Sari la conținut

Russia-China Prepare Massive Gold Shock For Global Economy


tavi_star

Postări Recomandate

Russia-China Prepare Massive Gold Shock For Global Economy

 

...

One particularly crushing response to the United States current crisis circulating in the Kremlin today, written by Alexander Dugin, described as the “New sage of the Kremlin”, advocates the combining of both Russia’s nearly $500 billion and China’s 20,000 tons [est.]gold reserves to back a new gold-backed Eurasian Currency modeled on the Euro, and which if implemented would ‘shock’ the American dollar to such an extent that it would cease exist on International markets.

....

 

Russia-China Prepare Massive Gold Shock For Global Economy (video)

 

 

China/Russia planning New Currency that will make the Dollar worth nothing

China Calls for a “New World” Currency

 

via Reuters

 

BEIJING (Reuters) - Threatened by a “financial tsunami,” the world must consider building a financial order no longer dependent on the United States, a leading Chinese state newspaper said on Wednesday.

 

The commentary in the overseas edition of the People’s Daily said the collapse of Lehman Brothers Holdings Inc (LEH.P: Quote, Profile, Research, Stock Buzz) “may augur an even larger impending global ‘financial tsunami’.”

 

The People’s Daily is the official newspaper of China’s ruling Communist Party, and the overseas edition is a smaller circulation offshoot of the main paper.

 

Its pronouncements do not necessarily directly reflect leadership views, but this commentary by a professor at Shanghai’s Tongji University suggested considerable official alarm at the strains buckling world financial markets.

 

China’s central bank earlier this week cut its lending rate for the first time in six years, a move analysts said was aimed at bolstering the economy and the battered stock market.

 

“The eruption of the U.S. sub-prime crisis has exposed massive loopholes in the United States’ financial oversight and supervision,” writes the commentator, Shi Jianxun.

 

“The world urgently needs to create a diversified currency and financial system and fair and just financial order that is not dependent on the United States.”

 

But Vice Premier Wang Qishan, on a visit to the United States, told U.S. trade officials in a meeting on Tuesday that China and the United States needed to maintain close economic ties with global markets going through such turbulence.

 

“The Chinese government is well aware of the fact that the United States, which is the world’s largest developed country, and China, which is the world’s largest developing country, should have constructive and cooperative economic and trade relations,” he said.

 

China is a major buyer of U.S. Treasury bonds, and through its sovereign wealth fund it has taken stakes in two large U.S. financial institutions.

 

In July 2005, China revalued the yuan and freed it from a dollar peg to float within managed bands. But the yuan and China’s trade remains tightly linked to the fortunes of the dollar.

 

The commentary suggested China must brace for grave economic fallout and look to alternatives, saying the crisis brings to mind the Great Depression of the 1930s.

 

“Lehman Brothers announced bankruptcy will not only have a domino effect on the global financial world, it will bring a shock to the world economy,” the front-page comment stated.

Editat de tavi_star
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Am vazut un nume interesant in acest articol a lui tavi si am zis sa raspund: ALEXANDER DUGHIN, cine este acest individ, care este influenta pe care exercita la MOSCOVA si nu numai.....

Cand am postat lucrarile de geopolitica (caucaz) am evitat sa scriu despre Dughin- pentru ca merita sa fie tratat aparte.

 

am sa scriu mai limpede ca iar ma acuza Tradelover de gramatica mea incalcita. nu vreau sa pun in discutie subiectul deschis de tavi, eu vreau sa argumentez cam ce se pune la cale la MOSCOVA si sunt planuri elaborate din 1996 asa ca nu e nimik nou sub soare. cum spunea un mare intelectual occidental despre Rusia -Aceasta natiune are obiceiul de a trece in perioadele istorice de la o sfanta familie la alta -se refea doar la ideologie adica nu se schimba nimik -intro traducere grosomodo- Raymond Aron daca nu ma insel.

 

 

Alexander Dughin profesor universitar la ACADEMIA MILITARA din MOSCOVA, de profesie daca nu ma insel ISTORIC, GEOPOLITICIAN, este vazut la KREMLIN ca un profet-intelectualist ( a se vedea scrierile lui Ilie BADESCU despre el si a cativa intelectuali de la noi care l au tradus partial s au l au citat in lucrarile lor). gandirea lui dughin (o exprimare plastica) face parte dintr o restauratie (sa u incercarea de a prinde pasarea pierduta) -interesant ca primii pasi au fost facuti si planul pare a fi o chestiune de timp pana la indeplinire -el vede un fel de restaurare a influentelor pe care le avea URSS altadata (aici includem si sud estul Europei mergend pana in centrul acesteia), este antimerican, antiliberal si operele (scrierile) lui sunt planuri ideologice de actionare in plan extern a Rusiei, pana acum primi pasi au fost facuti vom vedea ce urmeaza -kremlinul va respecta cartile lui in tocmai? atunci daca da ar trebui sa ne fie frica si ma refer la noi la romania la stabilitatea sud estului europei, a rep. moldova si tot acest mare backyards rusesc (si nu ma refer la politica vecinatatii apropiate -CSI) ci la sud estul europei si efectele care le poate avea asupra noastra -la noi subiectul dughin s a luat in serios in mediile intelectuale si cred ca si la cotroceni. faza a doua a planului este UCRAINA SI KAZAHSTAN daca vedeti ce apare in media si informatiile care ne parvin ca Georgia a pierdut contracte de miliarde de dolari -schimburi comerciale si investitii directe din partea kazahstanului la presiunea Rusiei- si Rusia va avea si de data asta dreptate daca e sa ne luam dupa dialogul melian din TUCICIDES -dreptatea este a celui mai puternic-

Ucraina are o mare problema, jumatate din populatia ei este prorusa si oricand se poate scinda daca occidentul slabeste.

Tema preferta a lui Dughin este panslavismul- viziunea lui asupra viitorului Rusiei si al Rusiei in raport cu ceilalti este una apropiata de intregirea ordodoxismului si panslavismului ca pe vremea Tarilor -politica externa a Moscovei din 1996 pana in prezent a fost una lipsita de bajbaieli si rar se accepta compromisul (s a dus si se duce o politica dura de recapatarea influentei si de statut mondial - principala arma -resursele energetice- (care in momentul de fata ar face orice tara din lumea asta sa se aplece in fata marelui urs pentru un metru cub de gaze iarna si un littru de petrol in tot timpul anului -o spun intr un mod mai ironic dar nu lipsit de realiatate). Planul lui Dughin vizeaza si Romania intr o anumita masura nu tocmai buna. asa ca ..... ar fi bine sa fim foarte atenti..... este cu totul adevarat ce a postat Tavi nu este teoria conspiratiei ci cruda realitate- sunt masuri care au fost scrise cu multi ani in urma si uite ca vor sa puna in practica ceea ce face ca acest intelectual profet sa capete o influenta si mai mare. Rusia nu a dus niciodata lipsa de profeti -religiosi vezi Rasputin, intelectuali -Lenin- Trotsky, istoria ne mai releva un fapt ca profetismul rusesc este ca o ruleta -pentru ei insisi sau in cazul de fata pentru ceilalti-

Editat de flames
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SI CINE CASTIGA???

 

World official gold holding (June 2008)[6]

Rank Country/Organization Gold(tonnes) Gold's share of reserves ( % )

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d3/Newworldmap.svg/22px-Newworldmap.svg.png World 29,813.1

 

1 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a4/Flag_of_the_United_States.svg/22px-Flag_of_the_United_States.svg.png USA 8,133.5 (78.2%)

2 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/ba/Flag_of_Germany.svg/22px-Flag_of_Germany.svg.png Germany 3,417.4 (66.3%)

3 International Monetary Fund 3,217.3

4 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c3/Flag_of_France.svg/22px-Flag_of_France.svg.png France 2,562.3 (59.4%)

5 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/03/Flag_of_Italy.svg/22px-Flag_of_Italy.svg.png Italy 2,451.8 (68.1%)

6 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f3/Flag_of_Switzerland.svg/20px-Flag_of_Switzerland.svg.png Switzerland 1,100.7 (39.8%)

7 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9e/Flag_of_Japan.svg/22px-Flag_of_Japan.svg.png Japan 765.2 (2.1%)

8 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/20/Flag_of_the_Netherlands.svg/22px-Flag_of_the_Netherlands.svg.png Netherlands 621.4 (61.2%)

9 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fa/Flag_of_the_People People's Republic of China 600.0 (1%)

10 European Central Bank 563.6 (24.8%)

11 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f3/Flag_of_Russia.svg/22px-Flag_of_Russia.svg.png Russia 457.9 (2.4%)

Editat de tavi_star
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@tavi

F. bine punctat!

Dar cu o mentiune; statistica pe care o faci tu e legata strict de rezervele din seifuri. Dar uiti sa mentionezi de rezervele din subsol.

Rusia este pe locul doi în lume în ceea ce priveste rezervele de aur in subsol, dupa Africa de Sud, dar este doar pe locul sase în topul producatorilor mondiali de aur. Plus ca, parlamentul rus lucreaza la un proiect de lege menit sa pastreze cele mai mari rezerve de aur în mâinile conationalilor. Daca acest proiect de lege va fi aprobat, toate operatiunile majore din sector vor fi controlate de companii rusesti.

Miliardarul rus Roman Abramovici, impreuna cu partenerii sai, a decis sa achizitioneze 40% din minele aurifere americane Highland Gold pentru 273 mil. euro (asta in 2007 dupa criza ipotecara americana)

In ton cu el, toti miliardarii rusi din top (primii 8) au achizionat mine de aur in Rusia sau in afara ei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Treaba asta cu aurul e un raspuns la sistemul "capitalist" furibund, care trebuie sa mai traiasca un pic ca sa ne transforme pe toti in sclavi. Cum functioneaza?

Vedeti filmuletzul de desene animate ptr. copii, f. sugestiv :)

http://video.google.com/googleplayer.swf?d...51279&hl=en

 

Nu mi-au placut niciodata rusii, nici n-am prea multe cu ei :) , dar daca o fi careva sa ne salveze din bullshit-ul asta economic uriash in care ne zbatem, atunci rusii si chinezii sunt speranta. Dupa ei, cred ca se stinge lumina. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@kerosen

Asta e o traducere chinuita, cam ca la radioul fara fir, daca-ti aduci aminte jocul. Cred ca Barbones, e traducator profesionist intr-un thread paralel, fata de ce-ai tradus tu.

Ideea ar fi urmatoarea: sistemul unipolar de forta si minciuna SUA-UE nu poate duce decat la totalitarism si sclavie. El trebuie contrabalansat de alte puteri: eventual Rusia, China, India, Japonia. Doar ei mai pot corecta haosul generat de cativa degenerati mintal in mainile carora se afla tot fluxul financiar, militar, legislativ, mass-media, etc

Tavi a prezentat ideea Rusiei de a reveni la bacnota cu contravaloare in aur. Mi se pare o idee de bun simt; toata lumea a renuntat la el din cauza SUA, la inceputul secolului trecut. Rusii au si puterea s-o faca; va fi un sistem mai sanatos de schimb de bunuri si servicii. Apoi rusii isi propun pe viitor sa renunte pe plan intern la speculatiile bursiere, ptr. generarea pretului produselor; el sa fie reglat de simpla cerere si oferta intre producator/cumparator.

Apoi, scaderea brusca a TVA si a impozitelor propusa de rusi (pe care au si pus-o in practica cu real succes).

Alte chestii: Putin, a amenintat de mai multe ori anul trecut ca va denunta "sistemul democratic" din SUA/UE.

A facut presiuni la americani sa nu intervina militar in Irak si Venezuela. Altfel, sunt convins ca ambii "dictatori" zburau de mult si tarile lor "eliberate".

Sunt multe de spus si timp putin. Dar, ca idee, un sistem corupt, monopolar de putere nu poate functiona, in nici un caz. El trebuie sa devina urgent un sistem de 2 sau mai multe puteri, care sa controleze derapajele politistului planetei.

Moartea ne va izbavi, ok, dar sa speram si ca lucrurile se vor indrepta. Un trai decent si o paine buna de mancat e ptr. orice om pe planeta asta. Daca i-ar mai lua careva la rost si pe "artizanii noii ordini mondiale".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

How the Islamic World Plans to Beat the West: A Gold Coin

 

Despre asta ce spuneti???

 

The Return of the Gold Dinar

The Muslim world has found a novel way to strike back at the West – or at least at Western bankers who rule the world's currencies – introduce a gold coin. Malaysia expects to use gold dinars to trade only between Islamic countries beginning in 2003. The gold dinar, which is 4.25 grams of 24-carat gold, would unite Muslim nations who blame "greedy" currency traders for Asia's downfall in the economic crisis of 1997–98. There is also a silver Islamic Dirham coin of 3.0 grams silver. The dinar is being privately used in 22 countries and is minted in 4 countries.

The Malaysian premier, Prime Minister Mahathir Modamad, last year proposed that the gold dinar would eliminate paper money which has no intrinsic value and would cease making exchange rates arbitrary and subject to manipulation as seen during the Asian financial crisis. "The risk of speculation can be reduced to almost nothing. World trade can actually expand because the cost of business will be much reduced as the need to hedge will practically disappear,"

The Islamic (Gold) Dinar

 

The ISLAMIC DINAR is now being privately used in more than 22 countries and is currently being minted in four countries. Eventually, the list of countries where it is traded is likely to grow to a much larger number given the large number of Islamic Countries who are members in the Islamic Development Bank, which includes some 51 countries. During 1982, the Islamic Development Bank was prescribed by the IMF as a holder of Special Drawing Rights (SDR's). SDR's are a unit of IMF currency tied to gold. The Islamic Dinar. The Islamic Dinar, which is the unit of account at the Islamic Development Bank, is equal in value to one SDR. Member countries of the Islamic Development Bank are Afghanistan, Albania, Algeria, Azerbaijan, Bahrain, Bangladesh, Benin, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Cameroon, Chad, Comoros, Djibouti, Egypt, Gabon, Gambia, Guinea, Guinea-Bissau, Indonesia, Iran, Iraq, Jordan, Kazakhstan, Kuwait, Kyrgyz Republic, Lebanon, Libya, Malaysia, Maldives, Mali, Mauritania, Morocco, Mozambique, Niger, Oman, Pakistan, Palestine, Qatar, Saudi Arabia, Senegal, Sierra Leonne, Somalia, Sudan, Syria, Tajikistan, Tunisia, Turkey, Turkmenistan, Uganda, United Arab Emirates and Yemen. With a total Muslim population of 1.1 billion (19.2% of the world's population), if even a small percentage of Muslims begin to demand Islamic Dianars as their medium of exchange instead of paper, it could have a dramatic effect on the price of gold.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Alte articole utile:

 

Islamic gold dinar - Wikipedia, the free encyclopedia

The Islamic (Gold) Dinar

Dollar or Dinar? - William L. Anderson - Mises Institute Dollar or Dinar?

Gold Dinar: An Economic and Strategic Response to Chaos

How the Islamic World Plans to Beat the West: A Gold Coin by Bill Sardi

Islamic Gold Dinar - Tax Free Gold Seriousness of the Gold Dinar.

E-Dinar

Financial Sense University ~ Resurrection of the Islamic Gold Dinar by J. Kent Willis 12/02/2004

Gold Dinar - Islamic Gold Dinar – Dirham - Gold Bullion Coins The Gold Dinar, also known as Islamic Gold Dinar is bullion gold coin primarily used in all the Islamic countries. Other currency used in Islam is the silver coin Dirham.

The Islamic Gold Dinar Conspiracy? - Israel Forum The Islamic Gold Dinar Conspiracy? U.S. Politics

The 5 Elements for a Long Term Bull Market in Gold Now Have A Nuclear Wild Card Steve Quayle investigates nephilim, anakim, fallen angels, giants of ancient mythology and the bible. Q-Files live talk radio host sells platinum, silver,gold coins,UV electrostatic air filter.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Stiati ca bancile islamice nu percep dobanzi pe imprumuturi???

Editat de tavi_star
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.