Sari la conținut

deos

Traders
  • Număr mesaje

    160
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    10

Postări postat de deos

  1. Tinand cont de ultimele evenimente petrecute pe mai multe instrumente(caderea stock-urilor si petrolului, prabusirea nzd si aud) s-ar parea un pic ciudat ca dolarul nu s-a intors si el. De fapt indexul dolarului il pandesc de ceva timp pentru un reversal pe termen mai lung, si ma asteptam sa se intample asta odata cu pabusirea stock-urilor(care sa fim seriosi era de asteptat, cel putin din punc de vedere tehnic). Singura explicatie dc dolarul nu s-a intors inca, o gasesc in faptul ca acesta mai are de facut un Z(sau un 5 din edt) final. La fel sta treaba si pe alte valute, euro lira si sek-ul mai au de completat inca un val din tendul actual, si dupa care...(cel putin asa inteleg eu lucrurile la ora actuala). Ca sa fiu mai specific, euro banuesc ca termina la ora actuala un XX(al dracului de complicat) la h4/daily, dupa care cred k v-om mai creste intr-un Z final, lira termina 5 din edt of C si banuesc ca va cadea si ea(desi nu este exclus si un triunghi la daily/weekly, dar tot de short e pe termen lung). Referitor la stock-uri, pentru binele intregii lumi, sper sa nu fim la ora actuala in 3 of C din irregular, scenariu pe care Prechter si baietii veseli de la EWI il au de ceva timp. Desi uitandu-ma mai ales la Nadaq, mai sunt sperante ca de la low-ul precedent la weekly(s&p si dow) sa fim in 2 dintr-un inceput de crestere global, sau chiar intr-un C final din zigzag.

    • Upvote 1
  2. Nu se baga nimeni la predictie? pe chartul asta e bataia pestelui.

     

    Barbones, pe chartu asta nu se poate face analiza EWA, deoarece e grafic liniar si unele low-uir si high-uri nu corespund cu cele de pe bare. Din ce imi dau seama graficul sunt notes-urile de 10 ani americane(corecteaza-ma daca gresesc). Daca te intereseaza, spune clar instrumentul, si tf-ul si as putea sa incerc eu sa il numerotez, dar repet numai nu pe acest grafic.
  3. Referitor la incercarea ta de a incerca sa marchezi cross-urile, o sa iti impartasesc din micile concluzii personale pe care le-am tras eu. Deci asta cu marcarea cross-urilor e o treaba cam dusa dracului. Si zic asta gandidu-ma la cum se formeaza pretul pe cross-uri: perechile cross nu sunt asa de des tranzactionate (comparand cu majorele), pretul pe acestea e mai degraba unul "sintetic", calculat pe baza majorelor, deci nu cuantifica asa de bine o psihologie a maselor. De aceea pot aparea unele patternuri uneori chiar bizare la tf-uri mai mici. U din cate imi dau seama esti incepator intr-ale EWA-ului(la fel ca mine) de aceea ti-as recomanda sa incepi cu majorele( mai ales euro/usd) unde avem un numar enorm de speculanti si investitori, de aceea probabil acolo patternurile sunt destul de clare si la tf-uri sub o ora.

    Plus marcarea cross-urilor nu o poti face fara o marcare in prealabil a perechilor de baza din cross, asta ca sa vezi cine care dintre valute iti poate "duce" cross-ul in directia pe care o prognozezi.

    • Upvote 1
  4. @dirzuandreiovidiu, in primul rand pattern asa cu l-ai numerotat tu in valul 4(mare), nu exista in analiza valurilor lui Elliot(clasica). Dar sa zicem k am avea acolo ceva complex, un double three de ex. Personal uitandu-ma la proportiile valurilor 2 si 4 as zice k sunt de nivele diferite, plus k avem overlap intre 1 si 4( si nu cred k e vorba de wedge). De aceea eu as reconsidera analiza ta din postul precedent.
  5. Dap, cel mai probabil facem 4.

    P.S acuma ma uitam din mai multe puncte de vedere al paternu asta impens de la daily/weekly, e posibil ca acuma un sus sa urcam intr-un c din irregular. Screnariul e urat, dar mie tot nu imi dau pace unele perechi printre care nzd si sek-ul. Piata e al dracului tare momentan, unele instrumente sugereaza o scadere in continuare a dolarului, altele deja dau semnale de reversal.

  6. Daca e asa, atunci numaratoarea ar trebui sa arata in felul urmator:

     

    in care avem: 3 valuri impulsive si 1 val corectiv, deocamdata si asteptam inceperea unui 5 pentru a avea un 1 din 5 valuri impulsive de grad mai mare.

     

    later edit: typo

     

    In analiza Elliot clasica triunghiul(indiferent e tip) nu poate exista in valul 2, cel putin asa spune Prechter si personal sunt deacord cu aceasta. De aceea cred ca valul 2 a fost un zigzag simplu, dupa care a urmat o secventa de 1-2, i-ii de grade inferioare.
  7. Posibila finalizare a corectiei EUR/USD:

     

    salut man, ma asteptam si eu sa terminam 5 valuri in jos si apoi sa iau long-u, dar nu a fost sa fie. Ultima cadere este clar in 3 valuri, probabil un y(sigur ar putea fi si 3 din edt, dar e mai putin probabil). S&p si dow finalizeaza la ora actuala un 4(cel mai probabil triunghi), de aceea cred k e doar o problema de timp pana vom vedea perechea la 1.5 in prima instanta intr-un val z. Succes!

    post-3824-0-81208200-1310612423_thumb.gif

  8. Ma astept in in viitorul foarte apropiat sa reluam trendul up pe euro, momentan cred k mai facem un X tringhi. Totusi acesta s-ar putea transforma untr-un flat s-au chiar ceva mai complex, dar conteaza mai putin, directia cred k e data. Plus indecsii, care cred k finalizeaza acuma un c din irregular si curand(dupa ce facem si un 5 final) o sa plece la noi maxime. Am asa un mic dubiu in legatura cu scenariul asta din cauza petrolului, care la o prima vedere ar arata de short pe weekly/daily, dar si aicea exista nuante... Foarte tare arata de altfel si lira, care cred k face edt la weekly/daily si pana intr-un 1.68 cel putin are sanse mari sa ajunga.

    post-3824-0-54170300-1309306957_thumb.gif

  9. Salut, am nimerit si eu pe acest forum din intamplare si am cateva intrebari.

    Care este cel mai bun/greu/excelent program de forex trading?

    Am cautat pe google si am vazut ca predomina eToro insa romanii nu-l prea folosesc.

    Sunt incepator, dar caut o platforma grea si buna deoarece vreau sa invat sa tranzactionez pe ceva bun.

     

    Mersi.

     

    Esignal, bloomberg, CQG(mai ales asta) etc. Dar tinant cont de cum ai pus intrebarea, ti-as recomanda si eu sa incepi cu traditionalul metatrader.
  10. Fara a avea multe cunostinte de analiza fundamentala tind sa ii dau dreptate lui Barbones in ultimul post. Problema nu e insasi euro, cat trendul general pe piata la ora actuala, care este unul impotriva dolarului american: nzd-ul e pe maxim instoric, chf-ul pe minim, la fel e situatia si pe multe alte perechi europene. Jpy nu il bag aici, k asta are intotdeauna drumul sau propriu si poate mege in contratrend fara nici o problema. Deci intrebarea mai corecta knd analizam perechea ar fi: ce face dolarul american si dc o face?

  11. @ jloby

    salutare si tie , daca faci EWA atunci vezi topicul lui am_kabibi in intregime,o sa gasesti lucruri interesante pe acolo(inclusiv raspunsuri la intrebarile tale). Ca o sugestie la desenul tau, ar fi bine sa folosesti in principiu graficul de bare, deorece ala liniar ar putea sa te deruteze si sa iti scape unele valuri. Ca sa inveti mai repede, ar fi bine sa postezi mai des in topicul cu EWA desene si eventuale intebari, lumea o sa te ajute in masura in care se pricepe. Spor la treaba

  12. Iata ca perechea a a juns si la 1.40-ul ala la care nu se astepta prea multa lume. Totusi in general situatia s-a schimbat, cel putin pe moment, reversalu la care ma asteptam nu cred k mai are sanse. Ma astept ca high-ul de la 1.50 sa fie spart, si sa trecem de el. E posibil sa mai facem un val sau 2 in corectie, dar pe termen mai lung Barbones aveai dreptate - e de long.

    P.S. in timp ce editam postul, nzd-ul a atins high-ul precedent la 4h/daily ce corespunde nivelului 1.50 la eur/usd. Cel mai probabil euro o sa il urmeze in viitotul apropiat.

    • Upvote 1
  13. salut Barbones, nush la ce miscare te refereai ca a fost clar corectiva, dar ultima cadere e un impuls de pus in rama, cu niste proportii ff bune: val 3 extins 261.8 din 1, val 5 61,8 din 3. Acesta se vede si pe celelalte perechi europene: sek, pln(asta din punct de vedere tehnic a fost extraordinar) etc. Dar cum ziceam mai sus, nu exclud sa fie doar un a dintr-o corectie. Singura chestie care ma deranjeeaza la momentul actual este sek-u care in ultima cadere la daily valul 3 l-a facut cel mai scurt, ceea ce imi da de gandit un pic: nu cumva am plecat deja in extensie... Ramane de vazut, totusi euro merita urmarit deoarece cred k o sa dea niste oportunitati exatraordinare in viitorul apropiat,indiferent k o sa fie de short sau long.

    post-3824-0-18141900-1304757171_thumb.gif

  14. Deci avem la ora actuala format un impuls de circa 600 pips in jos pe euro/usd, se pare ca scenariul de care vorbeam mai sus incepe sa se confirme. Bineinteles ca ar putea fi doar un a din corectia 4, cert este dupa un retracement sapt viitoare miscarea down va continua.

    • Upvote 1
  15. Intre timp ne aproiem cu pasi mari spre un deznodamant pe euro\usd. La tf-uri mai mici facem triunghi, iar un sus perechea nu mai are mult.Personal ma asept la un reversal conform scenariului din desenele alaturate, sau, la o corectie mai indelungata, asta in cazul in care in sus in loc de a,b,c rosu vom avea impuls in c final din flat(desenul cu numerotarea la tf mai mare era int-un post mai vechi). Iordaki( u parca erai partizanu acestei idei cu reverasu la euro, idee pe care o impartasc), ce zici de inceperea caderii de pe aceste pozitii?

    post-3824-0-49125700-1304496773_thumb.gif

    post-3824-0-44085700-1304496785_thumb.gif

  16. @ Barbones, ce am prezentat e un scenariu posibil reesind din analiza valurilor Elliot pe mai multe perechi(e un desen mai sus cu o viziune globala pe euro). Scenariul nu este al meu, a fost propus de persoane care chiar se pricep la EWA, iar eu dupa o analiza in limita posibiliatilor mele am ajuns la concluzia ca este cel mai viabil scenariu, si de aceea am decis sa il public si aci, poate o sa-i fie cuiva interesant. Argumentele care le aduci tu sincer ma depasesc, si asta din simplu motiv ca nu am cunostintele pe care le ai tu( cu aceasta ocazie, felicitari cu posturile despre fundamentala si cu cele de pe blog, personal le citesc cu mare atentie). Intradevar, multi se asteptau ca caderea aia din timpul crizei cu Grecia sa ajunga la paritate, iar asta nu s-a intamplat. Insa, ce ma face pe mine sa cred k o sa mai cadem in jos sub 1.20 sunt alte perechi, aud si nzd care au frecat-o pe loc in timp ce euro cadea intr-o veselie, iar knd a inceput trendu up, au mers frumusel de manuta in sus. La fel au facut-o si alte europene, nok, huf pln, sek(vezi graficul) care efectiv au stat pe loc ori sau miscat clar corectiv in timp ce euro a cazut la 1.20. Deci perechile mentionate la ora actuala termina niste structuri puternice la tf mari, iar directia de miscare viitoare este aceeasi: nzd si aud down, celelalte europene up(jpy nu il bag aci ca el merge des de capul lui, chiar in contratrend cu celelalte). Asta ma face sa cred k o cadere pe euro este foarte probabila, acuma ca o sa ajunge la paritate, sau numai la 1.10 de exemplu, ramane de vazut. Sper ca m-am facut inteles cat de cat.

    Dar repet, nu este scenariul meu(si nici nu imi asum nici un merit daca se va realiza), insa ma situez si eu momentan in tabara adeptilor acestuia. Plus, nu trebuie de uitat: ca este doar un scenariu, ca exista bineinteles si alternative la acesta.

    post-3824-0-94638900-1300316766_thumb.gif

  17. salut Barbones,"unii" o sa caute paritatea si la 2.0, si nu e nimica rau in asta, e dreptul fiecaruia s-o faca. Ce am zis eu mai sus e doar o opinie,un scenariu, pentru care, din punctul meu de vedere, sunt destule argumente.Daca u vezi euro crescand, foarte bine, pana la urma insa piata v-a arata cine a avut dreptate(s-ar putea sa fii chiar u ala).Succes!

  18. Ca o precizare, daca euro v-a merge in valul 5 din edt, asa cum ziceam mai sus, nu cred k vom depasi 1.42, dupa care trendu se va intoarce pe termen lung, probabil spre paritate. Pe unele majore, trendu deja s-a inversat, stafeta o mai tin sus doar euro si chf care dupa parerea mea isi fac ultimele structuri pana la reversal.

  19. deocamdata se confirma ...

    post-2377-0-08671200-1300289656_thumb.jpgeur[/acronym].jpg]

    ... fundamentul ramane buy. dar mai poposim un pic in zona asta 1.38xx - 1.40xx

     

    exact la fel vad situatia, corectia va fi fie de tip flat, sau chiar triunghi orizontal.

    post-3824-0-86894300-1300294554_thumb.gif

  20. salut barbones, si eu am acelasi scenariu, numai ca un loc de 1 la tine as zice ca am avut mai degraba a, iara vineri am inceput 3 of c. Ca alternativa, am scenariul propus de am _kabibi, intrucat ultima cadere 1.4040, tras tare de coada, poate fi marcat si ca impuls. Foarte frumos a plecat si aud vineri in 3 of V final. Acesta este de urmarit, intrucat dupa terminarea ultimei secvente de 5 valuri, cred k vom putea da nistte sell-uri frumoase pe termen mai lung.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.