Sari la conținut

ATC2010


Postări Recomandate

  • Moderators

Suntem pe ultima suta de metrii

 

Time left for registration: 1 day 10 hours 12 minutes Registered: 1593 participants

 

 

 

Whooooottttt????? Măh, nu glumi, ca imi sare inima din piept! hihi... Eu inca nu am trimis nika, iar la mine zice asa:

 

post-1272-040741800 1285069010_thumb.png

 

Am pus snap, sa nu zici ca inventez :))

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

stiu, hihi, ca si eu cand ma uitai dimineata erau 23 de ore, hihi. Am vrut doar sa fac o poanta :))

 

Dar e bine ca l-au modificat, pentru ca era neclar, prima data au zis ca "inscrierea se face pana pe 22", asta dupa unii inseamna inclusiv, dupa altii exclusiv. Probabil ca au primit multi experti pe care i-au returnat, si nu au timp si a facut lumea galagie.

 

Pe mine ma coafeza de minune, pentru ca ST-ul ala de la MT5 este cel mai idiot program pe care l-am vazut in viata mea. Nu are testare vizuala, nu poti face debug daca nu primesti ticksi (debug pe history nu se poate), etc. In plus, daca rulez optimizare, obtin o serie de rezultate (bune sau rele), si dupa aia le iau cate una si le dau "run single test", rezultatele sunt diferite. Daca incerc sa optimizez mai mult de 3 variabile, imi umple raportul de optimizare cu testari (pași) care nu au nici un bet (balanta finala 10 mii, tranzactii zero). Cand se face imperecherea la algoritmul geneetic, astea sunt considerate rezultate mai bune decat alea care au tranzactii si au equity 8 mii, 9 mii, etc. si sunt imperecheate mai departe, si pana pana la urma am toti pasii de la un loc incolo cu zero tranzactii si equity 10k. Asa nu ajung la nici un rezultat. Faza e ca daca dau right click pe oricare dintre pasii aia care au zero tranzactii si fac "run single test", merge normal, pune tranzactiile corect, face profit sau pierdere dupa cum se potrivesc parametrii, adica FACE tranzactii. Doar in ST nu le face, daca fac "fast genetic". Am dat anume un set de parametrii restransi si am facut "slow complete", merge beton. Doar ca nu pot sa fac "slow complete" pentru toti parametrii, ca imi ia milioane de ani... "Fast genetic", BUM! crapa, nu merge. Mare dobitoceala...

 

Am reusit sa gasesc (si sa izolez) cel putin 25 de buguri in cod (in special la conversii de tipuri si lucrul cu siruri, dar si la functii ca "period", "timecurrent(xxx)", etc, care intorc rezultate aiurea in anumite situatii. Deocamdata nu am timp sa le comunic alora, oricum nu vor face nimic pana la terminarea inscrierilor. Dar dupa ce ma vad cu expertul acceptat acolo si trecut in catastif, sigur ma bat cu ei, hihi... Noroc cu prelungirea asta de termen, poate ma vad si eu la concurs, grrrrr...

 

Edit

 

tocmai au dat si comunicatul oficial, acum 5 minute

 

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Am trimis azi dimineata (la mine). In principiu e acelasi Stitch din 2008, portat pe mt5, cu cateva mici modificari la logica, cu un indicator nou in plus (bazat pe o combinatie de ADX si Stoch) fata de cei vechi, si cu o gramada de "curve fitting".

 

Ratiunea introducerii unui indicator nou? Well, la editia trecuta a luat cam putine tranzactii, drept urmare anul acesta am migrat spre TF mai mic, adica M5 in loc de M30. Dar pe M5 lucrurile stau diferit, punea milioane de beturi si pierdea bani, asa ca a trebuit sa ii mai bag un filtru.

 

Apropo de curve fitting (mă! nu vă gândiţi la prostii!), am reusit sa rezolv cateva dintre problemele ST-ului, scriind propria mea functie "OnTester()". Asta e o facilitate a dracului de puternica! De exemplu chestia care ma freca cel mai tare era ca unele combinatii de parametrii, cand faceam optimizare, nu luau nici un trade, terminand pasul de testare cu equity 10 mii, si numar de tranzactii zero. Daca ulterior le testam separat, luau tranzactii, lucrau normal, faceau profit sau pierdere, etc. Asta e aiurea, si am inteles ca nu se intampla numai la mine, stiu si altii de problema respectiva. Aiureala consta in faptul ca atunci cand faci optimizare genetica, algoritmul genetic considera acesti pasi ca "buni", pt ca balanta e mare, nu ai pierdut nici un ban, drawbackul e zero, etc, drept urmare ei sunt imperecheati mai departe si eroarea se propaga, pana la sfarsit mai mult de jumatate din pasii de testare au equity 10k si zero tranzactii. Well, problema se rezolva simplu, cu o functie OnTester ca cea de mai jos:

 

//dealing with strategy tester's bugs....
double OnTester()
{
   if (MathAbs(AccountInfoDouble(ACCOUNT_BALANCE)-10000)<0.1) return 0;
   return AccountInfoDouble(ACCOUNT_BALANCE);
}

(asta doar ca exemplu, functia mea e mai complicata si incearca sa rezolve si alte buguri ale ST-ului). Si se face optimizarea genetica dupa "custom max", in loc de balanta. Toti pasii care nu iau tranzactii vor intoarce zero, si vor fi "uitati" la imperechere de catre algoritmul genetic. Asta mi-a ridicat equity-ul cu aproape 30 de procente, adica daca fac optimizare dupa custom, rezultatele sunt cu 30% mai bune decat daca fac optimizarea dupa balanta.

 

Asta este o facilitate extraordinara a lui MT5. Poti sa iti faci ce vrea muschii tai acolo, doar sa ai idei si timp sa le implementezi.

 

Well, de acu' am trimis, sa vedem daca mi-l aproba. Jucandu-ma cu MT5 am ajuns la concluzia ca mai mult decat inceperea concursului, astept lansarea testerului vizual. Aia DA sculă! Sa speram ca il lanseaza anul asta, de acum daca se termina cu inscrierile, nu mai au nici un motiv sa il amâne.

 

Fair winds celor care mai participa!

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Gata! Incepe sa creasca morcovul...

 

Dear Stitch,

 

The verification of your Expert Advisor is complete. Expert Advisor checking report:

2010.09.23 13:20

 

1. Copy experts\stitch2010c.ex5 ok

 

2. Compile

 

3. Configuration stitch2010c on EURUSD:M5 every tick 2010.01.01-2010.08.01

 

4. Start - finished in 0 min 30 sec

 

5. Statistics 129 kb of log files

277 trades, 546 deals, profit 293428.68 USD

 

No errors!

 

La noapte dorm si eu linistit, dupa mai bine de o saptamana cu nopti nedormite, ori culcat in zori si dormit 2-3 ore...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu e cu nimic mai promitator, decat poate ca numar de tranzacti, hehe... Profitul ala spectaculos l-am avut pe tester si in 2008, poate chiar mai mare, nu mai tin minte, si nu inseamna nimic, decat ca are in spate o lunga optimizare si o gramada de curve-fitting. Si ca sa va ofticati :)) la mine profitul e aproape dublu, pentru ca face o gramada de bani in ultimele doua luni, pe cand MQ se opreste cu testarea la 1 august (chiar dupa un mic drawback care se nimesreste sa fie exact acolo pe graficul de equity).

 

Multe tranzactii inseamna ca daca intru pe felie in timp real la concurs, fac bani mai multi, dar daca nu intru pe felie, pierd contul mai repede. Totul e o chestie de noroc. Nu am avut timpul necesar si nici cunostinte de MT5 destule ca sa fac ceea ce as fi dorit eu sa fac, m-am impotmolit in ST-ul ala nenorocit inca de la inceput si am renuntat la idee, venind pana la urma cu o adaptare la stitchul vechi.

 

De exemplu la ultima editie aveam drawback mult mai mic pe tester, asta de acum "bate" undeva la 30%, pentru scorul de la profit care se vede acolo. Puteam sa il aduc spre 17%, si chiar 12-13% (daca alegeam alt pas de optimizare pe care sa il pun ca default la parametrii de intrare) dar si profitul era mult mai mic, in jur de 70 de mii, drept pt care am preferat sa risc. Mai stii de unde sare iepurele ala?

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Inregistrarea s-a incheiat. Ce e socant este ca sunt 284 de participanti acceptati :P In prima fractiune de secunda un neuron imediat a sarit si a zis "nu am vazut bine"... Frecat ochii, sters monitorul BUM ... era sa pic jos... De pe tot globul vor fi mai putin de 300 de roboti in marea competitie.

 

Tradelover poate te vedem ca pleci cu banii =))

Editat de Cityzen
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.