Relativ la
scenariul prezentat de Andrei pe treadul cu ichimoku, incerc sa prezind aussie din perspectiva mea. Nu am vrut sa fiu offtopic acolo, treadul ala e prea fain ca sa il stricam cu offtopice, asa ca am postat aici, dar postul se leaga strict de scenariul bearish prezentat acolo, pentru urmatoarele 1-3 zile. Desi pe tf scurt aussie poate sa fie short, totusi sa nu uitam ca trendul actual este long si ca divergenta dintre cursul aurului (de care vorbeam mai sus) si cursul dolarului australian incepe sa se estompeze, fapt pentru care eu as sta cu trendul crescator. Un argument in plus este acela al dobanzii, pasarica pe care de acum mi-o stiti cu totii.
De exemplu, pe H4, aussie a facut la sfarsitul saptamanii trecute un gap destul de mare in sus, pe care nu a reusit sa il umple, confirmand un moteki (de-mark) aproape perfect, cu un target spre 0.8900 (linia rosie groasa) care este un pivot foarte important D1 si W1. Linia rosie subtire este o rezistenţă H4, dar nu este rezistenţă D1, ceea ce spune ca actualul pullback in jos poate foarte bine sa fie temporar (scurt). Fapt confirmat si de ADX, care dupa o tentativa nereusita de spargere in sus in urma gapului, revine jos si sta cuminte. Daca ADX ar fi facut suport la linia rosie trasa pe el si s-ar fi intors iar in sus, sustinand "forţa" trendului, am fi zis clar ca e de BUY (adica ar fi fost un semnal foarte bun de buy).
Moteki-ul se vede pe linia albastra groasa, iar proiectia lui este formata din cele doua dreptunghiuri albastre, cel de al doilea dreptunghi este facut prin copierea primului, si - amazing - bate exact linia de pivot rosie groasa.
Deci semnalul ne spune "stati pe aproape, poate urma un buy!".
Ca sa vedem cand luam buy-ul, haideti sa aruncam un ochi pe M30. Aici tocmai s-a format un wolfe wave! (se vede si in prima poza, dar e foarte marunt si nu se intelege). Acesta este un pattern foarte puternic de sell si teoria ne spune ca va fi o cadere care va atinge linia de suport-rezistenţă a wolfheadului (linia albastru deschis trasa subtire). Din pacate e foarte mic, si nu se merita a risca un sell (doar pentru un scalp sau momentum trade). Interesant e faptul ca bataia WW-ului (cine nu stie teoria sa o citeasca) este tocmai pe linia de suport M30 si H1 a trendului (linia galbena subtire, care NU este linie de suport H4), iar dupa ce face bataia, WH-ul formeaza un alt moteki mic, de data asta in jos, care - iar amazing - se proiecteaza EXACT pe linia de rezistenţă a motekiului din graficul precedent (totodata rezistenţă H4, etc, cum ziceam mai sus). Din nou, ADX confirma spargerea liniei de trend galbene.
Deci ce as face eu in situatia de faţă? Normal, nu m-as repezi la buy, odata ce teoria zice ca o sa mai cada, dar nici nu as intra sell, o intrare de sell acum este oarba, contra trendului H4, buna doar pentru contrarieni. De remarcat ca stochasticul (neprins in grafic) nu ne este nici el favorabil, iar mediile mobile se contrazic (incercati 20 si 50). Ca urmare as astepta sa prind un BUY undeva la elipsa rosie. Asta lasa semnalul de sell pe TF mic sa se consume, imi da ocazia sa pun SL foarte scurt (undeva sub linia albastra groasa, care, by the way, daca e sparta si cursul inchide sub ea, atunci e groasa rau de SELL!), deci imi da ocazia sa pun SL scurt, imbunatatind RR-ratio, si in plus, imi aduce dobanda (grasa!) de partea mea.
O alta ipoteza care ma face sa nu fiu deacord deocamdata cu scenariul bearish este de natura fundamentala, bearish pe
aud in contextul in care goldul sta pe loc, ar insemna o intarire brusca a dolarului, deci caderi spectaculoase pe celelalte perechi, in special euro. Va spuneam eu ca vad euro la 1.17, dar nu asa de repede, deocamdata nu vad nici un scenariu care sa imi zica "acum toate perechile astea o vor lua la vale", cand ma uit pe EU, GU, si nici UJ nu e clar ca o sa o uşchească in sus... Poate ca dolarul se va mai intari, dar nu chiar acum. Deocamdata se pare ca bailoutul european o sa reziste...
Edited by tradelover, 17 June 2010 - 07:31 AM.
There are no shortcuts in forex. You didn't learn to walk without first learning how to crawl.