Astazi implinesc un an de cand am facut prima mea tranzactie live. A fost un drum destul de dureros, si parca inca sunt undeva la inceputul cararii

. Inca sunt un mare loser.
Investitia totala a fost in jurul sumei de 1000$, din care am pierdut 250$, iar restul i-am scos la timp. Pot spune ca sunt un trader norocos, tinand cont ca n-am spart nici un cont pana acum. Am testat sute de indicatori si am avut zeci de momente in care credeam ca am descoperit SOLUTIA, pentru ca intr-o saptamana doua sa realizez ca m-am imbatat cu apa rece.
In fine, povestea e lunga si plictisitoare, dar dupa un an de zile tot ce pot spune e ca (dupa parerea mea) strategia conteaza cel mai putin aici. Poti sa fii profitabil si cu un chart gol ( naked trading, baby

), DACA esti un monument de calm si de luciditate. Cred ca problema mea (si a noastra) este una de atitudine si de disciplina, nu de metoda.
Celor care sunt la inceput de drum le sugerez sa nu rataceasca prea mult printre indicatori de tot felul si nici dupa formatiuni gen Adam & Eva, 3 Buddhas standing, Head & Shoulders etc. Formatiunile nu sunt altceva decat diferite configuratii de suporturi si rezistente. Daca stii sa vezi suporturi si rezistente si sa trasezi un Fibonacci, nu cred ca mai ai nevoie de altceva decat de experienta (mult timp petrecut in fata charturilor) si disciplina pentru a putea reusi (stiu, la ce naiba mai dau eu sfaturi daca si eu sunt tot un loser?)
Bafta tututor, la multi ani profitabili si sa auzim numai de bine!