Jump to content


[01 martie 2015] Vamist este prima si cea mai mare comunitate Forex din Romania. A luat nastere in 2005 si de-a lungul timpului a trecut prin mai multe transformari. Acum, dupa 10 ani, primim orice fel de traderi si investitori. Deci, indiferent daca tranzactionezi sau investesti in actiuni, valute, marfuri sau orice alt instrument, bine ai venit!

Vamist se transforma in comunitatea traderilor retail. Aceasta versiune a forumului va fi in continuare accesibila pentru oricine, dar numai in format read only.

Noua adresa este vamist.ro. Te asteptam acolo la discutii generale despre trading.

Photo
- - - - -

Brokeri cu 4 si cu 5 zecimale si influenta asupra indicatorilor MT4


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 vladv

vladv

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 285 posts
  • Gender:Male
  • Location:Aiud

Posted 11 April 2009 - 04:53 PM

Am si eu o nelamurire in legatura cu price feedurile furnizate de diversi brokeri MT4 sau nu ,majoritatea furnizeaza cotatia in formatul x,xxxx dar de un an aproximativ am observat ca unii am inceput sa coteze pretul in formatul x,xxxxx si nu stiu de ce au schimbat 4 zecimale cu 5.Am o arhiva considerabila de indicatori si chiar cativa EA pentru MetaTrader4 gasiti in cei 3 ani de cand tot invat ce si cum e forexul asta,unii nu fac doi bani gauriti dar cativa sunt chiar valorosi si pot spune ca ma ajuta in tranzactionare si ma intreb daca ei fiind codati inainte de a trece acesti brokeri de la 4 zecimale la 5 aceasta schimbare nu influenteza cu ceva logica si sa nu inceapa sa nu mai indice ce au de indicat :-? si sa primesc semnal BUY cand ar trebui SELL si chestii de-astea eu nu ma pricep la programare asa ca daca imi poate cineva avizat sa-mi raspunda la aceasta intrebare ,va multumesc tuturor celor care m-ar putea lamuri.
  • 0



#2 Mangusta

Mangusta

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 255 posts
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti

Posted 11 April 2009 - 05:56 PM

Am observat si eu si sunt curios.
  • 0

#3 jonescu

jonescu

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

Posted 29 April 2009 - 12:42 PM

Am si eu o nelamurire in legatura cu price feedurile furnizate de diversi brokeri MT4 sau nu ,majoritatea furnizeaza cotatia in formatul x,xxxx dar de un an aproximativ am observat ca unii am inceput sa coteze pretul in formatul x,xxxxx si nu stiu de ce au schimbat 4 zecimale cu 5.Am o arhiva considerabila de indicatori si chiar cativa EA pentru MetaTrader4 gasiti in cei 3 ani de cand tot invat ce si cum e forexul asta,unii nu fac doi bani gauriti dar cativa sunt chiar valorosi si pot spune ca ma ajuta in tranzactionare si ma intreb daca ei fiind codati inainte de a trece acesti brokeri de la 4 zecimale la 5 aceasta schimbare nu influenteza cu ceva logica si sa nu inceapa sa nu mai indice ce au de indicat :-? si sa primesc semnal BUY cand ar trebui SELL si chestii de-astea eu nu ma pricep la programare asa ca daca imi poate cineva avizat sa-mi raspunda la aceasta intrebare ,va multumesc tuturor celor care m-ar putea lamuri.

se modifica.
pip = 10^-5 pentru cei cu 5 zecimale.
de exemplu, daca aveai SL de 25 pips, pentru a avea o comportare similara ar trebui sa setezi SL la 250 pips.
dupa parerea mea zecimala aditionala doar mai aduga "zgomot"

cel mai bine este sa verifici EA/IND pe care il folosesti - se mai intampla sa fie setat in algoritm numarul de zecimale (nu se interogheaza platforma) si se comporta similar la fel si cu 4 si cu 5 zecimale ( ultima zecimala este 0 mereu).
  • 0

#4 Mangusta

Mangusta

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 255 posts
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti

Posted 29 April 2009 - 06:41 PM

Hai ma ca iti raspund eu prin 2 coduri.Concluzia o tragi singur.
[Codul poate fi adaugat in interiorul unui script]
double mi_ask;
   Print("ASK=",Ask);
   mi_ask=MarketInfo(Symbol(),MODE_ASK);
   Print("Market-Info-Ask=",mi_ask);
   return(0);

Scriptul va intoarce:
19:31:21 test EURPLN,H1: ASK=4.3914
19:31:21 test EURPLN,H1: Market-Info-Ask=4.3914


Scriptul este testat pe platforma celor de la FxPro [5 zecimale]

Edited by Mangusta, 29 April 2009 - 06:42 PM.

  • 0

#5 cristianni

cristianni

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 49 posts

Posted 30 April 2009 - 06:51 PM

In general daca expertul/indicatorul merge si pe EURUSD si pe USDJPY (4 respectiv 2 zecimale)ar trebui sa merga si cu 5 sau cu 3 zecimale. Poti sa verifici in cod ce face expertul cu diferentele de pret.

Edited by cristianni, 01 May 2009 - 06:29 AM.

  • 0

#6 tradelover

tradelover

    Big Shark

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1421 posts
  • Gender:Male
  • Location:ChiangMai Thailand

  • Tranzactionez din 2005
  • Strategie/tehnica folosita mușcă și fugi...

Posted 04 May 2009 - 06:17 AM

Hai ma ca iti raspund eu prin 2 coduri.Concluzia o tragi singur.
[Codul poate fi adaugat in interiorul unui script]

double mi_ask;
   Print("ASK=",Ask);
   mi_ask=MarketInfo(Symbol(),MODE_ASK);
   Print("Market-Info-Ask=",mi_ask);
   return(0);

Scriptul va intoarce:
19:31:21 test EURPLN,H1: ASK=4.3914
19:31:21 test EURPLN,H1: Market-Info-Ask=4.3914


Scriptul este testat pe platforma celor de la FxPro [5 zecimale]



incearca sa pui intai rezultatul intr-un doubletostr cu 6,7, etc zecimale, si fa-i print la ala (adica ca string). Printul unui double truncheaza automat la 4 zecimale (la cate ii spui tu in setupul general, default e 4 zecimale la cotatii, iar la valorile indicatorilor este 6 zecimale), pe a 5-a o pierzi la print, dar ea exista la cotatie. Am mai povestit despre asta pe treadul cu concursul din ianuarie si pe alte cateva treaduri, vezi discutia despre IBFX. De exemplu "print(doubletostr(ask,7))" la o pereche unde ultima zecimala (a cincea) nu este intotdeauna zero, o sa scrie ceva de genul 1.4375600, pe cand "print(ask)" o sa scrie doar 1.4376

Spun "unde ultima zecimala nu este intotdeauna zero" pentru ca unii brokeri desi au bagat 5 zecimale, totusi la majoritatea perechilor pretul se misca cate 10 pipeti, incontinuare... (vezi din nou treadul cu ibfx)

Practic acum se tinde pe mapamond spre o redefinitie a pipului. De fapt nu e o redefinitie in sensul propriuzis, pentru ca definitia spune "cea mai mica fractiune cu care se misca cursul". Deci daca cursul se misca la a 7-a zecimala, tot pipsi se cheama, doar ca toate valorile cu care suntem noi obisnuiti la SL-uri si TP-uri, etc, trebuie inmultite cu 1000 (adica 10 la puterea 7 minus 4).

Bineinteles ca expertii pot fi atat de inteligenti incat sa distinga singuri chestia asta, si sa mearga indiferent de brokeri, ori daca sunt mai prost facuti, trebuie sa adaugam noi valorile manual. De exemplu, la PaperTrader, trebuie avut grija sa se modifice toate valorile din zeci de pipsi in sute de pipsi daca e lansat pe un broker cu 5 zecimale, pentru ca altfel valorile sunt prea aproape de curs si nu reuseste sa puna nici un order cu SL sau TP.

Si idem pentru alti experti. Restul sunt discutii.
  • 1
There are no shortcuts in forex. You didn't learn to walk without first learning how to crawl.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Tranzactiile forex implica un grad ridicat de risc. Informatiile de pe acest site NU reprezinta recomadari de tranzactionare sau investitii.
Administratorii vamist.ro nu-si asuma responsabilitatea pentru eventualele probleme sau pierderi materiale aparute in urma utilizarii informatiilor de pe site.