Sari la conținut

hawkman

Traders
  • Număr mesaje

    8
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de hawkman

  1. Apreciez foarte mult grija pentru banii mei si nu cumva sa-mi lichidez contul, (este emotionant, ce mai) dar sincer asta ar trebui sa fie problema mea. Interesant ca nimeni nu se baga la o treaba serioasa, desi m-am oferit sa platesc. Mistouri, in schimb, am primit.

    Indicatorul acesta este foarte usor de testat cu PaperTrader-ul. Ramane inca intrebarea unde intri si unde iesi din tranzactii. De exemplu ce faci daca cursul este intre liniile din mijloc, pui pendinguri acolo unde zice "go long" si "go short"? Si vei intra in tranzactie in prima directie care "bate"? (adica limit ordere?), ori mergi doar cu trendul principal? Presupunand ca ai intrat in tranzactie, unde iesi?

    Presupun ca paper traderul asta e un indicator de-al tau. Daca te pricepi asa de bine la programare, de ce nu-mi faci o oferta de pret? Pe urma putem sa discutam detalii.

  2. Calculele acestea:

     nHH      =  Highest(NULL,0,MODE_HIGH,myBars,myShift); 
     nLL      =  Lowest(NULL,0,MODE_LOW,myBars,myShift); 
     
     myUpper      = High[nHH]; 
     myLower      = Low[nLL]; 
    
          
     work     = ( myUpper  - myLower ) * myWindow  ; 
       
     goShort  = myLower  + work   ;
     goLong   = myUpper  - work   ; 
    
    + variabilele externe:

    extern double    myUpper      = 0 ; // se poate inlocui cu o cotatie de pret care va constitui maximul
    extern double    myLower      = 0 ; // minimul
    extern double    myWindow     = 0.60 ; // 60% - explic mai jos la ce foloseste
    extern int       myBars       = 34 ; //perioada pe care cauta maxim si minim
    extern int       myShift      = 1 ;
    
    sunt singurele bucati de cod care conteaza cu adevarat. Restul de cod e folosit doar pentru desen. (Comentariile sunt puse de mine aici pentru postarea aceasta, nu apar in cod)

     

    Indicatoul cauta maximul si miminul pe perioada introdusa de utilizator, care vor constitui nivelele de suport (minimul) si rezistenta (maximul), iar mai apoi pune o linie orizontala de short la minim + 60%(myWindow) din distanta dintre maxim si minim si o linie orizontala de long la maxim-60% din distanta anterior mentionata.

     

    hawkman nu stiu unde ai gasit indicatorul asta, dar dupa cum ma asteptam se dovedeste a fi o mare balarie. Nu stiu ce expert profitabil ar putea iesi din el. Dar daca ai tu vreo super strategie testata, retestata, forward testata, backtestata, care aduce profit folosind numai amarata asta de formula atunci te invit sa o postezi aici pe forum, caz in care probabil te voi ajuta cu implementarea expertului. Dar daca vrei sa faci un expert dupa indicatorul acesta doar asa... de amorul artei iti sugerez sa inveti singur mql, ca nu vad de ce si-ar pierde cineva vremea cu un astfel de indicator.

     

    Pentru ca n-am zis neaparat sa mi-l faca cineva pr gratis. Probabil ca ar fi trebuit sa specific asta ca sa nu primesc raspunsuri din astea acide. In al doilea rand, cred ca glumesti la faza cu backtestingul. Lucrul pe cadavre merge la medicina nu aici. In ce priveste faza cu balaria, cred ca te inseli foarte tare. L-am urmarit foarte mult timp, chiar daca nu am tranzactionat inca dupa el si e extrem de precis (la pip chiar) indiferent de instrument sau perioada (merge si pe indici si orice altceva, CFD-uri, commodities). Se poate vedea din screenshot.

    • Upvote 1
  3. Am pus script intre ghilimele si am argumentat si ce ce am spus "script".Arunca un pe IndicatorBuffers.

     

    In alta ordine de idei, astea ce-or fi?

    Variabilele cu X0 din cate am cautat prin cod nu mai sunt folosite.(am cautat 5 si 7).Ai putea sa comentezi liniile alea si sa vezi daca merge codul fara.(si cred ca merge).

     

    Ne poti spune ce face indicatorul?

     

    Calculeaza suport si rezistenta in mod dinamic si ofera puncte de intrare si de reversal cu risk/reward ratio. Merge pe orice perioada si orice instrument (si prin merge pe orice instrument inteleg ca are o precizie formidabila). Se pare ca ai avut dreptate la faza cu variabilele (am sters cateva din ele si merge si fara ele) dar totusi nu e script. Daca-l copiezi in indicators/scripts, il compilezi si incerci sa-l rulezi n-o sa dea nici un rezultat.

    In fine, asta conteaza mai putin. Asa cum am spus, m-ar interesa un expert care pornind de la valorile calculate de indicator, sa execute ordinele automat. Asta ar elimina din ecuatie emotiile si incetineala in executie cauzata de lag si executia manuala. M-as fi apucat sa-l convertesc singur, dar talentul meu e la limbi straine, nu la programare.

    post-4095-047315200 1278147105_thumb.jpg

  4. Scripturile se executa manual, se instaleaza in alt folder decat indicatorii, si ruleaza o singura data. Pune tu indicatorul in folderul scripts si incearca sa-l rulezi, si o sa vezi ca nu e "un fel de script". Vorba bancului, vreau si o a doua parere.

     

    Din documentatia Metaquotes:

    Script is a program intended for a single execution of some actions. Unlike Expert Advisors, Scripts are not run tickwise, but on request.

    Scripts are stored in terminal_dictionary\experts\scripts.

     

     

    Scripts are executed once and deleted automatically after they have completed their operation, or when the current chart has been closed or changed its status, or when the client terminal has been terminated. Scripts are not launched at the terminal restart since information about them is not saved.

     

    In alta ordine de idei, astea ce-or fi?

     

    //---- buffers

     

     

    int i;

     

    double R1, R2, R3 ;

     

    double X05 ;

    double X06 ;

    double X07 ;

    double X08, XRN ;

    double xRet ;

    double xRetPct;

     

    string tChartPeriod ;

  5. haha, suma semnificativa. 3000 RON inseamna cam 1000 USD. Lotul minim de 0.1 e 10000 USD daca intri long pe EUR USD. Marja necesara pentru un lot de 0.1 e 412 RON. Deci mai mult de 10% din cont. Si asta in conditiile in care levierul de 1:100 e insane. La un lot de 0.1 1 pip = 1 dolar. 20 pipsi = cam 60 RON. Range-ul zilnic pentru EUR USD e cam 100-120 pipsi. Stop lossul de 20 de pipsi ti-l ia piata la orice stranut de-al unui trader , si cum automat o sa pui stop loss - ca doar asa ai fost invatat - daca ai noroc si ti-a luat stop lossul de 3 ori (lucru la care pune si brokerul umarul ca lor le plaaac stop lossurile - ce mare chestie sa mute cotatia cu un pip ca sa ti-l ia? - ) ceea ce e foarte probabil, ai pierdut circa 180 RON adica mai mult de 5% din cont. Si va mai mirati ca pierdeti bani? Si apropo e "loser", nu looser. E o greseala al dracului de comuna.

     

    La 3000 de RON ar trebui sa joci pe microloturi.

     

    Most professional traders and money managers trade one standard lot for every $50,000 in their account.

     

    If they traded a mini account, this means they trade one mini lot for every $5,000 in their account.

     

    Let that sink into your head for a couple seconds.

     

    If pros trade like this, why do less experienced traders think they can succeed by trading 100K standard lots with a $2,000 account or 10K mini lots with $250?

     

    No matter what the forex brokers tell you, don’t ever open a “standard account” with just $2,000 or a “mini account” with $250. The number one reason new traders fail is not because they suck, but because they are undercapitalized from the start and don’t understand how leverage really works.

    Don’t set yourself up to fail.

     

    We recommend that you have at least have $100,000 of trading capital before opening a “standard account”, $10,000 for a “mini account”, or $1,000 for a “micro account”.

     

    So if you only have $60,000, open a “mini account. If you only have $8,000, open a “micro” account. If you only have $250, open a “demo account” and stick with it until you come up with the additional $750, then open a “micro account”. If you don’t remember anything else in this lesson, I plead that you at least remember what you just read above.

     

    Okay, please re-read the previous paragraph and ingrain it in your memory. Just because brokers allow you to open an account with only $250 doesn’t mean you should and I’m going to explain why.

  6. Eu sunt la Tradeville (fostul Vanguard, pt ca am avut nevoie si de US stocks din motive de hedging pt alte stockuri restrictionate) si au acelasi sistem. Daca adaugi la o pozitie, iti face media ponderata. Daca scazi din pozitie, la un moment dat ajungi pe 0 apoi pe directia inversa.

     

    E o chestie de obisnuinta. Si mie mi s-a parut ciudat la inceput, acum mi se pare firesc. In acelasi timp, uneori las pe grafic (intr-un cont demo MT4 la XTB :), pt ca softul Tradeville e inutilizabil pt grafice) fostele pozitii, alteori le inlocuiesc cu media lor. E o echivalenta perfecta pana la urma intre aceste doua metode. Probabil ca si NFA-ul are motive, de ex e posibil ca multi traderi incepatori sa se fi ars desi erau hedged cu pozitii egale pe directia opusa, pt ca poti sa intri in margin-call chiar si asa (de ex spread-ul se mareste mult in timpul unui news release).

     

    Ar fi fost frumos insa sa iti dea dreptul sa alegi (poti folosi un broker UK pt asta) cum preferi.

     

    Te-ai incurcat. Nu e deloc o echivalenta perfecta.

    Eu unul foarte rar inchid pozitii pe pierdere. Brokerii iubesc stop lossurile. Si in mod clar or sa iubeasca MT5 si or sa treaca toti la el cu arme si bagaje tocmai pentru ca va fi mult mai usor sa pierzi bani ca trader. Ideea e ca faza asta cu

    Acum practic faptul ca te forteaza sa inchizi in ordine FIFO si la pretul mediu ponderat e o mare magarie. Si pot demonstra asta.

     

     

     

    E o forma de martingale ; hei-rup , acum un buy, acum un sell pana nimeresc si acopar pierderile.

    Fara nici o suparare, dar asta e o prostie. doar pentru ca tu nu esti de acord cu chestia asta, nu inseamna ca nu e buna.

    Si sa fim seriosi, tocmai stilul in care te forteaza MT5 sa tranzactionezi e exact ruleta. Ai intrat long pe EURUSD, ai 2 variante : rosu e long si ai nimerit-o, negru era de short si ai dat-o in bara. Stop loss (brokerii or sa iubeasca asta) si try again.

    Si e o ipocrizie din partea celor de la NFA sa spuna ca au interzis hedgingul pentru a-i "proteja" pe investitori. Impotriva cui?

    Sa admitem ca e facuta pentru a-i proteja impotriva pierderilor din plata swapului dublu. Sa fim seriosi. Daca posesorul contului nu e in stare sa sa citeasca numerele alea care se acumuleaza la swap in fiecare zi, e prea prost ca sa aiba calculator. Cat despre faza ca vezi doamne s-ar pierde bani din swap. La Fxpro de exemplu, swapul e 0.11 USD pe zi/pentru long EURUSD. asta vine cam 0.11*365 sa zicem = ~ 40 USD. Wow! Banii astia se pot pierde sau castiga in cateva secunde cateodata. Intr-adevar uriasa pierdere. Nush ce m-as face daca n-ar avea NFA "grija" de mine. Fiti voi linistiti, nu din prea multa grija pentru traderi au interzis hedgingul si au introdus obligatoriu FIFO. Ci pentru ca era prea usor pentru cineva cu 1000 USD sa faca din ei 10000, daca ii mergea mintea. Asemenea metoda de a face bani din piatra seaca trebuia sa devina inaccesibila muritorilor de rand, asa cum a si fost pana de curand. O sa spuneti ca e paranoia. OK, e paranoia. Dar s-a mai intamplat. Si se intampla si acum. Cerintele de marja s-au marit, si asteptati-va sa se mareasca in continuare, din acelasi motiv. Pentru a elimina sansa unui om mediu cu 3000 de dolari de a face bani pe forex. Sistemul cu pretul mediu ponderat e facut special ca sa pierzi bani. E suficient sa va uitati pe imaginea postata.

    http://img3.imageshack.us/img3/6007/30122009014223copy.png

     

    Aceeasi metoda paguboasa cu pretul mediu se foloseste pe bursa. Stiu ce vorbesc cand spun ca e paguboasa, am avut bani pe bursa si faptul ca era un mod sigur de a pierde bani continuu m-a facut sa ma reorientez spre forex.

    De altfel, eu n-am auzit pe nimeni sa se fi plans "vrem FIFO si MT4 nu ne ofera asa ceva! Vrem pret mediu ponderat si porcaria de MT4 nu are asa ceva!" Fluviul de injuraturi la adresa MT5 si valul de recomandari ale brokerilor catre clienti de a-si muta conturile in tari care permit hedgingul pentru a putea folosi MT4 in continuare e graitor.

    Cum graitor e si site-ul DBFX:

    "Advanced hedging capabilities and flexibility to choose which trades to close instead of first in, first out (FIFO). "

    Cine spune ca eliminarea acestei flexibilitati e spre binele meu ca trader, ori e ipocrit ori nu stie ce vorbeste.

    • Upvote 1
    • Downvote 1
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.