Sari la conținut

redeme

Traders
  • Număr mesaje

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Postări postat de redeme

  1. Leverage-ul iti ofera abilitatea de a controla sume mari de bani folosind prin comparatie foarte putin din banii tai personali. Leverage-ul iti spune practic de cat de multi bani ai nevoie ca sa poti controla o anumita suma de bani care apartine brokerului. Cu cat e mai mare leverage-ul cu atat poti controla mai multi bani.

     

    Daca leverage-ul tau este de 200:1 vei putea controla o pozitie de 100,000$ folosind numai 500$ din banii proprii. Daca leverage-ul tau este de 100:1 vei putea controla o pozitie de 100,000$ folosind numai 1000$ din banii proprii.

     

    Depozitul de 1,000$ se numeste margine si e folosit de brokerul tau pentru a iti mentine pozitia deschisa. Marginea reprezinta suma de bani de care ai nevoie pentru a controla 100,000$ din banii brokerului.

     

    Cand tranzactionezi in marja, depozitul tau nu reprezinta o parte din investiie. De exemplu, intr-o pozitie de 100,000$, depozitul tau de 1,000$ nu face parte din suma totala de 100,000$. Nu e ca si cum tu vii de acasa cu 1,000$ si brokerul mai pune 99,000$. Brokerul pur si simplu deschide o pozitie de 100,000$ pe piata interbanacara in numele tau folosind 100,000$ din banii proprii. Depozitul de 1000$ nu reprezinta decat o garantie.

     

    Daca piata se misca impotriva ta 1%, pozitia de 100,000$ isi reduce valoarea pana la 99,000$. Pentru ca acei 100,000$ sunt banii brokerului acesta va dori in mod normal sa se asigure ca nu va pierde nici un ban din cauza incompetentei tale in a deslusi directia viitoare a pieteie si astfel va lua 1000$ din banii tai pentru a isi acoperii pierderile. Daca acei 1000$ sunt toti banii tau, atunci pozitia va fii inchisa, iar contul tau va fi ras.

     

    Daca piata merge in favoarea ta 1%, pozitia de 100,000$ isi va mari valoarea pana la 101,000$. Daca decizi sa inchizi pozitia in acest moment, brokerul isi va lua inapoi cei 100,000$, va elibera depozitul (margin-ul) de 1000$, si iti va de cei 1000$ ramasi in plus (101,000$ - 100,000$). Contul tau personal va creste de la 1000$ la 2000$.

     

    Practic tu tranzactionezi banii brokeruluil. In schimbul comisionului (spread-ul) pe care tu il platesti brokerului, acesta iti ofera tie acces la banii lui si la piata interbancara. Atat timp cat castigi el nu va avea nici o problema cu faptul ca tu ii tii banii blocati pe piata. Asta pentru ca el are astfel garantia ca isi va primi inapoi banii care ti-a imprumutat. Asta e singurul lucru care il intereseaza pe broker – banii lui. Atat timp cat din pozitia ta el isi poate lua inpoi toti banii pe care i-a pus acolo, tot ceea ce e peste ramane al tau. Bineinteles, cand pozitia ta o ia in directia gresita si produce pierderi, brokerul trebuie sa se asigure ca nu pierde nici un bani cu tine si astfel se foleseste de banii tai pentru a isi acoperii pierderile.

     

    E ca si cum ai imprumuta 1,000$ de la un prieten si i-ai promite ca ii vei aduce banii inpoi intr-o luna. Daca in acea luna tu transformi 1,000$ in 5,000$ restul de 4,000$ ramane al tau. In schimb daca din 1000$ faci 500$ atunci va trebui sa platesti cei 500$ lipsa din buzunarul tau. Acelasi lucru se aplica la trading-ul in marja. Imprumuti bani de la broker cand deschizi o pozitie si ii dai brokreului banii inpoi cand o inchizi. Cand ii dai banii inpoi, tot ce e peste suma initiala bagi tu in buzunar in timp ce tot ce e sub suma intiala, acoperi tot tu din buzunarul propriu.

     

    Daca pozitia ta e pe rosu si pierde bani broker-ul te va urmarii indeaproape si te va verifica constant pentru a se asigura ca tu ai destui bani in cont pentru a acoperii pierderile. In momentul in care banii din cont nu sunt suficienti pentru a acoperii pierderile, primesti ceea ce se cheama margin call. Cand pozitile tale deschise cad sub nivelele de margine disponibila, vei primi un margin call si cateva sau chiar toate dintre pozitiile tale vor fi inchise de catre broker la pretul pietei.

     

    Margine necesara (Margin required): suma de bani de care ai nevoie pentru a deschide o pozitie

    Margine folosita (Margin Used): suma de bani blocata de brokerul tau pentru a iti mentine pozitiile curente deschise (margine necesara per pozitie * numarul de pozitii deschise)

    Margine disponibila (Margine Disponibila): suma de bani din contul tau care e disponibila pentru deschiderea de noi pozitii.

    Euqity: balanta flotanta a contului tau, care depinde de valoarea pozitiilor deschise. Cand toate pozitiile sunt inchise aceasta valoare este egala cu cea a balantei contului.

     

    Margine disponibila = Equity – Margine Folosita

     

    Daca Equity > Margine folosita NU PRIMETI MARGIN CALL

    Daca Equity <= Margine Folosita PRIMESTI MARGIN CALL

     

    Multe site-uri forex sunt destul de “biased” in ceea ce priveste leverageul si pe multe dintre acestea veti gasi leverage-ul ca fiind numit “killer” (well... pe babypips cel putin, unde desi matematica si felul lor de a explica arata foarte clar ce e ala leverage sau maring, exemplele lor nu mi se par prea concludente). Personal, nu sunt de accord cu aceasta afirmatie. Consider ca leverage-ul este instrumentul care le ofera traderilor reatil buni ocazia de a isi transforma talentul in bani. Desigur ca daca esti un trader slab, leverage-ul mare nu va face decat ca lucrurile sa mearga si mai prost pentru tine, dar sincer… Cui ii pasa? Un trader slab este ca si un architect de doi lei (sau orice alta profesie). Asa cum nu as discuta cu cel din urma despre planurile unei noi case pe care vreau sa mi-o construiesc, la fel nu as discuta cu cel dintai despre trading. Pentru a mentine calculele cat mai simple spreads, slippage, sau requotes nu vor fi luate in considerare. Exemplele au la baza perechea EURUSD. Prin exemple incerc sa evidentiez mecanismul margin call-ului si indemn la un control complet asupra fondurilor prin luarea intotdeauna in considerare a celui mai rau caz posibil.

     

    Salut!

    Stiu ca e un noroc sa imi raspunzi, dar imi asum riscul.

    Sunt nou in trading. Am pierdut 800 euro pe real. Am jucat pe demo putin, dar mi-am dat seama ca nu ajuta.

    Stiu, trebuie sa citesc, muuuuuult. Am o ora pe zi pt citit. Dar nu am timp un an sa stau sa citesc si apoi sa tranzactionez.

    Problema mea este:

    Am 2000 euro si vreau sa ajung in scurt timp (o luna) sa pot sa castig zilnic (in medie), 25 euro pe zi. Pariind pe eur/usd.

    Citesc stirile pe zf.ro si capital.ro. Stiu, ajuta prea putin acest lucru.

    Insa sunt prea multe carti de citit (chiar si pt inceput). Am rasfoit o carte de incepatori. De la cei de la admiralmarket.ro. Cred ca imi trebuie universtate+master sa deslusesc tainele analizei fundamentale a graficelor si alte chestii din astea. Eu am terminat matematica. Cred ca e putin mai greu (ca teorie) cu aceste analize pe grafic in trading. Implica si economie si psihologie profunda.

    Insa pentru 25euro/zi castig chiar nu as putea sa ma lipsesc de invatarea acestor teorii? Stiu, nu ti-i da nimeni acest bani. Sunt la fel de greu de obtinut cum ar fi greu 1 milion de euro. Sau 1 miliard.

    Important e sa prevad trendul. Deschid tranzactia la un moment dat (cand apare un semnal ce tine de o stire puternica si de analiza graficelor) si o inchid la momentul oportun (care iarasi nu e usor de vazut). Nu e simplu, imi dau seama.

    De asta am nevoie de cateva sfaturi pentru a indeplini ceea ce mi-am propus. Am citit cateva ceva pe aici.

    Ce mi se pare cel mai important este sa detin informatia la momentul potrivit. Poate ca nimeni nu detine asta. Insa eu nu vreau decat sa urmez trendul format de putin timp (citeva minute, sa zicem). Adica, pentru 25euro/zi nu cred ca trebuie sa devin expert trader.

    Regulile de baza trebuie sa le stiu, evident. Ma poti ajuta cu cateva sfaturi, te rog?

    Am nevoie de cineva care sa imi spuna: deschide acum, inchide acum(asta ar fi ideal). Atat. Asta face un broker, dar nu stiu unul cu experienta vasta. Am jucat pe oanda.com singur. Citesc analizele brokerilor de acolo dar...mai eficient ar fi sa imi spuna cineva "acum e momentul". Desigur, nu e o garantie de castig, dar...experienta unui trading e mai mult decat experienta mea care e zero. Din 2000 euro bagati in trading vreau sa castig 500 euro/ lunar. Nu e putin, raportat la valoarea investitiei.

    Multumesc si sper sa ai timp pentru mine!

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.