Sari la conținut

Point & Figure Chart


Postări Recomandate

Are cineva un indicator decent pentru MT care sa-mi arate graficele PF? Tot ce-am gasit pina acum imi blocheaza MT si nu mai fac nimic cu el pina nu-i dau restart.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

  • Moderators

daca nu citesti bloguri.... Nu cred ca e ceva pe piata, care sa mearga cu mt4, mai bazat ca M-PF... Lauda-ma gura... Vezi blogul. (si da-mi un vot sa il bat pe The Economist :)) (ma doare la basca de votu tau, da poate il scoatem pe Bogdan din amortire sa ne zica ce mai e cu arbitrajul ala, ha ha ha)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ok, l-am gasit. ia sa-l pun si aici.

acuma, o alta intrebare: marimea casutei ma gindesc s-o aleg in functie de range-ul mediu al timeframe-ului pe care vreau PF. nu imi dau seama cum sa aleg altfel acest parametru. alte sugestii?

pina una alta, ma duc sa citesc mai multe despre PF.

M_PF.ZIP

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Poti citi comentariile din interior, contin printre altele si cateva "tricks"uri cum sa setezi marimea cutiei. Profitul cel mai bun se obtine cand cat mai multe coloane au intre 8 si 12 cutii, daca urmezi strategia clasica, cu confirmare (care de altfel e proasta, dar era cea mai simpla de programat ca demonstratie, e la fel cum ai spune ca intri long de fiecare data cand RSI e mai mare ca 50, si intri short de fiecare data cnd e mai mic ca 50, s-ar putea sa faci ceva bani, dar nu e cea mai buna strategie :)).

 

Si daca ai neclaritati, intreaba. Aveam demult un topic despre asta, dar a murit, ca nu era nimeni interesat.

 

(Un minut pana incepe consursul. Imi pica ochii in gura si ma uit printre dinti, ora 2:59 AM, aici, ma duc la culcare in cateva minute, dar raspund maine).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am gasit un document excel cu marimea casutelor, in functie de pereche si timeframe. pentru cine este interesat.

sunt pe drumul bun, tradelover?

Renko_box_size_for_PF.xls

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Moamaaa... ce de la numere... hihi, de unde le-ai luat? :P

 

Pana la H1, valorile sunt aproximativ ok. De la H1 in sus, poate inclusiv H1, sunt cam mici. Daca iei mot-a-mot numele sheetului, care zice "Min...", da, poti sa zici ca e corect, alea sunt valorile... minime posibile, adica sa nu cobori mai jos. De exemplu cu valorile tale la E/U si G/J, ai semnal de short, in acest moment, pe H1. Eu am incercat E/U cu 40/100 si G/J cu 60/150 pe H1 si zice ca trendul down e aproape de finish, si se obtine un randament mult mai bun, general. Valorile sunt "rotunjite" din ce imi da mie calculul, si din experienta personala pot sa iti spun ca un raport K:R de 1:2.5 sau 1:2.7 da (de obicei) rezultate mai bune decat clasicul 1:3.

 

Eu nu am incercat PF pe TF asa de mici, fortza lui este pe termen lung. Pe TF mici ai multe intoarceri datorita riplului zilnic. Ideea e, asa cum ziceam, sa alegi R si K in asa fel incat sa ai cat mai multe coloane cu lungime intre 8 si 12. Adica fiecare coloana sa aiba intre 8 si 12 patratzele, eventual mai multe. Daca iei K prea mic, ai coloane prea scurte, cu intoarceri care te scot repede de pe piata la fiecare pullback. Pentru un asemenea K scurt, daca totusi vrei sa "scalpezi" PF-ul, e mai bine sa alegi un R in raport de 3, 3.5, sau chiar 4, ca sa eviti stopoutul rapid. Daca iei K prea mare, risti mult la intoarceri, tre sa iei un R in raport mai mic, 2, 2.5, etc. De asemenea, colorarea este un bun indiciu, o colorare "prea fada" (necolorat) inseamna ca boxul e prea mic, o colorare "prea intensa" (multe bright boxes) inseamna ca boxul e prea mare si cursul sta mult pana iese din cutie. Ai grija de asemenea ca in timp real colorarea difera un pic de colorarea pe history. Vezi comentariile din interior, ca sa intelegi de ce. O colorare buna este atunci cand majoritatea boxelor nu sunt colorate foarte tare, dar unele SUNT colorate very bright, cat mai regulat posibil. Adica din cand in cand, la intervale pe cat posibil regulate sa ai cate un B-Star si/sau B-Flag. Cu cat mai dese cu atat mai bine, ca sa poti sa vezi (si sa tragi) eventualele B-Ray-uri, care functioneaza foarte bine ca suporti si rezistentze. Daca tragi B-Ray ori alte linii pe graficul PF-ului, nu uita sa le redenumesti, ca sa nu iti fuga spre stanga odata cu graficul de candele, ci sa stea pe graficul cu PF. Despre cum se redenumesc, scrie inauntru. Daca ai probleme cu redenumirea (nu e prea simplu de inteles, pentru unii, din cate feedbackuri am primit, people-ul are dificultati in a redenumi liniile, in realitate prodedeul e foarte simplu, copiezi numele unui box si schimbi "box" in "ray", si pastrezi cifrele, de care are nevoie indicatorul, ca sa stie ce obiecte sa miste).

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

multumesc din nou pentru explicatii!

tabelul ala nu mai stiu exact de unde l-am luat, e din vremea in care studiam PF si Renko.

cred ca in viitorul apropiat o sa incep sa-ti platesc o cota parte din profitul pe care-l fac :P . am stat toata noaptea cu ochii in grafice si am ajuns la concluzia ca acest indicator valoreaza greutatea sau lungimea :) lui in aur (sau in petrol, bumbac, ori de ce nu apa sau aer curat, ca astea nu se mai gasesc deloc in ziua de azi).

cautam de mult timp un indicator bun pentru PF, pentru ca abordarea asta ajuta foarte bine la depistarea nivelelor S/R si filtreaza breakout-urile false.

in masura in care timpul imi permite, sper sa incep un nou thread despre PF.

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

pentru cine este interesat, am gasit o platforma care afiseaza graficele si in format PF si Renko. se cheama VT Trader (are si multi indicatori interesanti...).

am atasat 2 grafice ca exemplu.

1minPF.pdf

1minRenko.pdf

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.