-
Bine ati venit pe forumul Vamist!
Intre anii 2005-2015 aici s-a discutat activ, apoi forumul a functionat intermitent in regim read-only sau a fost inchis. In februarie 2021 a revenit online pentru a ajuta traderii retail sa fie profitabili pe pietele financiare, indiferent daca tranzactioneaza actiuni, forex, criptomonede, ETFuri, CFDuri, sau alte instrumente financiare.
Puteti sa folositi motorul de cautare pentru a gasi mesaje vechi, iar userii existenti isi pot recupera parola si autentifica. Daca sunteti interesati sa deveniti moderatori, nu ezitati sa ne contactati (userii existenti au prioritate).
Subiecte
-
Despre risk management, risk/reward, si rata de succes Topicul asta merge mana in mana cu Trading-ul: Emotiile, Money Managementul. Acolo m-am legat de emotiile prezente pe parcursul unui trade si am spus ca o buna administrare a capitalului poate elimina aceste emotii din joc si poate duce la o mai buna executie a metodologiei de trade. Daca acolo am discutat mai pe larg partea psihologica si mai putin cea de money management, in acest topic o sa ma leg numai de risk management si de relatia dintre risk, reward si rata de succes. Orice trader e in primul si in primul rand un risk manager. Adica un tip care manageriaza riscul. Pentru ca asta inseamna defapt sa specu…
Ultimul răspuns de Tim_isoara, -
Leverage-ul iti ofera abilitatea de a controla sume mari de bani folosind prin comparatie foarte putin din banii tai personali. Leverage-ul iti spune practic de cat de multi bani ai nevoie ca sa poti controla o anumita suma de bani care apartine brokerului. Cu cat e mai mare leverage-ul cu atat poti controla mai multi bani. Daca leverage-ul tau este de 200:1 vei putea controla o pozitie de 100,000$ folosind numai 500$ din banii proprii. Daca leverage-ul tau este de 100:1 vei putea controla o pozitie de 100,000$ folosind numai 1000$ din banii proprii. Depozitul de 1,000$ se numeste margine si e folosit de brokerul tau pentru a iti mentine pozitia deschisa. Marginea r…
Ultimul răspuns de Proximus, -
- 0 răspunsuri
- 2,5k citiri
Aceasta categorie este destinata incepatorilor. Am populat-o initial cu cateva din topicele cu scop educativ deschide mine pe vamist de-a lungul timpului. Daca vreti sa contribuiti si voi cu material similar va invit sa postati aici. Eu voi mai posta ocazional daca gasesc timp si chestii cat de cat interesante care sa le postez. Vroiam candva de mult sa fac si un ghid complet pentru incepatori pe vamist. Nu cred ca am sa mai reusesc treaba asta vreodata insa aceasta categorie e bazata pe acea idee. Daca sunteti incepatori si cititi materiale de pe aici va rog sa le tratati cat mai serios si sa va folositi propriul cap inainte de a trage concluzii. Unele chestiuni sunt…
Ultimul răspuns de Criodi, -
- 11 răspunsuri
- 21,2k citiri
Am facut un hobby in ultima vreme din a modifica replici din filme, citate celebre, etc, si a le face relevante trading-ului. Un astfel de citat, care surprinde intocmai spiritul acestui topic, este: The path of the trader is beset on all sides by the pitfalls of strategy development and the tyranny of misleading models. Blessed is he who in the name of science and profit will shepherd the trader through dark market valleys, for he is truly a beacon of objectivity and the finder of winning strategies. - Jules Winnfield (Pulp Fiction) Hai sa vedem deci ce trebuie sa facem pentru a produce strategii intr-un mod cat mai obiectiv si a evalua rezultatele lor intr-un mod ca…
Ultimul răspuns de Criodi, -
- 21 răspunsuri
- 15,9k citiri
Elemente fundamentale in evolutia pretului 1. Introducere 2. Mecanica din spatele pretului 3. Tipuri de participanti si motivele din spatele tranzactiilor 4. Risk flows 5. Orderflow 6. Model Macroeconomic de determinare a ratei de schimb (pe pagina 2 a topicului) Introducere Un prim element vital pe care trebuie sa il studiem este aspectul emotional al traderilor si modul in care se reflecta acesta in graficul pretului. Oamenii, oricat de rationali s-ar vrea, sunt in cele din urma dependenti de emotii. Pur si simplu nu am putea functiona altfel. Avantajul nostru insa e ca al nostru creier reptilian nu mai e dominant de mult. Adica noi am progresat de la a…
Ultimul răspuns de ZEN, -
Am sa postez aici cateva traduceri ale catorva fragmente din cartile lui Mark Douglas (Trading in the zone, The Disciplined Trader), alaturi de alte cateva opinii proprii formate de pe urma studierii titlurilor mentionate anterior dar si a experientei acumulate pana acum. Personal am invatat foarte multe din studierea acestor lucrari si deschid acest topic in speranta ca cei care-l vor citi se vor orienta si ei catre cele doua titluri mentionate de mine pentru a se bucura de aceleasi informatii valoroase de care am profitat si eu. E un exercitiu bun si pentru mine pentru ca imi perminte sa revizitiez cateva portiuni de care am nevoie sa imi reamintesc. Caracteristica f…
Ultimul răspuns de ZEN, -
- 12 răspunsuri
- 13,2k citiri
Am sa incep acest topic printr-o introducere poate mai potrivita pentru un forum ce se adreseaza dezvoltarii personale decat pentru unul in care se discuta despre tot ceea ce inseamna forex. Incep acest topic prin a face o introducere in ceea ce inseamna defapt controlul emotiilor in lumea reala, de zi cu zi, si voi continua mai apoi prin a adapta acest concept tradingului. Toate aceste informatii sunt prezentate dintr-o perspectiva subiectiva personala. Ele vin in urma experientei pe care am avut-o de-a lungul timpului pe piata forex. Sunteti liberi sa apreciati, sa folostiti sau sa catalogati ca nefolositoare randurile pe care le voi posta. Am sa propun multe lucruri …
Ultimul răspuns de Criodi,
-
Statistici Forum
2,8k
Total subiecte39,3k
Total postări -
Statistici Blog
52
Total Bloguri412
Total Intrări -
Statistici Membri
-
Cine e online? 0 Membri, 0 Anonim, 37 Vizitatori (Vezi listă completă)
- Nu sunt utilizatori înregistrați conectați acum