- Răspunsuri 36
- Citiri 38,6k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
-
tradelover 31 postări
-
dandesign 4 postări
-
disident 1 postare
Most Popular Posts
-
Capitolul I Psihologia individuală ============ 4. DE CE TRANZACŢIONĂM ? Tradingul pare extraordinar de uşor. Când un începător câştigă, el se simte strălucitor şi invincibil. Şi atunci face u
-
2. CHEIA ESTE PSIHOLOGIA Poate tranzacţionati bazându-vă pe factori fundamentali, sau pe analiză tehnică. Poate tranzacţionaţi în funcţie de tendinţele economice şi politice. Poate aveţi o sursă de
-
. Mitul autopilotului Imaginaţi-vă un necunoscut sărind în faţa maşinii pe care o conduceţi şi încercând să vă convingă să cumpăraţi un sistem automat de condus maşina. "Vă costă doar câteva sute
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Ma numesc tradelover si sunt un loser. Nu pentru ca am incheiat luna februarie cu o pierdere de 550 de parai. Pierderile sunt inevitabile, si oricum sunt pe plus de cand am inceput sa tranzactionez. Si pierderea care se incadreaza in marja de risc nu e pierdere, ci face parte din regulile jocului.
Sunt un loser pentru ca nu imi pot controla emotiile. Pentru ca tradingul e mai tare decat mine. Pentru ca odata demult am pierdut si am ramas un loser. Asta nu se schimba niciodata. Sunt un loser pentru ca fumez, ha ha, nu am avut niciodata probleme cu alcoolul, ca nu mi-a placut niciodata sa beau, decat foarte rar, la ocazii, cantitati mici. Nici cu fumatul nu am avut probleme, pot sa il las oricand. L-am lasat pana acum de vreo 500 de ori. De aia sunt un loser. Ca aici nici macar nu accept ca am o problema. Primul pas in rezolvarea unei probleme e sa admiti ca ai o problema. Atat timp cat nu admiti ca ai o problema, nu ai nimic de rezolvat. Pai daca nu ai nici o problema, ce sa rezolvi? Primul pas daca vrei sa scapi de o belea, e sa admiti ca ai o belea.
De aia sunt un looser. Dar am de gand sa ma schimb. Nu de maine, ci de acum. In primul rand nu mai pierd la forex, dincolo de pierderile "planificate" prin stop loss. "One day at a time!" Asa e deviza. In al doilea randma las de fumat. Prima parte, cu tradingul, pe azi am reusit. Azi nu am pierdut nimic. Pentru ca nu am jucat nimic, nu am avut timp
. Dar partea a doua cu tigarile... ok, mai am cateva in pachet, le termin intai, pai cum sa ramana nefumate???!! Si apoi de maine... ei lasa, sa vedeti voi...
Stateam azi si uploadam filmuletzele de la Forex Club pe site-ul de FTP al lui ener. Si cum mergea greu si nu prea aveam ce face, am descoperit cartile uploadate de dudu-tux. Le-am luat si eu. Multi ma intreaba ce carti de forex sunt bune. Si trebuie sa le spun ca nu m-am omorat citind carti despre forex, pentru ca nu am, si pentru ca exista destula informatie pe web (gen investopedia). Si apoi, sunt un tip care invat repede pe pielea mea, si din greselile proprii. Poate sa ne spuna altu cate in luna si in stele, pana nu punem noi insine mana pe plita incinsa si nu ne frigem, nu bagam la tertacutza. Si ca tot le-am luat, cartile, zic, am deschis prima din lista. Alexander Elder - Trading For A Living. Si nu m-am putut opri pana nu am terminat primul capitol. 47 de pagini. Chestia cu Alcoolicii Anonimi m-a impresionat profund, si am de gand sa o traduc, mai departe, in acest tread. Adica voi incerca sa traduc primul capitol, atat pentru mine, sa imi intre bine in cap, cat si pentru cei care vor dori sa citeasca. Poate le deschid gustul sa o citeasca toata. Cu adevarat se merita. Am ajuns acasa de cateva ore si dupa o masa copioasa si un dush, am recitit primul capitol. Si o sa il mai recitesc de vreo 10 ori. Promit.