Sari la conținut

wallye

Traders
  • Număr mesaje

    39
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de wallye

  1. La mine nu se blocheaza platforma.Verifica sa nu fie din cauza calculatorului sau conexiunii...

     

    Niciodata? Ce spreaduri au?

     

     

    Stiu ca nu trebuie sa joc, dar ca asta nu e posibil intotdeauna.

    Si pe miscari puternice eu mai mereu castig, chiar daca platesc 10 pipsi spread, doar ca trebuie sa manageriez pozitia la secunda.

  2. Am ajuns la concluzia ca TOTI brokerii te ard, iar Oanda e printre cei ce te ard mai putin ( posibil sa fie excepii la brokerii care accepta doar conturi mari ).

    Problema la mn a fost ca datorita acestor mici furaciuni legale, ma enervam si jucam mult si prost, tocandu-mi astfel contul.

     

    Cat despre blocarea platformei, mi se pare o MARE nesimtire, nu inteleg cum li se permite sa o faca.

  3. La asta m-am gandit cand am vazut ca platesc dobanda 1 eur/zi la 1 minilot short pe AUD-USD . Cum eu sunt mai suspicios la chestii atat de simple, am incercat sa aflu unde e problema. De altfel daca vei cauta pe forumuri vei vedea ca se vb mult despre asta.

    Brokerii cu cat ofera leverage mai mare cu atat sunt mai putin seriosi, iar leveage-ul oferit e invers proportional cu suma pe care o ai in cont. ( pe la 100k ti se ofera cam 1:5 ). In concluzie se poate face asta cu sume mici, eventual sa deschizi mai multe conturi pe numele bunicii, matusii ...

    Adica agitatie multa, bani putini.

  4. Vad ca multi nu dati importanta spread-ului si influentei pe care o are in evolutia contului. Ca sa va fac sa intelegeti, va dau exp pe contul meu :

    Pe 1 dec am inceput cu 2000 eur . Deschid pozitii de 3-4 ori marimea contului, in general 1-2 ( am leverage 1:20 ) . Momentan am 1800 eur.

    IN ACEST TIMP AM PLATIT SPREAD APROXIMATIV 900 EUR.

     

     

    PS Asta ca sa stiti pe ce se duc banii dumneavoastra si de ce va dau brokerii momeli.

  5. Era mai simplu sa fie in procente cu cat ai castigat/pierdut din suma bagata, pe anul trecut. Si suma k altfel nu e relevant. Eu va zic cand fac 1 an.

    PS Nust de ce se fereste lumea sa raspunda in cifre. LE-o fi frica sa nu fie calcati =))

  6. Ieri, vreo 40 min platforma de la Oanda a fost blocata. La voi a fost la fel? La cei care lucreaza cu alti brokeri cum e?

    Tot ieri am incasat cateva SL-uri care nu au fost atinse pe USD-CAD ( 5000 ) si XAG-USD ( 100 ). Nici macar pe platforma lor ca in realitate pretu era departe. Le trimit mail si imi raspund:

    Ticket Number: HD2931125

    Short Description: A problem

    Hello L,

     

    Thank you for your interest in OANDA.

     

    After investigating into your trades, we have credited your account. Please see the details below concerning your credits.

    Credit request 1:

    Account number: 962676

    Amount: 0.08

    Currency: EUR

    Ticket: 712046050

     

    Credit request 2:

     

    Account number: 962676

    Amount: 0.12

    Currency: EUR

    Ticket: 712058458

    We apologize for any inconvenience this has caused you today.

    OANDA fxTrade Team

    Voi ce ziceti,astia fac misto de mn?

  7. @wallye : ". In trading nu ai nevoie de bani ( cum am mai zis acestia vor veni singuri, dupa ) ai nevoie de timp si talent ( observati ca am pus intai timpul ) "

     

    Nu te supara pe mine ca tot insist , dar pari plin de bune intentii. Afirmatia de mai sus este complet gresita si mai ales periculoasa . Tradingul este o MESERIE , poate cea mai dura si mai stresanta. Pentru a deveni trader de succes ("trading for living " iti spune cava ?) ai nevoie in primul rand de EDUCATIE ! Si asta (daca e de calitate, si nu gunoi promotional)costa MULT . ( un seminar cat de cat poate costa 2-3000 usd. Sunt specialisti recunoscuti care te taxeaza cu 300 usd pe ora pentru a functiona ca "personal coach" ).Nu zic ca asta e singura cale (nici eu nu am fost la seminarii in Florida si nici nu am avut un antrenor personal...nu ca nu mi-ar fi placut...) Dar invatand pe "furate" de pe net , din forumuri pierzi enorm de mult timp. Iar daca ai sentimentul fals ca "te pricepi" sau ca "am gasit un expert traznet" si intri pe real money , te-ai ars ! Plus baza materiala , plus capital de start (imensa majoritare a traderilor amatori se descursa foarte greu sau esueaza deoarece sunt SUBCAPITALIZATI ). Povestea cu "timp si talent" poate merge la poker dar nu in trading .

    Gata cu sfaturile ! Multumesc pt atentie

     

    Nu e nici o suparare, e opinia ta. Intradevar este o meserie, care trebuie invatata. Cand ziceam timp, despre asta vorbeam. Mai departe cu platitul, nu-s deloc de acord. ORICE informatie despre trading este pe net, si este FREE. Depinde de noi ce selectam si ce asimilam. Nici cu timpul nu e chiar asa. Pe goagle gasesti orice mai rpd. decat deschide un profesor gura. Si cu selectatul, eu imi dau seama dupa 2 propozitii daca cineva spune balarii, sau merita citit. Desi , zic eu, statul pe chart ar trebui sa ne ocupe cel mai mult timp.

    In plus mie imi place sa imi fac singur planurile ( de, dak am personalitate =)) ) nu sa ma "educe" altul.

    Cu Subcapitalizarea, nu zic ca nu e important, dar sa facem pasii in ordine: intai sa vad eu ca sunt constant profitabil si dupa vad eu de unde iau zecile alea de mii ca sa nu fiu subcapitalizat. Am mai zis pe undeva mai sus " voi baga o suma la care castigul sa insemne ceva ". Macar de-ar fi asta problema.

    Acuma, fiecare cu parerea lui. Eu am cam spus ce aveam de spus si nu-mi place sa ma repet.

  8. Eu nu m-am mai bagat pt ca ma simt depasit de discutie. Totusi as vrea sa spun 2 lucruri:

    1 Logica mea imi spune ca se pot face bani din trading automat .Nu zic ca fac/voi face eu , Neutral, Tradelover sau nu, zic ca SE POATE.

    Aici va dau o idee simpla. Din cand in cand apare cate o crestere/scadere de 50-100-150 pipsi in cateva minute. Si "asta" a fost, este si va fii intotdeauna asa. Eu stiu ca se poate profita din asta ( aici ma refer la un expert ) dar nu stiu cum. Manual eu castig la cresteri/sacaderi bruste doar ca sunt rare si trebuie sa prind momentul. Apoi eu o pot face doar pe o pereche. Si sa maresc miza nu ma lasa MM-ul. In concluzie prind rar asa ceva si castig putin. .

    Si idei care sa nu-si epuizeze potentialul sunt multe, da stiti voi, teoria ca teoria, da practica ne omoara.

    2 Referitor la cheltuielile necesare, comparatia cu tradingului cu alte meserii nu-si are rostul. In trading nu ai nevoie de bani ( cum am mai zis acestia vor veni singuri, dupa ) ai nevoie de timp si talent ( observati ca am pus intai timpul ) Si apoi cand o iei live posibil sa ai nevoie de vreo 2 palme ( de la piata ) sa te readuca cu picioarele pe pamant si cam gata, cei buni vor face bani mereu, restul pierd sau se lasa.

    • Upvote 1
  9. Deci sa inteleg ca dureaza 1 an sa invat si ca sunt si alte solutii mai bune decat MQL. Cum am mai zis sunt constient ca mai tot ce gandesc eu, au gandit si probat altii inaintea deci nu-s dispus sa pierd 1 an pt o mica sansa. Ramane sa-mi bag putin nasul sa vad daca dureaza chiar 1 an.

    Despre aia cativa zeci de $/zi, ehe, nu acolo tintesc =)) . Cand castigi sume cu 5 cifre/luna, iar cheltuielile se tin aproape, desi esti cu un picior in faliment totusi castigu ala potential de zeci de $ ma lasa rece. Hi-hi, si cu noroc. Macar daca eram credincios, mai trageam speranta la noroc. =))

    Insa eu nu ma gandesc la sume, momentan. Caut sa elimin norocu/ghinionu ala de care ziceai tu. Cand o sa reusesc asta, daca rezultatul o sa fie verde ma voi gandi si la bani, voi baga o suma la care castigul sa insemne ceva, si probabil nu voi mai face altcv decat forex.

    Pana atunci insa o zic si eu ca Tradelover: Ma numesc Wallye si sunt un looser ( sau trebuia sa zic beginner ? ) :)

  10. In ultima vreme am tot mai multe idei de trading automat si as avea vrea sa le fac proba.

    Sa platesc un programator sa faca asta m-ar costa cam mult ( am inteles ca pretul incepe de la 50$ pt. fiecare, iar eu am multe idei ) si banuiesc ca majoritatea ideilor mele sunt deja fumate ( le-au gandit altii inaintea mea )

    Sa cer cuiva sa mi le faca gratis nu-mi sta in caracter.

    Intrebarea e daca se merita sa invat sa mi le fac singur si cam cat dureaza?

    Mentionez ca nu stiu nimic despre programare.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.