Sari la conținut

mugurb

Traders
  • Număr mesaje

    5
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de mugurb

  1. .... Deci intrebarea mai corecta knd analizam perechea ar fi: ce face dolarul american si dc o face?

     

    fara a deveni insistent :), as vrea sa punctez din nou problema Chinei:

    deci nu ce face USD si dc o face, dar ce face China si dc o face?

     

    ceva "facts" de cultura generala (fiindca nu am acum date precise):

    - QE1 si QE2 au aparut pe fondul discutiilor intre US si China apropo de liberalizarea cursului yuan. Au existat promisiuni din partea Chinei, dar in fapt nu s-a produs decat un "slide" controlat de genul 1% (incepand din vara anului trecut, pana in iarna)

    Ulterior au mai fost cateva discutii / presiuni la nivel "inalt" (nu mai tin minte precis daca nu chiar Obama, dar sigur Bernanke sau Geithner au fost in China exact pe tema asta, cu interventii si mai agresive si mai putin agresive, dar fara nici un rezultat notabil in evolutia yuan). Obama si-a exprimat public ingrijorarea cu privire la liberalizarea cursului respectiv etc.. tot fara nici un rezultat. Eu nu tin minte sa fi existat vreo interventie (cel putin la fel de "sonora") pe tema aceasta din partea vreunui sef de stat european (adica Sarkozi sau mme Merkel)

     

    - toamna anului trecut: contactele China - Europa devin din ce in ce mai "puternice". Are loc un forum (nici nu mai tin minte ce era) sau ceva de genul acesta cu mare delegatie de chinezi veniti la Bruxelles. China afirma oficial ca vrea sa bage bani in Europa, ca vrea sa creasca rezervele europene etc. Sarkozy se duce in China exact pentru a pune "bazele" unor cooperari economice mult mai puternice (cine stie ce tehnologie pentru defense le-a "vandut" atunci... China anuntat acum cateva zile cresterea cu 12%!!!! a bugetului pentru defense, pana la sfarsitul anului acesta)

     

    - iar ca "fapt divers":

    din toamna pana acum, de fiecare data cand au aparut probleme pe "fundamentalele" europene, chinezii au avut interventii care au "scos" EU. Nu numai acum, cand bond-urile portugheze au crescut enorm (si china a declarat ca se "baga" la cumparare) dar tin minte ca au mai fost si alte ocazii (poate stie cineva mai precis).

    Saltul peste 1.40 s-a produs pe fondul fuziunii NYSE Euronext (si s-a discutat mult pe tema asta in februarie, a fost destula euforie). Ce "chestie"... cand raspunsul pentru NASDAQ a fost "nici nu avem ce discuta pe tema asta" cursul a scazut la 1.40 (coincidenta? poate; la inceputul lui iunie actionarii vor vota ce e cu fuziunea asta. Discutiile "aprinse" din aprilie s-au terminat cu organizarea de lobby la nivelul actionarilor pana la aceasta votare).

    Last - din vara lui 2010 cursul Euro a avut evolutii care nu au respectat "fundamentalele", asa cum se intampla in cazul USD sau a celorlalti. Adica Irlanda "bailout", in Portugalia primul ministru isi da demisia, Grecia spune ca mai are nevoie de bani, din ce in ce mai multe voci afirma cat de nesanatoasa este baza EU... si cursul ce face?

    • Upvote 1
  2. Euro are 2 solutii: ori trece in categoria premium adica raman sub umbrela ei ca moneda doar acele tari din UE care pot sa sustina o economie viabila iar restul de tari se departeaza de UE ori devine moneda de rezerva in aceeasi masura importanta ca si Dolarul si Jenul. Parerea mea este ca varianta 2 are sanse mai mari.

    In ambele cazuri cred ca Euro se va aprecia.

    Poate sa spuna cineva de ce?

     

    In primul rand din cauza Chinei (care a anuntat deunazi ca este interesata sa cumpere multe bonduri din Portugalia). Din toamna trecuta China a aratat un interes deosebit pentru zona Euro, cel mai probabil ca acum va dori sa isi creasca rezervele in Euro (tineti cont ca are brokeri "acoepriti" nu numai in HK, dar si in Londra etc.)

    Dupa parerea mea, analiza fundamentala nu este deloc favorabila cursului Euro. Si totusi EU se duce in sus si este in mod vadit o miscare "manevrata" (mai tineti minte cum se faceau pariuri anul trecut ca pana la sfrasitul lui 2010 EU va fi sub 1.2 samd?)

  3. interesanta ideea ca Deutche B tine EU sus. Nu m am gandit la asta. Eu vad EU sus din diferenta de asteptari fata de cele 2 economii, din diversificarea Chinei si nu un ultimul rand retorica bancilor centrale.

     

    Pai gandeste-te ce inseamna "merging" intre NYSE (Deutsche Borse) si NASDAQ. Europenii vor avea acces la blue chips... ce inseamna sa cumperi actiuni Linkedin sau altele direct de la terminalul din Koln, Paris samd. Un euro puternic te va ajuta sa cumperi mai mult, nu? Pe cealalta parte "exportul" de actiuni europene va fi in castig pentru europeni, aceeasi filozofie in sens invers... un euro slab si un dolar puternic ar fi descurajat toata deschiderea asta. Este adevarat ca si NASDAQ si D Borse sunt doar administratori, dar aici este vorba despre deschiderea unei piete. Una este sa cumperi nemijlocit, alta prin intermediari de peste ocean.

  4. Intre timp ne aproiem cu pasi mari spre un deznodamant pe euro\usd. La tf-uri mai mici facem triunghi, iar un sus perechea nu mai are mult.Personal ma asept la un reversal conform scenariului din desenele alaturate, sau, la o corectie mai indelungata, asta in cazul in care in sus in loc de a,b,c rosu vom avea impuls in c final din flat(desenul cu numerotarea la tf mai mare era int-un post mai vechi). Iordaki( u parca erai partizanu acestei idei cu reverasu la euro, idee pe care o impartasc), ce zici de inceperea caderii de pe aceste pozitii?

     

    Si totusi exista "razboiul" NASDAQ - NYSE - D. Borse. 7 iulie - adunarea actionarilor in care se va da inca un raspuns pentru NASDAQ. Toata povestea asta cu NYSE si Deutsche B. tine EU in sus, inca din iarna. Chinezii sprijina Euro, US este ajutata de un dolar slab, totul arata ca nu va exista un reversal atat de mare, cel putin pana la mijlocul lui iulie. Ori la vremea respectiva incep vacantele, asa ca EU ramane in acest range 1.45 - 1.50.

     

    Ba chiar este posibila trecerea peste 1.5 daca prin NASDAQ se va deschide si mai mult piata actiunilor europene. Ceva de genul sa se "vanda scump" pielea companiilor europene. Tine cont ca in Europa nu exista cultura actiunilor de bursa care exista in US... tranzactionarea companiilor europene si prin NASDAQ inseamna un boost extraordinar pentru ele... va mai dura f multa vreme pana sa vezi un euro sub 1.4

  5. Cel putin in ultimele luni EURO a fost mai degraba o moneda "politica". Nu avea nici o legatura cu fundamentalele.

    Evolutia EURO nu a fost decat pentru favorizarea exporturilor US intr-o perioada cam gri pentru americani. Si chestia asta chiar e frustranta pentru europeni, Germania ii tine pe toti piig'shi "in spate", in plus tine cursul sus pentru US. In conditii de criza ei aveau cea mai mare crestere economica (asta vara).. deh...

     

    Chestia cu EURONEXT :) a fost cea mai simpatica, zau ca sunat ca un fel de "payback" pentru suportul asta de curs.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.