Sari la conținut

eugen.popp

Traders
  • Număr mesaje

    7
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de eugen.popp

  1. Salutare!

     

    Revin si eu in calitatea mea (daca se poate numi asta o calitate) de incepator nestiutor. Vreau sa incerc vara asta un cont mic (25E) pentru microloturi sau chiar nanoloturi.

     

    Nu imi este prea clar si aici va rog sa imi raspundeti daca stiti. Care ar fi suma minima ce trebuie depusa la admiral, si daca exista comision de tranzactie. Initial m-am uitat dupa IBFX dar din ce am inteles taxele bancare (nefiind din romania) sunt destul de mari pentru un cont mic. Sau evident daca puteti sa imi recomandati un trader fara comision de depunere/retragere si care are micro/nano loturi.

     

    Multumesc anticipat, :)

  2. Ok, am descoperit in 12 grade pe babypips, ca nu e bine sa tranzactionezi in zile cu stiri :((

     

    Am inteles cat de important e sa suspend un timp (mai multe luni probabil) orice activitatea pe contul live. Multumesc si celor care m-au sfatuit sa imi scot banii (e un sfat corect), dar e impotriva naturii mele, pot sa pierd sa fiu invins, dar niciodata sa renunt. Deci nu voi renunta.

     

    Acum revenind la contul demo, am mai intreprins o actiune interesanta luni, am pus doua ordine in zona de pivot, una de buy si una de sell (pe eurusd) cu take profit la doua nivele intre care am vazut ca a tot oscilat pretul in ultimele zile. Si am constatat cu placere ca ambele ordine s-au inchis pe profit (evident la intervale mari de timp), unul de +160 lei, celalat de +50 de lei.

     

    @orosdinu, elder zice ca 95% sunt looseri, dar asta nu inseamna ca tu personal castigi cu cat numarul de looseri e mai mare, ci cel mult ca piata are lichididate.

  3. Multumesc mult pentru mesaj si rabdarea de a raspunde la astfel de intrebari. Inteleg probabilitatea pierderii mai multor bani, insa dupa cum am zis, ii consider scoala. (sper sa invat cat mai mult de pe urma lor). In conditiile in care pe demo, castig mult mai mult decat pierd, deci cred ca e ceva de natura psihologica ...

    Nu am nici un fel de pretentie sa devi trader peste noapte, si inteleg ca dureaza luni, dar mai probabil ani.

     

    Dar dupa cum scrie Alexander Elder in cartea lui, totusi nu vreau sa fiu inginer trecut de 50 de ani pana sa intru pe bursa :((

  4. In continuare looser...

     

    Chiar nu inteleg ce am gresit ieri, cand am mai pierdut 95 de lei pe short la EURUSD.

    Analiza fundamentala: s-au publicat rezultatele economice SUA, care au fost mai bune decat asteptarile, iar in cazul unor companii au fost "outstanding" deci am concluzionat ca economia SUA se comporta bine, si ca dolarul trebuie sa se aprecieze. (implicit EURUSD sa scada).

     

    Analiza tehnica: a fost un "shooting star" destul de evident ieri seara, dupa care a urmat un trend descrescator (3 varfuri mai mici), am folosit brooling lines, si cand pretul a coborat sub chenarul acestora, am considerat ca urmeaza o scadere puternica, dupa cresterea puternica din urma cu cateva ore. Evident am mers pe short, cu STOP LOSS unde se identificasem o rezistenta (la 1.4935). Pretul a inceput imediat sa creasca pana unde stiti ca a ajuns.

     

    Deci ce am gresit in analzia?

  5. Ok, vineri am continuat pe demo cu euro/usd, nu am mai avut curajul sa intru pe live nici cand eram destul de sigur, doar am experimentat ce am invatat pe babypips.com

     

    Imi dau seama ca am gresit complet intrand pe oil, chiar si cu 0.05 loturi, am facut-o mai mult pentru ca am avut numai de castigat pe demo, dar se pare ca a fost o intamplare asta.

     

    Oricum singura concluzie utila, deocamdata, e ca scoala pe bani e mult mai benefica decat scoala gratuita :((

     

    Multumesc pentru reply-uri si incurajare :((

  6. Multumesc de raspuns Harif

     

    Ieri nu am mai stat decat pe demo, cu diferenta ca acum cand ma uit la grafice simt acelasi lucru ca alalteieri cand eram live. App pentru cei care stau pe demo, sa vedeti ce diferenta psihologica este cand deschideti un cont live.

     

    O sa consider pierderile de pana acum ca o scoala destul de scumpa, poate ca e mai bine ca m-am fript atat de tare din prima, ca daca ma imbatam cu apa rece cu ceva succese minore pe urma poate pierdeam totul. Acum ma uit la fiecare pip in parte, si nu ma hotarasc sa actionez :D

     

    In fine, continui studiul pe babypips.com si am sa va tin la curent cu evolutia mea :D

  7. Salutare!

     

    Conform titlului ma cheama eugen si sunt un looser. Nu atat pentru ca am pierdut in prima zi de tranzactionare live 20% in 4 manevre gresite ci pentru ca am pierdut cu mana mea.

     

    Dar sa incepem cu inceputul. Sper ca am postat la sectiunea corecta (ceva gen coltul incepatorului cum se numeste pe alte forumuri, unde incepatorii pun intrebari stupide si unii experimentati nu se supara).

    M-am tot gandit la bursa la recomandarea unui prieten. Am citit intai cartea lui Alexander Elder, "Trading for a living", mi-am deschis cont demo la XTB, unde am reusit sa ies pe plus, desi pt mine ala a fost mai mult poligon de incercare. Am fost si la unul din semniariile XTB de unde am invatat si mai multe (nu tin sa le fac reclama, doar povestesc ce am patit). Am frunzarit destul si babypips.com, si am mai gasit alte lucruri si pe forumul asta.

    Astazi la serviciu sper sa ajung printr-o clasa avansata la babypips.

     

    In fine ieri mi-am deschis un cont real la XTB cu un sold de 3000 de lei (app inca astept bonusul promis la inscriere). Am facut ceva scalping pe OIL cu microloturi de 0,05. Identificasem din analiza tehnica un trend descrescator coret pe oil si am vandut. Imediat actiunile au inceput sa creasca brusc si violent. Am intrat in panica cand am ajuns la -200 lei si am inchis tranzactia. Am cumparat pe trendul corect puternic ascendent, care s-a plafonat la scurt timp, dupa care a inceput sa o ia sistematic in jos, usor dar sigur. Am tot crezut ca se va opri in pragul de rezistenta dar surpriza a trecut mai departe. Am inchis tranzactia de cumparare cu -300 rezultat. Am descoperit stirea cum ca rezervele de petrol SUA sunt mai mari decat se astepta si am inteles de ce pretul scade (analiza fundamentala). Am vandut si am scos un plus de 50 de lei. Preturile au inceput sa oscileze violent si deasta am inchis doar cu +50. Am mai vandut odata dar iar au oscilat puternic in defavoarea mea si am inchis cu -70.

     

    Deci sunt un looser ca nu am observat analiza fundamentala, si ca nu am avut rabdare in cele 2 short-uri de la sfarsit care au avut un minim dupa aceea destul de mare, care posibil mi-ar fi acoperit pierderile.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.