Sari la conținut

Suporti si rezistente

Postări Recomandate

E simplu sau mai putin simplu in functie de felul in care le trasezi. Daca pui zoom mare la chart si trasezi zonele alea pe o gramada de candlestickuri, si sa fie si suporti si rezistente mi se pare simplu sa inchizi trade-ul.

Daca nivel de suport sau rezistenta inseamna ca undeva in ultimele candlestickuri 2 din ele au avut acelasi close sau low atunci nu stiu ce sa spun...

De exemplu ce e de facut aici?

post-1715-12651907758_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Hai ca m-am prins. Iarta-ma ca-ti spun, dar trasezi S/R cam de-a-n-sulelea.

Ce cauta linia rosie acolo ? Daca ai in vedere doar maximul lunii precedente nu trebuie sa trasezi neaparat un suport/rezistenta.

Daca vrei sa zici ca la linia rosie Pretul sa intors de mai multe ori, ei bine, cine crezi ca se uita asa de mult in urma ? Probabil ca se uita cineva dar sunt putini ((probabbilitate mica de a fi utila).

Fiind un TF mare, 2 candele (ultime) lunare iti sunt suficiente ca sa vezi Big Picture, restul este vechi si nefolositor (de mai mica importanta).

O vizualizare completa presupune sa trasezi S/R dar si Linii de Trend inclinate.

Linii de Trend (orizontale sau inclinate) trasezi de la Weekly in jos.

Link spre comentariu

intrebarea este foarte buna. inainte de raspuns vreau sa precizez 2 lucruri:

1. in primul rind, dupa cum a zis si dannad, nivelul s/r este o zona, si noi trebuie sa ne bazam deciziile in functie de comportamentul pretului fata de aceasta zona.

2. in al doilea rind, mare atentie la cum se "manipuleaza" piata: cu cit nivelul s/r este mai important, cu atit sunt sanse mai mari de a vedea breakout fals! adica cei care isi permit sa faca trendul, si care deja sunt calare pe trend (pentru ca de fapt un nou trendincepe sa se construiasca cu destul timp inainte de terminarea celui in curs...) o sa lase masele sa-i urmareasca asa usor? NU! pretul va fi impins prin s/r, de partea cealalta, inghite ordinele in asteptare, si apoi o taie inapoi - din nou prin s/r - si inghite si stopurile.

probabil v-ati confruntat de multe ori cu aceasta situatie.

si acum raspunsul: depinde de la caz la caz. eu folosesc si volumele tick pentru a ma ajuta in decizie. in general, pretul continua in partea in care a inchis luminarea de pe tf pe care vedem s/r. insa atentie - fiecare tf cu s/r lui!

de asta nu prea mai folosesc asa des ordine in asteptare in functie de high/low, si nici SL cind e vorba de zone critice. am vazut de prea multe ori stopuri inghitite sau breakout-uri false, si prefer sa iau decizia cind lucrurile s-au clarificat complet.

Curiozitatea zilei: sa zicem ca mergi pe buy pe un breakout. daca pretul scade din nou sub nivelul ala de suport si rezistenta il inchizi? Eu as merge catre nu dar vreau sa mai aud opinii :biggrin:

Editat de Scrat
Link spre comentariu

monthly a inchis sub nivelul pe care l-ai trasat - dupa cite vad, e un fost suport.

ce e de facut:

- presupui ca fostul suport s-a transformat in rezistenta, deci consideri ca esti in trend descendent DACA rezistenta nu e sparta.

- schimbi tf pe weekly si identifici acolo s/r; vezi unde te afli in raport cu nivelul de pe monthly, si vei intra short pe toate urcarile weekly - cu stop in momentul in care rezistenta de pe monthly a fost sparta.

*- apoi schimbi pe daily si te orientezi in functie de weekly...

cu alte cuvinte, tranzactionezi in directia trendului de pe tf cel mai mare pina cind vezi ca aceasta directie s-a schimbat.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Link spre comentariu

uite si graficul weekly.

pe baza acestui grafic, eu consider ca miscarea de pe monthly se va incheia atunci cind cea mai recenta rezistenta weekly va fi depasita - aici e la 1.4409. pina atunci, short pe toate urcarile.

monthly a inchis sub nivelul pe care l-ai trasat - dupa cite vad, e un fost suport.

ce e de facut:

- presupui ca fostul suport s-a transformat in rezistenta, deci consideri ca esti in trend descendent DACA rezistenta nu e sparta.

- schimbi tf pe weekly si identifici acolo s/r; vezi unde te afli in raport cu nivelul de pe monthly, si vei intra short pe toate urcarile weekly - cu stop in momentul in care rezistenta de pe monthly a fost sparta.

*- apoi schimbi pe daily si te orientezi in functie de weekly...

cu alte cuvinte, tranzactionezi in directia trendului de pe tf cel mai mare pina cind vezi ca aceasta directie s-a schimbat.

post-1398-126521985398_thumb.gif

Editat de Scrat
Link spre comentariu

Multumesc pentru lamuriri.

Dannad, nu vad cum as putea sa trasez niveluri de suport si rezistenta mai bune daca iau in considerare faptul ca cu cat analizez mai multe candlestickuri in urma, cu atat acestea sunt mai putin relevante. Daca stau sa ma gandesc, aceste asa-zise suporturi si rezistente sunt mai mult engulfing-uri de candlestickuri. (am ajuns la concluzia ca e imposibil ca oricare doi oameni care au cel putin 10 posturi pe acelasi forum sa nu se contrazica..)

In alta ordine de idei, trade-ul meu pe EURUSD nu progreseaza foarte mult, dar se misca. Ma bucura ca pe D1 s-a intors din nou in jos dupa o mica urcare voinica.

Link spre comentariu

Multumesc pentru lamuriri.

Dannad, nu vad cum as putea sa trasez niveluri de suport si rezistenta mai bune daca iau in considerare faptul ca cu cat analizez mai multe candlestickuri in urma, cu atat acestea sunt mai putin relevante. Daca stau sa ma gandesc, aceste asa-zise suporturi si rezistente sunt mai mult engulfing-uri de candlestickuri. (am ajuns la concluzia ca e imposibil ca oricare doi oameni care au cel putin 10 posturi pe acelasi forum sa nu se contrazica..)

In alta ordine de idei, trade-ul meu pe EURUSD nu progreseaza foarte mult, dar se misca. Ma bucura ca pe D1 s-a intors din nou in jos dupa o mica urcare voinica.

Cred ca problema ta consta in determinarea unor suporti sau rezistentze pe locatii cu adevart importante. Pentru mine o locatie importanta este o zona in care conflueaza mai multi factori: clustere fibo (minimum 2 nivele importante de retrecement, extensie sau proiectie fibo- pot fi si combinate) ,clustere fibo_time_zone (minimum doua zone fibo time),combinatii intre clustere fibo si clustere fibo time zone ("intalnirea" pretzului cu timpul), divergenta (eu folosesc MACD clasic), round numbers. Nu sunt greu de determinat zonele cu adevarat importante daca ramai pe daily, weekly si privesti graficul "din avion".

Odata determinate aceste zone nu iti mai ramane decat sa urmaresti reactia pretzului (price action) la atingerea acestor zone si sa decizi ce trebuie facut. ATENTIE!! Mai intai asteptam reactia pretzului si pe urma decidem ce trebuie facut. A decide anticipat ca pretzul poate sa faca o reactie sau alta pe o zona de care se apropie este o mare tampenie. Este ca si cum ai incerca sa obligi pretzul sa faca ce vrei tu.

Bafta!

Editat de oltciter
Link spre comentariu

"(am ajuns la "concluzia ca e imposibil ca oricare doi oameni care au cel putin 10 posturi pe acelasi forum sa nu se contrazica..)"

In privinta paragrafului de mai sus , daca o sa studiezi nivelele S/R pe care Scrat le-a determinat conform viziunii sale pe chartul daily si weekly la eurusd ai sa constati o mare concordantza cu nivelele pe care le-am determinat eu prin metoda mea.

Deci , nivelele cu adevarat importante sunt aceleasi indiferent de metoda adoptata. Problema determinarii lor corecte este a traderului.

post-1363-12652716936_thumb.pngpost-1363-126527172071_thumb.png

Editat de oltciter
Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere Scrat este cel mai bun "urmaritor de trend" din aceasta comunitate. Tehnica dezvoltata de el in 3 ani si jumatate de activitate este o sinteza a numeroaselor tehnici pe care le-a testat. Concluzia pina la urma (ca si in cazul meu) a fost una: Un trade eficient este un trade bazat pe simplitate, elemnte naturale si bun simtz.

Felicitari Maestre Scrat!!!

:biggrin:

Link spre comentariu

multumesc pentru aprecieri :biggrin: , eu cred ca esti ceva mai experimentat ca mine (am inceput si mai tirziu si nici n-am atitea ore de live). mai am multe de pus la punct si inca invat... unele lucruri chiar din posturile si clipurile pe care le faci :happy: .

deci andrei, vezi ca toate drumurile duc la roma.

Din punctul meu de vedere Scrat este cel mai bun "urmaritor de trend" din aceasta comunitate. Tehnica dezvoltata de el in 3 ani si jumatate de activitate este o sinteza a numeroaselor tehnici pe care le-a testat. Concluzia pina la urma (ca si in cazul meu) a fost una: Un trade eficient este un trade bazat pe simplitate, elemnte naturale si bun simtz.

Felicitari Maestre Scrat!!!

:)

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.