- Răspunsuri 5
- Citiri 2,1k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
-
dirzuandreiovidiu 2 postări
-
Criodi 2 postări
-
sec 1 postare
Zile populare
Citeste, analizeaza, imbunatateste 11 membri au votat
-
1. Credeti ca aceasta abordare ajuta pentru a fi un trader mai bun?
-
Da10
-
Nu0
-
Nu este relevanta1
-
-
2. Inainte de a aplica informatiile citite in carti le verificati in vreun fel, statistic sau in alt fel, cum o faceti?
-
Back-testing4
-
Testare in timp real (demo sau real)7
-
Citesc mai multe informatii despre acea sugestie, idee5
-
Imi dau seama de la prima vedere ceea ce poate functiona si viceversa2
-
-
3. Cat de util este acest topic?
-
Foarte util4
-
Asa si asa5
-
Nicidecum2
-
Te rog autentifică-te sau înregistrează-te pentru a vota în acest sondaj.
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Acest topic este despre validitatea cartilor si a tot ce scrie in ele si, impreuna cu mine, o sa analizam, o sa starnim controverse constrcutive si, intr-un final, o sa ne imbunatatim atitudinea ca traderi catre un nivel de excelenta.
Incepusem sa citesc cartea Fibonacci Trading (How to master the time and the price advantage)- Carolyn Boroden, in care masura extensiile si proiectiile pe diverse segmente de pret si am inceput sa fiu putin sceptic. Nu, ca as fi eu sceptic din fire sau ca nu ar fi neaparat invalide anumite informatii ci, mai mult, pentru a-mi proteja capitalul din perspectiva abordarii unei astfel de tehnici de masurare a rezistentelor de pret, in special. Experienta, cu timpul, te face sa fi mai neincrezator la anumite informatii, sisteme ori tehnici care iti sunt prezentate asa, frumos, cusute cu ata alba si pe care nici nu trebuie sa le verifici. Si, de ce sa nu verific eu, macar sa vad care dintre cele doua abordari poate fi mai eficienta in stabilirea de suporti si rezistente, cat si target-uri? - ceea ce am si facut. Va recomand sa faceti acelasi lucru ori de cate ori cititi un articol de pe vreun blog, publicatie, forum, samd. Puteti face dupa modelul pus de mine, cu grafic si tot ce trebuie. In felul asta va puteti imbunatati viziunea in trading, va va face mai disciplinati, ca, deh, tot timpul se gaseste loc de mai bine.
Si iata ce am facut, am dat pe graficul EUR/USD, pe monthly, si am analizat relevanta celor doua unelte Fibonacci: Retracement peste 100.0 (extension) si expansion (projection), contorizand informatiile intr-un document:
FibnacciProjections(61.8,100.0,161.8)vsFibonacciExtensions(127.2,161.8).xls
Succes.