Sari la conținut

Strategie simpla de reversal la h4/daily


Postări Recomandate

@ady1990

Multumesc de raspuns :biggrin:

 

Pai postul meu ultim de ieri la asta se referea ... Aveam o linie de rezistenta a trendului la care daca o spargea pretul schideam shortul si intram long; si o linie de suport (foarte utila cred eu) in dreptul careia am intrat la loc cu cealalata jumamate short pe care o inchisesem la 210.7 in momentul cand a spat suportul...

Cel putin asa ar fi trebui lucrat cred eu... Oricum aici suntem pe un demo mai mult decat virtual si scopul este doar acumularea de experienta :wink:

 

Ca sa tragem insa o concluzie pe aceasta saptamana:

Prima tranzactie: Long luni din 211.20 inchis in 212.7; Castig 150 pipsi

A doua tranzactie: Short miercuri din 212.7. Inchis partial la 210.7. Castig partial 200 pipsi; Pret actual 207.70. Deci posibil castig pe a doua jumatate de 500 pipsi :D :D :D Castig mediu 350. (nu am pus in calcul artificiul mentionat mai sus... ar fi fost si mai mult)

Castig total pe aceasta saptamana 500 pipsi...

 

In principiu tranzactia short trebuie sa mearga in continuuare pana la intalnirea rezistentei si apoi luat long... etc etc etc

 

Ar mai fi insa de lucru la diverse detalii si artificii. Oricum un castig de 500 pipsi/saptamana este ideal cred eu... Eu unul nici nu m-as mai chinui cu alte artificii. Treaba este ca evident unele saptamani sunt asa.. altele mai grele.. altele si mai bune din ce am vazut eu in statistica...

 

Pentru moment eu ma opresc aici. Mi-a facut placere sa postez si cred eu ca exprimandu-ma am invatat si eu mai bine... Si poate a folosit cuiva ce a citit.

Pana cand se creeaza din nou "agitatie" si poate revin maestrii acestei strategii va salut si va doresc muuuulllltttttiiiiiiiiii PIPSI :D :D

 

PS: Aveti o poza atasata cu imaginea saptamanala...

 

Victor

post-1698-1204269672_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

felicitari, victor. singurul lucru care conteaza este sa faci profit. iar cind nu faci, sa-ti pui intrebarea "ce am gresit"? de fapt, ca sa fiu riguros, chiar si cind faci profit trebuie sa te intrebi "de ce am facut bine?".

asta e cel mai simplu drum...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

vreau sa propun o mica problema spre rezolvare. apropo de divergente.

mai jos gasiti un grafic pe g-j, H4, cu o linie de trend albastra. prima serie de sageti (care indica in sus) am pus-o pe virful retracementului; la nivelul retracementului, am pus o linie rosie orizontala pe minimul fiecarui indicator. a doua serie de sageti am pus-o in momentul in care linia ROSIE orizontala a fost depasita (deci, ar fi ceva de genul "failure swing" - cine nu stie ce inseamna failure swing, sa invete, ca e un lucru FOARTE important!!!).

acum, sa facem abstractie de evolutia pretului (ca stim ce s-a intimplat...) si sa ne concentram pe momentul exact dinaintea breakout-ului in jos. intrebarea mea este urmatoarea: a doua serie de sageti, cele care indica in jos, pot fi considerate semnale de incredere pentru deschiderea de pozitii short? daca da, de ce? daca nu, de ce?

astept cu interes raspunsurile voastre, si pe urma o sa dau si solutia la care m-am gindit eu.

post-1398-1204388667_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

cea mai sigura optiune este de a intra dupa ce pretul trece peste linia de trend: mai exact, dupa ce vedem primul close dincolo de ea. asta presupunind, bineinteles, ca am trasat-o corect.

nu recomand intrarea/iesirea din tranzactii doar pe ceea ce arata indicatorii, desi exista sisteme de genul asta. am atasat un document care ar trebui sa fie relevant... sunt sigur ca v-ati intilnit cu situatii de genul asta.

pe scurt: se poate intra pe semnalul dat de sageti; dar cel mai sigur este dupa confirmarea incalcarii liniei de trend.

Trading_The_MACD_Divergence.pdf

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 săptămâni mai târziu...

bine ai venit! sper sa gasesti rapunsuri la cit mai multe intrebari.

ceea ce imi aduce aminte de un lucru pe care l-am descoperit recent. mi-am amintit ce spunea elder, ca timeframe-urile pe care le folosim ar trebui sa aiba un raport ideal de 1:6 (de exemplu, weekly/daily/h4). daca mergem mai jos, ar trebui sa putem folosi grafice pe 40 minute (6x40=4ore), 7 minute... si desi metatrader nu ofera aceste perioade, cineva a scris un indicator care face conversia. il atasez mai jos, impreuna cu instructiunile de folosire.

daca nu va descurcati, am sa incerc sa postez printscreen-uri cu pasii exacti. mie mi-a explicat oltciter cum sa-l folosesc, singur nu m-a dus capul.

teoretic puteti porni de la orice perioada. de exemplu, m10/h1/h6... m5/m30/h3... eu am pornit in jos de la daily (daily mi se pare cea mai importanta perioada... o idee fixa de-a mea, de cind buchiseam cartea lui nison despre candlesticks).

week-end fain!

 

Salut, domnilor!

In sfirsit, un thread ca lumea pt oricine...

Felicitari!

 

P.S Am ajuns abia la pag 15......

Period_Converter_Opt.mq4

Readme_Period_Converter_Opt.txt

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.