Sari la conținut

Postări Recomandate

  • Moderators

In urma discutiilor legate de Steinitz pe treadul cu ATC2007, am primit aprobarea sa dau pe public o parte din textele primite pe PM. Sa fie invatatura de minte si altora. De fapt am mai vorbit de multe ori de chestia asta, vezi si treadul Loserii Anonimi.

 

Ahoy Captain , Arr! ;)

Am cumparat expertul ala cu 50$ si as vrea sa ti-l dau sa il testezi si tu si sa-mi spui parerea ta.

Esti de acord ?

Normal ca da, daca ai sursa de la el ;) (nu stiu ce expert ;)

 

Adica fisier MQ4 in care sa imi bag nasul.

Daca ai doar exe, atunci nu cred ca e bine sa il dai si la altii, mai ales daca se conecteaza la vreun server undeva, o sa se prinda aia ca ai accesat din mai multe locuri si poate te blocheaza... hihi

 

Te trezesti ca ai dat 50 de parai degeaba...

Deci daca ai un fisier sursa la el, in care sa ma uit cum face, ma intereseaza. Daca nu, nu. Testele pe history nu au nici o relevantza atat timp cat nu stiu ce e inauntru (rezultatele pot fi la hoha, masluite) iar teste in timp real... nu am loc de expertii mei.

 

Oricum ar fi, spor mare sa ai cu el!!

Arr! Iti dau toata arhiva , daca ai chef de el bine , daca nu , ... e nasol .Vroiam si eu o parere avizata (te pricepi sa citesti printre randuri), ca sa stiu daca imi risc si restul de bani cu el sau nu , savey .De blocat nu cred ca se poate pentru ca acolo unde am deschis contul live in expertul asta nu e bagat acelasi numar ca cel pe care il are exe-le pe care il gasesti in arhiva , e unu la oha pentru conturi demo "12345" .Oricum ar fi sa-mi spui , si sper sa nu ma dai pe goarna la nea steinitz asta care a facut ea-ul ;) Arr!!

[edit by tradelover: aici am scos arhiva care era atasata, dar cred ca ar trebui sa se gaseasca public pe site-ul lui Steinitz, cel putin o varianta free]

Salve.

1. Sculele care fac bani nu costa 50 de dolari.

2. L-am luat. Indicatorii sunt toti de pe web, cativa modificati oleaca. Free pe codebase. Probabil ca de aia le si da codul sursa (la expertul propriuzis nu da codul sursa, iar vraja cu numarul de cont hardcoded se poate crackui simplu, daca stii structura interna a exe-ului).

4. Impresii:

4a) neglijent (careless):... in timpul testelor comentariile danseaza ca nebunele si nu le poti citi. Putea cel putin sa le formateze sa apara in locuri fixe, nu sa se plimbe pe ecran dupa cat de multe cifre au, ba la stanga, ba la dreapta. Prima impresie conteaza daca omul vrea sa vanda. Ma rog, in timp real, pt ca piata se misca mult prea incet, chestia asta nu conteaza. Dar are si alte chestii care arata neglijentza crasa...

4b)irelevant: rezultatele testelor nu sunt relevante, deoarece foloseste perioade mai mari pe care ST nu i le da (ar trebui sa si le calculeze singur si nu cred ca face asa ceva, altfel ce nevoie ar mai avea de indicatori? nu pare sa mearga fara ei). ST interpoleaza ticksi numai pe TF curent si pe cele mai mici, NU SI pe cele mai mari. Deci singura metoda relevanta de testare ramane testarea in timp real. De mentionat ca pe unele perechi/TF face profit frumos, in timp ce pe altele pierde gras. O fi doar o chestie de optimizare, zice el ceva in doc, dar la cati parametrii are, daca te apuci de optimizat e sigur curve fitting, nu ai cum sa o eviti la asa multi parametrii. Si pierzi ani...

4c)idiot: nu tranzactioneaza G/J pe motivul ca spreadul (8 puncte!) e prea mare. Cred ca are in cod un fel de protectie care sa evite tranzactionarea la stiri (cand spreadul se "largeste brusc" tranzactionarea se intrerupe, apoi se reia cand spreadul revine). Asta e bun, dar trebuia sa permita specificarea spreadurilor "tipice" pe fiecare pereche valutara. Intr-adevar, daca esti pe E/U, spread de opt iti poate semnala ca ceva e putred pe piata, dar la G/J spreadul de 8 e normal. Conform cu documentatie, ar trebui sa poata tranzactiona orice pereche....

4d)curios (cel putin ;): mi-a luat trade pe eurusd pe 29 iunie si a iesit pe 2 iulie cu profit mic. Treaba lui. M-am dus in history center si am sters barele de pe 30, 31 iunie si 1 iulie. La testul urmator, cu aceiasi parametrii, nu a mai luat trade-ul pe 29 iunie.... (???????) Cum influienteaza barele din viitor (30 iunie) tradingul pe 29 iunie, nu as putea sa iti spun... Vreo conexiune metafizica, ceva...

5. L-am sters.

6. Sculele care fac bani nu costa 50 de dolari.

7. Imi pare rau pt tine, dar imi pare bine ca incepi sa te inveti minte...

8. Welcome to Club3000... (ma rog, club 50 pt tine, te poti considera norocos...) Vezi treadul cu Loserii Anonimi pt detalii.

9. Sculele care fac bani nu costa 50 de dolari. (am mai zis asta?)

10. Sculele de 50 de parai nu fac bani....

11. Bat pariu ca ai citit asa de concentrat ca nici nu ai observat ca lipseste numarul 3.

12. Bat pariu ca acuma ai derulat inapoi sa vezi daca chiar lipseste numarul 3...

13... nu mai am nika de zis, da imi place numarul 13...

 

Bafta mare

Bruuu ;) , ce rece e "apa" , m-am trezit un pic .

 

10.Hai si tu odata cu scula aia care face bani , ce tot faci ?

11.ai castigat pariul .

12.nu ai castigat pariul , mai erau doua randuri de citit , doar nu fac ca-n bancu` cu Bula ;)

13...urasc cifra asta argh!!!

14. [edit by tradelover: continea referinte personale, asa ca l-am sters]

15. ce puii mei fac cu el acuma ... ???

16.

17.

18.(ma gandesc)

19.am sters

20.aici ma opresc .Spor la bani .(o urare piratereasca nu stii ?)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

  • Moderators

15. ce pui mei fac cu el acuma ... ???

Priveste partea plina a paharului. Indicatorii sunt buni. Citeste despre HA si HAS (investopedia e un punct bun de plecare), incearca sa faci ceva teste manuale cu ele sa vezi cum merg. Incearca sa tranzactionezi demo cu el o perioada, in timp real, eventual sa faci optimizarile care zice tipul in doc. Poate in timp real chiar merge(!!). Nu ca sa te faca milionar (ba, mai stii??) dar macar sa vezi care sunt avantajele si dezavantajele folosirii lui. Si in felul asta sigur o sa inveti destule chestii ca sa iti scoti banii. Daca tot trebuie sa iti faci o metoda a ta, si daca tot ai dat niste bani, de ce sa nu fie metoda respectiva orientata pe HA? Eu acuma m-as ambitiona si as zice, "bun, daca tot am dat parale pe el, consider ca am platit un curs, ia sa vedem ce ma poate invata"... Sunt destui traderi care castiga bani cu Haiken-Ashi. Metoda nu e de dat la gunoi. Cere-i tipului mai multe explicatii, spune-i ca esti entuziasmat de expertul lui, bla bla, intra pe pagina lui de web, etc. vezi ce suport ofera, daca reusesti sa iti explice metoda (ori gasesti acolo vreun doc despre ce si cum face) atunci poate o poti aplica discretionar.... Adica lasi expertul sa mearga pe demo in timp real si in paralel decizi daca iei sau nu pe bani reali tranzactiile care ti le arata el pe demo.

 

Adica, ce vreau sa zic, eu nu sunt buricul pamantului. Mi-am zis doar o parere. Nu arunca 50 de parai la gunoi doar ca am zis eu ca nu imi place. Exista traderi mult mai buni, mai intreaba si pe altii. As fi foarte bucuros daca peste vo cateva luni mi-ai demonstra ca nu am avut dreptate... Sa vii si sa zici, "bai, am tranzactionat dupa metoda aia (automat sau discretionar) si mi-am scos banii, am si profit".... Atunci as veni inapoi aici si as downloada iar expertul si as mai sta cu nasul in el cateva luni... Ca din computer l-am sters ca ma incurca, dar PM-urile raman aici, in afara de faptul in care le sterge Stefan, cu tot cu attach.

 

Pipsuiala spornica!

(ma duc pe puzzlepirates si caut o urare piratereasca, promit, haha)

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Am zis ca hai sa mai insist, sa nu para ca am fost necioplit, ori invidios. Drept urmare am mai trimis un mesaj in care incercam sa il consolez cumva pe om. De fapt, precum cred ca v-ati dat seama, si tentativa de umor cu punctele 9, 10, 11, 12, 13 de mai sus tot asta era, voiam sa "indulcesc" postul, sa nu fie prea dur, pentru ca omul sa se puna pe treaba, sa nu trateze problema ca pe un esec, ci ca pe un pas inainte. Eventual am incercat sa aduc discutia pe public, poate mai stiu altii mai multe.

 

Dar spre incantarea mea (chiar imi parea rau de banii care i-a dat!), omul a inceput sa faca profit, si am primit urmatorul mesaj:

 

P.S. - daca vrei, pot sa pun discutia pe public, fara sa dau vreun nume, si fara sa pun expertul. Doar intrebarile tale si raspunsul meu. Poate mai au si altii pareri, or stiu si altii ceva despre subiect. Asta doar in cazul in care esti si tu de acord.

He , he , dupa ce am terminat "discutia" cu tine si eram cam desumflat , am zis sa fac o comparatie intre indicatorii MA care ii am pusi pe marketiva si Has care sunt pe platforma cu bani reali ... Cam erau aceleasi chestii , chiar mai exact mi s-a parut Has , asa ca m-am, bagat discretionar .Intre timp i-am cerut un preset pentru input pe care mi l-a trimis .Buuun , am tot tinut`o eu pe manual pana la vreo 02:30 A.M. , deja imi picau ochii in gura si ma uitam printre dinti si ma hotaresc sa incarc presetul si sa-i dau drumul la automat pe doua perechi .In balance aveam 316.17$ din creditul intial de 314$ .Imi fac o rugaciune ;) si ma culc ....Somn.....sforaiala ....parca am visat ceva ....07:30 trebuie sa ma trezesc , fuga la calc , surpriza balance 402$ , equity 358$ ;) .I-am mai trimis un e-mail lu nea Steinitz si mi-a zis ca daca vreau profit mai rapid sa am intre 8 si 12 perechi deschise , zis si facut , acu sa vedem...ce iese ;) .El se lauda tare , ca din 10 sept pana acum a facut 8500$ cu un cont de 25000$ , oricum mai are pe langa el si doi programatori .Iti atasez un print screen de la ora cand scriu mesajul .

Io zic sa nu facem publica discutia , sa vad ce rezultate am , poate doar sa initiezi un tread despre Has .

 

Bafta .

[edit by tradelover: am scos attach-ul cu poza bmp contului real. Sincer, nici nu m-am uitat pe el, avea cativa megi (omule, tu nu ai auzit de poze compresate jpg???) si cand am vazut cat ii trebuie la internetu meu sa il aduca, am intrerupt dupa primele minute de asteptare, oricum explicatiile erau de ajuns]

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

O bucata de vreme nu am mai discutat, ori am discutat alte chestii. Mi-a fost frica sa intreb, ha ha. Dar atat timp cat omul nu s-a plans, am zis ca castiga, si m-am bucurat in sinea mea pentru el.

 

Astazi insa, dupa ce am pus mesajul despre steinitz pe treadul cu ATC2007, am primit urmatoarea depesa:

 

 

Arr! ;) Mah ce-ti place sa invarti cutitul in rana , vis-a-vis de vis-a-varza de expertul lu`Steinitz ;)

Perechile lui fatale sunt g/u , g/j (asa spune el) si pe langa astea am mai descoperit si eu ieri ,pe propia piele , ca mai mai are cel putin doua u/j si e/g(asta mai putin.Oricum dupa ce ajunsesem la 437$ in doua zile ieri m-am dus in 12 ore pe zece perechi la 259$. Prostia mea a fost ca nu am setat pentru loturi de 0.01 ci am mers pe 0.1 , iti dai seama ... sange , mate, creieri pe peretzi ;)

Si e idiot rau expertu` lu nea asta , vedeam cum arata graficele si indicatorii pe toate TF-urile si el lua tranzactii exact invers ... e nashpa cand nu poti sa stai tot timpul calare pe calc ca sa tranzactionezi cu mana ta .Sa vezi ce tare a fost cand am incercat sa plasez niste ordine manual si mi-a zis not enogh money ;)

Acum sunt pe micro account , numai sunt pe mini si tranzactionez tot cu el pe loturi de 0.01 , ori recupereza banii ori sparg contu` si gata ma linistesc . Mare expert a facut si el fara sl si aduna intre 5 si 30 de pipsi dupa ce face bungie jumping prin charturi , of of , mai mai ;) .Pai de cat tre sa ai contu real nene ???Daca aveam si eu mai mult timp la dispozitie ca sa invat si eu programare faceam si eu expertzi de astia in fiecare zi ;)

 

Ce sa mai , sunt fiert tot ;)

Ce cutit? poate o surubelnita ceva, ca asta am invartit toata ziua, au montat astia niste cristale de cuart gresit, si a trebuit sa desfacem vo 300 de carcase (ori 4 suruburi) sa le schimbam. Bine macar ca avem surubelnite electrice...

 

Bun, acuma legat de contul tau, imi pare rau sa aud... Asta chiar e nasol. Dar cred ca esti de acord cu mine ca nu aveam de unde sa stiu. Nu am avut nici cea mai mica intentie sa te ating in vreun fel. Eu pur si simplu am ce am cu Steinitz, si cu tot felul de excroci ca el.

 

[edit by tradelover: omul imi oferise anterior oportunitatea sa fac pe managerul la fondurile lui, dar am refuzat, partial din lipsa de timp, partial de frica ca as putea pierde banii altuia]

 

Era foarte simplu sa zic ca ma ocup eu de banii tai, bun, si mai departe?? Daca ii pierdeam? Ma mai spalam de pacate cu tine? Dar vezi ca unii sunt fara scrupule, iti iau banii si ii doare in pix. Serios, eu cred ca ar trebui sa punem asta pe public, fara sa dam numele tau (al meu nu se poate evita daca postez eu), pentru ca este invatatura de minte si la altii...

 

Da' si tu, cu loturile alea mari.... of of... cel putin dupa ce mi-am exprimat eu parerile, trebuia sa fii mai prudent. Oi fi eu carcotas in cea mai mare parte din cazuri, dar sa stii ca nu o fac doar ca sa ma dau mare. Macar un semnal de alarma mititel tot trebuia sa iti fi clipocit dupa ce ti-am scris eu, si sa reduci loturile alea... Sa stii ca chiar imi pare rau sa aud... Serios!

 

Hai bafta mare de acuma incolo, poate recuperezi. Eu l-as pune pe demo (sau ask confirmation din options), l-as lasa sa dea semnalele de sell/buy si as lua doar tranzactiile care imi convin. Cred ca ai avea mai multe sanse sa iti scoti banii la loc....

 

 

 

1.La ce firma zici ca lucrezi , ca daca imi cumpar ceva de la ei si nu merge sa ma uit mai intai cum e pus quartz-u` ;)

 

2.Ai dreptate si nu cred ca ai fi facut in asa fel incat sa-i pierzi si mai rau te incurcam, iti mancam din timpul tau. Dar oamenii ajung mai mereu pe mana escrocilor, aia care promit marea cu sarea ...

 

2b.Posteaza ca sa priceapa si altii [edit by tradelover: scos referintele personale]

 

3.Nu am inteles de la inceput cum sta treaba cu lot-urile si am zis ca pricep ce-i cu ele din mers si i-am dat drumu .Am citit , ma trezisem nitel da` stii cum e omu` pom "N-o sa mi se intample tocmai mie" .Si totusi cred ca si brokerul e posibil sa-si fi bagat coada , dupa prima zi castigasem 117$ , si pe urma seceta frate , dar totusi nu cred asta , ca ia semnale false cu gramada , e el prost , se repede ca guvidu` la semnale , sau e setat ceva prost prin el , se uita la tf care nu trebuie sau defapt le interpreteaza gresit (cand ai m5 , m15 , m30 short ce ii vine lui sa astepte sa se faca long h1 si cum apare un longutz pe m30 cum se baga`n seama si zice ca deschis long h1)la cat se inchide lumanarea care decide sa intre sau nu .Mi-as baga nasul da` imi e ca sa nu o fac mai "lata" .Nu stiu , daca ai avea timp sa-mi faci un preset .Sau bine iti folosesti timpul cu stich si poate mi-l vinzi si mie mai ieftin dupa ce castiga concursul ;)

 

4.Pai cum nene ii pui ask confirmation si pana termin eu treaba si ajung in fata calc. s-a dus "fereastra" de intrare cu ordin ...

 

5.Va urma ... sper nu potopul .

 

Nu am comentat nimic la 3, am zis ca omul e bulversat. Cine nu ar fi, in situatia lui? Eu sigur as tranti calculatorul de pamant, desi el saracul (calculatorul) nu ar avea nici o vina. Drept urmare am raspuns doar la 4, cu aceeasi fraza tipica care am zis-o de atatea ori incat ma doare gura....

 

4.Pai cum nene ii pui ask confirmation si pana termin eu treaba si ajung in fata calc. s-a dus "fereastra" de intrare cu ordin ...

si ce daca?? daca stai pe margine nu pierzi nici un pip...

Sa nu iti para rau dupa oportunitati pierdute, pute piata de oportunitati. Decat sa intri rau, mai bine stai pe tusha...

 

Liber la comentarii... (voiam sa pun semnul ala de ras, dar nu prea imi arde de ras..)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma asteptam de la Steinitz la asa ceva. Doar el umbla cu indicatori care se repicteaza si rezultate "bune" pe backtesting

A se vedea thread-ul lui igor si ogeima de la forex[/acronym]-tsd.com/suggestions-trading-systems/7587-steinitz-backtest-results-reveled-here.html"]http://www.forex-tsd.com/suggestions-tradi...veled-here.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Ma asteptam de la Steinitz la asa ceva. Doar el umbla cu indicatori care se repicteaza si rezultate "bune" pe backtesting

A se vedea thread-ul lui igor si ogeima de la forex[/acronym]-tsd.com/suggestions-trading-systems/7587-steinitz-backtest-results-reveled-here.html"]http://www.forex-tsd.com/suggestions-tradi...veled-here.html

Foarte bun linkul, mfx !!

 

Îl recomand cu caldura!

 

Deh, unii sunt buni traderi/economisti/finantisti, dar se complica cand e vorba e programare. Eu, desi slab in domeniile respective, am un microb legat de programare, algoritmi si sculele cu care lucrez. Imi place sa stiu pe ce ma bazez. Drept urmare, faptul ca Strategy Tester nu interpoleaza timeframurile mai mari decat cel testat mi-a sarit mult mai repede in ochi, si mi-a luat cateva minute sa gasesc bugul cu tranzactiile legate de preturi din viitor. Daca analizez bara h4 la ora 11:45 (cu 15 minute inainte de inchidere) dar folosesc pt asta bara daily, atunci, cand testez in timp real, cele doua close-uri sunt egale (pretul la momentul respectiv). Daca insa folosesc ST pe H4, el va citi closul barei h4 dat de tick-interpolatorul lui ST, iar closul daily dat de history (no interpolation pe daily!), adica are deja valoarea la care bara s-a inchis, adica valoarea la care pretul va ajunge la inchiderea zilei, stie cursul cu 12 ore si 15 minute in avans. Adica in unitati de H4 asta inseamna cu trei bare in avans. Future reading. Am mai explicat asta atunci cand am vorbit de ZUP. Asemenea experti nu pot fi testati cu ST.

 

Pe scurt, pentru cine nu are timp sa citeasca ori nu stie engleza:

 

Igor si Ogeima, nu au realizat de unde vine problema, dar lor li s-au parut ciudate rezultatele neasteptat de bune ale lui Steinitz, si au facut testul cu excel-ul. Probabil si din alte motive (posibilitatile excelului de a prelucra statistic datele sunt de un milion de ori mai mari ca ale metatraderului). Ei au facut intai un expert simplu are a exportat cotatiile in excel si au folosit apoi excelul ca sa back-testeze metoda lui Steinitz. Le-a luat mult mai mult timp, zile intregi (macar daca dai un ban, sa stii pe ce il dai!), dar au demonstrat clar ca metoda nu e viabila pentru backtesting cu Strategy Tester-ul. Steinitz poate fi testat doar in timp real. Iar rezultatele in timp real se vad la ATC2007: saracutze... Adica, de testat il puteti testa cum vreti voi, dar pe backtest rezultatele testului sunt intotdeauna "umflate" grotesc!! Chiar daca nu intentionat, intentia lui Steinitz NU a fost sa umfle rezultatele din trecut, sunt sigur, pentru ca isi pierde repede clientii daca se afla, si tre sa le plateasca si daune... La americani nu te joci... El pur si simplu nu a realizat. Dupa comentariile care le face pe tread, se pare ca nici acum nu intelege de unde vine problema, ha ha ha haaaaa. Ori face pe prostu' Poate ii vindem ideea si facem niste bani ;)

 

Deci Igor spune mult mai complicat ceea ce i-am spus eu omului meu in doua fraze (chestia cu conexiunea metafizica). Eu am modificat doua bare pe chartul daily, am re-rulat testul si am vazut ca tranzactiile difera pe perioada DINNAINTEA modificarii ("dupa" e normal sa difere, ca am schimbat chartul, dar "inainte" de data modificata e imposibil sa difere, sunt aceleasi OHLC in charturi) drept urmare am dedus ca rezultatele backtestului nu sunt bune si am dat expertul la cosul de gunoi. Nu m-am avantat/pierdut vremea/etc, sa demonstrez si altora ca nu merge. Altii... treaba lor. Tradelover egoist... Pe cand Igor are meritul ca prezinta exemple concludente (si da si expertii care demonstreaza chestia asta). Si a depus o gramada de efort! Linkul se merita citit!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.