Sari la conținut

ProRealTime/ProBuilder


Postări Recomandate

Salut!

am cont la VanguardXT si ei folosesc pachetul ProRealTime, versiunea simplificata/white brand. De fapt, CMC-ul o foloseste, Vanguard lucreaza cu ei.

Din pacate ProBuilder este foarte putin raspandit comparativ cu MQL sau alte limbaje de programare specifice, asa ca biblioteca publica este foarte mica, iar forumurile dedicate programarii in Probuilder, foarte putine si in limbi straine mie - eu am gasit doar in germana si franceza.

Mai programeaza cineva de pe aici in ProBuilder?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

  • Moderators

1. Ce alti brokeri adevarati il folosesc? Ai putea da o lista?

 

2. Ce disponibilitati de programare grafica / trading grafic are? Adica pot sa pun un obiect pe ecran, pe care sa dau click si sa se deschida un meniu? Presupunand ca sunt asul asilor la programare in limbajul respectiv. Pot executa cod si intre ticksi?

 

Pentru ca astea sunt hibele metatraderului, nu poti face nimic pana nu vine tick-ul, functia start() a expertului se executa doar cand vine semnal de la server, deci de exemplu in weekend, nu ma pot juca cu expertul pe chart, sa pun butoane, sa fac analize, decat daca pun mana pe ST. Iar daca vreau programare grafica, trebuie sa includ un dll.. grrrr. Ori daca vreau trading grafic, trebuie sa imi scornicec mintea sa fac o scula de genul PaperTrader (vezi pe blog daca nu stii despre ce e vorba). Si ca tot veni vorba de ST, ce fel de interpolare are ST de la scula asta a ta? Are ST? Ori nu are deloc? Si daca are, stie ticksi, spread, etc. Ca de exemplu MT stie doar ticksi in puncte cheie (minime, maxime, puncte de control la ore fixe), iar pe ceilalti pe care nu ii stie, ii interpoleaza (grosier!) ceea ce face ca rezultatele obtinute la teste sa difere (uneori enorm) de rezultatele obtinute pe aceeasi perioada pe piata in timp real. Si ST de la MT nu stie spread, pt ca el memoreaza doar pretul de bid, nu stie ca la stiri spreadul a iinebunit in locul ala, tu intri cu ST pe spike cand ai semnal, si faci profit, dar in timp real faceai pierdere, pentru ca acolo swapul a fost de 4,5,6 ori mai mare. La fel, ST de la MT nu stie directia swapului. El face toate testele pe history folosind spreadul curent, si directia curenta a swapului. Daca ai un expert si l-ai testat cu EURUSD in 2006, pe perioada 2000-2005 si ai facut o gramada de profit in urma optimizarii, well, testand azi acelasi expert cu aceiasi parametrii, pe aceeasi perioada 2000-2005, o sa observi ca rezultatele sunt diferite. Pentru ca intre timp fezii au taiat dobanda, si acum swapul la EURUSD este pe directie inversa. ST de la MT nu stie ca acum 5 ani swapul era altul.

 

O scula care sa bata MT in cel putin cateva dintre punctele mentionate mai sus, si care sa fie si raspandita printre firmele de brokeraj, zău ca m-ar interesa. Si nu ar fi mare scofala sa invat limbajul repede, sunt programator de meserie si am multe (zeci de) limbaje de programare la activ. Din pacate insa, nu am vazut nimic mai bun ca MT, si la acelasi pret (free!!) ori compatibil ca pret (sa coste putin, maxim cateva sute de parai), pana la ora actuala. In afara de alea bazate (gen, currenex) care executa API direct pe server, si nu ai nevoie sa tii computerul pornit ca sa mearga trailing stopul, si care costa mii de parai.

Editat de tradelover
am adaugat partea cu spreadul si swapul
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. Ce alti brokeri adevarati il folosesc? Ai putea da o lista?

 

2. Ce disponibilitati de programare grafica / trading grafic are? Adica pot sa pun un obiect pe ecran, pe care sa dau click si sa se deschida un meniu? Presupunand ca sunt asul asilor la programare in limbajul respectiv. Pot executa cod si intre ticksi?

Salut,

sunt unii market makeri minori care il folosesc, in special din Franta si Italia, si bineinteles CMC, care cred ca-i cel mai mare. Oricum, ca optiune este oferit gratuit de FXCM pt. accounturile GOLD - vezi http://www.fxcm.com/gold-accounts.jsp , impreuna cu flux de date fxcm.

Are un limbaj asemanator BASIC-ului, usor de folosit si relativ flexibil. Exista 2 variante: varianta full, care este disponibila pe contra cost - 20EUR/luna pt. platforma si 10EUR/luna pt. forex, 47 de pechi majore, asta daca platesti pe un an inainte, altfel este putin mai scump; varianta simplificata, care este disponibila la market-makeri ca white brand. Varianta plina are niste chestii dragute, un proscreener, de exemplu, care iti da alerte programabile, ca in MQL, un protrend detector. Backtester au ambele variante, si cea simplificata si cea normala. Nu stiu cat de consistent este si cat te poti baza pe el, pt. ca nu am cu ce sa-l compar.

In principiu, nu se poate compara cu MQL din punct de vedere al complexitatii sau al flexibilitatii. Nu poti face sisteme care sa plaseze ordere automat, nu poti plasa order direct de pe grafic. oricum, este gratuit cu eod data si poti sa te inscrii pe site sa te joci putin cu el. de asemenea, dupa ce iti transferi indicatorii preferati acolo, poti solicita un trial de real time gratuit. ofera asa ceva pe o perioada de 7 zile numai (de asta ar fi bine sa-l iei dupa ce stapanesti platforma putin).

Mult mai complex este Amibroker, un program facut de un polonez. este atat usor de programat cat si foarte flexibil, poti sa-ti creezi propriile ddl-uri. desi NU este folosit de brokeri, permite import de date prin diverse metode, inclusiv DDE. iar pt. trading cu Interactive Brokers are o interfata speciala - http://www.amibroker.com/at/. Sfatul meu: uita-te pe amibroker pe site, daca-ti place ce vezi (manualul, biblioteca scrisa de utilizatori) cauta-l pe torrente, iar daca te decizi sa-l folosesti, cumpara-l. versiunea real time costa 279usd, ai access la upgrade gratuit timp de 5 versiuni majore. eu l-am cumparat la 4.60 si am putut face upgrade absolut legal la 5.1 inclusiv. Eu il folosesc mai putin pt. ca cmc nu imi da fluxul de date in format dde. ar trebui sa iau date din alta parte iar momentan sunt la inceput. daca voi avea success, voi da cativa pipsi acolo pe un flux de date:). in fond, amibroker-ul l-am cumparat numai din castigurile de la bursa, dupa ce si-a castigat licenta :P.

acum am si eu nevoie de sfatul tau: am nevoie de un broker bun, ieftin, care sa-mi permita:

- loturi de 1000 de bucati;

- sa platesc cu card de credit;

- sa aiba o suma de intrare modica, de pana in 400usd;

- niste spreaduri decente;

- n-ar strica sa foloseasca metatrader, dar nu este obligatoriu.

Stiu ca ar trebui sa tranzactionez mai mult pe demo si nu pe real, dar nu este acelasi lucru, cel putin pentru mine. am observat ca pe demo tranzactia nu are nici o incarcatura emotionala, ma doare'n cot de rezultat, in timp ce pe real stau si numar cum trec secundele. deci as vrea sa tranzactionez pe real, dar sa nu pierd la fel de mult ca pana acum :).

btw, fxcm lucreaza si el cu metatrader, din 23.09. dar iti trebuie un cont dedicat, minim 5000USD.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Mersic de explicatiile detaliate. Stiu Amibroker, e o porcarie, daca stau cateva zile cu excel-ul, fac un produs mai bun (am zis excel, pentru ca poate sa importe dde direct si nu mai trebuie sa fac eu partea de server, doar aplicatia in VB, in plus, excel bate tot ce misca - chiar si produse specializate - in materie de functii statistice, grafice, etc. Daca citesti prin forum, s-a mai discutat de asta). Nu asta e problema. Problema mea e in primul rand ca nu am acces la executie intre ticksi. Si pentru o jucarie ca PaperTrader, facuta integral in MT4, trebuie sa mut rahaturi pe ecran si sa astept pana vine tickul, ca sa se execute actiunea pe care i-am ordonat-o. Concret, MT4 este, prin analogie cu programarea bazata pe evenimente, OnTick() function. Eu vreau si OnMouseClick(), OnObjectMoved(), etc, ca la Visual C. De asemenea, s-a mai dicutat pe forum. Fara dll-uri, ca astea nu mi le cumpara nimeni. Nimeni nu lanseaza dll facut de tine pe un calculator pe care are cont real, pana nu esti Microsoft, ori o firma respectabila.

 

Legat de intrebarea ta, doua observatii: una, eu momentam am cont real la IBFX si ma gandesc sa mai fac unul la Varengold, pe care il testez pe demo de cateva luni. Ambii brokeri au MT4. La IBFX minicont poti tranzactiona cu 100 de parai minim, si un lot intreg are 10 mii de parai. La contul standard, lot standard de 100k (turet) si poti tranzactiona minim 0.01, adica 1000 de parai. Sfatul meu e sa nu deschizi cont standard fara cel putin 5 mii de parai in cont, si asta doar cand esti stapan pe metoda de trading pe care o sa te axezi. Despre cartile de credit nu te pot ajuta, eu am transferat mereu doar prin virament bancar, si in general sunt adeptul cheltuielilor cat mai putine pe credit. Cartea de credit la mine e pentru cumparaturi mici (supermarket) si statia de benzina. Dar daca cauti pe forum (din nou!) au fost discutii interminabile despre asta, sustinute de altii mai in drept sa vorbeasca despre subiectul in cauza.

 

Iar a doua observartie, FXCM nu are MT4. Crede-ma, stiu ce spun, am avut cont la ei o perioada destul de lunga, sunt brokerul meu de inceput, cu ei am pierdut primii 3800 de parai acum multi ani (5 conturi: 400, 400, 1000, 1000, 1000), dar in ultima vreme am tot vrut sa plec, pentru ca randamentul pe MT4 la era mult mai bun decat puteam sa fac pe manual la FXCM, eu sunt un tip emotiv, la ora actuala nu as putea fara MT4, si asa bat din picioare pe langa el si imi fac nervi, si as vrea sa inchid si sa deschid tranzactii continuu, dar reusesc sa ma abtin, si las expertii sa mute stopurile si targeturile. Si parca ma simt mai bine cand vad ca merge. Singurul motiv pentru care am mai ramas la FXCM dupa ce am descoperit tradingul automat, a fost promisiunea lor de a introduce MT4. Am ramas (ar fi trebuit sa scriu pierdut vremea) mai bine de un an in plus, faţă de data cand ar fi trebuit sa plec, efectiv, tot asteptand MT4 ala, promis de la mijlocul lui 2006. Si cand am vazut ce au facut, m-am scarbit. Sa nu mai discutam de comision pentru netranzactionare, de 50 de parai pe an, care a pus capacul pe cutia cu fasole... Nu era cazul meu, dar m-a scarbit ideea in sine. Nu contest faptul ca FXCM sunt cel mai bun retail broker la ora actuala, adica daca ar afirma cineva asa ceva, nu l-as contrazice, pentru ca ca au cele mai bune cotatii, spreaduri minime (datafeed de la 9 banci), viteza de executie, cel mai mare numar de clienti (peste 100 de mii!), reclama agresiva, suport 24 de ore din 24, care chiar stie ce spune, etc, tot ce vrei. Dar la capitolul MT4, well... daca contezi pe trading semiautomat ca sa faci profit, mai bine depune-ti banii in alta parte. Pe vremea mea aveau doar loturi de 10k, nu puteai tranzactiona maruntis, un motiv in plus sa pierzi repede 400 de parai, dar nici eu nu stiam pe ce lume traiesc, credeam ca forexu e casa de pariuri... Adica nu vreau sa intelegi ca e vina brokerului ca am pierdut eu banii. Acum au introdus microloturi, microcont, etc, un atu in plus pentru ei. Poti sa faci experimente linistit, cu doar cateva zeci de parai. Si daca supravietuiesti conditiilor rigide de la microcont (microconturile au dealing desk, a se citi pe site de ce, adica cel putin e justificarea pe care o dau ei) cel putin jumate de an, atunci esti apt de marea aventura, cu bani multi.

 

Dar pentru mine, nimic nu se compara cu MT4, deocamdata. Si mi-e ciuda pe FXCM ca sunt mincinosi. Fa-ti cont cu MT4 la ei, si o sa vezi de ce.

 

Disclaimer: Nu vreau sa se inteleaga ca fac reclama vreunui broker. Nu mi-am ascuns niciodata simpatiile si antipatiile, dar fiecare sa aleaga dupa cum crede el ca e mai bine.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.