Sari la conținut
Postat

Revista "Ticker and Investment Digest", vol. V, nr. 2 din decembrie 1909 relateaza faptul ca W.D. Gann a facut 286 de tranzactii in 25 de zile, in prezenta reporterului William Gilley, dintre care 264 au fost profitabile. Rata de succes a fost de 92%, iar Gann si-a inzecit contul, tranzactionand un singur instrument: U.S. Steel. Facand un calcul simplu, ajungem la concluzia ca Gann a facut, in medie, 11 tranzactii pe zi. 80% dintre tranzactii aveau intrari in prima sau ultima optime a unui swing. Aceasta performanta nu a mai fost depasita pana in prezent :)

Portretul sau se afla la intrarea in NYSE (New York Stock Exchange). De la moartea lui, numerosi traderi au incercat sa-i gaseasca "secretul".

Tinand cont ca s-au scris destul de putine despre Gann pe VAMIST (exceptand indicatorii SQ9 postati de Scrat parca), m-am hotarat sa deschid eu acest thread, spre beneficiul meu in primul rand (pentru ca inveti mai bine cand esti organizat si cand scri) si al celorlalti in al doilea rand ( uneori sunt prea sincer :) ). Threadul va fi Gann only, dar probabil ca nu va fi ceva "conventional", ci se va merge pe partea "esoterica" a scrierilor lui si pe diverse interpretari personale.

Toate exemplele de chart-uri vor fi explicate la timpul potrivit si, deocamdata, nu sunt pregatit sa impart indicatorii pe care i-am programat pentru asa ceva. Majoritatea discutiilor se vor axa pe diverse texte scrise de Gann si pe interpretarea lor. Am atasat doar cateva charturi pentru a arata ce se poate face.

Primele 3 charturi contin indicatori care NU redeseneaza si pot fi desenati in viitor, pe timp nedefinit. Altfel spus, puteam cunoaste acele linii si cu 5 ani inainte ca pretul sa ajunga la ele.

Al 4-lea chart foloseste indicatorul Square of Nine (il gasiti pe forum daca dati un search), alaturi de un alt indicator creat de mine, pe baza invataturilor lui Gann (liniile rosii). Avand un high sau low stabilit, acele linii se pot extinde oricat de mult in viitor.

Restul charturilor folosesc un alt indicator pe care l-am creat, pe baza unei alte formule, pe diferite timeframe-uri (de la m1 la daily, chiar weekly).

post-2648-127058006164_thumb.gif

post-2648-127058006742_thumb.gif

post-2648-127058007367_thumb.gif

post-2648-127058017959_thumb.jpg

post-2648-127058023858_thumb.jpg

post-2648-127058025211_thumb.jpg

post-2648-127058026588_thumb.jpg

post-2648-127058027104_thumb.jpg

Editat de bumasoft

• Răspunsuri 76
  • Citiri 501,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• Introducere in modul de gandire al lui Gann   Nume complet: William Delbert Gann Data nasterii: 6 iunie 1878 Locul nasterii: Lufkin, Texas Data mortii: 14 iunie 1955   Tatal lui avea o ferma in c

• Metoda mecanica a lui Gann 1. Cerinte pentru succesul in speculatie sau investitii In urmatoarele postari voi descrie metoda mecanica pe care o preda Gann in cursurile lui. Aceasta a fost o metoda

• Metoda mecanica a lui Gann 2. Chestiuni generale   Trenduri majore si minore   "Intotdeauna vei face cei mai multi bani urmarind trendul principal al pietei, desi a spune ca niciodata nu trebuie sa

Imagini postate

Featured Replies

Postat
  • Autor

Sa va dau si un screenshot :)

post-2648-127076754155_thumb.gif

Postat

daca avem un swingh, si pretul trece peste el indicatorul se redeseneaza ?

Postat
  • Autor

daca avem un swingh, si pretul trece peste el indicatorul se redeseneaza ?

Daca nu a facut un low (cu regulile pe care le-am spus inainte, in functie de parametrul SwingBars) intre timp, DA! Deci atentie la ultimul swing. Trebuie lasat sa se incheie. Deci daca astepti sa vezi un swing high, asteapta retracementul, asteapta sa vezi facandu-se un low dupa aceea. Ideea e ca trebuie sa vezi higher tops si higher bottoms inainte sa te gandesti la vreo pozitie long. Vice-versa pentru short.

Sper sa-ti fie de folos. Bafta!

Editat de bumasoft

Postat
  • Autor

misto indicator

merci!

Editat de bumasoft

Postat

cam asa ceva ?

post-2700-127079891898_thumb.gif

Postat
  • Autor

cam asa ceva ?

Exact, desi Gann recomanda sa se depaseasca si high-ul inainte sa te bagi. Eu intru de multe ori la low insa.

Postat

Cred ca la low cum intram amandoi de altfel trebuie sa lasi o candela sa formeze un reversal si dupa aceea sa intri pe la candela 2.

Postat

Aha cred ca acum am inteles sa astepti cu un pending deasupra high , dupa ce a facut low si a confirmat.

Bun asa .

Cam este normal sa fie asa

Bafta

Zici ca celalalt indicator nu-l postezi pt. ca ai muncit prea tare la el ?

Corect nu-am ce zice :)

Postat
  • Autor

Aha cred ca acum am inteles sa astepti cu un pending deasupra high , dupa ce a facut low si a confirmat.

Bun asa .

Cam este normal sa fie asa

Bafta

Zici ca celalalt indicator nu-l postezi pt. ca ai muncit prea tare la el ?

Corect nu-am ce zice :)

Oricum e prea "mistic" :)

Postat
  • Autor

Puncte importante de retinut in forecasting

"TIMPUL este cel mai important factor dintre toti si nici o miscare mare, in sus sau in jos, nu incepe pana nu s-a scurs suficient timp. Factorul timp va cantari mai mult decat Spatiul si Volumul." (prin "spatiu", Gann intelegea miscarile pretului)

"Cand Timpul s-a terminat, va incepe miscarea in spatiu si volumul mare, fie in sus, fie in jos. La sfarsitul fiecarei miscari mari - monthly, weekly sau daily - exista un timp de acumulare sau distributie.

Analizati fiecare instrument in parte si determinati-i trendul, in functie de pozitia sa in timp fata de bottom sau top. Fiecare instrument financiar are propriile cicluri de 1, 2, 3, 5, 7, 10, 15, 20, 30, 60 de ani de la propria-i baza sau bottom-uri si top-uri, fara sa tina cont de miscarile altor instrumente, chiar si cele din acelasi grup. Prin urmare, analizati fiecare instrument in mod individual si pastrati grafice weekly si monthly pentru ele." (Gann isi actualiza chart-urile pe hartie)

"Nu decideti niciodata ca trendul principal s-a schimbat intr-un fel sau altul, fara sa consultati unghiurile de la top sau bottom si fara sa tineti cont de pozitia pietei si de ciclul fiecarui instrument in parte.

Intotdeauna tineti cont de forecast-ul anual si daca limita mare de timp a trecut sau nu inainte sa judecati un reversal. Nu uitati sa aveti in vedere indicatiile Timpului, atat de la top-uri cat si de la bottom-uri principale, de asemenea Volumul si pozitia Unghiurilor Geometrice.

Un grafic daily da prima schimbare scurta, care poate sa mearga 7-10 zile; graficul weekly da urmatoarea schimbare in trend; iar graficul monthly da cea mai importanta schimbare. Tineti minte, miscarile weekly dureaza 3-7 saptamani, cele monthly 2-3 luni sau mai mult, in functie de ciclul anual, inainte sa faca reversal.

Bottom-uri si top-uri anuale: Este important de vazut daca un instrument face higher bottoms sau lower bottoms in fiecare an. De exemplu, daca un instrument a facut un higher bottom in fiecare an pentru 5 ani la rand, apoi face un lower bottom fata de anul precedent, este un semn de reversal si poate marca un ciclu bearish lung. Aceeasi regula se aplica si atunci cand instrumentul face lower tops pentru un numar de ani intr-o piata bearish.

Cand apar avansuri sau declinuri extreme, prima data cand piata se intoarce peste 1/4 pana la 1/2 din distanta acoperita de miscarea precedenta, considerati ca trendul s-a schimbat, cel putin temporar.

Miscarile in spatiu sunt important de urmarit. Cand Timpul expira, intr-un fel sau altul, miscarile in spatiu vor arata un reversal prin intoarcerea cu 1/4, 1/3 sau 1/2 din distanta ultimei miscari de la low-ul extrem pana la high-ul extrem, lucru care indica faptul ca trendul principal se schimba."

E interesant ca pentru Gann, timpul era cel mai important factor in trading, in timp ce majoritatea dintre noi nici nu tinem cont de el :)

Editat de bumasoft

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.