Sari la conținut

kagi pentru metatrader


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

  • Moderators

Daca te referi la kagi chart, iar o sa imi sara Ciordi in cap :) hihi, ai incercat PF-charting-ul de pe blogul meu?

 

Este exact acelasi lucru, doar ca in loc de boxe, kagi trage o linie (la fel ca diferenta intre chartul cu candele si chartul pe close).

 

PF-ul ala este chestia cea mai generala. Daca dai reversul egal cu continuarea, obtii Renko, daca dai boxul mai mic si reversul/continuarea mai lungi, obtii kagi, si asa mai departe, se pot face multe feluri de charturi din el.

 

Poti modifica codul sa faca u-uri si palarii in loc de boxe, poti da boxsize mai mare sau mai mic ca sa reproduci mai fidel intoarcerile de trend marunte, asa cum se explica in articolul acesta de pe investopedia, etc.

 

Ai tu o treaba cu graficele astea care nu tin seama de timp, de genul darvas boxes, kagi charting, etc... De ce nu incerci PF-charting, care este chestia cea mai larga, le include pe toate, si in plus este foarte bine documentat, are o teorie foarte exacta in spate, "găsibila" in cateva zeci de carţi si sute de articole pe web...

 

O alta idee, incearca pe codebase, tin minte ca am vazut asa ceva in trecut, doar ca era numit altfel. Cauta in zona renko charting, PF, point and figure, poate chiar kagi charting, poate iese ceva la search.

 

Daca te referi la altceva, explica...

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai tocmai asta e problema,asha ceva am gasit si eu pe net dar nu e ok.Nu vreau sa se formeze dupa o anumita valoare.Daca de exemplu avem o formatiune downtrend nu vreau sa se formeze linia de uptrend decat atunci cand o lumanare bullish depaseste una bearish asha cum e normal.Referitor la pf-ul tau e super ok,aveam si yo unul destul de bun,imi place faza cu culorile care ai facut-o.Daca ai reusi sa pui si trendline-uri automate la 45 de grade pe el ar fi nemaipomenit ..:)..stiu...visez cam mult:P....Si da,parerea mea este ca chart-urile pf,renko,kagi sunt mult superioare fata de lumanari sau bare.

Editat de tradelover
am sters citatul la intregul post anterior, conform regulamentului
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

mersic pentru apreciere, exista o versiune "comerciala" de PF, care poate in plus face mai multe chestii, dupa cum se explica in documentatia aferenta, sunt niste poze prin zipul ala. Adica ce poate face in plus este ca scoate in relief b-flagurile care se formeaza, atat in jos cat si in sus, prin colorarea borderului dreptunghiurilor respective in galben (se vad la o privire), in plus poate trage b-ray automat, unind cu un trendline anumite b-staruri, adica boxe foarte colorate (acelea sunt boxele "darvas", intr-un fel, adica boxele in care cursul s-a batut mult cu capul de peretii boxei inainte de a iesi din ea). Bineniteles ca aceste chestii le poti face si manual, iar versiunea free de pe web poate muta (=controla, manageria) un astfel de b-ray, daca l-ai tras cu mana si l-ai denumit corespunzator (docmentatie in interiorul sursei, dar e scrisa cam in "pirate-glish" din cate imi amintesc, pe vremea aia eram mai nebun cu piratii aia decat sunt acum).

 

Linii la 45 de grade nu poate sa traga, dar daca imi spui pe ce criterii sa le trag (eu nu am nici o idee in directia asta), atunci poate ii fac un upgrade si il pun pe blog, for free. Asta pentru ca tot ma gandeam sa ii mai bag niste parametrii booleeni, de genul "draw renko chart only", "draw darvas boxes only", etc, si daca unul dintre acesti parametrii este setat pe true, atunci indicatorul sa ignore chestiile in plus (de exemplu la renko charts, sa ignore faptul ca returnul este diferit de continuation, in felul asta o sa traga doar segmentele renko, ori la darvas boxes sa nu picteze boxele prin care cursul trece ca prin branza, adica acele boxe intunecate, etc. Poate bag si "picteaza palarii sau u-uri in loc de boxe, cand trendul se schimba, si picteaza doar liniutze verticale cand nu", asta ca sa iasa si kagi, haha... Nu de alta, dar ma intreaba multi, mai ales in urma discutiilor de aici, "ce parametrii trebuie sa ii dau ca sa faca nu stiu ce fel de chart", unde "nu stiu ce fel" ala e de fapt un subset al lui PF, general.

 

Deci pe ce criterii ai vrea liniile alea inclinate la 45 de grade? Nu te ajuta daca pur si simplu pui pe chart un Gann-grid? (habar nu am ce vrei sa faci cu liniile, cat despre Gann, eu nu sunt deloc fan al lui... am mai scris pe aici). In plus, trebuie doar sa le pictez (adica sa fuga la stanga cu chartul) ori sa le si manageriez (adica sa am grija de ele sa stea pe chartul de PF)??

 

Edit

 

nu te ajuta cumva daca tragi o linie cu mana, apoi o redenumesti sa fie b-ray? vezi in cod explicatiile cum o poti redenumi. Daca are numele corect, atunci acea linie o sa stea pe chartul de PF, si nu o sa fuga la stanga cu chartul de candele. Cred ca asta vrei de fapt... Din cate tin minte, varianta free face managerierea astor linii, doar ca nu le trage automat. Trebuie sa o tragi cu mana si sa o redenumesti "b-ray nu stiu cum" (vezi in cod).

 

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De pus trendline-uri le pot pune si cu mana,nu e problema dar faza cu mutatul in stanga e nasoala Cred ca am si eu varianta free de care vorbesti(cute point&figure V1.2) dar nu stiu cum sa fac cu trendline-urile.Oricum am gasit un renko pe care poti pune indicatoare si trendline-uri fara sa fie afectate de aceasta miscare,e un ea care pur si simplu face din lumanari boxe renko ca si cum ar exista deja in metatrader,la fel as vrea sa fie si pe pf.

 

P.S....cred ca m-am prins pan la urma cum sa pun trendline-urile alea,nu stiam ca trebuiesc denumite cumva :)..Ms pt. sfat.Totul e ok in ceea ce priveste pf si renko mai ramane kagi dar pt. asta cred o sa folosesc o alta platforma.

Editat de insomniac
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Nu stiu ce e "cute p&f bla bla", eu vorbesc de "m-pf v2.1 demo", existent pe blog, facut de mine, ala care face boxuri colorate frumos. Pune-l pe chart, de exemplu pe euro-usd M1 (ca asta fuge la stanga la fiecare minut). De exemplu pune trendingbox=5 si reversingbox=7, apoi dai rightclick pe orice patrat/dreptunghi verde sau rosu de acolo, properties, si selecteaza numele, ctrl+c ca sa il copiezi in clipboard. Arata ceva de genul "Body11:23:31-25841-123", sau "Frame11:23:31-25841-123", depinde ce ai selectat, corpul patratului sau chenarul lui. Cifrele care apar dupa sunt un cod care sa asigure unicitatea fiecarui obiect, cat si apartenenta lui la un anumit indicator, daca ai mai multe indicatoare M-PF pe acelasi chart. In felul acesta ele isi vor recunoaste fiecare propriile obiecte si nu le vor amesteca intre ele, deci fiecare stie ce obiecte sa mute (managerieze) ori sa stearga de pe chart atunci cand dai jos indicatorul (il stergi de pe chart). Deci daca ai copiat numele unui oarecare obiect al unui indicator (nu conteaza care obiect, iti trebuie doar acel cod specific fiecarui indicator) si il ai in clipboard, atunci trege o linie de trend pe chart, unde vrei tu, selecteaz-o cu dubluclick, apoi rightclick si properties. La numelele ei (ceva de genul TrendLine-bla-bla-bla) sterge numele si dai "paste" (ctrl+v) ca sa scrii numele copiat de la box mai devreme. Inlocuieste "Body" sau "Frame" cu "B-Ray", FĂRĂ SĂ SCHIMBI NICI UNA dintre cifrele sau literele sau semnele speciale care le ai codificate acolo. Adica linia ta de trend se numeste acum (considerand exemplul de mai sus) ceva de genul "B-Ray11:23:31-25841-123". Fara ghilimele. Si asta e tot, linia va sta pe PF si nu o sa se mute la stanga cu fiecare minut (foloseste chartul M1 ca sa testezi, cum am zis mai sus).

 

Edit

daca ai mai multe linii, ele trebuie sa aiba nume diferite, dar trebuie sa pastrezi codul indicatorului. poti face asta schimband numarul de la sfarsit, de exemplu "B-Ray11:23:31-25841-1", "B-Ray11:23:31-25841-2", .... "B-Ray11:23:31-25841-75" (a 75-a linie) etc.

 

Nota:

Atunci cand scoti indicatorul de pe chart, toate aceste linii, care acum sunt obiecte apartinand indicatorului respectiv, VOR FI STERSE, la un loc cu toate body-urile si frame-urile, flagurile, etc.

 

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.