Sari la conținut

Afiseaza Oanda cotatiile corecte?


tradelover

Postări Recomandate

  • Moderators

Acest thread este o continuare a discutiei de aici

 

@ adraz & nicugh

 

Corect! Amandoi aveti dreptate.

 

Studiind formula alora, am ajuns la concluzia ca "into" ala legat de depuneri si extrageri nu e greseala de exprimare, cum pare, ci chiar asa e, depunerile se aduna, extragerile se scad, adica directia e intotdeauna considerata dinspre afara inspre cont. In plus, ei iau in consideratie doar momentul t0, ceea ce se intampla pe parcurs nu conteaza. Totul e sa inchizi ziua (ziua lor, nu a ta, nici aia "standard" de trading) pe plus. Asa se face ca drawbackul temporar (margin call-ul meu) nu apare in lista. Daca spre exemplu ai terminat prima zi la -2%, o sa ai in tabel -2%, chiar daca tu pe parcurs ai scazut la -10%. Daca a doua zi scazi la -5% si apoi reusesti sa termini ziua a doua la -1%, tu vei avea incontinuare -2% in tabel, deoarece ei considera ca a doua zi s-a terminat la -1%, care e mai mic ca -2% precedent, chiar daca pe parcurs tu ai cazut la -5%. Asta pare a fi un avantaj, dar e si un dezavantaj, pentru ca ei considera totul raportat la momentul acela t zero. Adica la suma de inceput. Daca plec cu un cont de 1000 de parai si reusesc sa fac din el 7000 a doua zi, iar apoi a treia zi scad 500 si raman cu 6500, atunci voi apare in tabel cu -50%, adica jumatate din suma de plecare, desi eu am scazut doar 500/7000~= -7% din cont. Asta e prima porcarie.

 

Pe de alta parte, cum calculez profitul realizat, avand in vedere ca traderii pot sa depuna si sa scoata bani? Daca ma limitez doar la suma initiala din cont, nu e bine, pentru ca pe parcurs ala poate sa faca depuneri care vor apare in cont ca profit. Daca ma limitez doar la suma finala din cont, ala poate sa faca extrageri care vor creste profitul (pentru ca la final voi avea un profit mai mare in raport cu suma ramasa in cont dupa extragere). Trebuia facuta "integrala" profitului (aria aflata sub graficul de profit) pe toata durata concursului, pentru ca formula sa fie corecta. Cuantizand aceasta integrala pe zile (adica un interval de sampling mult mai mare) e un fel de a incerca sa impaci si capra si varza. Formula aia merge perfect daca ii pui o integrala in fatza. In asa fel incat in fiecare moment (sampling) profitul sa fie calculat in raport cu suma din cont. Fara integrala, teoria se schimba total. Asta i-a cam scapat "matematicianului" lor. El a pastrat formula dar a ales un interval prea mare. Daca o facea la minut, era inca OK. Dar odata pe zi???? Asta e a doua porcarie.

 

Concret, putem pune cele doua porcarii together si le folosim in favoarea noastra. Cum? Pai sunt mai multe metode.

 

1. Incepem cu un cont de un milion. Facem cateva tranzactii la intamplare si facem 1-2-3% profit. Practic si un leu profit e destul, dar sa zicem ca facem 1.3% pentru usurarea calculelor. =)) Apoi ne oprim. Inainte de sfarsitul zilei extragem 900000 de parai din cont. Conform formulei lor, avem 1.3% profitul compus, supra (suma dintre balanta initiala minus extragerea) adica 1.3 dintrun milion supra 100 de mii, ca atat ramane in cont. Deci am facut profit de 13% in prima zi. Hihi. Pentru ca am facut profit 13 mii, iar in cont avem bani "puri" (neproveniti din profit, ci doar din balanta anterioara+depuneri+extrageri) 100 de mii.

 

A doua zi repetam procedeul, mai facem 1.3% profit, de data asta 1690 de parai, si avem 114690. Mai scoatem 90 de mii inainte de sfarsitul zilei a doua, ramanand cu 10 mii bani "puri" si 14690 profit, total 24690 in cont. Din care profitul e 146% !!!!! Ha? ce ziceti? bateti cifra asta?

 

Dezavantajul acestei metode e ca nu poti sa o continui pe interval mare de timp. Daca a treia zi pierdem 1000 de parai, deja o sa aparem cu -10% drawback, pentru ca 1000 reprezinta 10% din banii puri (10 mii) ramasi in cont. A patra zi deja pot face profit de "zece mii la suta", dar un drawback de 5 dolari reprezinta 50% drawback. Asa se explica cum - daca va uitati la alte concursuri - unii au cateva trade-uri, 5-10-15, dar au drawbacuri de 50-80% si profituri de 33847999.99% in cateva zile.

 

Asta a fost metoda "imbecila" care nu cred ca poate atrage pe cineva, care sa piarda timpul cu ea, decat vreun pustan teribilist, cum sunt vreo doi pe acolo prin topurile de la concursuri. Dar e totusi o metoda posibila. Eu nu am aplicat astfel de metoda, dupa cum o dovedesc charturile postate anterior. Nu prezenta nici un interes pt mine, si nu am plecat pe ideea sa fraeiresc pe vreunul dintre voi de pe aici.

 

2. A doua metoda inseamna pornirea cu o suma fixa, de exemplu de 5000. Dar "suplimentarea" acestei sume fixe cu o suma aditionala, variabila, ori de cate ori este nevoie de bani, in cadrul aceleasi zile, apoi retragerea acelei sume variabile cand nu mai este necesara. Conform formulei lor, cele doua operatii (depunere-retragere) cu aceeasi suma se anuleaza reciproc. In acest fel ele nu sunt vazute de sistem. De aia piptopia cere logurile!!

 

Adica ceva de genul asta:

post-1272-1207201897_thumb.jpg

 

De remarcat ca asta NU INSEAMNA cresterea leverageului. Nu are nici un rost sa folosesti un "leverage urias". Pentru ca treaba e cu doua taisuri, ia imaginati-va o pierdere da 1% din cont cand sunteti pe suma cea mare. Asta se poate translata intr-o pierdere de 10%, 20%, 50% sau chiar mai mult de 100% din suma mica la care vreti sa reveniti dupa extragere. Practic daca ai pierdut cand aveai suma mica, tot asa de bine poti sa pierzi si cand aveai suma mare. Si apoi nu mai puteti reveni la suma mica ca nu mai aveti de unde. Si ramaneti cu statusu' naspa. Deci ideea e ca NU CRESTI LEVERAGE-ul. Daca ai jucat cu levier de 5 la 1 real cand aveai suma mica, atunci tot cu 5 la 1 e recomandat sa joci si la suma mare, ori chiar mai mic!!! Doar ca acum CIFRELE sunt altele. 1% castigat la 100 de mii, inseamna 1000 de parai, adica inseamna 20% cand revii la 5000 dupa extragere!!!! Nu ai nevoie sa cresti levieru. Dimpotriva, ar fi recomandat sa il scazi, ca nu iti garanteaza nimeni ca daca ai pierdut la suma mica nu o sa pierzi si la suma mare. Toata poanta e ca aceste cresteri/descresteri de balanta cu o cantitate egala de bani in cursul unei zile, prin depunere/retragere, SCAPA sistemului! De aia piptopia cere loguri... (am mai zis?)...

 

In rest... dumnezeu cu mila.... poti sa faci asta de 1000 de ori pe zi, daca iti da mana, si cum esti pe plus, retragi tot si revii la suma mica. Ai grija sa nu uiti vreo depunre, adica sa depui de 5 ori si sa retragi doar de 4, ca te-ai dus la status... ramai cu procentele mici. Si nu cresti leverage-ul, ci il scazi pe masura ce piramidezi depuneri. Adica daca ai jucat 10 la 1 la 5000, atunci sa joci 5 la 1 la 50000 si sa joci 2:1 la 100 de mii. Nu se poate sa pierzi pe toata piramida, doar daca esti bomboroc rau, ori daca te lacomesti...

 

Dar aici intervine skill-ul, si pippetzii, de care zicea nicu. Practic contul DEMO de la Oanda (sper pentru binele lor ca e doar contul demo, ca daca se intampla asta si pe real, atunci vai de curu lor!) se misca "in reluare" fata de contul REAL de la brokerul meu. Miscarile sunt in salturi, si au lag de la o jumatate de secunda pana la cateva secunde (asta foarte rar). Adica nu vreau sa zic ca brokerul meu e bun tare, dar cred ca orice server de bani reali tre sa se miste.... REAL. Demo se misca si el cand apuca, eu asa vad lucrurile. Si daca pun metatrader pe ecran, cuplat la contul meu REAL, atunci din cand in cand am "ruperi" de cativa pipsi care se petrec anticipat fatza de serverul DEMO de la Oanda. Totul e sa te misti repede si sa prinzi astfel de miscari. E o tehnica, pentru ca spreadul la euro la brokerul meu este 2, pe cand la oanda este de 0.9, cand de exemplu cursul este de 1.0000/1.0002 la brokerul meu si cursul Oanda este de 1.00011/1.00020 (adica Oanda este intraspread in limita de sus a spreadului la brokerul meu) atunci intru short pe Oanda pe orice miscare de un tick in jos de la brokerul meu. Daca Oanda urmareste miscarea, atunci deja am cativa pipetzi profit si mut stopul la +1, +2 pipetzi. Uneori miscarea continua, si pot asigura chiar un pip complet (rareori cativa pipsi) cu plus la SL, apoi pun target la +10, +15 pipsi etc, si uit de el. Asta e toata filozofia. Daca Oanda nu urmareste miscarea, atunci inchid la primul pip complet in sus pe Oanda. In acest fel am un factor de risc de 10 la 1 (adica stopul mai mare de 10 ori ca targetul initial) dar este compensat de faptul ca am cei 9 pipeti deja din start pe miscare de 1 pip a lui MT (uneori sunt 4 sau 5 doar, dar se pare ca sunt destui, datorita miscarii intra-spread, imaginati-va un canal mare ca dunarea -spreadul de la brokeru meu-, in interiorul caruia curge un canal mic ca bahluiul sau dambovita -spreadul de la oanda-, dunarea face meandre la stanga si la dreapta pe campie, in timp ce in interior bahluiul se bate cu capul de ambele maluri facand meandre mult mai dese si mai mici, ideea e sa prinzi bahluiul cand a iesit afara din dunare, dincolo de mal, cu un coltz, si sa joci invers, dar daca dunarea incepe sa vina si ea pe directie, atunci inchizi repede. De cele mai multe ori insa bahluiul se duce spre malul celalalt si tu iti iei cativa pipetzi).

 

Nu e mare filozofie, si sper - pentru binele lor!!! - ca pe un cont real nu se misca chiar asa in reluare....

 

Asta e.

 

Cu margin call-ul am avut istoria hazlie, voiam sa spun toata povestea (incluziv ce am scris mai sus) mult mai comic, si in ordine cronologica, chiar a fost de pomina, dar sincer nu am timp, acum scriu in pauza de masa, am inceput sa scriu acum vo 3 ore si tot scriu pe apucate cate un pic, sper sa nu crape iar si sa il pierd si pe asta ca imi dau demisia de pe vamist.... acu tre sa termin o gramada de chestii inainte de a pleca in concediu. Ideea e ca leverage-ul default la Oanda era 20 la 1 si eu obisnuit cu 200 la 1, am facut cont de 5000, da-i scalping cu lot intreg, cand sa pun inca vo cateva, NO MONEY.... ma uit, toti banii mei blocati in margine. Pana m-am scremut eu sa trec pe 40 la 1 (nu am identificat cum se trece la 50:1, desi ei zic in meniu ca se poate, nu imi apare in lista de optiuni checkboxul, any idea???) zbang, zbang!!! margin call... Well, am avut oleaca de munca sa revin, dar well... a fost fun.

 

Acuma partea pozitiva (si progresista) a istoriei: as fi foarte interesat daca cineva are cont real pe Oanda si poate deschide in paralel pe doua computere serverul de real si serverul de demo in acelasi timp, si sa compare cum se misca un grafic fatza de celalalt. Trebuie neaparat pe 2 computere, de preferat conectate pe conexiune lenta, ca pe rapid se misca ambele repede si nu se vede diferenta. Daca ele se misca la fel, adica nu vedeti diferente vizibile intre real si demo, atunci eu GARANTEZ ca pot face profit pe Oanda ruland in paralel tools-urile care le am acum, pe un cont la Oanda si pe un alt cont la brokeru de care ziceam. Cel putin la inceput pana se prind astia si ma baga pe manual, hihi.....

 

P.S. @ victor: ai dreptate cu tradingurile, le-am numarat, aveam numai vreo 60 (din care unele "de incercare" facute inainte de concurs), deci nu aveau de unde sa fie 80, deci el considera SL si TP ca biduri separate de buy/sell-ul initial.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • Management

Poate fac eu diseara testul cu 2 calculatoare. Sa vad cum fac cu conexiunea... o sa incerc sa o limitez cumva. Ma indoiesc ca nu profitau altii pana acum de scaparea asta daca exista cu adevarat, dar merita incercat.

 

P.S.: Se pare ca sunt cam singurul caruia ii place platforma de la Oanda =)). Nu e MT, dar imi place ca e simpla si aerisita si m-am obisnuit repede cu ea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

poate ca altii tocmai profita... doar nu sunt prosti sa strige in gura mare =))

 

legat de testul cu 2 computere: trebuie sa fie 2 computere, si nu doua aplicatii FXGame/FXTrade lansate pe acelasi computer (una pe demo si una pe real). Pentru ca motoru java din spate este unic, el isi aduce cotatiile si le distribuie ambelor aplicatii, adica eu asa as face daca as fi programatorul lor, nu are rost sa incarci linia cu "requests for quotes" din fiecare fereastra, daca tu deschizi 10 ferestre cu charturi... Deci cel mai probabil, daca vei deschide doua cutii pe acelasi computer, una demo si una real, ele vor apare ca mergand exact la fel (same speed, no lag de la una la alta).

 

legat de linia lenta, am vazut ca in formularul lor de aplicatie te intreaba ce fel de linie ai. Eu nu vad rostul unei astfel de intrebari, decat in cazul in care tipii vor sa previna probleme legate de overload, adica vor sa evite situatiile in care piata se misca repede si nu mai dovedesc sa livreze preturi. In acest caz cei de pe linii rapide primesc preturile primii, iar celorlalti preturile le sunt livrate cu cateva milisecunde mai tarziu. Cele cateva milisecunde sunt fara aplicatie practica, nu poti profita de ele, ca nu ai timp sa fii asa de rapid. Pe modem nici nu le observi, ca modemul in sine e mult mai lent. Chiar daca unu observa asta, el va da vina in mintea lui pe modem. Presupunand ca intr-adevar tipii au probleme la un moment dat, si ca livreaza intai cotatiile reale, si abia apoi pe cele demo, iar in cazul fiecarei categorii sunt livrate intai cotatiile spre liniile rapide (ori spre cei cu conturi grase???!!!) si abia apoi spre cei cu linii lente, atunci cel mai usor de observat ar fi cand contul real e pe linie rapida si contul demo e pe modem. Dar in acest caz orice lag observat este incert, nu stii daca vine de la modem sau de la linie. De aia facem compromisul cu ambele computere pe linie lenta. Ca pe linie rapida e greu de vazut oarece diferenta. O comparatie cu MT4 (intre conturi reale) ar fi de asemenea binevenita, dar aici nu stiu pe nimeni cu conturi reale la Oanda si la broker MT4.

 

De ce bat apa in piua asa de mult pe chestia asta? Pentru simplul fapt ca sunt "fumat", sunt Stan Patitul, era o vreme cand metatraderul se misca mult mai repede ca FXCM si doar spreadurile mari de la ultimul ma impiedicau sa fac profit practicand o metoda de tipul asta. Apoi cand FXCM au bagat multibank si au scazut preturile, au inceput sa si mearga mai repede, ori MT sa mearga mai incet, nu stiu, si n-a mai fost loc... Dar la Oanda, cu aia 0.9 la euro, mai-mai ca mi-ar sticli ochii... hihi. Cred ca pana la urma o sa deschid si eu cont real la ei cu cateva sute de parai. Macar de o incercare....

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

E mai complicat cu conexiunea pentru ca am doar una si e pe fibra optica... Va trebui sa gasesc o solutie sa limitez conexiunea pe unul dintre calculatoare (sa caut un soft care face asta). Dar mai intai sa ajung acasa si sa vad daca reusesc sa-mi pornesc vechiul calculator.

 

In privinta concursului, avand in vedere ca aceasta editie nu are momentan niciun premiu, sper ca nu va fi nimeni tentat sa foloseasca metodele descrise mai sus =)). Cand vor fi premii, o sa cerem si noi lista tranzactiilor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Management

Curiozitatea m-a impins sa fac totusi un test si pe acelasi calculator. Am folosit doua browsere diferite pentru ca java sa foloseasca doua masini virtuale.

 

In atasamentul de mai jos aveti 3 screenshot-uri. Fiecare dintre ele contine cotatiile din live (in dreapta) si cele de pe demo (in stanga). Eu urmaream XAU/USD (ultima casuta din dreapta jos).

 

La inceput mi s-a parut ca pe demo nu sunt primite toate modificarile de pret. De multe ori se modifica de 2 sau chiar 3 ori pe live pana sa se modifica o data pe demo. Si mai tarziu am ramas uimit cand am vazut acelasi fenomen si in cealata directie (se modifica de mai multe ori pe demo decat pe live). Mai mult, erau si cazuri in care atat pe live cat si pe demo pretul se modifica in acelasi timp, dar cotatia era diferita (chiar s-a intamplat ca intr-o parte sa creasca si in cealalta sa scada). =))

 

O sa fac testul si pe doua calc diferite diseara.

 

(voi muta posturile referitoare la problemele astea intr-un thread separat)

testoanda.doc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Mersi foarte mult Stefan. Am verificat tabelele, nu cred ca trebuie sa mai faci vreun test. Teama mea era ca pe acelasi computer vor arata la fel, dar in relaitate nu vor fi la fel. Dar daca deja pe acelasi computer ele sunt diferite, atunci nu mai e nika de zis, treaba e foarte clara: pe REAL oamenii dau cotatii reale, in timp de pe demo updateaza cand apuca, printre picaturi.

 

Prima concluzie, cotatiile demo de la Oanda sunt... demo.

 

A doua concluzie e ca probabil ca nu se pot face bani pe real cu metoda descrisa de mine pe demo. Daca apuci sa te misti un pic inaintea cotatiei, primesti requote. In timp ce pe demo iti executa tradingul, chiar daca e un pic in afara pietei, nu mai mult de un pip, ori pe acolo si nu te mai necajeste cu requote. Altfel, vorba ta, profitau si altii =))

 

A treia concluzie e cea mai importanta: nu dati crezare tuturor chestiilor faine pe care le vedeti pe web. De genul "profit de 300% pe luna". Daca eu acuma as fi fost excroc (nu ca nu as fi de obicei, doar ca de data asta am ratat =))) as fi putut sa nu zic nimic, sa stau cu profitul tot timpul cateva procente deasupra celui de al doilea clasat, si sa nu ma intind la 150% din a doua zi, ba sa ma mai si laud ce sistem bun am eu, si apoi sa "vand" metoda (inventam eu o metoda pt a o vinde) ori sa fac din ea un secret mare, sa nu vreau sa o dau la nimeni, dar sa ma apuc de adunat bani. Sa vezi ce manager de fonduri ma faceam eu... Poate ce cei mai multi de pe aici m-ar fi luat pe fuga, dar tot gaseam doi trei fraieri, avand in vedere activitatea anterioara pe vamist si "experienta" de trading. Asa se nasc fund managerii, hihi. (Unii...). Dar asa cum zice si pe site la NFA, "nu dati crezare chestiilor care arata prea frumos ca sa fie adevarate". Profiturile mari pe care le vedeti in reclame si loguri prezentate pe web au in spate ori o excrocherie (de la cea facuta de mine, exploatand un bug al sistemului, pana la editari de loguri, ori alte chestii rau intentionate) ori pur si simplu noroc chior.

 

Real life is different...

 

Unfortunately...

 

later edit: Ando Meritee, campionul mondial de Renju la ora actuala, un tip pe care il stimez foarte mult si care mi-a fost maestru pe renjuclass.com pentru cativa ani (unii de aici ma stiu ca jucator de renju si gomoku inca dinnainte de a ma stie ca forexist) are un motto foare potrivit: "Stop dreaming, start living!"...

 

Concursul asta, la urma urmei, fiecare trebuie sa il priveasca ca pe o competitie impotriva lui insusi, nu ca o competitie impotriva celorlalti. Altfel iti furi singur caciula. Asta relativ la altii care vor incerca sa aplice metode neortodoxe doar pentru a se vedea cat mai sus in top.

 

P.S. nu e nevoie sa muti posturile inapoi, doar pune o referinta spre treadul vechi, inainte de primul meu post in treadul curent, sa stie lumea de unde vin explicatiile si graficul. Mersic.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

aceeasi verificare cu doua browsere am facut-o si eu pt 5 sec eur-usd ask price

 

in majoritatea cazurilor 90-95% fxtrade e inaintea la fxgame dar paradoxal pot spune ca sunt cateva cazuri in care fxgame-ul o ia clar inainte.

de ce?

probabil e o intamplare; oricum asta nu se poate valorifica pt ca vorbim de 1-2 pipsi in interval de 1-2 sec si foarte rar.

 

si inca ceva graficele nu sunt identice!!

seamana foarte mult tot cam 90% dar aparent fxgame mai simplifica din "urechi" (colturi)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am observat si eu aceeasi chestie. Si pe FXTrade cotatiile sunt intarziate. Am luat acum la intamplare EUR/AUD... dureaza cam 5-10 secunde pana "ajunge" cotatia de la un demo p Metatrader la cursul de la Oanda. Cred ca in cursul zilei si chiar pe EUR/USD au fost si mai intarziate de atat. Nu am limitat conexiunea, sunt pe fibra optica. Am si incercat sa profit de asta dar nu prea merge.

 

In primul rand, pentru ca dureaza pana se deschide si inchide un trade si pentru ca viteza la dat clickuri trebuie sa fie foarte mare... Pe urma a doua mare problema e ca Oanda merge si pe fractiuni de pip, ori asta ajuta platforma chiar daca e ramasa in urma. De exemplu, poate te prinzi de dinnainte cu 10 secunde ca scade cursul cu 1pip, dar pe Oanda probabil a scazut deja cu o buna fractiune din acel pip. Mai ramane doar o mica faramita.. La miscari mai bruste, cred ca ar putea fi folosita treaba asta.

 

Ceea ce pot spune ca mi-a iesit a fost sa ies inainte sa mearga cursul impotriva mea. Si asta pentru ca tranzactiile se inchid mai repede decat se deschid. Intrebarea e cum sa nimeresti un curs stabil pana intra in trade... iar daca e prea stabil tot nu ajuta pentru ca e nevoie de multe tranzactii ca sa iasa de multe ori profit mic =))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Legat de concurs, si de calendarul pus de Stefan incepand de azi, tocmai am vazut stirea proasta pe AUD (-10 il loc de 30 care era expected, wowww!!! retail sales este unul dintre indicatorii cei mai importanti la australieni, pentru ca ei sunt "comodoli"... iar pretul aurului este si el in scadere... ca urmare - oportunitati foarte bune azi de a shorta AUDUSD. In plus, e vineri, bara weekly a fost spindle, tre sa inchida pe contra... Ceea ce ma nelamureste e totusi orarul ala de la calendar, stirea a aparut la 1:30, conform orarului, dar piata australiana are o cadere de 50 de pipsi (imens de mult pentru AUD) la ora 0:30. Sa fi anticipat australienii stirea cu o ora, ori calendarul nostru are GMT+1? Ca daca e ora Londrei, astia tocmai au trecut la DST...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.