Sari la conținut

Elliott Wave - Concepte Fundamentale - Partea I


flames

Postări Recomandate

Concepte fundamentale

 

 

 

 

Principiile valurilor elliott au fost descoperite la sfârşitul anilor 1920 de Ralph Nelson Elliott. El a descoperit că piaţă de stocuri nu se miscă haotic, ci în mişcări ciclice repetitive, care reflectă acţiunea şi emoţiile oamenilor, cauzate de influenţele exterioare ale psihologiei maselor. Elliott a afirmat că fluxul şi refluxul (crestere vs. retragere, cădere) psihologiei maselor sunt relevate în market stock de patternuri repetitive care sunt subdivizate în asa numite valuri.

 

 

Pattern-uri psihologice de pret

 

Din punct de vedere al teoriei Elliott Wave, graficul miscarii pretului unei piete nu este altceva decat o reprezentare grafica a psihologiei maselor. Teoria Elliott Wave descrie modul in care anumite sectiuni din grafic interactioneaza cu sectiunile adiacente, forma pe care evolutia pietei ar trebui sa o ia intr-o multitudine de circumstante, cand si cum trend-urile psihologice incep si se termina, cum un mediu psihologic determina si influenteaza evolutia altuia, si, ce forma grafica generala ar trebui sa prezinte evolutia pretului la momentul terminarii unui pattern. Cu alte cuvinte, teoria Elliott Wave organizeaza transforma miscarile aparent aleatoare ale preturilor in pattern-uri identificabile si previzibile bazandu-se pe evolutia naturala a psihologiei maselor.

 

 

Fenomen natural si neperiodic

 

Timpul consumat de o anumita stare de spirit a societatii nu are un minim sau maxim absolut dar exista limite generale. Analizand pattern-urile completate anterior si aplicand anumite principii si reguli privind comportamentul din punct de vedere al timpului este posibil sa se aproximeze cele mai bune momentele pentru completarea unor formatiuni. Structura miscarii preturilor aproape intotdeauna trebuie sa fie mai importanta ca observatiile legate de timp. Anumiti indivizi considera enervant acest aspect al teoriei din moment ce vor sa stie in avans cand sa tranzactioneze. Elliott practic demonstreaza ca anticiparea cu o probabilitate de 100% este imposibila. Cel mai mare grad de previzibilitate apare imediat ce o miscare (un val) s-a terminat. Cu alte cuvinte, ar trebui asteptata terminarea unui pattern si ulterior se poate actiona.

 

Beneficii multiple

 

Beneficiile studierii teroriei Elliott Wave sunt numeroase. Ca broker, analist sau investitor veti putea anticipa frecvent schimbari majore in mediul economic ce va vor permite evitarea dezastrului financiar si chiar specularea acestor oportunitati. Intelegerea corecta si amanuntita a psihologiei maselor (baza fundamentala a teoriei Elliott Wave) va poate ajuta sa evitati tranzactii periculoase la sfarsitul unui ciclu economic.

 

 

Aplicare in diverse domenii

 

Teoria Elliott Wave poate fi aplicata practic tuturor sectoarelor/zonelor in care sunt implicate mase de oameni: bursa, marfuri, imobiliare, productia de bunuri si servicii, etc.; singurul lucru necesar: date precise si consistente. Avantajele aplicarii teoriei in numeroase domenii sunt evidente.

 

 

Complexitatea

 

 

Teoria Elliott Wave este probabil cea mai complexa si mai cuprinzatoare forma de analiza a pietei inventata vreodata. Ea impune prin natura ei mult timp si practica pentru a fi stapanita. Cei mai multi oameni nu au timp suficient la dispozitie sau inclinarea necesara pentru a invata si pentru a aplica teoria asa cum trebuie. De regula, pentru perfectionare, teoria cere mult mai mult timp decat sunt oamenii dispusi sa ii aloce. In plus, ideea unei metode analitice care ii permite cuiva sa anticipeze schimbari de trend cu o precizie de o zi sau chiar de o ora este considerata de majoritatea oamenilor ridicola si cel putin suspecta. Cand majoritatea investitorilor au dificultati in a fi de partea care trebuie a pietei, incercarea de a derermina cel mai mare sau cel mai mic tick al unui trend nici macar nu e considerata o posibilitate serioasa. O teorie care sustine producerea unor asemenea rezultate va crea intotdeauna controversa si va fi inevitabil tratata de neinitiati cu scepticism.

 

 

Atitudinea publica

 

Aplicarea cu succes a teoriei Elliott Wave impune o mentalitate diferita de cea publica. Pentru a putea anticipa cu acuratete momentele la care are loc o schimbare de trend trebuie inevitabil sa rezistati si sa respingeti punctul de vedere al majoritar exact la momentele in care acea majoritate este cel mai convinsa ca un anume eveniment nu se va produce (veti fi cel mai probabil ridiculizat pentru parerile si convingerile voastre, unul din cele mai bune semne ca analiza voastra e corecta). Increderea extrema in sine e o cerinta obligatorie; controlul lacomiei; un management strict al fondurilor (care include controlul riscului), o minte deschisa si abilitatea de a va schimba intreaga perspectiva (din bullish in bearish si vice-versa) intr-o secunda, toate sunt atributele si abilitatile unui analist sau trader de succes. Multe din aceste caracteristici nu sunt prezente intr-o persoana, facand dificila incercarea de a fi un bun analist sau un investitor de succes. Multi oameni pot anticipa micarile viitoare ale pietei cand nu sunt implicati financiar. Cand analiza si tranzactionarea devin personale totul se schimba.

 

 

Multi ani de studiu si aplicare

 

Chiar si avand toate calitatile de mai sus, pentru a practica teoria in timp real cu acuratete si incredere, este nevoie de multi ani de practica. Cum multi oameni nu vor aloca timpul necesar pentru a studia teoria, ajung sa o aplice prost si pierd bani in piata.

 

 

Aplicarea teoriei necesita timp

 

Chiar daca ai mentalitatea necesara, anii de experienta si cunostintele ce se impun, tot trebuie sa aloci timp zilnic (aproximativ) analizelor, pentru practica si pentru a urmari poziti curenta a pietei. Pentru a urmari cateva piete simultan poti avea nevoie de cateva ore sau chiar mai multe in fiecare zi. Cei mai multi oameni cred ca este simplu sa faci bani in piaţa de capital si mult mai multi vor sa fie (se aplica probabil tuturor celorlalte incercari ale omului).

 

 

 

 

 

 

 

Principiile de bază

 

 

Toate miscarile pietei din punct de vedere al teoriei Elliott Wave, se incadreaza in doua clase logie:

 

 

Valuri impulsive (normale si terminale):

 

 

Acestea sunt pattern-uri ce evolueaza in directia trendului principal. Cand este analizata evolutia pietei pe termen scurt, valurile impulsive pot fi monowave-uri. Daca valurile impulsive sunt mai complexe, ele vor fi compuse din 5 segmente.

 

 

Valuri corective (nu evolueaza ca trend): Acestea sunt pattern-uri care evolueaza in directia opusa trendului. Corectiile pot fi deasemenea monowave-uri, dar daca sunt mai complexe vor apare pe grafic ca miscari de “consolidare” sub forma de miscari in sus si in jos, fara o directie clara, si sunt de regula compuse din 3 segmente.

 

 

Gradul valurilor

 

“Grad” este un termen larg si putin imprecis ce specifica clasificarea ierarhica a valurilor pe baza interlegaturilor de pret si timp. Daca se studiaza cu atentie un grafic al oricarei piete se observa cu usurinta ca unele valuri evolueaza pe perioade indelungate de timp in timp ce altele evolueaza pe perioade mai scurte de timp. O miscare (un val) ce evolueaza pe o perioada de timp mult mai mare decat cea a altei miscari ar trebui considerata intotdeauna ca fiind o miscare de grad superior (in raport cu cealalta).

 

 

 

1. Principiile descoperite si scrise de R.N. Elliott, arată că trendurile sunt compuse din 5 valuri într-o direcţie dintre care 3 valuri in direcţia trendului şi 2 în contratrend, în poza ataşată valurile 1,3,5 sunt în direcţia trendului şi valurile 2 şi 4 reprezintă contratrendul.

 

post-1-1238664986_thumb.jpg

 

2. R.N.Elliott le-a numit „valuri cardinale” sau „faza numerelor” acum ele sunt cunoscute ca fiind „valuri impulsive” si au fost popularizate de R. Prechter şi A.J. Frost. „Faza literelor” acum sunt cunoscute ca fiind „valuri corective”.

3. Valul 2 este corectia valului 1 impulsiv, valul 4 este corecţia valului 3 impulsiv, abc este corecţia valului 5 impulsiv.

4. În macro sens secvenţele prezentate mai sus pot face parte din secvenţe asemănătoare dar de grade mai mari.

5. În micro sens fiecare val poate fi secvenţiat pe acelşi principiu dar in valuri mai mici.

 

post-1-1238665252_thumb.jpg

 

6. Ritmul celor „impulsivelor” corectate de cele „corective” se supun unor reguli, principiile de bază rămânând de referinţă. Patternurile în chartuile de h1, h4, D,W, M sunt numărate în acelaşi fel.

7. Scara timpului este foarte importantă pentru fiecare pattern în parte. Nu există numai patternuri valorice de preţ ci şi de timp ele nu sunt separate de vreun concept anume faţă de cele de preţ; ci ele se complementare şi obligatorii.

8. Sunt trei reguli majore de netrecut:

i. Valul 2 nu se retrage niciodată peste punctul de plecare al valului 1. În funcţie de trend up and down regula este aceaşi.

ii. Valul 3 nu poate fi cel mai scurt val din calurile de impuls. Valul 3 nu este necesar sa fie cel mai lung, dar întotdeuna el este cel mai mare. (această regula dupa cum vedea în partea a doua la advance elliott sunt multe variaţii de patternuri şi valul 3 este la fel de variat ca şi patternurile în sine).

iii. Valul 4 corectiv nu trece de vărful valului 1 în orce fel de trend up and down. (regulile ii şi iii vom vedea ca au suferit adăugari de la R.N. Elliott încoace

1920. )

 

post-1-1238665439_thumb.jpg

 

Gradele valurilor

 

post-1-1238669193_thumb.jpg

 

1. Grad mare (grad major)

 

post-1-1238669273_thumb.jpg

 

2. Grad intermediar – subdivizarea gradului major

 

post-1-1238669342_thumb.jpg

 

3. Grad minor. – subdivizarea gradului intermediar

 

post-1-1238669401_thumb.jpg

 

Va urma...

Editat de flames
  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

IMPULSUL.

 

Patternurile clasice –EWA

 

Elliott a detectat majoritatea patternurilor exceptănd patternurile diagonale (leading).

De asemenea petternurile WXY şi WXYXZ nu au fost definite de Elliott, le-a cercetat deficitar aceste combinatii. În analiza noi folosim wxy şi wxyxz de asemenea pentru dublu şi triplu zigzag.

 

Impulsul. Patternul-valurile 1,3,5 .

 

Descriere- impulsul este compus din 5 valuri 1,3,5 sunt valuri de impuls, 2 şi 4 valuri de corecţie.

 

 

 

Bull market

 

post-1776-1238844430_thumb.jpg

 

Bear market

 

post-1776-1238844577_thumb.jpg

 

 

-reguli de ghidare.

 

• Valul 2 nu poate fi mai lung în preţ decăt valul 1 şi nu trebuie să treacă de punctul de origine al valului 1.

• Valul 3 niciodată nu este mai scurt cînd il comparam cu valul 1 şi 5

• Valul 4 nu poate trece de valul 1 (overlap) excepţia se face în triunghiul diagonal şi uneori în valul 1 (4 din 1) sau A (4 din A), dar niciodată în valul 3.

• Valul 3 arată (moment puternic (the greatest momentum) excepţie cînd valul 5 este extins.

• Valul 5 trece de valul 3.

• Structrura valurilor interne trebuie să alterneze, ceea ce însemană structuri diferite ale corecţiei cu referire strictă la valurile 2 şi 4. (asupra acestui aspect în partea a doua va fi un capitol special pentru alternanţă)

 

-în fiecare val: impulsul se întâlneste în valurile 1,3,5 şi în valul A şi C care sunt corecţii - (corecţia mai poate fi 2,4 ori B,D,E sau X)- din A,C.

 

Structura interna.

-este compusă din 5 valuri. Structura acestor valuri este 5-3-5-3-5. de menţionat că aici valul numerotat cu (3) este val corectiv.

 

 

 

Impuls terminal.

 

Ending Diagonal Triangle (triunghi diagonal terminal).

 

O altă variaţie de impuls este triunghiul diagonal terminal sau (ending diagonal traingle), sau (wedge-ca pattern clasic) este caracterizat prin două linii care converg. Acest pattern conţine 5 valuri ele sunt subdivizate în câte trei valuri foarte rar în cate cinci. Overlapul este admis între valurile 4 şi 1 şi sunt destul de frecvente dar nu obligatorii. Triunghiurile diagonale se mai găsesc în valurile C. Triunghiurile diagonale sunt impulsuri terminale (impuls pentru ca acesta conţine 5 valuri). Acestea pot apărea în val 5 final, sau C.

 

post-1776-1238845115_thumb.jpg

 

1. valul 5 este un triunghi diagonal terminal (ending diagonal triangle).

 

post-1776-1238845274_thumb.jpg

 

post-1776-1238845333_thumb.jpg

 

 

-descriere: triunghiurile diagonale sunt impulsuri scurte. Care apar în val terminal: 5 şi C. A nu se confunda cu triunghiurile corective. Triunghiurile diagonale sunt relativ rare şi sunt urmate de schimabrea violentă a direcţiei marketului.

 

 

Reguli:

• triunghiurile diagonale compun valul 5.

• Valul 4 trece de valul 1 (overlap)

• Valul 4 nu poate trece dincolo de punctul de origine al valului 3.

• Valul 3 nu poate fi scurt.

• Intern, toate valurile diagonalului au structuri corective.

• Valul 1 este cel mai lung şi val 5 scurt.

• Linile canalului trebuie să fie convergente.

• Ghidul intern al structurii trebuie să arate o alternanţă, ceea ce înseamnă diferite structuri de natura corectiva.

 

În fiecare val: -triunghiul diagonal se întâlneste în val 5, C şi uneori în 1.

Structura interna: structura interna este compusă din 5 valuri de 3-3-3-3-3-3.

 

 

Leading Diagonal Trianagle

 

 

2. Un alt tip de triunghi diagonal este aceasta: numindu-se „leading diagonal triangle” are in structura interna câte 5 valuri şi se înâlneşte în valurile 1 sau A.

 

post-1776-1238845982_thumb.jpg

 

bear market bull market

 

post-1776-1238846028_thumb.jpg post-1776-1238846038_thumb.jpg

 

 

Descriere:

 

triunghiul diagonal de tip leading este un pattren impulsiv scurt care apare în valul A. Diferenţa dintre triunghiul diagonal ending şi leading constă în valul 1,3,5 care au o strtuctură interna din 5 valuri în loc de trei. Experinţa a arătat că deasemenea el apare în valul 5 şi C deşi în principiile valurilor elliott (Elliott Wave Principle) ele nu apar. A nu se confunda cu triunghiurile corective. Acest triunghi diagonal nu este urmat de o schimbare violenta a directiei marketului pentru că nu este sfarşîtul trendului, excepţia o face atunci cînd apare în valul 5 sau C.

 

Reguli:

 

• Este compus din 5 valuri.

• Val 4 şi 1 fac (se întrepatrund (overlap).

• Valul 4 nu poate trece de punctul de origine al valului 3.

• Valul 3 nu poate fi scurt.

• Intern, valurile 1,3,5 sunt valuri de impuls.

• Valul 1 este lung şi 5 scurt.

• Structura valurilor arată alternanţa între ele ceea ce înseamnă că sunt valuri corective.

 

În fiecare val: triunghiul diagonal de tip 2 apare în valul 1 sau A .

Structura interna: cele 5 valuri ale triunghiului diagonal de tip 2 arată în structura interna : 5-3-5-3-5.

 

 

Expanding diagonal triangle (triunghi diagonal expandabil)

 

post-1776-1238846354_thumb.jpg

 

3. un pattern foarte rar este triunghi diagonal expandabil.

 

 

Val 5 Failure (uşuat)

 

 

post-1776-1238846603_thumb.jpg

 

4. uneori valul 5 eşuează să treacă dincolo de valul 3, acesta se numeşte val 5 eşuat (five failure). Valul 5 eşuat este un val terminal sau „reversal pattern” şi în analiza calsică este interpretat ca (double top and double bottom).

 

bull market bear market

 

post-1776-1238846823_thumb.jpg post-1776-1238846916_thumb.jpg

 

 

Descriere:

 

(Eşuatul) este un pattern impulsiv din 5 valuri din care valul 5 nu trece de valul 3. indică un trend slab şi marketul va arata o accelerare în sesn opus.

 

Reguli:

 

• valul 2 nu poate fi mai mare în pret şi distanţă decât valul 1, deci nu trebuie să treacă de punctul de origine al valului 1.

• Valul 3 nu este niciodată scurt în comparatie cu valul 1 şi 5.

• Valul 4 nu poate face (overlap) cu valul 1, excepţia fiind triunghiul diagonal şi uneori în valul 1 sau A dar niciodată în 3.

• Valul 5 cade înainte de sfarşitul valului 3.

• Valul 3 arată un moment puternic.

 

În fiecrare val: un failure apare în valul 5 sau C, dar nu în valul 3 -5 din 3.

 

Structura interna compusă din 5 valuri.

 

 

Un alt tip de impuls.

 

 

Bull market Bear market

 

post-1776-1238847129_thumb.jpg post-1776-1238847138_thumb.jpg

 

 

Descriere:

 

Acest tip de Impulsul este un pattern mai puţin comun şi este asamblat ca un impuls normal. În analiza patternului este permisă retragerea valulului 4 de aproximativ 51.5% din impuls sau alt pattern de trend. Bineînteles uneori retragerea valului 4 poate fi 51,6% şi impulsul poate fi eliminat, în ciuda acestor fapte limita este de doar 0.1% numai. Seprat de acestea, se poate observa şi retrageri pana la 62% a valului 4, această apare mai frecvent în charturile intraday.

 

Reguli:

 

• Aceleaşi reguli pot fi aplicate ca la un impuls normal, excepţie fiind urmatoarele:

• Valul 4 este permis să se retraga între 51,5% şi 62%, fara a penetra regiunea valului 1.

• Ca şi ghid, valul 4 este adesea un zigzag.

 

În fiecare val:

 

Impulsul de tip 2 se petrece adesea în valurile 1,4 ori C, niciodată în 3.

 

Structura interna:

 

Este compus din 5 valuri. Structura interna a acestora este 5-3-5-3-5. de mentionat că valurile din (3) sunt valuri corective. Care pot fi compuse din 5 valrui într-un triunghi corectiv.

Editat de flames
  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Extensia.

 

bull market bear market

 

post-1776-1238848542_thumb.jpg post-1776-1238848552_thumb.jpg

 

Descriere: -definiţia extensiei este valul impulsiv, unde valul 1,3,5 pot fi extensii, fiind mai lungi decât alte valuri. În cazul de fată extensia se afla în valul 3 , dar ea poate fi şi în valul 1 sau 5.

 

 

Reguli:

 

 

-regulile cele mai importante ale extensiei sunt:

 

• este compusă din 5,9,13 sau 17 valuri.

• Valul 2 nu poate fi mai lung decât în valul 1, nu trebuie să treacă de punctul de origine al valului 1.

• Valul 3 nu este mai scurt cînd îl comparam cu valul 1 sau 5.

• Valul 4 nu face overlap.

• Valul 5 trece de valul 3.

• Extensia valurilor arată o mare accelerare.

 

-în fiecare val, reguli:

 

-extensia se întâmpla în valurile 1,3,5 şi A şi C, cînd le comparam pe fiecare cu celelalte.

Structura interna. este compusă din minim 9 valuri deşi poate trece de 13 pana la 17 valuri. Asadar minima structură internă este de 9 valuri şi este compusă din 5-3-5-3-5-3-5-3-5. de mentionat că valul numerotat cu (3) este val de corecţie, 5 este impuls, care poate fi compusă din 5 valuri în cazul triunghiurilor corective.

 

 

 

 

O altă interpretare a extensiei.

 

 

post-1776-1238848700_thumb.jpg

 

O variaţie cunoscută ca extensie poate apărea în unul din valurile impulsive. Extensia este o mişcare lungă care iese din scală în comparaţie cu alte valuri impulsive. Ea se poate întâlni în (oricare din valurile 1,3,5 –majoritatea extensiilor au loc în valul 3)

  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Valurile corective. SIMPLE

 

1. Momentele impotriva trendului sunt numite „valuri corective” sau „corecţii simple”. Uneori sunt numite „consolidări sau faza literelor abc”

2. Identificarea corecţiilor în patternuri particulare este o treabă foarte dificilă. Acesta se întâmplă din cauza varietăţii de patternuri corective, care sunt într-un numar mai mare decât patternurile impulsive.

3. Complexiattatea corectivelor poate creşete şi descreşte fără avertizare, corectivele sunt mai puţin predictibile decât impulsivele.

4. Sunt câteva forme de bază şi derivaţiile lor de bază.

 

i. Forme de bază: zigzag, flat, (iregular) şi triunghi.

ii. Corectivele complexe: dublu trei, triplu trei.

 

Complexitatea formelor corective pot fi subdivizate în patru categorii: zigzag complex, flat complex, iregular complex.

 

 

1. Zigzagul.

 

 

bul market and bear market

 

post-1776-1238849005_thumb.jpg post-1776-1238849036_thumb.jpg

 

 

post-1776-1238927414_thumb.jpg

 

 

Descriere:

 

Zigzagul este structura corectiva cea mai comuna, care arată un revers. Adesea arată că un val impulsiv în formare (din 5) de fapt valurile (a şi c) sunt accelerate dînd aceasta iluzie.. Zigzagul se poate extinde în dublu sau triplu zigzag deşi acestea nu sunt foarte comune pentru că lipseste alternanţa. Zigzagul poate fi prima parte dintr-o structura corectiva mai complexă.

 

Reguli:

 

• este compusă din 3 valuri.

• Valul A şi C sunt impulsuri, valul B este val corectiv.

• Valul B nu se retrage mai mult de 61% din A.

• Valul C trebuie să treacă dincolo de sfârşitul valului A.

• Valul C este egal cu A.

• Valul C şi A trebuie să fie subdivizat în 5 valuri

 

 

În fiecare val:

 

Timpul cel mai mare e în A, X ori 2. De asemenea valul B este parte din flat, triunghi.

 

 

Structura interna:

 

Un simplu zigzag este compus din 3 valuri, dublu din 7 valuri separate de un val X în mijloc, triplu este format din 11 valuri separate de două valuri X. Structura interna din 3 valuri este de 5-3-5 în zigzag simplu, 5-3-5-3-5-3-5 în dublu.

 

post-1776-1238849229_thumb.jpg post-1776-1238849239_thumb.jpg post-1776-1238849248_thumb.jpg

 

 

2. Flat

 

bull market and bear market

 

 

post-1776-1238849546_thumb.jpg post-1776-1238849558_thumb.jpg

 

 

 

Descriere:

 

Flatul este foarte comun ca forma corectiva, care arată în general o directie (oblică, într-o parte) (sideways). Valurile A şi B şi flat sunt amâdouă pattrenuri corective. Valul C este un impuls contrar. În mod normal valul C nu trece dincolo de valul A.

 

Reguli:

 

• Este compus din trei valuri.

• Valul C este impuls, valul A şi B sunt corective.

• Valul B se retrage mai mult de 61,8% din A.

• Valul B adesea arată o retragere completă.

• Valul C nu ar trebui să treacă dincolo de sfârşitul valului A.

• În mod normal valul C este cel puţin egal cu A.

 

În fiecare val: se întîmpla în valul B, şi cel mai adesea în 2 şi 4.

 

Structura interna: constă în 3 valuri. Structura interna a flatului este de 3-3-5.

 

 

post-1776-1238849570_thumb.jpg post-1776-1238849649_thumb.jpg post-1776-1238849663_thumb.jpg

 

 

 

Iregularul sau (irregular).

 

Flat expandabil sau flat iregular (expanded flat sau irregular flat).

 

 

bull market and bear market

 

 

post-1776-1238850019_thumb.jpg post-1776-1238850030_thumb.jpg

 

 

În teoria clasică a valurilor elliott (elliott wave) acest tip de pattern iregular (irregular pattern) este distinc ca forma sau (pattern) în teoria avansată el este inclus in categoria patternurilor de tip flat ca fiind o variaţie a acestuia. (depinde de autor această categorie).

 

 

Descriere: este un tip de flat mai special. Aici valul B este extins şi merge dincolo de sfârşitul valului A, arată ca un impuls. Puterea valului B arată ca marketul vrea să o ia în directia valului B. Dacă valul C este mult mai mare decât valul A puterea va fi mică.

 

Reguli:

 

• este compus din 3 valuri.

• Valul C este un impuls, valul A şi B sunt corectiva.

• Valul B se retrage dincolo de A ca un impuls. Valul C este mai mare decât A.

 

În fiecare val: acest tip de corectivă se întîlneste în valurile 2,4,B şi X. Dacă se întîlneste în valul 2 –C este scurt, accelerarea celui de al treilea val îi va lua locul.

 

Structura interna: este compus din 5 valuri, care au intern o structura de: 3-3-5.

 

 

post-1776-1238850209_thumb.jpg post-1776-1238850216_thumb.jpg post-1776-1238850224_thumb.jpg

 

 

Triunghiuri.

 

 

Contracting triangle:

 

 

bull market and bear market

 

 

post-1776-1238850607_thumb.jpg post-1776-1238850616_thumb.jpg

 

 

Descriere:

 

Triunghiurile sunt patternuri corective şi sunt de doua feluri : de contractie şi expnadabile (contracting and expanding). Ele sunt ascendente sau descendente. Sunt compuse din 5 valuri, fiecare este de natura corectiva.

 

 

Reguli:

 

• sunt compuse din 5 valuri.

• Val 4 şi val 1 fac overlap.

• Val 4 nu poate trece de punctul de origine al valului 3.

• Valul 3 nu poate fi scurt.

• Intern toate valurile au o structura corectivă.

• În cel de contracţie, valul 1 este mai lung şi valul 5 este mai scurt. În cel expandabil, valul 1 este scurt şi valul 5 este lung.

• Triunghiurile au o forma de (gard) ascuţit (pana -wedge).

• Structura interna arată alternantă.

 

 

În fiecare val: apar numai în valurile B,X şi 4. niciodată în 2 ori A .

 

 

Structura interna:

 

Sunt compuse din 5 valuri, fiecare structura este compusă din 3 valuri -3-3-3-3-3.

 

 

post-1776-1238850625_thumb.jpg post-1776-1238850639_thumb.jpg

 

 

Expanding triangle:

 

bull market and bear market

 

 

post-1776-1238850950_thumb.jpg post-1776-1238850959_thumb.jpg

 

 

 

Ascending triangle: are o alunecare ascendentă.

 

Descending triangle: invers fată de primul.

 

Running triangle: la acest triunghi valul B trece de punctul de origine al valului A.

Editat de flames
  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Formele complexe ale corecţiilor simple.

 

 

 

Runnning flat.

 

 

 

 

bull market and bear market

 

 

post-1776-1238851948_thumb.jpg post-1776-1238851968_thumb.jpg

 

 

 

Descriere.

 

Corecţia de tip running în special rara. Acest pattern este în esenţă un flat cu valul B alungit şi un val C foarte mic. Valul C fiind scurt nu ajunge în zona de pret înaltă (nu atinge deloc sau putin peste 60%-sunt doua varinate) a valului A. Mai degraba o corecţie de tip running în teorie ar putea fi o extensie a unui val impulsiv, unde valurile sunt subdivizate în doua (sau mai multe combinatii). În practică nu este nici o diferenţa în directia marketului pentru ca marketul va exploda în directia valului B.

 

 

 

 

Reguli:

 

• Valul B trebuie să fie din 3 valuri.

• Valul C este compus din 5 valuri.

• Valul C trebuie să fie scurt şi nu trebuie să atingă zona de preţ a valului A.

• Valul C nu se retrage mai mult de 100% din B şi mai mult de 60% din A.

 

 

În fiecare val. Majoritatea timpului se petrece în valul 2 sau B.

 

 

Structura interna. este o structura din trei valuri: 3-3-5.

 

X wave (valul x) Valul x merita un capitol special si va fi in partea a doua (avansat).

 

Descriere: valul X este un val intermediar între mai multe complexe corective. Acest val este întotdeauna val corectiv şi poate lua multe forme. Zigzag, dubluzigag, flat etc. Valul x unşte două sau mai multe patternuri corective formând patternurile complexe.

 

 

 

 

post-1776-1238852080_thumb.jpg

 

 

 

 

 

Zigzagflat.

 

 

 

bull market and bear market

 

post-1776-1238852222_thumb.jpg post-1776-1238852233_thumb.jpg

 

 

 

Descriere.

 

 

Este un pattern comun şi arată exact ca zigzagul, excepţie fiin valul B care se retrage mai mult de 61,8% din A.

 

 

 

 

 

Running zigzag.

 

 

bull market and bear market.

 

 

 

post-1776-1238852395_thumb.jpg post-1776-1238852405_thumb.jpg

 

 

 

Descriere:

 

 

Este un failure într-un pattern corectiv unde valul C este mai scurt decăt valul A. Adesea se întîmpla în Running Flat ori în Zigzag. Indică o putere mare în directia trendului.

 

Reguli:

 

 

• Majoritatea regulilor au fost mentionate la alte patternuri corective.

• Valul C cade dincolo de sfârşitul valului A.

 

 

În fiecare val:

 

 

 

Failure poate să se întîmple în valul C sau 2, în C ori E din valul 4, în valul C din B sau X.

 

 

 

 

Failed flat.

 

 

 

bull market and bear market

 

 

post-1776-1238852556_thumb.jpg post-1776-1238852565_thumb.jpg

 

 

 

 

Descriere:

 

 

Acest pattern este exact ca Flat, excepţie fiind acţiunea valului C care nu trece de sfârşitul valului A.

 

 

 

 

 

 

Running Flat (modern)

 

 

 

bull market and bear market

 

 

post-1776-1238852711_thumb.jpg post-1776-1238852719_thumb.jpg

 

 

 

Descriere.

 

 

Acest pattern este exact ca şi Running Flat, excepţia fiind valul C care se retrage mai mult de 60%, dacă nu Elliott WAVE îl considera normal Running Flat. Această distincţie ese necesara pentru ca Running Flat este foarte rar. Dar dacă se retrage mai mult de 60% este unul de tip modern.

Editat de flames
  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Relaţia (structură, preţ, raţie fibonacci(cotă fibo), timp.)

 

Partea I.

 

Impulsivele 1,3 şi 5

 

Inpulsiva 1.

 

a. Valul 1 trebuie să se subdividă în cinci segmente.

 

b. Valul 1 de obicei este mai mare în preţ şi timp decât precedendele corective sau alte grade (sau impuls terminal.)

Valul 1 este mai rar cel mai extins impuls din secvenţa de cinci. Atunci când valul 1 nu etse mai mare decât corectiva precedentă traderii cred ca trendul nu e schimbat. Ei continuă să creadă că trendul va reveni în forţă şi că trendul iniţial se va restabili. Cea mai importantă indicaţie că valul unu începe să se formeze este că trendul iniţial a completat o corecţie de un grad mai mare şi a apariţiei sau suspectării ca valul unu este subdivizat în cinci secvenţe de grade mai mici. Vlaurile corective de obicei sunt din câte trei (abc), iar dacă valul curent este din cinci secvenţe el nu este corectiv ci un nou val de impuls.

 

 

post-1776-1238944510_thumb.jpg

 

 

 

Impulsiva 3.

 

a. Valul trei nicodată nu va fi cel mai scurt impuls din secvenţa de cinci. (1,3,5).

 

b. Valul trei este de obicei extins (mai mare în preţ decât valul unu şi cinci) .

 

Valul 3 versus valul 1 extins.

 

Valul unu este rar val extins din cele trei impulsive, iar valul trei de obicei este cel mai extins val, putem deja sa anticipăm că preţul extins al valului 3 din valul 1 este de 100% (val 3). Dacă valul 3 trece de 100% din valul 1 este semnalul că au fost finalizate doar trei valuri din cele cinci ale valului trei, atunci minimul obiectiv de preţ va fi de: 161,8% faţă de unu. În majoritatea cazurilor valul 3 va fi între 161,8% şi 261,8% din valul 1. În fapt valul 3 va termina în jurul acestei proporţii fibo sau va trece puţin peste. W3=161,8% din 1, W3=261,8% din 1.

 

Valul 3 versus valul 2.

 

Valul 3 frecvent el va fi de 161,8%, 200%, 261,8% din valul 2. (W3=161,8% din W2).

 

Valul 3 extins versus versus valul 1.

 

Preţul terminal al valului 3 este frcevent în reşaţie cu extinderea preţului din valul 1. Valul unu este adesea denumit (impuls iniţial). Cele mai importante raţii ale fibo ale acestei proiecţii sunt: 100%, 162%, 200%, 262%, de la sfârşitul valului unu.

 

Valul 3 de obicei este cel mai extins val si traversează acea mai mare zonă de preţ din toate valurile din secvenţa de cinci. În acest punct un număr foarte mare de traderi sunt convinşi că trendul este schimbat şi intră „în masă” pe direcţia noului trend ori ieşirile celor poziţionaţi invers crează panică. Aceasta de obicei se întâmplă în valul trei din trei mişcare care are loc cu gap.

 

 

 

post-1776-1238944613_thumb.jpg

 

 

 

Impulsul 5.

 

Valul 5 versus 1.

 

Două impulsuri non extinse din secvenţa de cinci, de obicei sunt egale în preţ (a se vedea regula egalităţii de al partea de avansat). Dacă valul 3 este cu 161,8% mai mare faţă de valul 1 acest val 3 este valul extins. Dacă ne asumăm că valul 3 este extins, valul 5 el este frecvent egel în preţ cu valul 1 (valul 5 =valul 1)(W5=100%W1)

Dacă valul 5 nu se finalizează în jurul valorii de 100% din valul 1, probabil se va completa în jurul valorii de 61,8% sau 161,8% proiecţie din valul 1.

Dacă nici unu din valurile 1 şi 3 nu sunt etxinse, valul 5 are o mare probabilitate să fie de peste 161,8% din valul 1 sau 3.

 

 

 

Valul 5 versus val 3.

 

Relaţia dintre valul 5 şi valul 3 nu este aşa de consistentă precum este relaţia dintre valul 1 cu valul 5. Dacă valul trei pare a fi extins (mai mare decât 161,8% din valul 1) valul 5 uzual va fi de 38%, 50%, 61,8% peste valul 3. Dacă valul cinci este extins el va tinde să fie extins aproximativ 100% sau 161,8% din valul 1-3 (acest subiect este relatat în elliott advance partea a II-a la valul 5 extins şi în elliott modern este admisă altă situaţie, valul 5 extins poate să fie 261% din valul 1-3).

 

Valul 5 versus valurile 3 şi 1.

 

Dacă valul 3 este extins, valul cinci frecvent este de 61,8% sau 38% din preţ peste raza de preţ a valurilor 1 -2.

 

 

Valul 5 versus valul 4.

 

Valul 5 este frecvent 127%, 161,8%, 200%, sau 262% din raza de preţ a valului patru. Valul 5=161,8% W4, aceasta raţie este cea mai frecventă.

 

 

Valul 3-5 versus valul 2.

 

Raza de preţ dintre valul 3 -5 în relaţie cu valul 2 este de 161,8%, 261,8%, 424% din valul 2. Sfârşitul valului 5 trece foarte rara peste 4245 din retragerea lui 2.

 

 

Valul 5 versus valul 1.

 

Terminaţia de preţ a valului 5 este frecventă ca ţintă din valul 1 extins în raţiile: 161,8%, 200%, 261,8%, 300% şi 424%.

 

Valul 5 uzual are o viteză mai mică decât valul trei el va face noi vărfuri (exceptând val 5 eşuat, failure). În alte cuvinte înclinaţia valului 5 este mai mică decât a valului 3.

Psihologia publică a trederilor, investitorilor şi media se află de obicei la extreme când piaţa este în valul 5. Într-o piaţă bull ori bear, trendul e pe final şi nu mai sunt bani pentru a investi în piaţă. Volumele în valul 5 sunt din ce în ce mai mici (mai mici decât în valul 3) chiar dacă piaţa face noi vârfuri (noi extreme de preţ).

 

 

Valurile corective.

 

În timp patternul de impuls are o singură variaţie de pattern (structură din cinci) , Elliott a descris opt variaţii potenţiale de patternuri în valurile corective (în elliott advance vom vedea ca aceastea sunt mult mai multe). Patternurile corective sunt prezentate mai sus.

 

Odată ce piaţa a demonstrat că patternul corectiv nu este un simplu (abc), este aproape imposibil de a face predicţie ce fel de corecţie va fi. Numărarea corecţiile dincolo un simplu pattern abc este puţin mai mult decât simplă ghicire (cunoşterea patternurilor suficient de bine bazate pe o structură logică din aproape în aproape sau pe baza excluderii celorlalte patternuri care nu au confirmat (care nu corepund regulilor) face munca mai uşoară de numerotat) aceasta poate veni după multi ani de efort şi studiu pentru cei care vor să fie exacţi.

Patternurile corective mai ales cele complexe devin evidente în momentul în care ele sunt complete. De multe ori se vorbeşte a posteriorii despre aceste patternuri în sensul că uneori vorbim despre o structura de val sau un val când patternul este complet. De aceea, când vorbim add momontum (adică patternul este în curs de desfaşurare el nu este finalizat) folosim deseori cuvintele (probabil, aproximativ, etc) (numai experineţa şi cunoşterea bine a teoriei poate duce la o („exactitate mai mare”) a acestor relativităţi (probabil şi aporximativ).

 

1. Odată ce credem că cinci valuri dintr-o secvenţă este terminată, putem anticipa că acesta poate fi cel puţin un abc corectiv. În majoritatea cazurilor valul c va testa şi va trece de extrema valului a.

 

2. Valul –a- corectiv poate fi din cinci valuri ale secvenţei de trei de un grad mai mare.

Dacă iniţial trei secvenţe de valuri se arată, întrebarea care se naşte aici este aceea dacă cele trei valuri abc completează corecţia sau este doar abc dintr-un ABC de un grad mai mare. Dacă secvenţa iniţială este mai mică în treţ şi timp decât ambele valuri 2 şi 4 de un grad mai mic, este aproape de a fi trei valuri din A corectiv.

 

 

post-1776-1238944798_thumb.jpg

 

 

3. O dată ce marketul face o secvenţă din 5 valuri înapoia trendului, avem o indicaţie (semnal) puternică că acea corecţie este termintă. Valul B (sau corecţia corecţiei) ar trebui să fie din trei valuri. În funcţie de valul B (b-de un grad mai mic) sau de puterea valului B (b) se face diferenţierea patternurilor corective (a se vedea elliott advance structura(puterea, marimea ) valului B (b) în cadrul patternurlor corective simple flat, zigzag.)

 

4. Principiul alternării. Dacă valul 2 este un abc corectiv, valul 4 probabil va fi o corectivă mai complexă. Dacă valul 2 este o corecţie mai complexă , valul 4 va fi un abc corectiv. Dar de obicei valul este mai simplu.

 

 

post-1776-1238944884_thumb.jpg Valul 4 probabil nu este terminat în punctul c:4, dacă valul 2 este un simplu abc valul 4 probabil va fi complex şi de obicei valul „b” din 4 este cel mai copmlex . în figura alăturată arată probabilitatea ca valul 4 care să nu se termine in punctul c: deoarece este prea egal în preţ şi timp cu valul 2.

 

 

post-1776-1238944939_thumb.jpg Valul c este prea mic şi probabil corecţia nu este completă.

 

 

 

Corectiva 2 sau valul 2.

 

Valul 2 este prima corectivă după patternul de cinci valuri. Valul 2 are aceleaşi caracteristici cu valul B. Ambele valuri 2 sau B sunt corective şi vin după o secvenţă de cinci valuri şi sunt urmate de o secevnţă din cinci valuri în direcşia trendului.

 

1. Valul 2 tinde să fie un zigzag 5-3-5 unde valul c trece de extrema valului a.

2. Valul 2 nu poate trece de începutul valului 1.

3. Valul 2 se retrage de obicei 50% din valul 1. Această din urmă calsificare după cum vom vedea in (elliott avansat) este relativă şi ţine mai mult de puterea trendului sau a valului 1 în acest caz; (astfel valul 2 se poate retrage 38%, 61,8% 99% faţă de valul 1.)

4. Valul 2 nu se retrage mai mult 78% din valul 1 (a se vedea elliott avansat) această clasificare aparţine scolii vechi a elliott-ului.

5. Dacă valul 2 se retrage mai puţin de 50% din valul, valul 3 de obicei va fi extins.

 

 

post-1776-1238945056_thumb.jpg post-1776-1238945069_thumb.jpg

 

 

Corectiva 4 sau valul 4.

 

Valul 4 adesea este numit „luarea profitului”. În timpul valului 4 mulţi traderi invetori care au avut poziţii prin valul 1 şi 3 aici închid poziţiile (iau profit). Valul 4 este adesea o crecţie mai lungă în timp decât valuzl 2.

 

1. Valul 4 nu trebuie să intre în zona de preţ a valului 1. Dacă suspectâm ca valul 4 intră în zona de preţ a valului 1 atunci numerotarea este greşită şi trebuie reconsiderată.

2. Principiul alternării. Dacă valul 2 este simplu valul 4 trebuie să fie complex şi vice-versa. Aceasta este o tendinţă nu o regulă (a se vedea elliott avansat partea a II regula alternaţei). Valul 4 de regulă este complexă (flat, triunghi, dublă sau triplă).

3. Dacă valul 4 este una din multiplele corecţii de tip flat (consolidare) nu se retrage mai mult de 38,2% din valul 1-3.

4. Valul 4 se retrage la cel puţin 23,6% din valul 3 dar de obicei nu se retrage mai mult de 50% din 3.

5. Valul 4 se retrage aproape întotdeuna un procent mai mic din valul 3 decat se retrage valul 2 din unu.

6. Valul 4 este aproximativ egal în preţ cu valul 2.

 

 

post-1776-1238945149_thumb.jpg

 

 

Valurile corective A,B,C de grade mari.

 

Valul A.

 

1.valul A este de obicei o structură din cinci, dar poate fi şi din 3. Dacă este din 5 este o structură impulsivă în contra direcţia trendului sau în direcţia trendului de un grad mai mare (nu se specifică niciunde această teorie, dar valurile A de grade mari sau mai bine de macrotrend reprezintă trenduri în sine, este trend prin el însuşi şi în acest caz Valul A de un grad mai mare reprezintă trendul).

Este similar cu valul 1 şi au cinci valuri în secvenţă.

 

Valul B.

 

1. În cazul de faţă (prezentat mai sus) valul B de grad mai mare nu este corecţia în direcţia trendului ci contratrendul însuşi. Valul B este corecţia în corecţie. Valurile b sunt frecvent alcătuite din trei valuri, ABC, dar multe dintre ele pot fi corecţii

complexe (aici traderii, când piaţa face astfel de corecţii, o numeşte „Chopy Market”, piaţă alanadala mai pe româneşte).

 

2. Valul B versus valul A: valul B se închide de obicei între 50% şi 78,6% ca retragere din valul A. Oricum valul B se retrage şi peste 100% ddin valul A în cazul iregularelor.

 

 

Valul C.

 

Valul C trebuie să fie întotdeuna o structură din 5. Valul C poate sau nu poate trece dincolo de valul A. Dacă valul B nu trece de începutul valului A, valul C va testa trecerea de valul A.

 

1. Valul C versus valul A. Raza de preţ a valului C poate fi oricare 61,8%, 100%, 161,8% din valul A. Dacă este o corecţie simplă de tipABC, zigzag, valul C este de obicei de 100% din valul A.

 

2. Valul C versus valul B: raza de preţ a valului C va fi frecventă de 161,8%, 200%, 262%, din raza de preţ a valului B.

 

3. Valul C trebuie să fie o structură din cinci valuri.

Editat de flames
  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Partea a II-a .

 

Analiza dinamică a preţului.

 

tehnici de masurae si calculare a topurilor si bottom /urilor a sportului si rezitentei prin metoda fibonacci.

 

Acest tip de analiză pe baza numerelor lui Fibonacci funcţionează în orice tip de piaţă, pe orice perioadă de timp şi poate furniza date care pot duce la indetificarea vărfurilor de preţ (swing) (amplitudinilor de preţ înalte sau joase pe grafice).

 

Sunt diferite tipuri de relaţii fibonacci şi preţ. Acestea sunt retrageri, extensii şi proiecţii de preţ. Vom analiza aceste tipuri separat, fiecare dintre aceste relaţii vor oferi date despre suporţi si rezistenţe potenţiale.

 

Definiţia suportului, este zona de preţ care se formează jos în marketul curent, unde te uiţi pentru o posibilă terminaţie a declinului şi unde cumpărătorii atacă şi vănzătorii îşi lichidează poziţiile sau puetrea acestora din urma scade din intensitate schimbând astfel direcţia marketului.

Pentru a lua poziţii pe long (buy sau cumpărare) te uiţi după suporţi.

 

Definiţia rezistenţei, este zona de preţ marketului curent unde sunt posibile terminaţii ale cumpărătorilor sau puterea acestora scade din intensitate şi începutul vanzătorilor.

Înainte de a face un trade de sell ne uităm după rezistenţe.

 

Proiecţii de preţ.

 

1. Retrageri (retracement) (corecţie)

 

Retragerile de preţ sunt căderi sau urcări de preţ (în funcţie de maket) up and down de la un vărf de preţ jos-înalt sau înalt jos folosind raţiile: 0,382, 0,50, 0,618, 0,786 pe lângă aceste raţii de retragere se mai folosesc 0,236, 0,447, 0,707, 0,886.

 

 

Sunt două tipuri de retrageri: externe şi interne.

 

 

Retragerea internă.

 

 

Relaţia dintre grafice si elliott wave sunt puţin forţate şi mă refer la gradele valurilor care nu sunt trecute întotdeuna în grafice mă refer la valul C.

Retragerea internă a unui singur grad, retragere din val b pentru valul c.

 

post-1776-1239648198_thumb.jpg

 

 

Retragere internă a două grade, cazul de faţă retragere din a-c.

 

post-1776-1239648303_thumb.jpg Retragerea internă este întodeauna mai puţin de 100%. Marketul se retrage mai puţin de 100% de la un swing importanta şi întptdeuna este considerat contratrend ori corecţia de la un swing important. Cele mai importante retrageri sunt procentele următoare: 38,2%, 50%, 61,8%, 78,6%.

 

post-1776-1239648404_thumb.jpg

 

 

Retragere de doua grade. (formarea clusterelor fibo)

 

 

post-1776-1239648613_thumb.jpg

 

Retragerile din doua sau mai multe grade formează un cluster fibo, aceste clustere sunt (puncte sau zone importante de reacţie a preţului ele) în cazul de faţă avem din cele doua grade cu direcţia în jos (down) un nivel (cluster fibo) de 0,50% suprapus cu 0,786% din acel nivel observăm ca preţul a reacţionat puternic plecând pe direcţia iniţiala a trendului dat de cele două grade. Aceste clustere de preţ funcţionează ca suport şi rezistenţă a preţului. Clusterele fibo se întâlnesc şi pe extinderi nu numai pe retrageri modul de lucru fiind acelaşi.

Majoritatea traderilor iau drept 61,8% retragerea ca o zonă critică pentru noile semnale de contratrend sau noul trend. În alte cuvinte contratrendul sau noul trend nu presupun trecerea de 61,8%. Dacă 61,8% (retragere) este trecut, este de presupus ca fiind semnalul marketului în noul trend nu în contratrend. Logica este simpla la cele spuse mai sus 61,8% nu trebuie luat standard ca un nivel mai importanta faţă de alte cote fibo. De ex. 78,6% retragere este de departe proiecţia cea mai folosită pentru valul 2, (dacă nu este trecut peste această valuare). Aceste valori sunt luate într-o proporţie mai mare de elliott clasic, evoluţia şi reconsiderarea acestuia din urmă arată puţin diferit.

 

 

Proiecţie externă de preţ.

 

post-1776-1239648852_thumb.png

 

Acest tip de proiecţie a nu se confunda cu undele impulsive ele sunt tot corective dar se refera la valul c care trece dincolo de valul a, atenţia se îndreapta spre gradele valurilor aici avem proiecţie de preţ a valului c din valul a şi b. Proiecţia din valul B pentru valul C

Retragerea externă este mai mare de 100% şi are următoarele raţii: 127%, 161,8%, 200%, 261,8%, 424%.

 

post-1776-1239648941_thumb.jpg

 

Valul C trece dincolo de sfărşitul valului A.

 

 

 

Alternarea preţului proiectiv. (instrumentul de lucru din mt4 care este descris aici: FE sau fibonacci expansion)

 

 

Alternarea proiectivă a preţului reprezintă proporţii proiectate peste swing care se mişcă în aceaşi direcţie cu marketul curent. De fapt acest tip de proiecţie compară trend swing cu trend swing şi contratrend swing cu contratrend swing. cele mai importante raţii sunt 61,8%, 100%, 161,8%, 200%, 261,8% şi 424%.

 

 

post-1776-1239649239_thumb.jpg

 

 

 

Extinderile de preţ.

 

 

Cele mai imoprtante raţii de extindere sunt: 61,8%, 100%, 161,8%, 261,8%, 423%. Aceasta este caracterizată prin măsurarea intregului segment AB adica low –high sau invers în funcţie de market.

 

 

post-1776-1239649460_thumb.jpg

 

 

 

post-1776-1239649754_thumb.jpg Calcularea ţintelor de preţ cu această metodă este una foarte simplă şi este un instrument foarte puternic pentru anticiparea zonelor de rezistenţă şi de suport şi terminaţiile trendului.

 

 

Analiza de timp a pieţei.

 

aici va fi update ca nu am terminat capitoilu si e destul de greu si de mult de zis sau mai bine zis de interpretat datele.

 

Poate analiza tehnică să includă o metodologei de analiză a timpului în piaţă şi să ne furnizeze date despre probabilităţile mari de schimbarea a trendului la o dată anume?

 

O analiză comprehensivă a analizei timpului asupra marketului ne poate ajuta să facem tredeuri cu risk n’minim si profitabilitate mare.

Când timpul, preţul şi patternul coincid schimabrea este aproape inevitabilă.

Preţul se retrage şi se extinde nu numai în valoare efectiva de preţ a pieţiei (valoare numerică) ci şi în timp, aşadar raţiile fibonacci funcţionează şi ca preţ şi ca timp (fibo time zone).

Editat de flames
  • Upvote 2
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 luni mai târziu...

pentru cei ce vor sa invete elliott wave, ceva materiale video sunt aici:

 

forex[/acronym]-materiale-educative?path=/elliott%20wave]Forex - Materiale educative | Vamist Forex

Editat de flames
  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

fibonacci traiding, am gasit intamplator ceva care mie mi a trezit interesul mult (un fisier cu explicatiile video la cartea How to Master the Time and Price Advantage de carolyn boroden)cate ceva am scris si eu in "Analiza dinamică a preţului. tehnici de masurare si calculare a topurilor si bottom /urilor a sportului si rezitentei prin metoda fibonacci."de fapt o trad. dar m am bucurat ca am gasit explicatiile intr un mod mai usor de inteles. cred ca aceste fisiere si probabil vor mai urma cateva sunt fundamentale in biblioteca unui trader dar nu de pus prafu pe ele ci de studiat cu atentie, indifernet de strategia folosita de trader.

 

la ora asta nu vad updateurile dar or sa vina prob pana maine.

 

forex[/acronym]-materiale-educative]Forex - Materiale educative | Vamist Forex

  • Upvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.