Sari la conținut

O miscare de 500-800 e posibila pe GU dar in ce conditii ?


aditzas

Postări Recomandate

Plec de la ipoteza ca o miscare de 500-800 pips pe zi sau pe un interval de 2 zile , ar putea fi posibila pe GU .... Ma intereseaza insa conditiile necesare unei astfel de miscari .... Teoretic cel putin .... Sau orice credeti voi ca se poate intampla (poate fi si altceva decat o stire ? ) ...

 

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai, in primul rand stai cu ochii pe indecsii importanti ai lumii, fluctuatii mari gen: 5-10% pe plus sau pe minus intr-o singura zi. Pe urma, sa fi conectat non-stop de stiri pentru a auzi daca s-a prabusit vreun gigant fond de investitii sau ceva similar lui. Ce ar mai fi? Cataclism de o amploare uriasa, ce ar putea inchide pentru o perioda bursa unei tari sau a mai multe. O surpriza cu privire la ratele dobanzilor a mai multor tari, ce s-ar modifica in regim de urgenta, simultan. Si, pe ultimul loc cred ca ar fi comunicat de presa al unei tari ce ar sustine cu dovezi clare prabusirea unui OZN ori a prezentei extraterestrilor prin noi sau orice alta stire cu implicatii foarte mari asupra viitorului omenirii.

 

Miscarea de cel putin 500 de pips pe perechi exotice cum ar fi GBP/NZD, GBP/AUD, GBP/CAD, etc este mult mai usor de obtinut in conditii zilnce obisnuite ale pietii decat pe majore sau pe crossu-rile obisnuite.

Intr-un interval de doua zile nu iti trebuie nu stiu ce conditii extraordinare pentru a ti se indeplini dorinta.

 

De ce te intereseaza o astfel de miscare? Vrei sa devii miliardar peste noapte?

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce te intereseaza o astfel de miscare? Vrei sa devii miliardar peste noapte?

 

A nu ... o simpla curiozitate.

 

PS : Stii sumva cat s-a miscat USD in ziua / zilele de dupa WTC ? Asta a fost un eveniment destul de mare ....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@aditzas

 

Daca te referi la EUR/USD, este foarte interesant, fiindca poate si contrar asteptarilor tale, euro s-a apreciat imediat dupa aceeaa facand un gap de 7 pips (4h, platforma interbank) si inca 228 de pips in zilele urmatoare, pana la top. Dar, dupa aceea, timp de 99 de zile a cazut 776 pips.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

G/U se misca in medie 216 pipsi pe zi, daca ne referim la miscarea independenta de directie. Impartit pe directii, o miscare mare in jos este mai probabila decat o miscare cu aceeasi lungime in sus, pe un interval mic de timp. In general aceasta pereche creste in cuante mici si coboara in salturi mari. Cumva tipul acesta de miscare este valabila general, daca va uitati pe toate perechile si pe toate bursele (actiuni, marfuri, metale, etc), caderile sunt in general mai rapide decat cresterile, atunci cand acestea se produc. Un motiv este panica, multi dintre investitorii pe astefel de pieţe sunt de tipul "buy and hold", mai ales la actiuni, ei cumpara actiuni (fizic) si le tin in sertar pana valoarea lor creste, pt ca apoi sa le vanda in profit. Daca valoarea lor incepe sa scada, ei vand in panica. Cu atat mai mult pe G/U, daca va ganditi cum este aceasta pereche formata si corelatiile ei cu valutele mai tranzactionate, ca euro si jpy (pentru ca gbp nu este una din vautele foarte tranzactionate, nici Anglia nu este cine stie ce putere, practic ei traiesc in umbra fostului imperiu britanic, am mai explicat asta pe un topic legat de criza economica mai demult, la ora actuala in afara de vo 2-3 companii mai mari eu nu am auzit de companii engleze care sa "ia faţa" pe vreo ramura econimica, in tehnologia informatiei nu am mai auzit de englezi de la Novell incoace, etc, iar la exporturi nu se omoara). Un alt motiv este de natura fundamantala si tine de matematica.

(1) Toate perechile care au tail currency o valuta mai tranzactionata tind sa cada mai repede decat cresc, ca interval de timp.

(2) Toate perechile la care head currency e mai valoroasa decat tail currency tind sa cada mai repede decat cresc.

(3) Toate perechile la care dobanda e pozitiva la buy tind sa cada mai repede decat cresc (pentru ca apar carry-traderii, care si ei se panichează pe caderi).

 

Ca sa intelegeti, sa presupunem ca euro e la paritate cu dolarul, cursul este 1.0000, si poti cumpara cu un euro o paine in Europa, ori cu un dolar o paine in SUA. Acuma, (scenariul A) datorita unor chesti nasoala care se intampla pe mapamond, euro isi dubleaza valoarea (sau dolarul isi injumatateste valoarea, e acelasi lucru) adica in Europa cumperi doua paini cu un euro, pe cand in SUA doar una, cu un dolar (respectiv, daca dolarul cade, in Europa cumperi o paine cu un euro, dar in SUA iti trebuie 2 parai sa iei o paine, e acelasi lucru). Well, cum evoluează perechea EURUSD? Aţi ghicit, pretul ei devine 2.0000

 

Acuma sa ne imaginam un alt scenariu, (scenariul B) in care dolarul isi dubleaza valoarea faţa de euro. Faceţi voi giumbuşlucurile cu calculatul pâinii. Pe mine ma intereseaza pretul perechii. Aţi ghicit, pretul ei devine 0.5000, pentru ca un euro va valora o jumatate de dolar in acest caz.

 

Păi şi ce?

 

Cum şi ce? Daca euro se dubleaza, perechea a crescut 10 mii de pipsi. Dar daca dolarul se dubleaza, perechea scade doar 5000 de pipsi. Bingoooo!

 

Daca prechea ar fi fost invers, USDEUR, lucrurile ar fi fost la fel. In general:

- daca head currency creste, atunci perechea se misca mai mult;

- daca tail currency scade, atunci perechea se misca mai mult;

- daca head currency scade, perechea se misca mai putin;

- daca tail currency creste, perechea se misca mai putin.

 

Binenteles ca fundamantal este aceeasi chestie, traderul castiga (ori pierde) in tail currency, pt EURUSD, fiecare pip ii aduce sau ii ia 10 dolari pe fiecare lot. Daca perechea creste (ca in scenariul A) tu castigi/pierzi 100 de mii de dolari, dar ei sunt pe jumatate valorosi din cat erau initial. Daca scade (ca in B), tu castigi/pierzi doar 50 de mii de dolari, dar valoarea lor este mai mare decat era initial. Fundamantal, ori dolarul si-a dublat valoarea, ori euro si-a dublat valaorea, tot mancarea aia e, o valuta se dubleaza faţă de alta. Dar in functie de cum e formata perechea, ea se poate misca 10 mii de pipsi, sau doar 5000 de pipsi, presupunand ca a plecat de la paritate. Pt alte valori ori rangeuri de miscare, se calculeaza indentic.

 

Va las sa dumicati chestia asta, si sa intelegeti de ce se intampla cele trei chestii de care am vb mai sus (1), (2) şi (3).

 

La GBPUSD aceste trei chestii SE CUMULEAZĂ, ele sunt toate adevarate! Si revenind la miscarea zilnică, ziceam de 216 pipsi pe zi, well, in lumina celor spuse, daca perechea decide sa se miste in jos, miscarea ei medie zilnica este de 246 de pipsi, pe cand atunci cand decide sa de miste in sus, miscarea ei medie zilnica este can de 188 de pipsi. De aici am putea deduce ca perechea are mai multe zile in care se misca in sus, decat zile in care se misca in jos. Ceea ce este adevarat, daca vreti, le puteti numara, haha.

 

(o alta concluzie ar fi că, indiferent de pereche, e mai bine sa cumpărăm decât să vindem, pt ca miscarile in sus ne pot aduce mai multi pipsi, pt aceeasi miscare relativa a celor doua valute una faţă de alta, decat ne pot aduce miscarile in jos, well asta e gambler's fallacy, nu voi explica aici de ce, dar probabil ca ati intuit, vom avea intr-adevar mai multi dolari, dar valoarea lor va fi mai mică)

 

Bun. Uite ici:

 

post-1272-034266400 1289811270_thumb.gif

 

Am atasat un grafic care imi arata Time Frame Moving Average. Am creat repede un indicator, pe ideea acelui "daily moving average", miscarea medie zilnică ce apare prin rapoarte, doar ca este sub forma de indicator si se poate pune pe orice TF. El citeste high-ul si low-ul fiecarei bare, face diferenta, apoi face o medie mobila a acestor diferente, pentru ca cifrele in sine sunt foarte săltăreţe (desigur, le-as fi putut afisa ca histograma, dar medierea are avantajul ca este mai clara si ii pot trasa si o linie de semnal). Indicatorul care apare in ultima fereastra este atasat mai jos. Celelalte sunt versiuni mai complicate, care separa miscarea crescatoare si cea descrescatoare, si care fac si niste calcule probabilistice, in ideea de a anticipa "volatilitatea" pietei.

 

Concluzia este ca o miscare care sa se extinda pe 500-800 pipsi pe un interval de 2-3 zile, are pe G/U o probabilitate foarte ridicata, aproape de 1 (deci aproape de 100%!!). Poate ca aceasta este 70% pentru o miscare crescatoare si 80% pentru una căzătoare, habar nu am, nu am facut calcule in amanunt si nu stiu la ce mi-ar folosi. De altfel, concluzia nu prea ne miră, pentru că daca ne uitam pe G/U pe Weekly, păi... NU PREA VEDEM bare care sa fie mai scurte de 5-6-7-8 sute de pipsi...

 

TFAM_Plus.mq4

 

P.S. Legat de nine-eleven, bursele au fost inchide de pe 11 pana pe 17. La deschidere pe 17, DJIA a cazut cateva sute (~700) de puncte, etc. GIYF. Chiar dupa atac, dolarul a crescut vreo 200 de pipsi, pe speculatie, apoi a dat inapoi 600 de pipsi in cateva saptamani. Pe urma s-a tranzactionat normal. Efecte mai mari au fost pe alte valute decat pe dolar (am mai scris pe undeva).

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.