- Răspunsuri 11
- Citiri 9,2k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
-
Cityzen 4 postări
-
funkagenda 3 postări
-
Criodi 2 postări
-
usernome 1 postare
Zile populare
Most Popular Posts
-
eu sunt dintr-o categorie speciala, eu fac parte din categoria trader de cismigiu, toata ziulica fac analize tehnice si trade pe demo si pipeti. si contul meu e tot timpul pe negativ
-
Am inceput zilele astea sa urmaresc din nou piata forex si sa dau drumul usor usor la trading din nou, dupa vreo 6-7 luni de pauza. Cum simteam ca mi-am cam iesit din ritm am zis sa mai recapitulez, m
-
http://www.tharptradertest.com/default.aspx?question=1
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
"Traderii actuali se impart in cateva categorii, fiecare dintre ei fiind un alt fel de animal, diferit de ceilalti:
Rog colegii forumisti sa ma ierte pentru ca imi folosesc prerogativele de moderator intr-un mod rusinos, adica deschizand un topic nou in timp ce alti useri nu mai pot face chestia asta pt vreo luna de zile pe durata "curaţeniei", precum a anuntat Stefan.
Dar chestia asta era prea buna ca sa o las sa treaca pe langa mine. E proaspata, datata 19 aprilie anul curent. Un trader adevarat, care nu a fost pe nici un forum in viata lui, nu a scris nici o carte si in general nu da sfaturi,si face o gramada de bani din trading, se afla undeva intre locul 200 si 300 in Forbes (pt ca tot am vorbit de traderi adevarati pe threadul cu comentarii la loserii anonimi), a fost rugat de un reporter sa faca o clasificare a traderilor. Numele lui este confidential, la propria-i cerinta, pentru ca omul nu vrea sa isi faca nici un fel de reclama. O sa incerc o traducere, desi unii termeni suna mai bine in engleza si s-ar putea sa iasa deformati din proicesul de "prelucrare lingvistica", hehe:
In primul rand este Noul Chartist, care crede ca bogatia lui viitoare este garatata de unghiurile si marimea unor liniuţe de pe ecran. El iti va spune gratis absolut totul despre fiecare formatie pe care o vede pe ecran si despre forta oricarui trend ori actiune pe care o posezi. [nota traducatorului: va rog sa observati accentuarea lui "gratis", ideea cred ca e aceea ca traderii adevarati nu dau nimic pe degeaba].
Apoi este Eternul Sabotor, care o sa gaseasca greseli la fiecare analiza a ta si la fiecare modificare pe care o faci in portofoliu. El o sa rada de tine cu gura pana la urechi cand ii vei spune ce pereche ai vandut sau ai cumparat, indiferent care e aceea ori care e directia. El o sa te sune sau o sa te caute pe forumuri in zilele cand stie ca iti merge prost, ca sa iti spuna, "Ţi-am spus eu ca asa o sa se intample!". Cand piata o ia in sus, o sa iti spuna "sell into the strength". Si cu siguranta va fi intrat intotdeauna intr-un trend puternic cu doar cativa pipsi inaintea ta (desigur, vei afla asta dupa consumarea trendului) si va iesi exact in varful miscarii, scoţând maximul de pipsi din ea (dar vei afla asta tot dupa formarea completa a topului sau botomului respectiv). Este cel mai periculos tip de prezicator, mai ales ca se livreaza in toate formele: tutor, prieten, mentor, etc.
Mai este si Gamblerul Orb. El nu este niciodata bullish ori bearish. El este directionat pe directia in care e intrat, si e mereu intrat intr-o directie.
Cand are sell, e bearish, cand are buy e bullish.
El are intotdeauna toate chipsurile in spatele betului respectiv. Daca nu este fully leveraged atunci, sincer, nu se merita sa isi piarda timpul. El strabate drumul dintre bogatie si saracie in acelasi mod in care cei mai multi dintre noi mergem zilnic cu masina la servici. Cand piata ii da dreptate, intreaga lume va şti. Totusi, cand soarta ii e nefavorabila si pierde isi va linge singur ranile fara sa spuna la nimeni.
Exista de asemenea Arlechinul Acum-e-timpul (mai numit Clown), de obicei astia apar pe ecran la CNBC sau Bloomberg si sunt tot timpul bullish. Ei prezic never-ending gains for the market (castiguri care nu se sfarsesc niciodata). Cand piata e extremely-overbought, vor iesi in turme, spunandu-ţi sa cumperi, cutare sau cutare pereche/actiune "inca este o afacere pe termen lung". In eventualitatea unu market crash, aceste caractere ciudate revin cu un ton mieros spunand: "Noi mereu le-am spus investitorilor nostri sa reduca equity exposure".
Nu in ultimul rand, mai este si Comentatorul Speriat-de-umbra-lui. Fiecare tick este masurat si comentat. Nimic nu scapa, dar nimic nu trebuie sa fie crezut. El asteapta intotdeauna pullback-ul, dar niciodata pullback-ul nu e complet, ori poate pullbackul nu e pullback at all, ori sfarsitul miscarii este apreoape si nu se mai merita sa intri. Aceasta miscare nu poate continua. Acesta nu poate fi botomul. Nu imi place cum se misca piata asa ca mai bine stau pe gard. Cineva stie ceva ce noi nu stim. E prea tarziu sa mai intru acum. E prea devreme. In timp ce asemenea persoana nu a facut niciodata vreun ban real din trading, el/ea este tot timpul prezenta pe orice canal de stiri financiare ori idei de afaceri ori program radio, dandu-ţi lectii cum să tranzacţionezi.
[n.t. Recunoasteti pe cineva de pe aici in oarecare categorie? hehe]
Editat de tradelover
testat chestia cu offtopic la nota aia lunga si la introducere. Stefan, pui buton in editor sau trebuie sa scriem manul /offtopicuri? :D