- Răspunsuri 53
- Citiri 27,8k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
-
TheEconomist 15 postări
-
mfx 10 postări
-
Stefan 5 postări
-
vali7397 4 postări
Hedge Fund 38 membri au votat
-
1. Ai fi de acord sa participi la deschiderea propriului nostru Hedge Fund ?
-
Da29
-
Nu3
-
Nu stiu/Nu sunt sigur.6
-
Te rog autentifică-te sau înregistrează-te pentru a vota în acest sondaj.
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
In ultima vreme, de cand am inceput sa studiez strategiile de arbitraj (ca am avut ce studia) , mi-am dat seama ca de unul singur nu prea se poate reusi. Fiecare vine cu ideea lui, mai mult sau mai putin nastrusnica, le incercam pe brokeri diferiti care ne lucreaza datafeedul sau executia... Nu putem reusi decat daca suntem impreuna sa aplicam strategii de arbitraj pe brokeri adevarati de futures dotati cu platforme cu executie ireprosabila. Caci una e sa incerci pe un broker obisnuit de MetaTrader care fie iti scoate un contract din functiune, fie iti intarzie executia sau face orice altceva ca sa-ti puna strategia pe butuci, si unde mai pui ca nu are automatizare la nivel de server (ai oprit MetaTrader sau a picat curentul, s-a dus si automatizarea), si cu totul altceva e sa lucrezi pe un Strategy Runner complet automat (are automatizare server, lucreaza si cand e oprit calculatorul), pe un broker care lucreaza cu futures real si cu feed Currenex pe forex, care are toate licentele la zi si strategii functionale de arbitraj, care fac bani sigur (pentru ca sunt de ARBITRAJ si pentru ca au executia corecta). Dupa parerea mea strategiile speculative nu-si au locul intr-un hedge fund, cine vrea sa le incerce poate s-o faca si de unul singur.
In ultima vreme vad si brokeri de MetaTrader care vin cu lucruri interesante, cum ar fi conturi swap free, futures (aici se pot face strategii de arbitraj care practic nici necesita automatizare - voi scrie despre ele curand) , chiar si spread zero (am aflat ca in urma unor aranjamente cu banci) - dar pentru conturi peste 20.000 USD.
Eu insumi mi-as pune banutii intr-un astfel de hedge fund. Pot participa la proiectarea si implementarea strategiilor (un hedge fund n-are neaparat o strategie unica). De asemenea pot proiecta un plan de conturi, monografie contabila si aplicatie de contabilitate pentru uzul intern al fondului.
Astept comentariile voastre!
P.S. Daca nu raspund, dati PM.