Sari la conținut

Scaling in/out


Postări Recomandate

Foloseste cineva scaling in sau scaling out? Cat de ok sunt aceste metode?

 

(scaling in = sa adaugi loturi la un trade care da semne ca e profitabil, scaling out = sa iei profituri partiale, daca nu esti sigur ca vei atinge TP-ul maxim)

 

Multam!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cred ca scaling-ul in sine e ok doar cand metoda de baza este foarte ok. Altfel poti sa ai pierderi mari si profituri mari, si totul se reduce iar la coin-flip.

 

Daca traduiesti pe TF-uri mari, 4h, daily si weekly, scaling-ul mi se pare o idee foarte buna. Nu vad de ce nu ai adauga la o pozitie la fiecare 200 de pipsi intr-o miscare de macar 1000 de pipsi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si pana la urma asta inseamna piramidare pe un trend puternic.

in urma inchiderii fiecarei corective mai adaugam cate o pozitie, iar cand observam ca trendul incetineste deci se apropie de sfarsit, incepem sa strangem sl-urile pentru a limita eventuale pierderi pana la a inchide pozitie dupa pozitie marcand profiturile.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca apuc sa fac piramidari doar de 1 - 2 ori pe an pe fiecare pereche, nu vad ocazii clare mai des de atat pe TFurile mari.

 

Dar se merita. La o adica, daca tot stai sa astepti o miscare mare, de ce sa nu profiti la maxim de ea? =))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Despre piramidare s-a scris si comentat mult pe forum si in mediile private de traderi.

Singura completare pe care o aduc e ca adaugi pozitii in directia trendului doar dupa ce pozitiile precedente au sl pe profit sau cel putin pe breakeven. Altfel devine overtrading si la prima miscare rapida contratrend (mai ales pe perechile nervoase gbpusd/gbpjpy) contul se volatilizeaza.

 

In mod curent folosim si scaling in si scaling out, in functie de tendintele de moment ale pretului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

scaling in = piramidare in castig.

 

Se face (asa cum am zis de multe ori, si cum zice si mfx mai sus) doar cand esti cu adevarat in castig, adica ai mutat sptopurile la pozitiv, si - as adauga eu - nu se reinvesteste decat profitul, ori daca vreti sa riscati, nu depasiti riscul initial. Altfel, este o chestie de dat cu banul. Cautati sa incheiati ziua cu plus, daca sunteti pe plus. Nu riscati mai mult decat at fi pierdut daca betul initial s-ar fi miscat impotriva voastra (vezi Elder - Trading for a Living).

 

Presupunand ca cursul se misca in favoarea voastra 100 de pipsi, si adaugati un lot nou, apoi se misca iar, si iar lot nou, apoi iar, si al patrulea lot, atunci la o miscare de 300 de pipsi sunteti intrati cu 4 lotusi si aveti un profit de 300+200+100+0 pipsi, adica 600 de pipsi. Daca in acest moment cursul are un retrace de 50% din cei 300 de pipsi miscati in favoarea voastra, pierderea este 4*300*50/100=4*150=600. Si ati dat inapoi profitul, pe doar o jumatate din miscare!... La un retrace de 61.8% aveti pierdere de 4*300*61.8/100=742 de pipsi, deci iesiti in pierdere cu 142 de pipsi si cursul nici macar nu s-a retras pana la punctul initial.

 

Daca faceti si exponentiere, situatia poate fi mai neagra, de exemplu daca prima data aveti un lot, apoi miscarea prinde forta si intrati cu un lot si jumatate, apoi doua loturi, apoi doua si jumatate, la sfarsitul celor 300 de pispi in favoarea voastra aveti profit 300+1.5*200+2*100+2.5*0=800 de pipsi, pe o miscare de doar 300. Daca cursul continua sa se miste in favoarea tranzactiei inca 100 de pipsi, sunteti intrat cu 7 loturi, deci faceti 1500 de pipsi, si in general inca 700 de pipsi pentru fiecare 100 de pipsi in favoarea voastra. Dar exista si reversul medaliei, daca dupa cresterea initiala de 300 de pipsi (cand aveati profit 800) cursul face un retrace de NUMAI 38.2%, adica se retrage 114 pipsi, ati dat inapoi 700*114/100=800 de pipsi!!! Salut profit. Pe un retrace de 50% pierderea e de 800-700*150/100=250 de pipsi, iar pe retrace de 61.8 pierderea neta ajunge la 800-1300=500 de pipsi, iar daca cursul face... greseala si ajunge de unde a plecat, aveti pierdere de 800-2100=1300 de pipsi, fara ca cursul sa fi facut macar un pas!

 

La piramidare mai mare (1, 2, 4 8, sau peste martingala) nici nu vreau sa ma gandesc! Doar daca aveti bani de aruncat.

 

Piramidarea in castig este FOARTE costisitoare, daca nu e facuta cu cumpatare. Adica atunci cand pierdeti, sa nu dati inapoi mai mult decat profitul, ori in cel mai rau caz, riscul pe betul initial. Si cel mai important, cand sunteti piramidati NU O LASATI SA CURGA! Adica daca ati intrat la apa cu un pip sau doi, cea mai mare greseala e sa asteptati sa revina un pip sau doi ca sa inchideti pe BE. Asta este cea mai mare eroare!! De obicei se tot duce impotriva voastra si va prinde cu piramidarea mare pe invers, si de multe ori asta inseamna sfarsitul contului. Nu e gluma! Cut your loses short!

 

Daca este facuta cu cap, de cele mai multe ori veti incheia prin a pierde sume mici de bani, ori a iesi pe BE, ori a castiga sume mici de bani (depinde unde si cum erau mutate stopurile cand ati piramidat), dar in unele ocazii - rare, de cateva ori pe an, cum spunea cineva mai sus - cand ati prins un trend care "curge" favoarabil, piramidarea in castig va poate aduce castiguri foarte faine. V-ati scos, cum se spune.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.