Sari la conținut

candlestickul de duminica de pe graficul dai

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Moderators

Considerati folositoare bara de duminica de pe graficul daily?

Da si nu. Am mai vorbit despre asta amandoi pe messenger. La inceput ma incomoda, pentru ca iti deplaseaza liniile de trend, aduce o miscare in plus la indicatori si MA-uri, etc. Cel mai bine ar fi daca am avea o bara (chiar si goala) si sambata, pentru ca abia atunci graficul time/price ar fi corect. Asa, toate liniile trase pe D1 sunt cumva... superficiale, pentru ca scara timpului nu mai este liniara. Asta nu se intampla doar cu bara de duminica pe D1, ci si cu barele H1 si H4 de vineri seara, cand brokerul inchide taraba la si jumatate ora lui, si ultimele bare saptamanale au doar o juma de ora pe H1, sau o ora, sau doua ore, sau mai rau, doua ore jumate, sau trei ore jumate pe H4. Treptat am invatat sa iau chestiile astea ca "informatii in plus". Bara de duminica, mai ales marimea ei si volumele tranzactionate, pot fi informatii interesante despre miscarea pe sesiunea asiatica la inceput de saptamana. Pentru mine, care ma scol odata cu ei, aceste informatii sunt acum foarte folositoare, stiu daca sa ma arunc in joc de lunea, ori sa stau spectator pana marti :))

Exista vreo modalitate de a scapa de ea?

Da, iti faci cont la un broker care nu are "bara de duminica". In general brokerii europeni sau rusi, ori acei brokeri care au ceasul GMT+X, cu X>2. Pentru ca la autralieni si japonezi masinariile incep sa mearga luni dimineata, cand la GMT e ora doua noaptea.

O alta metoda de a scapa de bara respectiva implica downloadarea unui programel de pe codebase (nu mai stiu cum se numea sau unde era exact) care rescria chartul D1 fara bara de duminica (si la care puteai de asemenea sa selectezi si alte TF-uri, ca M25, M40, H2, H3). Se poate face si manual dar e mai complicat, export istoria cu history center, modifici in excel si o importi inapoi :D Dar ar trebui facut zilnic, hihi. Partea cu importatul s-ar putea sa fie mai dureroasa :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Moderators

Dupa cum arata in interiorul codului, este un EA care citeste datele din chartul D1 (direct din fisierul .hst) si creaza un ALT fisier care contine toate candelele din istoria D1 care nu sunt candele "de duminica" (sau de alta zi). Candelele de duminica se pot include in cele de luni, sau se pot pur si simplu ignora. Cred ca se poate folosi si ca script si ca EA. El creaza un fisier numit WS_symbol.hst unde simbolul este cel pe care il alegeti voi. De exemplu daca il lansati cu EURUSD1440, (parametrul este setat asa default, adica asta este fisierul de history pentru D1 pe euro) atunci veti obtine un fisier numit WS_EURUSD1440.HST care va contine istoria fara duminici. Ce faceti mai departe cu acel fisier, habar nu am. Eventual se poate redenumi (pentru asta trebuie sa inchideti metatrader, deoarece nu puteti suprascrie fisierul original atat timp cat el este accesat de MT) si suprascrie peste cel vechi. Ori il puteti deschide cu open custom chart. Ori whatever.

Deci chartul se da ca parametru, primul parametru. Primul comentariu in ruseste spune (simpla deductie logica, datorita numelui "lista de charturi" si a virgulei de la sfarsit) ca daca aveti mai multe charturi de convertit, le puteti da pe toate odata, separate cu virgula. Cel mai probabil, expertul trebuie sa mearga in background pentru treaba asta, deci nu cred ca se poate folosi ca script. El acceseaza fisierele date ca parametru, efectiv, nu conteaza pe ce chart il puneti. Adica numele din lista de charturi sunt de fapt numele fisierelor pe care le deschide, si care se gasesc in folderul .\history\brokerServer (unde broker server este serverul la care sunteti logati, acolo in history pot fi mai multe servere).

Parametrul al doilea, ala boolean, spune daca sa ignore (şteargă de tot!!!) candelele de duminica, ori sa le includa in alea de luni.

Al treilea parametru e o stupizenie, autorul a incercat sa faca in asa fel incat sa il ruleze mai rar ca sa nu ia resurse sistem (teoretic ar trebui rulat doar la deschidere si de duminica pana luni, nu are sens sa il rulati in cursul saptamanii) si a introdus un sleep time. Parametrul in cauza este valoarea sleep time intre doua parsari, data in milisecunde.

Desi nu se da ca parametru, mai exista o a patra valoare care se poate modifica in program (un "al patrulea" parametru adica) dat cu #define. Este vorba de ziua din saptamana care se ignora. Valoarea este definita la 0, care inseamna Sunday. Puteti pune orice valoare intre 0 si 6 si puteti (probabil) elimina zilele de luni, sau miercuri, sau vineri, pentru cei care nu le place sa tranzactioneze in zilele de post...

Ha ha ha ce am scos-o... (dar e chiar asa, nu e poanta, puteti elimina orice alta zi vreti, nu numai duminica).

Asta vad eu la o citire rapida a codului. Nu l-am testat si nici nu cred ca am timp azi sa ma joc cu el. Urmeaza, cand imi fac ceva timp.

Link spre comentariu

• Moderators

Aaaa, gata! Se poate folosi ca script, dar e destul de prostuţ si nu paraseste chartul, trebuie sa dati click din dreapta pe chart si sa ii ziceti "remove script" dupa ce l-ati lansat. Conversia dureaza cateva milisecunde e aproape instant. Deci il adaugati pe chart ca expert, sau il lansati ca script, nu are importanta, apoi deschideti custom chart (by the way, acum se cheama "open offline" si este in meniul files, habar nu aveam, inainte in versiunile mai vechi de MT4 se chema "open custom" si era in meniul de charts). Deci dati open offline si deschideti oricare chart cu "WS underscore" in bot. Daca ati creat vreunul, desigur. E simplu. Daca lasati expertul pe chartul original, atunci se si upgradeaza din cand in cand (odata pe secunda, daca nu ati modificat parametrul de sleeping, dar e destul pentru un chart D1, pe care oricum il folositi orientativ, pentru stabilirea directiei de tranzactionat, iar intrarile si iesirile se fac pe charturile mai mici).

Have fun!

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.