excelat in gimnastica mondiala primind primul 10 din istorie si acest lucru inseamna ca in tine existe germenii ca sa excelezi in domeniul tau. Intelegi ?

     

    Daca era nasol pentru tine si plangeai putea sa para credibil...

     

    cu cine tineai?

    Hahaha asta-i tare... cu Real Madrid :laugh:

    • Upvote 1
  2. @gigi ... proiectia se realizeaza atunci cand tu esti implicat emotional in ceea ce zici. Daca eu ii zic iubitei mele "da draga te iubesc!" dar in timpul asta vizionez Barcelona - Real Madrid si sunt cu ochii cufundati in televizor s-ar putea sa nu sune asa de credibil ca si atunci cand o spun intr-un cadru intim.

     

    Cuvintele pe care le rostim sunt lipsite de valoare si nimeni nu pune baza in ele decat foarte putin in schimb se pune baza pe emotiile pe care le transmite.

     

    Oamenii nu-si aduc aminte de ce le-ai zis ci isi aduc aminte de felul cum i-ai facut sa se simta!

     

    Daca tu ii zici unui om ca e prost dar fara sa ii transmiti mesajul acesta asta nu inseamna ca faci proiectii, spre exemplu cand ii zici ""Ba esti prost? Chiar asa s-a intamplat?!?"

     

    Psihologia recomanda sa nu dai sfaturi decat daca sunt cerute. Nu din proprie initiativa. Cum spunea Jung, "nu e treaba mea de ce are cireasa codita" (daca tin minte corect). Adica lasa omul in pace pana iti cere el ajutorul. Pt ca altfel "sfatul" tau nu e decat dorinta ta egoista de a-ti impune parerea aspura altuia.

    Aici e vorba de un forum in care lumea intra tocmai pentru a primi sfaturi sau a citi lucruri care eventual o sa le foloseasca deci nu e valabil ceea ce ai spus tu in cazul acesta.

     

    Dar nu pot fi de acord cu ideea ta decat partial. Cum ar fi daca la scoala nu am invata ca pamantul e rotund si ca materia e facuta din atomi, si ar trebui sa descoperim noi print trial and error asta? Asa progreseaza omenirea, invatand de la cei mai batrani ca noi. Si prin trial and error descoperi care e nivelul urmator, in loc sa pornesti tot timpul de la inventarea focului.

     

    Aici nu e vorba de scoala si de cultura generala... dar ca sa ma folosesc de exemplul tau e ca si cum l-a scoala te-ar invata sa scrii fara ca in prealabil sa fi facut bastonase.

     

    Si tot aici, tocmai de aceea arta de a deveni speculator nu se preda in scoli.

     

    In fine, ca sa inchei am sa va dau un exemplu de cum functioneaza proiectia defectelor:

     

    Acum ceva ani m-am luat la cearta cu un tip care era adept al miscarii Hare Krsna, acesta sustinea sus si tare cum ca crestinismul e asa si pe dincolo iar Isus e intr-un fel sau altul... eu am inceput sa ma iau de Krsna lui si uite asa am degenerat intr-o polemica in care se evidentia clar ca eu si acel tip eram doi semidocti superficiali care habar nu aveau ce zic si ne bazam cultura pe GOOGLE si Wikipedia.

     

    Cand am descoperit acest lucru am inceput sa ma urasc pentru prostia de care am dat dovada astfel ca din acel moment am inceput sa caut si sa citesc tot ce tine de carti fundamentale si sa inteleg si sa verific orice afirmatie pe care o fac, ba mai mult sa caut si sa verific orice informatie de cel putin 2 - 3 ori.

     

    Acest lucru m-a transformat intr-o adevarata enciclopedie deci, mi-am insusit calitatea pozitiva din intamplarea aceea insa problema face ca nu mi-am insusit si calitatea negativa adica prostia.

     

    Eu am refuzat sa imi insusesc acea parte a mea si am inceput sa caut sa o distrug astfel ca intr-un mod inconstient am inceput o "cruciada" impotriva "prostiei" si "semidoctismului" pe forumuri si cum il prindeam pe unul ca gafa (adica manifesta prostia mea din trecut) il faceam cu ou si cu otet si incercam sa sterg cu el pe jos in cel mai crud mod posibil. De fapt ce faceam eu... eu nu voiam sa-l distrug pe el ci voiam sa-mi distrug propria-mi umbra, voiam sa-mi distrug partea din mine care reflecta prostia (pe el care imi arata cat de prost sunt/am fost) si de aceea eu nu dadeam in altii ci tot in mine dadeam pt. ca nu suportam ca eu am fost prost si nu voiam sa-mi insusesc acea personalitate.

     

    Sper ca am reusit sa explic destul de clar, intelegi ce vreau sa zic gigi? Intelegi ce fel se manifesta umbra si ceea ce sunt proiectiile defectelor?

  3. Cum iti da de inteles pretul ca se va duce intr o directie oarecare? si daca ti-a dat de inteles intial, cand ai ales sa intri in piata, ca pretul va merge intr-o directie si a luat-o invers, de ce a doua oara cand pretul da de inteles o directie ar trebui sa tina directia fara sa se intoarca?

    Aici experienta isi spune cuvantul Barbones, Jesse Livermor spunea ca omul, cand pierde incepe sa spere ca pretul isi va schimba directia in favoarea sa si cand castiga ii este frica ca pretul sa nu se intoarca impotriva sa.

     

    Datorita experientei mele in piata, in special experientei negative, atunci cand sunt pe o pozitie pierzatoare eu sunt incapabil sa gandesc ca pretul se va intoarce in favoarea mea si nu ma mint singur de genul "hai ca urmeaza conferinta de presa a lui Trichet poate zice ceva de bine si o sa scap si o sa ies pe plus" sau "hai ca pretul se apropie de suport si sunt sigur ca vor fi niste tauri acolo care sa cumpere astfel ca voi avea parte de o corectie si sa scap" sau "pretul a facut deja o miscare de 200 de pipsi in aceasta zi e imposibil sa se mai duca" ....

     

    Cand pretul nu se comporta cum ma astept eu sa se comporte incep sa citesc DANGER pe chart si daca sunt prins intr-o pozitie pierzatoare in capul meu ruleaza "Urmeaza conferinta de presa a lui Trichet... daca zice ala ceva si ma arunca intr-o pozitie extrem de pierzatoare", "vai, pretul se apropie de suport... daca sparge suportul asta am halit-o!", "mama... pretul a facut deja o miscare de 200 de pipsi, sunt sigur ca o sa loveasca S.L.-urile si o sa mai faca inca 50 - 100 pipsi" etc.

     

    Asta e modul in care pot eu sa explic... in realitate e mult mai mult dar tine si de sistemul de tranzactionare.

    • Upvote 1
  4. Barbones pt. ca aici intervine psihologia!

     

    Eu unul sunt pasionat de psihologie si filosofie si am la activ numeroase carti grele citite. Daca o sa citesti Jung sau Freud o sa aflii despre acea parte "dark side" din om si cum omul isi proiecteaza defectele si frustrarile asupra altor persoane si calitatile si dorintele asupra idolilor sai. Pe baza acestei naturi umane a aparut "Dumnezeu" si "Diavolul".

     

    Atunci cand un om critica si barfeste de fapt el isi face portretul ascuns al "umbrei" sale. Deci cand zici de unul ca e prost in mare masura e ca si cum te-ai uita in oglinda si ai zice sunt prost, cand admiri un om pt. anumite calitati e din cauza ca tu ai aceste calitati ascunse in tine ce doresc a fi dezvoltate doar ca esti atat de tantalau incat te complaci sa le admiri la altii in loc sa le dezvolti tu pe ale tale.

     

    Tot pe baza efectului de oglinda... oamenii vor da sfaturi care sunt valabile DOAR PENTRU EI iar acest lucru face ca anumite sfaturi sa nu aiba nicio valoare pentru tine care nu ai o ora de practica in forex. De aceea si zicala "fa ce spune popa si nu ce face popa" si ca exercitiu, daca vreti sa primiti sfaturi de calitate fiti atenti la sfaturile pe care voi le oferiti altora pt. ca sunt cele mai bune sfaturi din lume pentru voi insiva.

     

    Gandeste-te ca vine un guru al pietelor financiare ce are mii de ore de practica si experienta in piata si tu ii ceri un sfat. CE SFAT POATE SA-TI DEA? Toate sfaturile lui sunt valabile pentru el si pentru cei de nivelul lui iar tu nu le vei intelege daca nu treci prin experiente similare! De aceea iti va vorbi in pilde si clisee gen "Cumpara ieftin si vinde scump!" lucruri ce te vor ajuta doar daca te vei lovi de experiente similare in piata.

     

    De fapt cand are un sfat/pilda/cliseu efect? El are atunci cand noi dam de un "obstacol" si practic nu gasim o cale de iesire si atunci dam de Bruce Lee pe youtube care ne spune "Be like water my friend!" lucru ce duce la producerea unui declic in creier si va face ca sa rearanjam piesele puzzle-ului pe care IL DETINEM! Sfatul nu adauga o piesa la puzzle ci pur si simplu ne determina pe noi sa privim lucrurile printr-o alta optica ceea ce ne ajuta sa rearanjam informatia din creierul nostru.

     

    Daca tu, ca si trader, nu-ti permiti sau nu-ti aloci timp ca sa strangi aceste piese de puzzle prin forma de experiente proprii din piata toate sfaturile marilor traderi sunt la fel de bune ca si hartia pe care o folosesti atunci cand te duci la buda pentru ca aceste sfaturi nu-si vor gasi rezontanta in creieras.

     

    Este ca si povestea cu Discipolul care se duce la Maestru si-l intreaba "Care este rolul unui Maestru?" iar acesta ii raspunde "Rolul unui maestru este sa te invete ca n-ai nevoie de Maestru!"

     

    Asa si cu sfaturile... rolul sfaturilor este SA TE INVETE ca nu ai nevoie de sfaturi. Daca o sa traiesti pe carca sfaturilor, a filosofiei si o sa stai sa descifrezi ce a zis Soros sau Jesse Livermore si o sa te hranesti cu "maculatura" si povestile marilor traderi o sa mori (in cel mai bun caz) erudit dar niciodata bogat.

     

    De aceea spun ca e bine pt. incepator sa bage nasul in grafice si in piata si sa-si toceasca creierul pt. ca omul invata prin TRIAL AND ERROR si atunci cand da de o problema care-l solicita si il provoaca, atunci cand gaseste raspunsul, acea problema va fi rezolvata pe viata.

     

    Daca novicele incepe sa-si sufletice coatele si sa se ia cu piata la tranta, sa treaca prin furcile caudine, sa-si propuna sa "mearga cei 40 de ani prin desert" si sa dea de "obstacole" si sa gaseasca singur rezolvarea lor prin diferite metode (citit de carti, citate, clisee, sfaturi, intamplari etc...) atunci novicele merita sa devina trader adevarat.

     

    Daca novicele crede ca admirand si citand mari traderi si investitori de succes si bagandu-i pe acestia la inaintare in speranta ca lumea va crede despre el ca e la fel de destept ca acestia, daca el astfel defineste calea spre succes eu ii propun sa se mai gandeasca odata.

     

    P.S. cand spun "TU" nu ma refer la cineva d p forum ci este generic folosit.

    • Upvote 1
  5. Cat despre incercarea de a te schimba, nu trebuie sa o faci constient, caci, oricum, daca vei rezista suficient de mult in domeniul asta, vei constata ca esti un om schimbat, un om pe care procesul in sine l-a schimbat, l-a facut mai bun, mai atent, mai calculat, etc.

     

    Vreau sa ma leg putin de chestia asta pt. ca iti dau foarte mare dreptate....

     

    Pt. cei ce sunt la inceput, nu incercati sa va blocati in clisee de genul "Taie-ti pierderile din scurt si lasa profitul sa curga" sau "Cumpara ieftin si vinde scump", "Trendul este prietenul tau"... etc.

     

    Odata cu experienta in piata vei ajunge tu singur sa constati ca respecti aceste reguli intr-un mod inconstient adica... daca "sangerezi" cu o pozitie si te uiti pe grafic si vezi ca pretul iti da de inteles ca va merge si mai mult impotriva ta creierul pur si simplu nu te va lasa sa persisti in greseala pt. ca tu tocmai observi o oportunitate de trade in noua directie....

     

    Ce recomand este ca dupa 6 luni de demo si documentat despre fx (asta daca sunteti chiar incepatori) sa deschideti un micro-cont la un broker care ofera posibilitatea sa tranzactionati cu micro loturi (MICRO SI NU MINI) si sa tranzactionati LIVE fara sa tineti cont de vreo regula de tranzactionare ci doar de M.M. si faceti acest lucru timp de 3 luni intr-un mod constant si dupa aceste 3 luni deja veti constientiza "ASA NU" si "ASA DA" din piata si veti sti de ce e asa si nu e altfel pt. ca asa merge si altfel nu merge (Trial and error).

     

    Este o mare diferenta in a constientiza de ce este bine sa faci un lucru si de ce este rau sa faci un alt lucru pt. ca creierul nostru gandeste semiotic adica, pe baza de semne si sabloane. Degeaba ii spunem noi "taie-ti pierderile din scurt" pt. ca el (creierul) nu are o imagine vizuala a ceea ce inseamna sa "taie pierderea".

     

    Se zice ca pt. a atinge excelenta ai nevoie de 10.000 de ore de practica. Sunt ferm convins ca dupa 10 mii de ore de practica vei fi capabil sa te uiti la un grafic sau chiar mai mult, sa te uiti la o cotatie de pret si sa fii capabil sa iei decizii de sell/buy care sa se dovedeasca a fi extrem de profitabile.

    • Upvote 3
    • Downvote 1
  6. Auzi, dani2kn, ai fost sau esti inca un gambler? o intrebare umila.

    Am mai scris in acest topic ca sistemul meu se bazeaza pe B/O-uri si este o adaptare personala inspirata din cartile lui Joe Ross Trading by the book si Trading the Ross Hook daca le-ai citit stii despre ce e vorba daca nu, ti le recomand.

     

    Daca exista o intrebare fireasca de genul "si esti profitabil?" raspunsul este si da si nu. Cand castig stiu de ce castig si cand pierd stiu de ce pierd ceea ce face o reala diferenta (si nu ma refer aici la clisee de genul pierd pt. ca nu am respectat planul ci pierd pt. ca am avut o optica si o atitudine gresita si stiu de ce a fost gresita ceea ce imi permite sa ma corectez in viitor si sa progresez)

     

    Cum un trader este la fel de bun ca ultima tranzactie luata, ultima mea tranzactie mi-a adus un minus 270 pips ceea ce se traduce in -5% din cont. Acest lucru nu ma inspaimanta pt. ca eu, in medie fac pe zi intre 60 - 120 pipsi si cand pierd, pierd intre 30 - 50 pipsi.

     

    Ce a determinat aceasta pierdere? Tocmai faptul ca nu am vrut sa pariez... creierul meu si toata fiinta mea nu imi permite sa pariez pe forex si asta din cauza experientei negative pe care o am in situatii similare.

     

    Ca sa intelegeti, pt. mine o pozitie = 1 pip , daca deschid 10 pozitii si pretul se duce 10 pipsi in favoarea mea eu imi calculez ca si profit 100 de pipsi, daca se duce in minus imi calculez - 100 pipsi. Modul cum deschid eu pozitiile tine doar de mine si pot intra cu o pozitie, cu doua, cu trei ... depinde de apetitul meu pt. risc. Mi-am creat acest sistem etalon pt. a evita sa ma pacalesc singur atunci cand intru cu o pozitie foarte mica si fac cu ea 100 + pipsi si sa consider ca am facut super trade astfel ca imi aloc o suma ce reprezinta pt. mine o pozitie si daca suma este dubla consider ca am intrat cu doua pozitii etc.

     

    Intamplarea a facut ca joia trecuta sa caut sa iau un retracement pe E/U iar acel retracement s-a dovedit a fi un sell off violent de 200 de pipsi chiar daca eu am intrat si pretul s-a dus doar 40 de pipsi impotriva mea si imi dadea semne clare ca va urma o corectie (lucru care s-a si intamplat) eu am acceptat pierderea pt. ca nu eram pregatit pt. o pierdere mai mare de atat datorita expunerii prea mari (7 pozitii deschise). Am invatat sa accept pierderea si sa nu regret chiar daca dupa ce mi-a fost atins S.L.-ul pretul o ia in directia dorita si face trend de 100+ pipsi si asta din cauza ca atunci cand sunt in groapa n-am nicio certitudine in ce va face pretul si imi e frica sa pariez si pur si simplu imi e frica sa sper ca pretul se va intoarce in favoarea mea... imi e frica sa cred si sa sper in forex si chiar am o fobie pe aceasta tema de aceea eu nu tranzactionez pe baza de analize ci tranzactionez pe baza de reactie a pretului.

     

    Intamplarea face ca ultimul trade luat sa fie pe baza de analiza ceea ce se traduce in incalcarea regulilor planului meu de tranzactionare pt. ca analiza = a paria pt. mine. :laugh:

     

    Ce s-a intamplat de m-a costat atat este faptul ca nu am luat in calcul S.L-urile altor participanti din piata si am intrat agresiv la suport fara sa astept confirmarea (de fapt am pariat ca pretul va ricosa din suport)

     

    Vezi tu, intr-un fel sau altul ai dreptate in ceea ce spui si se intampla sa mai si pariez in piata doar ca, atunci cand pariez si descopar ca am pariat si mai ales am pariat gresit, strang din dinti si din buci si inchid pozitia acceptand pierderea si platind pentru greseala facuta.

     

    C'mon, are you serious now? M-am innecat cu lapte....Posted Image. Nu o lua drept batjocura insa intuitie suna cam nepotrivit, cel putin pentru mine, un fel de da-i cu banu, trage maneta, inchide ochii - chestii din astea.

    Pt. mine intuitia nu inseamna sa te uiti lung la chart si sa zici "Eu intru Long pt. ca asa imi dicteaza intuitia", pt. mine intuitia inseamna multa experienta in grafice astfel incat atunci cand te uiti poti "intui" directia pretului. Adica sa nu ai nevoie de MA-uri care sa indice trendul ci sa te uiti la un chart gol si sa-ti dai seama in ce directie e trendul.

     

    Pt. mine intuitia inseamna sa te uiti la un bar chart sau candle chart si fara ajutorul indicatorilor sa identifici oportunitati sau pericole. Sa iti dai seama cand pretul se apropie de un punct psihologic cu tendinta de a-l sparge sau de a-l testa etc.

     

    Pt. mine intuitia inseamna ca toata analiza sa se petreaca in subconstient fara ca tu sa fii nevoit sa faci o analiza bazata pe ratiune ci doar sa actionezi pe baza pretului iar daca esti intrebat "de ce ai luat aceasta pozitie" sa poti raspunde "nu stiu dar experienta mea mi-a dictat ca e bine sa iau acest trade".

     

    Pt. mine intuitia inseamna sa nu te blochezi in clisee de genul "Nu intru short cand pretul e deasupra la MA" sau "Nu tranzactionez Lunea si Vinerea" , "Nu tranzactionez cand e zi de post sau de sarbatoare" , "Trebuie sa-mi respect planul", "Urmareste Trendul", "Nu tranzactionez inainte de Tokyo open", "Fa flotari si baga patru cruci inainte sa intrii in piata" etc... ci eu tranzactionezi ori de cate ori vad o oportunitate indiferent de zi, de ora sau de stire.

     

    Cu alte cuvinte tranzactionez cand vrea muschiul meu si cand ma simt eu confortabil iar cand se intampla sa vad rosu in fata ochilor si simt pericol inchid pozitiile indiferent de ce poate sa se intample in piata. Chiar daca pretul o ia sute de pipsi in favoarea mea eu nu ma supar pt. ca eu nu ma simteam confortabil sa fiu in piata in acel moment.

     

    Nu pot sustine ca eficienta modului meu de tranzactionare este spectaculoasa dar pot afirma ca simt cum progresez de la trade la trade ceea ce, daca continua, voi ajunge sa am si rezultate extrem de spectaculoase.

  7. Si te mai citez inca o data:

     

    Sell ul pe orice piata, actiuni sau forex este tot Sell. Euro/USD nu degeaba e scris asa si nu invers. Vorbim de o moneda cu risc vs una de siguranta. Orice contine risc se va vinde rapid in caz de ceva, pe o moneda de siguranta.

    Ceea ce as putea eu sa continui sa explic contine multa informatie si-mi va lua timp. Pe scurt, sell ul este frica si buy ul e speranta.

    "Euro/USD nu degeaba e scris asa si nu invers"

     

    Am spus ca " nu degeaba sunt in ordinea aia" tocmai in relatie cu modul de exprimare folosit de cei din industria asta:

    Cand zic- sunt long Euro!, se stie ca e defapt E/U si nu alta pereche, sau Short Lira!, e clar de ce pereche e vorba si nu alta. La asta m-am referit. Esti short o valuta de risc si e clar ce cumperi in schimb.

     

    NU vad unde ai spus ceea ce ai spus acum!

     

    In fine... doresc sa incheiem aici ca deja devine obositor. Sper totusi ca aceasta neintelegere sa se incheie aici si sa nu existe resentimente.

    • Upvote 1
    • Downvote 1
  8. Raspund. Acela a fost consensul atunci cand le-au "legat".

     

    OK si nu puteai sa-mi raspunzi asa de la inceput in loc sa incerci prin nenumarate posturi sa ma etichetezi in fel si chip si sa o dai in balarii cu safe havenul.

     

    Daca pe tine nu te coafeaza care din ele e moneda de siguranta, e foarte bine.

    Am afirmat eu acest lucru sau asta ai dedus tu? Te rog nu-mi mai pune in gura cuvinte pe care eu nu le-am folosit ca daca iti cer sa te opresti in a mai eticheta lumea dupa felul in care vezi tu lucrurile cred ca-ti cer imposibilul.

     

    Eu n-am stiut de acest "consens" poti sa ma impusti pt. asta?

     

    De fapt intrebarea mea reala a fost daca EUR/USD este numit asa pt. ca EURO e de risc iar USD-ul e de siguranta care este LOGICA prin care este numit XAU/USD (spre exemplu).. este aurul considerat de risc iar USD-ul de siguranta sau USD/RON sau USD vs EXOTICE sau USD/CHF etc..... dar se pare ca tu alegi sa vezi ceea ce doresti tu......

     

    In fine... se pare ca exista o reala problema de comunicare intre noi doi, ori nu reusesc eu sa ma exprim bine ori tu nu intelegi ce te intreb dar cert este ca am reusit sa facem Off-topic la Off-topic profesionist ceea ce inseamna ceva!

    • Upvote 1
    • Downvote 1
  9. Stimate funkagenda,

     

    Parere personala (poate fi gresita ,poate fi corecta): Cred ca structural nu esti facut pentru trade. Dar poti deveni!

     

    Bafta!

     

     

    EU CRED ca persoanele inclinate spre "real" au sanse mai mici decat cele inclinate spre "uman" in speculatii si investitii. Deci, daca ar fi sa pun banii eu as merge pe funkagenda.... o persoana orientata spre filosofie, creatie si arta are sanse mult mai mari sa devina profitabila in forex decat una orientata spre stiinte exacte si care are nevoie de certitudini.

     

    O persoana orientata spre cunoasterea laturii umane are sanse mult mai mari sa constientizeze ce reprezinta frica si esecul si sa tolereze altfel riscul fata de cea orientata spre "real" care sa se panicheze la primul esec si sa inceapa sa dezvolte dubii cu privire la sistemul folosit.

     

    Totusi, trebuie sa apelam la Sfanta Cumpanire si sa nu fim "prea" filosofi sau "prea" orientati spre stiinte exacte iar un echilibru intre aceste doua laturi poate face minuni in sistemul tau de tranzactionare.

     

    Ca sfat pt. tine funkagenda, eu te vad ca fiind "prea" filosof si ducand aceasta calitate la extrema deja ai transformat-o intr-un defect lucru de care, probabil si tu ai devenit constient astfel ca nutresti la un echilibru incercand sa te indrepti spre stiinte exacte.

     

    Din citirea posturilor tale am observat ca accentuezi cuvinte cum ar fi "pragmatismul" si tot ce tine de latura "reala" ceea ce ma duce cu gandul ca ai carente majore sau cel putin crezi ca ai probleme cu privire la aceste aspecte iar lungimea posturilor tale si frecventa de care dai dovada imi intareste convingerea ca iti lipseste pragmatismul.

     

    Daca lucrurile stau asa, tu acum vrei sa joci exact cartea pierzatoare dorind sa inveti matematica, programare etc. si sa incerci sa-ti automatizezi tranzactionarea pe forex incercand sa-ti inabusi si sa-ti renegi propria-ti natura si sa nu-ti asumi personalitatea proprie lucru ce va duce la disonante in ceea ce esti si ceea ce-ti doresti sa fii astfel ca nu vei fi nicio data pragmatic (lucru pe care ti-l doresti) si nu vei reusi sa te exprimi liber in forex (lucru care esti dar nu vrei sa fii).

     

    Eu zic sa incerci sa-ti cunosti mai bine calitatile ce reies din a filosofa prea mult si te-as directiona spre tradingul bazat pe intuitie.

     

    Sfatul acesta l-ai primit de la Dirzu cum ca nu e bine sa cauti un alt sistem atunci cand n-ai rezultate cu sistemul propriu ci e bine sa stai pe acelasi sistem si sa-i dai sansa ca acesta sa devina profitabil. Tu de ce nu vrei sa-i dai sansa adevaratei tale naturi sa devina profitabila si cauti sa o schimbi?

     

    Nu exista o scoala de traderi iar ca sa inveti sa devii un bun trader trebuie sa inveti sa-ti "iei bataie", sa pierzi, sa-ti gestionezi esecurile si foarte important sa-ti gestionezi succesele iar lucrul acesta nu se face prin matematica si programare informatica.

     

    In speculatii ai nevoie de psihologie si filosofie mult mai mult decat crezi tu ca trebuie si e posibil ca tu sa detii din plin aceste calitati doar ca trebuie sa ti le rafinezi si sa le adaptezi acestui buisness.

     

    Tradelover a scris foarte bine cand facea referire la cartile lui Elder cum ca un chirurg este invatat sa aiba intotdeauna dreptate pt. ca atunci cand se inseala un om moare deci un chirurg nu e bun pe bursa unde iti este permis sa te inseli in proportie de 80% dar daca in 20% din cazuri in care ai avut dreptate ai facut profit cat in cele 80% si ai facut si peste e perfect si e totul OK.

     

    Daca ai inteles ca nu sistemul e de vina si nu sistemul trebuie schimbat de ce incerci sa faci o greseala si mai mare si anume sa incerci sa-ti schimbi sistemul tau de a fi Posted Image ?

    • Upvote 1
  10. Nu se numeste Euro/USD pentru ca prima e risc si a doua e altfel, tot pe google ai sa gasesti pe wiki explicatii complete si modul cum au fost denumite si cand.

     

    @barbones... scuza-mi prostia si mai zi-mi odata unde ai gasit tu ca EUR/USD este asa si nu este USD/EUR si da-mi te rog un link sau o indicatie. Asta ma intereseaza..... logica denumirii cotatiilor cum ar fi XAU/USD, USD/RON etc. si nu balarii despre safe haven.

     

    Sau vrei sa spui ca ai tras concluzia din burta ta si ai inceput sa o faci bluf ca sa incerci sa acoperi acest lucru?

     

    Si scuza-mi dezinteresul fata de posturile tale despre safe haven si faptul ca nu vreau sa aud de ele pt. ca STIU CE INSEAMNA SAFE HAVEN si am citit si m-am interesat despre asta cu mult inainte sa-mi postezi tu pe forum... ceea ce mi-a scapat este logica denumirii cotatiilor, si daca acest lucru face pt. tine sa nu sune prea bine.... ok, ma bucur si recunosc ca sunt un prost fata de tine care esti un expert in ale forexului si as aprecia daca mi-ai oferi informatii corecte.

     

    Deci, ceea ce vreau sa ma ajuti este sa ma directionezi spre o "maculatura" in care sa-mi explice negru pe alb de ce EUR/USD este asa si nu este USD/EUR si nu despre safe haven sau alte subiecte. Daca vrei sa ma ajuti iti multumesc foarte mult daca ma trimiti cu "cauta pe google" am inteles tot.

     

    Merci!

     

    P.S. Nu este vorba dintr-o paralela cu legumele ci e vorba de o PIATA DE LEGUME SI FRUCTE iar tot tu ai spus ca toate pietele se comporta la fel si anume se cumpara speranta si se vinde frica iar eu am incercat sa-ti dau un exemplu de piata unde sunt evidentiate alte ratiuni care stau la baza cumpararii sau a vanzarii iar acest lucru a fost explicat mult mai bine pe alt topic.

     

    Si ca sa-ti raspund cu aceasi moneda:

     

    Paralelele tale cu legume nu prea le inteleg, dar ... ma rog, piata forex e un pic mai complexa, chiar mai complexa decat cea de actiuni. Nu-ti recomand sa faci forex la piata caci s-ar putea sa ramai cu rosii stricate in final.

    Acest lucru ma face pe mine sa am foarte mari dubii asupra capacitatii tale de a intelege pietele. (no offence)

     

    Si ca sa-ti aduc aminte de unde a pornit discutia:

     

    Sell ul pe orice piata, actiuni sau forex este tot Sell. Euro/USD nu degeaba e scris asa si nu invers. Vorbim de o moneda cu risc vs una de siguranta. Orice contine risc se va vinde rapid in caz de ceva, pe o moneda de siguranta.

    Ceea ce as putea eu sa continui sa explic contine multa informatie si-mi va lua timp. Pe scurt, sell ul este frica si buy ul e speranta.

    • Upvote 2
  11. @barbones, multumesc pt. lectii totusi... zi-mi si mie de unde ai scos chestia asta cum ca sa numeste EUR/USD pt. ca EUR e de risc iar USD e safe haven. De 3 ani de cand m-am apucat de studiat 4x n-am intalnit acest lucru si chiar sunt curios si sincer nu pot sa te cred pe tine pe cuvant ci am nevoie de o sursa mai sigura (no offence).

     

    Daca reusesti sa faci trimitere la vreun material pe care sa-l pot si eu citi unde exiplica ratiunea pe baza carora sunt numite perechile iti sunt recunoscator.

     

    Cand vinzi o pereche defapt vinzi prima valuta pentru a o cumpara pe a doua. Actiunea de a vinde CAD se face prin a cumpara USD contra vanzare CAD deci actiune in piata BUY - USD/CAD ca sa vinzi CAD.

    Asta-i tare :laugh:, as avea tendinta sa cred ca faci misto de mine cand imi predai o lectie asa de elementara dar sa stii ca ti-a luat-o inainte prima mea platforma de tranzactionare unde imi arata poztiile spre exemplu short EUR, long USD si vice versa (in functie de pozitia luata) :)

     

    Oricum e bine ca stii acest lucru si iti va fi mai usor sa-ti dai seama de ce sell-off-ul pe valute nu echivaleaza cu cel din stock market. Daca vinzi rosii in piata si dintr-o data creste volumul vanzarilor asta nu inseamna ca lumea vrea sa scape de RON cumparandu-ti tie rosiile :) sau daca aude lumea de e.coli si nu mai cumpara castraveti asta nu inseamna ca vor sa-si mute capitalul in RON intrand Short pe castraveti :)

  12. @barbones, de unde ai tras aceasta concluzie? Eu ma uit acum pe graficul USD/RON asta inseamna ca USD-ul e considerat moneda cu risc iar RON-ul de siguranta :laugh: ? Sa nu mai vorbim de USD vs exotice (CZK, DKK, NOK... etc.)

     

    Sell-ul este frica si buy-ul este speranta, corect dar asta e valabil in stock/commodities market si nu in forex. Daca, din diferite motive, exista o cerere de USD pe piata asta nu inseamna ca lumea vinde EURO de frica. Nu zic ca nu exista frica si speranta in forex dar nu e aceasi ca si in cazul stock/commodities.

    • Upvote 2
  13. @funkagenda, piata cade de cel putin 3 ori mai repede decat atunci cand urca, acest lucru este valabil in stock market. In forex nu prea se respecta acest lucru pt. ca e vorba de doua valute Cand EUR cade puternic asta inseamna ca USD urca puternic si cand USD pica puternic EUR creste puternic. Gandeste-te ca tu vezi pe grafic EUR/USD dar daca ai vedea USD/EUR ai avea alta optica. "stocks"-urile nu se tranzactioneaza in perechi ca valutele.

     

    Totusi, in anumite momente, se intampla ca EURO sa se coreleze cu stoks-urile sau "commodities" si atunci poti vedea acelasi comportament si anume sa pice mult mai puternic decat atunci cand creste.

     

    Nu este vorba ca ursii se misca mai rpd decat taurii sau vice versa. Cand avem de aface cu o bula si pretul a crescut foarte mult cei care sunt Long in piata deja pot manifesta o lipsa de incredere fata de o viitoare urcare a preturilor si au stop-loss-uri care sa le protejeze profitul iar atunci cand se intampla un sell off taurii vor sa iasa cat mai repede din piata ca sa isi protejeze profiturile, daca se intampla ca pretul sa loveasca si stop-loss-urile vom asista la un sell off violent. Cu alte cuvinte, nu este vina ursilor ci este o combinatie intre iesirea rapida si panicata a taurilor si o intrare a ursilor.

     

    Cand ne confruntam cu un bear market problema majora este ca exista o lipsa mare de incredere manifestata de catre tauri de aceea chiar daca pretul atinge minime istorice taurii vor fi reticienti sa intre in piata pt. ca au nevoie de motive care sa le dea incredere de aceea piata isi va reveni mai greu.

     

    Intr-un bear market, daca ne confruntam cu o lipsa de suport putem asista la picajuri in liber. Daca EURO in aceasta luna nu primea suport din partea Chinei puteam fi martori la o prabusire puternica.

    • Upvote 1
  14. @usernome, ma distrezi la culme.. tu habar nu ai ce-s aia "Pivot Points" dar il faci cu ou si cu otet pe Dirzu :)

     

    Probabil ca pt. tine "Head and Shoulders" e shampon, "inside day" este o zi in care tre' sa stai in casa ca ploua afara iar Bollinger Bands vreun aparat de fitness. :)

     

    Tu nu ai cum sa fii serios in ceea ce zici pe aici, probabil ca ti-ai propus sa dinamizezi un pic forumul si sa-l faci mai vesel si ti-ai gasit de analiza japoneza a lui Dirzu sa faci bascalie ca suna ca dracu de amuzant termenii japonezi, icimucu.... :laugh:

     

    Oricum, 10+ pt. factorul umoristic :)

     

    Sper totusi ca Dirzu sa nu te ia asa de in serios si sa aprecieze umorul comentariilor tale :)

    • Upvote 1
  15. Am dat peste un articol foarte interesant si m-am gandit ca ar fi foarte benefic sa-l impart cu voi cei pasionati de zen si "zen trading".

     

    http://celestinechua.com/blog/map-of-consciousness/

     

    Pt. a aduce un plus topicului ma angajez sa traduc o parte din link si anume cele 17 nivele ale constiintei descrise in acest articol. Pt. cei interesati le recomand sa acceseze link-ul si sa citeasca intreg articolul.

     

    17 nivele de constiinta

     

    Va voi oferi o descriere a fiecarui nivel, incepand cu nivelul cel mai de jos. In timp ce cititi acest lucru, gandeste-te ce nivel rezoneaza cel mai mult cu tine:

     

    1) Rusinea (1-20): Cel care este la acest nivel se simte umilit, stima de sine este scazuta, este paranoic. Expresii comune în cazul în care vibreaza la acest nivel ar fi atunci când se simte ca el / ea are "identitatea pierduta", doreşte ca el / ea sa fie invizibil/a, se simte lipsit de valoare si nedemn. Unele persoane reacţionează la rusinea prin a deveni perfectioniste prea rigide şi / sau nevrotice. Vibrare în acest nivel pentru perioade prelungite conduce la eliminarea (de sine şi a altora), cum ar fi sinucidere, se transforma în criminali in serie, violatori, extremiştii morali care sa aplice propriile rigori morale (percepute ca fiind drepte) asupra altora. Punctul de vedere al persoanei fata de viaţa lor la acest nivel este mizerie.

     

    2) Vina (30): sentimente de vină şi remuşcare planeaza la acest nivel. Acest sentiment este utilizat pentru a manipula conştient sau inconştient conformarea la anumite forme de gândire şi comportamente. Frecvent aplicat de societatea noastră prin pedepsirea publică şi prin cultura "de aratare cu degetul" de către instituţiile religioase, cu preocupare de "păcat" şi "mântuire", acte de ucidere rituală pentru a "linişti" entităţi mai mari, etc. Acest nivel cultivă distrugerea. David Hawkins citează ca viziunea asupra vietii la acest nivel ca fiind "evil" (rautate malefica), nu sunt de acord şi simt ca condamnare este un termen mult mai corect.

     

    3) Apatie (50): O stare de disperare şi de neputinţă. Cel ce este la acest nivel are nevoie si depinde de altii pentru ajutor, cum ar fi persoanele fără adăpost, cei săraci, populaţia in vârsta. Deoarece acest nivel se simte "apasator" si este vazut ca o povara pentru cei din jurul, mulţi oameni ii evita, de obicei, pe cei ce vibreaza la acest nivel. De exemplu, vom vedea cum cei săraci şi nefericit au ajuns să fie protejate departe de societate. Noi, de asemenea, in mod frecvent vedem situaţii în care cei în vârstă sunt abandonat de către rudele lor, deoarece acestia sunt vazuti ca o povara. Acest nivel este asociat cu abdicarea, ceea ce înseamnă să renunţi la puterea ta lasand-o altora. Viziunea asupra vietii aici este lipsa de speranta.

     

    4) Regretul (75): Sentimente de regret, tristetea si pierderea abunda aici. Mulţi oameni vibreze la acest nivel atunci cand sufera pierderi - a celor dragi, a relatiilor, posesiunilor, a locului de muncă, bani, etc. Rezultatul ar fi doliu, remuşcare, agăţată de trecut si de ceea ce a avut loc, etc. Cineva care se confrunta cu durerea regretului vede deznădejde si intunecime peste tot in lume şi în viaţă. Viziunea asupra vietii este tragica. Regretul este un nivel mai înalt decât apatia, pentru că incepe sa simta mai multă energie la acest nivel, deşi este de tristeţe şi pierdere.

     

    5)Frica (100): Energia la acest nivel este orientat în anxietate. Situaţii comune puse in joc de catre teamă ar fi teama de respingere, frica de eşec, frica de incertitudine, frica de provocari, frica de imbatranire, frica de moarte, teama de pierdere, frica de străini. Această emoţie este deseori folosita de marketing şi de politicieni pentru a atinge agendele lor. Frica duce la paranoia si se poate transforma intr-o obsesie. La acest nivel, cineva vede ca tot ce este incert ca fiind un generator de frica recurgand astfel la starea de retragere. Teama împiedică dezvoltarea personală sa aiba loc. Cineva la nivelul de frica vede lumea ca fiind înfricoşătoare.

     

    6) Dorinta (125): La nivelul de dorinta, emotia de tanjire (pofta obsesiva) devine dominant. Avem oameni care urmăresc banii şi statutul social ca drept obiective in viata pentru un trai mai bun, cei fara iubita/iubit care-si doresc sa fie in relatii romantice crezând că se vor simti impliniti, marketingul doreste sa conditioneze in mintile oamenilor "dorinta" prin intermediul reclamelor ispititoare si promisiunile de fericire odata cu consumarea bunurilor, industria de moda joacă pe dorinta de a iti spori atractia fata de sexul opus.... asta pentru a numi doar câteva.

    Dependentele sunt ieşiri de dorinta, cum ar fi pofta excesiva de mancare, jocuri video, distractie, sex, cumpărături, achiziţionarea de bani si putere, etc. Persoana devine prinsa in acest vartej al sclaviei la acest nivel, pentru că dorinţa este o emotie care nu se termina niciodata. Viziunea asupra vietii este dezamagirea, care rezultă atunci când persoana nu poate obţine ceea ce-si doreşte. Dorinta este la un nivel mai inalt decât teama, deoarece dorinţa de a obtine ceva impinge oamenii la acţiune, mai degrabă decât să se retragă într-un colţ.

     

    7) Furie (150): emotia la acest nivel este ura. Furia se exprimă in resentimente, frustrare şi chiar răzbunare. Manifestări comune de furie în societate sunt activismului spre cauze (fata de mediul inconjurator, drepturile animalelor, ţărilor din lumea a treia, fata de zonele afectate de sărăcie), egalitatea, mişcări sociale.

    La nivel individual, exemplele includ un comportament de durata scurta manifestat volatil prin iritabilitate. Avantajele maniei (furiei) este ca a dus la eliberare şi la mari mişcări în societate; dezavantaje, este un comportament periculos şi un rău intenţionat ar putea decurge din aceasta. Procesul de care o persoana sufera este agresivitatea. Viziunea asupra vietii aici este antagonia, în care persoana este ostila, neprietenoasa şi acţionează în opoziţie si rebeliune împotriva celorlalti.

     

    8) Mandria (175): David Hawkins cita dispreţul ca sentimentul dominant de mândrie, opinie cu care eu nu sunt de acord. Simt ca demnitatea este o emotie care reprezinta mult mai bine acest nivel; dispreţul vine ca si un rezultat din această demnitate, desi ar putea fi prea subtil pentru ca oamenii să recunoască, deoarece este de multe ori mascat (se refera la dispret). In societatea noastră actuală, mândria este un nivel care este încurajat şi considerat pozitiv - de exemplu, mândria de a fi parte dintr-un grup, institutie, firma, naţiune, religie, rasă.

    Cu toate acestea, acest lucru duce la un dublu puncte de vedere, care acţionează ca o forţă invizibilă pentru persoane separate. De exemplu, naţiunile există, deoarece oamenii se identifica mai mult cu o locaţie geografică, mai degrabă decât cu o identitate comună, universală. Religiile există pentru că oamenii se ataseaza de convingerile lor fata de Dumnezeu şi de valorile care servesc ca un separator. La nivel personal, oamenii isi formează mândria pe baza posesiilor şi a condiţiilor externe şi este vulnerabil pentru că aceste condiţii pot fi îndepărtate în orice moment în timp. Din mandrie rezulta negarea şi aroganţa. La mândrie, persoana suferă o inflaţiei (de ego-ul) mai degrabă decât a fi capabil sa-si dezvolte un mod obiectiv de a vedea lucrurile. Viziunea asupra vietii este exigenta.

     

    9) Curaj (200): Afirmaţia este emotia-cheie aici. Acesta este punctul de separare între putere şi forţă in care persoana incepe sa creeze schimbare folosindu-se de starile constructive ale puterii mai degraba decat forta. Acesta este primul punct de trezire în cazul celor care încep să se trezească din statutul de "somnambul". La nivelurile inferioare înainte de aceasta, lumea este văzută ca fiind fara speranţă, tragica, înspăimântătoare, exigenta; Oamenii sub 200 se vad ca victime, la mila destinului şi supusi unor forţe ale lumii exterioare.

    La nivelul curaj persoana vede lumea ca fiind incitantă şi plină de posibilităţi. Persoana devine abila aici. Acest moment marchează începutul de exercitare activă de creştere - în cazul în care există un decalaj, persoana va acţiona pentru a il umple. De exemplu, învăţarea de noi competenţe la locul de muncă, se îmbarcă urmărind creşterea personală. Viziunea asupra vietii este fezabilitatea - totul este de gestionat, deoarece persoana în cauză este capabil de a valorifica puterea de a face fata situatiei vietii. Oamenii din niveluri superioare> 200 recunosc faptul că fericirea şi viaţa lor se află în interiorul ei.

     

    10) Neutralitatea (250): emotia la acest nivel este de încredere şi siguranţă. Aici, oamenii sunt non-critici, obiectivi şi au posibilitatea de a vedea lucrurile aşa cum sunt cu adevărat. Ei nu sunt ataşati de posesiuni, situaţii, rezultate şi pot trece peste ghionturile vietii. Daca ei nu sunt capabili de a obţine ceva, ei sunt la fel de fericit daca obtin altceva.

    Acest lucru NU este acelasi lucru cu apatia - puterea neutralităţii vine dintr-o perspectiva pozitiva, in care persoana este constienta de puterea sa interioară şi de abilităţile sale şi nu simte nevoia de a dovedi nimic nimănui; apatia este înrădăcinată in condamnarea de a fi părăsit în sine şi fata de lume, care rezultă în nonşalanţă şi abandonare faţă de lumea exterioară. Procesul este unul de eliberare (de tot), şi viziunea asupra vietii este satisfăcătoare unde totul functioneaza. Pentru aceşti oameni este usor sa se descurce, cu toate acestea ei sunt dificili să se angajeze faţă de cauzele şi viziuni, deoarece acestia sunt detaşaţi faţă de tot.

     

    11) Predispunerea (310): Optimismul este ridicat aici. La predispozitie, individul este deschis să facă nimic şi totul - el / ea nu este delimitat de hotărârile altora sau de limitări. De exemplu, el / ea este dispus să ia locurile de muncă necalificate în cazul în care el / ea nu poate obţine locuri de muncă în altă parte. Caracteristica marcanta între predispunere şi nivelurile de mai jos este dorinţa de a face lucrurile bine (de amorul artei), mai degrabă decât a face doar lucruri. Cineva la nivelul predispunere isi poate reveni rapid din esecuri, se adapteaza usor şi este cu adevărat deschis pentru toată lumea. Succesul ii urmează cu uşurinţă. Procesul de care persoana sufera aici este intenţia (de a face ceva). Viziunea asupra vietii este speranta. La acest nivel avem persoane care evolueaza extrem de bine în cariera lor, în corporaţii, start-up-uri, dar atunci întrebarea vine, daca acestea chiar isi investesc energia lor în cel mai bun mod.

     

    12) Acceptarea (350): În opinia mea, acest marcheaza al doilea punct de trezire pentru o persoană şi în cazul în care el / ea este complet treaz de la starea lui / ei de somnambul. Aici, persoana în cele din urmă îşi dă seama că el / ea este creatorul si sursa lui / ei de viaţă, spre deosebire de a avea delegata o parte a acesteia altcuiva sau unei entitati diferite. El / ea este (1) conştienţ de constructia sociala prezenta în viaţa lui / ei, fie prin familie, societate, naţiune, religie, locul de muncă (2) capabil de a discerne împotriva credinţei (limitate), punctelor de vedere şi a condiţionarii de care el / ea este înconjurat/a şi (3) este constient si capabil sa-si creeze viata deasupra si dincolo de toate aceste constructii sociale. Comportamentul caracteristic la acest nivel va fi de acceptare vs respingere, în căutare de solutii vs de a judeca bunul sau raul, viziunea pe termen lung fata de viziunea pe termen scurt, o angajare asupra vietii privind armonia în termenii săi vs. rezistenta la acesta, lupta pentru excelenţă si dezvoltare personala. Iertarea este emoţia dominantă.Procesul de care persoana sufera este transcendenţă (fata de ceea ce se confruntă în viaţă). Viziunea asupra vietii aici este armonia.

     

     

     

    ............

     

     

     

    13) Reason (400): The emotion is understanding and rationality. One seeks out huge amounts of information and analyzes them to infinitesimal detail before reaching conclusions. This is where the noble prize winners, leaders of science and medicine and great thinkers of history calibrate. However, Reason falls into the trap of overintellectualization in concepts and theories. Where differing theories clash and each argument is sound on its own, we reach a blockade, leading to the inability to resolve discrepancies. This leads to the process of abstraction or preoccupation with data. The life-view is meaningful.

     

    14) Love (500): This represents unconditional love – love that is pure, unfaltering, unwavering, not subjected to any external conditions. It is not the same love that is commonly portrayed in mass media, which is rooted in lust, desire, pride, control, addiction, attraction, jealousy and possessiveness. While the media often establishes love and hates as opposite poles, hate is actually rooted from pride (desire for control/possessiveness), and not actual love.

    Reverence is the main emotion in the level of (unconditional) love. At this level, duality becomes an illusion; the feeling is one of entirety that rises above separation. Unconditional love is inclusive of everyone and expands beyond self. While reason deals with specific data, love deals with entirety, thus giving rise to the capacity for instanteous understanding. This aspect is often linked with intuition. The process one undergoes is revelation. The life-view is benign, there is no separation, fear or negativity. Hawkin claims only 0.4% of the population (1 in every 250 people) ever reaches this level.

     

    15) Joy (540): The dominant emotion is serenity and compassion. This is the inner joy that arises from every moment of existence rather than from an external source. This is the level where saints, advanced spiritual students and healers dwell. At this level, one is characterized by enormous patience and an unwavering positive attitude in the face of harsh adversities. The world is seen as one of perfection and beauty. Individuals are motivated to dedicate themselves to the benefit of life rather than for specific individuals. Here, the process of transfiguration occurs (emanating of radiance from the person). The life-view the individual holds is completeness (of the world). Near death experiences have the effect of temporarily bumping people into this level.

     

    16) Peace (600): The emotion is bliss. At this level, there is no longer any distinction between the observer and the subject. People here become spiritual teachers, great geniuses in their field to effect great contribution for mankind; they typically transcend formal religious structures and replace it with pure spirituality where religions originate from. Perception becomes one of slow motion, suspended in time and space. Everything is perceived as interconnected by an infinite presence. The process one undergoes is illumination; the life-view is perfect. Hawkins claims this level is only attained by 1 out of 10 million people.

     

    17) Enlightenment (700-1000): The emotion is ineffable, in other words – inexpressible. This is the pinnacle of the evolution of consciousness of mankind. The greatest people of history have attained this level, such as Krisna, Buddha, Jesus, Mother Theresa. Here, the body becomes recognized as a tool to project consciousness in. One’s existence becomes all encompassing and transcends time and space. The process is described as pure consciousness. The life-view here is simply ‘Is‘. In achieving our highest potential and embracing our best lives, we should strive for the highest possible level i.e. enlightenment.

     

     

    P.S. o sa editez postul si am sa finalizez traducerea. Pt. cei care se descurca in limba engleza au atasat link-ul. Traducerea o fac pentru cei care au probleme cu aceasta limba.

     

     

    Va urma.....

    post-3513-0-13258700-1311374953_thumb.gif

    • Upvote 3
  16. @funkagenda, nu cred ca EA-urile au profitabilitate de 100% ci, probabil, cum a spus gigi 45% - 55%.

     

    Sunt foarte multe informatii ce trebuiesc luate in calcul atunci cand tranzactionezi de aceea nu exista (momentan) un calculator care sa fie capabil sa colecteze si sa "interpreteze" aceste date. Date ce in trecut influentau intr-un fel piata astazi o influenteaza intr-un alt fel.

     

    Ce am inteles eu despre HFT este ca acele calculatoare fac mii de tranzactii care targeteaza pipeti sau cativa pipsi. Deci, un fel de scalping foarte rapid si profesionist.

     

    Intrebarea ta care este? Suntem noi "retailerii" condamnati sa pierdem din cauza acestor EA-uri?

     

    Nu, tu n-ai nicio treaba cu aceste EA-uri, ba mai mult, am inteles ca datorita HFT-ului costurile (spreadurile) au scazut si ai parte de lichiditate in piata astfel ca, atunci cand intrii in piata nu ai probleme de slippage, deci esti in avantaj.

     

    Dar oare per total, faptul ca programul este in stare sa tranzactioneze 24/5 si sa nu piarda nici o intrare pe care omul ar putea pierde-o datorita lipsei din fata graficelor, adunat cu faptul ca se poate umbla la setari si astfel fin regla modul in care EA-ul ia deciziile, oare aceste aspecte nu confera pe termen lung un avantaj net programului ?

     

    Omul nu trebuie sa tranzactioneze 24/24, calculatorul te bate la scalping, adica el poate scalpa 24 din 24 deci iti e superior tie la scalp dar doar atat. La position trading sau alt fel de abordare, omul e net superior. De ce crezi ca institutiile isi angajeaza traderi?

     

    Scalperul vs position trader. Position traderul va castiga detasat cu mici exceptii varfurile de lance ale scalparilor.

     

    Daca esti un bun swing trader, poti lua o pozitie si sa faci sute de pipsi si asta cu un efort de 1, 2 ore pe zi (asta cand ai ajuns profesionist) deci, de ce ai dori sa stai 24 h in fata PC-ului?

     

    Procentul vehiculat de 90%-10% de traderi de succes este in cadrul traderilor retail si nu trebuie sa te sperie. Gandeste-te ca forexul este promovat agresiv de genul "vanzatoarea Maria care face 3000 EURO pe luna" asta atragand persoane dornice sa se imbogateasca fara efort si cand afla cum sta treaba, dupa ce pierd rapid banii, renunta si ingroasa randurile celor care esueaza in piata. Mai mult, brokerii care fac acest lucru urmaresc expres ca clientii lor sa piarda banii.

     

    In cazul traderilor institutionali, rata de succes e obligatoriu mult, mult mai buna. Pana si Oanda are o rata pozitiva de 51% clienti de succes fata de 49% pierzatori. http://forexmagnates.com/us-forex-brokers-account-profitability-comparison/

     

    Deci nu mai sta cu frica in san ca exista o forta odioasa undeva ascunsa care face trading intr-un mod suspect si-ti fura tie banii.

     

    Banii, in piata, o sa-i pierzi in 99,9% din cazuri pe barba ta.

     

    Eu, cand pierd bani in piata, in 99,9% din cazuri ii pierd din cauza mea si nu din cauza ca unii fac HFT trading sau altii fac counter trading sau ca nu's ce mason sau reptilian a manipulat piata.

     

    Piata ofera oportunitati pt. fiecare categorie de trader sa faca profit. Daca traderul face profit sau nu, asta tine doar de el.

    • Upvote 1
  17. Felicitari Barbones, frumos nivel la care ai cumparat, ai intuit foarte bine bottom-ul.

     

    Nivelul 1.4200 - 1.4250 este teren minat pt. tauri si mai este si 1.4290.

     

    Foarte bine piramidat si cred ca ai nervii de otel, eu n-am tupeu sa tin o pozitie long pe EUR/USD mai mult de 30 de pips este o nebunie ce se intampla cand EUR/USD creste, practic nu exista nivel la care ursii sa nu vanda masiv, PA-ul este atat de choppy de zici ca-l treci prin razatoare.

     

    Succes in continuare si fir intins la pipsi :)

  18. Pt. inceput nu-ti recomand sa incepi sa tranzactionezi pe perechea EUR/USD, deshi se bucura de cea mai mare publicitate este una din cele mai de cosmar perechi de tranzactionat. Fiind cea mai populara pereche este tranzactionata puternic de catre banci, institutii, fonduri etc. + scalping din partea asiaticilor pe nivele cu celebrul "dustbin" trading conceput special pt. EUR/USD si probabil si HFT trading, toate acestea fac din aceasta pereche sa fie foarte "choppy".

     

    Ca sa mai adaug, Stop Loss huntingul pe sesiunea asiatica si la deschiderea pietei Londoneze, fake B/O-uri la greu iar perechea tinde sa fie corelata cu aurul si petrolul si cand se deschide NYSE corelata puternic cu S&P500ES si DJ.

     

    Sa nu mai adaug corelarile cu spreadurile CDS-urile tarilor PIIGS si faptul ca este foarte emotionala in aceasta perioada si cand deschide Merkel sau alt oficial gura este posibil sa te confrunti cu spike-uri de 50 - 90 chiar si 100 de pipsi intr-o secunda.

     

    Iti recomand o pereche ce face clean Break Out-uri si respecta foarte fidel liniile de trend si de suport & rezistenta pt. ca la acest capitol, este de notorietate ca EUR/USD sta foarte prost in comparatie cu celelalte perechi.

     

    Ai putea incerca cu EUR/GBP si din experienta mea si AUD/USD este destul de frumoasa ca si comportament.

     

     

    Pt. inceput concentreaza-te, urmareste si tranzactioneaza o singura pereche

    • Upvote 2
  19. Ca si concluzie, eu apreciez foarte mult ideile si persoanele care au postat in acest topic. Gigi (asa cum il vad eu) tinde sa fie un contrarian si nu este nimic rau in asta si chiar gasesc ca este un partener foarte bun de discutie si poate oferi informatii pretioase. Apreciez si interventiile lui oltciter, ovidiu si cityzen care au fost la obiect si menite sa imbogateasca informatia de pe acest topic iar funkagenda, chiar daca este incepator, intr-un fel ma inspira posturile sale si iarasi le gasesc ca fiind valoroase si ii multumesc si lui barbones care fiind axat pe AF ne-a impartasit viziunea sa.

     

    Deci, doar intr-un topic s-au strans oameni cu strategii diferite fata de piata, avem analisti tehnici, contrarieni, analisti bazati pe fundamente, discutii despre HFT si Elliot wave si plus filosofie de viata.

     

    Deci jos palaria si intr-un fel acesta este si principiul de brain storming in care unul sau altul isi expune punctul de vedere (punct rau sau bun) iar noi, ceilalti, evitand pe cat posibil sa criticam putem la final extrage o idee geniala care sa ne ajute.

     

    Daca, totusi, gasim ca discutia nu ne ajuta cu nimic, ba mai mult, o catalogam ca fiind "bla, bla" este bine sa evitam in a ii jigni pe cei care au avut curajul sa-si posteze ideile in acest topic. Macar curajul este de apreciat. (Sincer acesta este un sfat pe care mi-l dau mai mult mie)

     

    Despre validitatea unei strategii, imo ca o strategie sa fie valida pt. un individ trebuie ca aceasta sa poarte amprenta individului. Precum amprenta, toti oamenii o au si in mare parte e aceasi dar, atunci cand o studiem in detaliu vedem ca difera de la individ la individ si a culege ce e pretios sau bun de la altii si pe baza lor sa-ti formezi o idee proprie da adevaratul geniu.

     

    @funkagenda, sa nu-ti faci iluzia ca profesionistii citesc de undeva din umbra si se amuza copios de ceea ce scrii tu. Adevaratii profesionisti ii apreciaza pe cei care sunt la inceput de drum si multi dintre profesionisti abia asteapta sa li se ceara parerea sau sa-si dea cu parerea si sa-i ajute sincer pe cei ce sunt la inceput. Intr-un fel sau altul profesionistii chiar ii invidiaza pe incepatori datorita entuziasmului de care dau dovada. Gandeste-te ca un "pro" si-a pierdut de mult entuziasmul cand tranzactioneaza si atunci cand vede un incepator ii vine in minte imaginea sa cand era la inceput si asta nu poate decat sa trezeasca nostalgie si in niciun caz sa rada sau sa-l umileasca.

     

    Cei care rad de altii sau incearca sa-i umileasca nu fac altceva decat sa-si expuna propriile frustrari fata de conditia lor actuala. Totusi, profesionistii vor evita sa participe la polemici pt. ca, asa cum a zis si gigi si bine a subliniat, incepatorii n-or sa inteleaga ce li se spune si ba mai mult o sa inceapa sa-l ironizeze si sa-l atace pe "profesionist".

     

    @ dirzuandreiovidiu , multumest pt. recomandare, am sa tin cont de ea.

    • Upvote 4
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.