Sari la conținut

Market Profile


Postări Recomandate

Am vrut neaparat sa postez un indicator nou despre care nu cred ca s-a vorbit prea mult aici. Este vorba despre "market profile", sau "market statistics" (desi numele difera, o sa vedeti ca fac in principiu acelasi lucru).

 

Ideea de la baza acestui indicator este afisarea PVP (peak volume price) sau POB (point of balance), adica pretului la care a existat cel mai mare volum de ticks. La nivelul acestui pret se da lupta intre bulls si bears, si teoretic asta este limita dintre teritoriile buy si sell. Daca pretul se afla deasupra PVP, fondul pietei este buy; sub PVP, fondul pietei este sell.

 

Practic, indicatorul arata zonele de suport si rezistenta identificate pe baza volumelor - pe o anumita perioada. Am atasat mai multe variante ale indicatorului:

- marketprofile_pob: calcularea profilului incepe odata cu open-ul zilei, si perioada pe care se face calculul este de 1 zi; are optiunea de a afisa "n" zile in urma, o sa vedeti pe grafic histogramele corespunzatoare; sesiunile majore sunt separate. nu e afisat pe grafic sub 5min si peste h1.

- marketprofile_scrat_v1.2: calcularea profilului se face pe o perioada specificata - start si end dates; de notat ca modul de calcul se face invers... plecind de la prezent (start date) si mergind in trecut (spre end date). este vizibil pe orice timeframe, dar uneori apar probleme la schimbarea intre ele.

- market_statistics_v1 si v2: acelasi principiu, cu mentiunea ca sesiunile majore nu mai sunt separate si histograma e la "comun"; in plus, este afisat si VWAP (care este o medie a histogramei de volum) impreuna cu deviatiile standard ale acestuia. eu prefer varianta v1.

 

P.S. un lucru foarte important pe care am uitat sa-l mentionez: din moment ce acesti indicatori folosesc informatia din volumele tick, este de dorit sa folositi un cont demo (sau real) la un broker MT care raporteaza volumele tick venite de pe feed-ul extern. majoritatea brokerilor MT raporteaza doar volumele tick interne, care nu au cum sa arate situatia reala a pietei. din cite stiu eu, doar IBFX si FXCM pretind ca raporteaza volumele venite pe feed; si din ce-am mai citit pe forumuri se pare ca volumele IBFX sunt cel mai aproape de realitate (sunt similare cu datele pe obtinute prin e-signal).

marketprofile_pob.mq4

marketprofile_scrat_v1.2.mq4

Market_Statistics_v1.mq4

Market_Statistics_v2.mq4

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cam asa arata indicatorul marketprofile_scrat_v1.2, aplicat pe 2 tf-uri diferite: 15min si h4.

linia albastra este cel mai important nivel in ambele cazuri (in cazul de fata e suport); celelalte linii rosii sunt puse de mine manual, in functie de virfurile histogramei.

post-1398-12508774439_thumb.gif

post-1398-125087745242_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

asa arata indicatorul market_statistics_v1. linia portocalie este PVP; cea albastra indica VWAP.

post-1398-125088004346_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

un exemplu pentru g-j pe 5min. am setat indicatorul sa analizeze profilul ultimei miscari (vedeti linia oblica rosie).

 

cel mai mare volum de ticks a fost la 156.37, prin urmare acolo e rezistenta cea mai tare.

 

un alt nivel relevant (de fapt e o zona) este in zona 155 (154.98 - 155.10), tot o rezistenta. cum pretul este situat in continuare sub zona asta, care e locul unde s-a aglomerat cel mai recent o cantitate mare de ticks, fondul pietei este bearish. pina unde? pai facem corelatiile cu tf mari... tema pentru acasa. (e sub h1, e sub h4, insa e deasupra lui daily - care e pe undeva pe la 148/149, deci urmatorul pas logic este PVP pe daily... am sa revin cu mai multe explicatii).

post-1398-12511621719_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am sa continui discutiile despre cum folosesc acesti indicatori pe tf diferite in topicul "corelatii intre timeframe-uri", de la "Primii pasi".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 luni mai târziu...

o reactualizare. au aparut alte variante la indicatori, cea pe care o consider cea mai utila este v5.0 - o atasez, impreuna cu un exemplu despre cum o folosesc.

 

PS. am modificat optiunile si am atasat indicatorul la 3 posturi mai jos.

post-1398-126707005761_thumb.gif

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scrat la mine arata cam asa si nu arata ca la tine.

De ce?

 

Vezi ca are in setarile indicatorului cateva chestii pe care tu le-ai activat. Le poti dezactiva si nu o sa ti le mai arate.

Bafta

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.