Sari la conținut

Coltul meu de MQL4


TheEconomist

Postări Recomandate

Candva, pe vremea cand programarea era frumosa si obiectele nu existau, eram un programator al naibii de bun (aveam 14-16 ani). MQL4 a fost locul perfect in care sa-mi revitalizez activitatea de programator si sa reaplic ce invatasem in vremurile alea.

 

Fisierele atasate:

 

1. bclib - biblioteca de functii generale. Unele o sa le recunoasteti din alte limbaje de programare. De fiecare data cand aduc o modificare o sa o reatasez. (trebuie pus in expertsinclude)

2. StubbornTraderv1 - uitati-va la ciudatenia asta cum tranzactioneaza (obtine rezultate bune numai cu ReverseLogics=True)

3. Caramalac Bands - le-am proiectat ca sa stiu cand piata devine ranging, dar nu cred ca sunt bune de ceva

4. Regression Moving Average (un fel de medie mobila, in realitate bazat pe regresie, nu e foarte util in semnalizare, urmareste piata indeaproape)

5. Correlations - trebuie pus pe daily EURUSD; afiseaza AUDUSD si USDCHF (aliniate la valoarea EURUSD din 2001). USDCHF are corelatia inversata (aici e aratat ca pozitiv). Trebuie sa aveti datele daily pe toate cele 3 contracte pana in 2001.

 

La arbitrajul statistic mai am de lucru (momentan incerc sa fac un dll pentru afisaje runtime, ca sa inteleg mai bine cum trebuie sa functioneze).

 

La inceput nu a preluat fisierele...

 

Acum s-au putut atasa si le-am inclus aici

atasamente.rar

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu pot sa-ti spun decat bine ai inceput si sper sa-l si continui acest thread legat de programarea in MQL4. Nu sunt programator de meserie, pregatirea mea este alta dar am programat si eu candva mici programele pentru SGBD gen Fox Pro. Deci cam aici se reduc cunostintele mele in programare.

legat de MQL4, nu am facut pana acum decat sa culeg de prin diverse locuri codurile unor indicatori pusi in modul text, sa-i dau "paste" in K Write si sa-l salvez cu o denumire oarecare, apoi sa-l compilez sa vad daca da vreun mesaj de eroare. Te-am invitat si intr-un alt post al meu sa-ti spui parerea despre ZUP, daca poate fi testata cumva o strategie pentru el pe date istorice, eventual daca i se poate atasa vreun EA si cam cum vezi tu toata treaba asta cu ZUP. eventual poate putem sa-l imbunatatim. Bineanteles pentru crearea unui EA eu iti pun la dispozitie toate informatiile necesare. ce pot sa spun este ca nu-i un simplu indicator gen Ma sau altceva similar sii nu se limiteaza la a-ti arata numai ce s-a intamplat pana la momentul curent .

Borland Pascal si FoxPro (2.0, 2.6, for Windows, Visual) ... astea au fost limbajele mele.

Acum chiar incerc sa fac un COM server in Visual FoxPro (dll) , functiile astea sa le fac import in VB 5 si sa le reexport pentru MetaTrader (nu pot continua arbitrajul statistic daca nu vad exact ce calculeaza, si vreau sa fac in asa fel incat sa scrie intr-o alta fereastra)

 

Maslow, pune un link la threadul despre ZUP.

 

...inca nu pot adauga atasamente

 

Gata...atasate

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 8 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Eu sunt foarte interesat sa facem un EA pe baza lui zup si am si ceva cunostinte de programare in mql4.

Cu atat mai mult cu cat pe zup65, pe care l-am atasat la sectiunea indicatori, poti sa faci mai nou si backtesting.

Hai sa lamurim povestea poate iese ceva profitabil. ;)

 

Te-am invitat si intr-un alt post al meu sa-ti spui parerea despre ZUP, daca poate fi testata cumva o strategie pentru el pe date istorice, eventual daca i se poate atasa vreun EA si cam cum vezi tu toata treaba asta cu ZUP. eventual poate putem sa-l imbunatatim. Bineanteles pentru crearea unui EA eu iti pun la dispozitie toate informatiile necesare. ce pot sa spun este ca nu-i un simplu indicator gen Ma sau altceva similar sii nu se limiteaza la a-ti arata numai ce s-a intamplat pana la momentul curent .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu nu cred ca ma mai pot intoarce la tradingul directional... In ultima luna m-am si rupt un pic de MetaTrader, am realizat ca sunt lucruri mai importante in viata...

Oricum, acum gandesc strategia cu petrol (daca intre Nymex si mini Nymex nu poate fi posibil - cel putin aici datele sunt contradictorii - charturile nu pica pe datele live) exista posibilitati cu BRN si CL... s-ar putea sa ma intorc cu un thread pe tema asta...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 săptămâni mai târziu...

Va anunt oficial ca am vazut functionand arbitrajul Nymex / WTI. Cu aceasta ocazie atasez versiunea curenta bclib (ca bonus, ca nu foloseste prea mult din ea) si prima versiune a scriptului de arbitraj.

Ambele au spread 10 pipsi, iar comisionul echivalent 1 pip. Scriptul in principiu construieste pozitii (am vazut doar una pana acum) suprapuse, care incep de la 15 pipsi diferenta intre preturile medii (bid+ask)/2 la fiecare mergand in pas de 5 pana la 30 de pipsi inclusiv. Pozitiile se inchid la un swing de 30 de pipsi. Deci 15 cu -15, 20 cu -10, etc.

 

P.S. Daca vreti sa va jucati cu meniurile, puneti bctools.dll si bcwin.exe in /libraries

 

Astept comentarii!

 

 

Later edit: Daca nu v-ati dat seama, brokerul e WHC.

http://www.metaquotes.net/files/whc/whc4setup.exe

Ca sa vedeti toate simbolurile, clic dreapta in Market Watch si apoi Show All.

Scuzati prostiile de prin script...era aproape 1 noaptea...

bclib_si_scriptul.rar

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.